Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/26 °C
 
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!  
 
    Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada  
 
    KKTC Yüksek Mahkeme Başkanlığına atanan Özerdağ, Cumhurbaşkanı Tatar huzurunda yemin etti  
 
    Özel çocuklar kırmızı halıda alkışlandı  
Küçük ve Atalay Bir Araya Geldi
Küçük ve Atalay Bir Araya Geldi
 
Başbakan İrsen Küçük, Güney Kıbrıs’ın aldıkları bazı kararlarla ısrarla adayı bölmeye çalıştığını belirterek, Türkiye ve KKTC hükümetleri birleşik Kıbrıs yaratmaya çalışırken Güney Kıbrıs’ta bu çabanın görülmediğini ifade etti.
 
15 Eylül 2011 Perşembe - 16:21

Başbakan Küçük, Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın Kıbrıs’a zaman ayırarark, Kıbrıs Türk halkının sorunlarını yerinde görmek ve halkla iç içe olup Kıbrıs Türk halkının daha yakından tanımasının, meselelerin ortak çözümünü daha mümkün kılacağını da belirtti.
KKTC’de Ekonomik Programın çok verimli gitmekte olduğunu ve bunun önemli olduğunu belirten Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da, “KKTC, şu andaki hükümetle, sizin başbakanlığınızda çok istikrarlı ve başarılı bir dönem yaşıyor. Hem ekonomik program hem diğer konular başarılı gidiyor” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, resmi temasları çerçevesinde Başbakan İrsen Küçük tarafından kabul edildi.
Başbakan İrsen Küçük, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile birlikte Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ı Başbakanlık kapısında karşıladı ve Şeref Salonu’nda kabul etti.
Atalay’a TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça eşlik etti.
KÜÇÜK
Başbakan İrsen Küçük, Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ı KKTC’de görmekten duyduğu memnuniyeti belirterek, “Anavatan’ın KKTC’ye verdiği değerin göstergesi olarak yeni oluşan hükümet yetkilileri ilk olarak KKTC’yi ziyaret etmektedirler. Siz de kısa süre içinde ikinci ziyaretinizi yapıyorsunuz” dedi.
TC Başbakanı Recep Tayip Erdoğan’ın 20 Temmuz’da KKTC’de olmasının Kıbrıs Türk halkını çok mutlu ettiğini vurgulayan Küçük, Atalay’ın da Kıbrıs işlerinden Sorumlu Devlet Bakanı olarak KKTC’ye 3 günlük ziyaret gerçekleştirmesinin verilen değeri gösterdiğini söyledi.
Küçük, Kıbrıs’a zaman ayırmak, Kıbrıs Türk halkının sorunlarını yerinde görmek ve halkla iç içe olup Kıbrıs Türk halkının daha yakından tanımanın, sorunları görmenin meselelerin ortak çözümünü daha mümkün kılacağını belirtti.
Ziyaretin bütçe görüşmeleri ve Doğu Akdeniz’de petrol ile gaz arama çalışmaları gibi iki önemli olayın arifesinde gerçekleştiğine de dikkat çeken Küçük, 2012 bütçe görüşmelerinde yatırımlar, savunma giderleri ve bütçe açıklarının görüşülmesinin önemine dikkat çekti.
Güney Kıbrıs’ın tüm uyarılara rağmen Doğu Akdeniz’de petrol ve gaz aramalarını sürdürmekte olduğuna işaret eden Başbakan Küçük, Güney Kıbrıs’ın bugüne kadar uyarılara olumlu tepki vermediğini ancak Atalay’ın Kıbrıs ziyareti ve TC Başbakanı’nın Ortadoğu ziyaretlerinin uyarı olacağını düşündüğünü kaydetti.
Küçük, “Güney Kıbrıs’ı tanıdığımız kadarıyla bazı kararlarında ısrarla bu adayı bölme çalışmaları içindeler. Biz gerek Ankara hükümetleri, gerekse KKTC hükümetleri birleşik Kıbrıs yaratmaya çalışırken; Güney Kıbrıs’ta bunu göremiyorum maalesef… Yaptıkları tüm çalışmalar bölünmüşlüğü, ayrılığı devam ettirmeye yönelik. Bunun bir karşılığı olacaktır muhakkak. Bu karşılık da adanın bütünleşmesi değil, ayrılığını pekiştirmektir” ifadelerini kullandı.
Ankara’da bugün çok önemli bir toplantı yapılmakta olduğuna da dikkat çeken Küçük, Bakanlar Kurulu toplantısında heyet görevlendirerek Ankara’ya gönderdiklerini söyledi.
Küçük, Kıbrıs Türk halkı ve KKTC’nin kökleşmesi ile devamında TC hükümetinin gösterdiği desteğe teşekkür etti.
ATALAY
Beşir Atalay da, 20 Temmuz’da Başbakan ve bakanlarla kutlamalara katıldıklarını ve önemli görüşmeler yaptıklarını hatırlattı.
“Bu önemli görevi üstlenmemden sonraki ilk çalışma ziyaretim bu. Hem sizlerle daha fazla görüşelim ve daha iyi tanıyayım, hem de konuları daha iyi çalışayım diye ziyaretimi özellikle biraz uzun tuttum” ifadelerini kullanan Atalay, bir konuda birşey yapmak için önce konuları iyi anlamak ve emek gerektirdiğini söyledi.
Bütçe ve Ekonomik Program’ın önemli gündem maddeleri olduğunu vurgulayan Beşir Atalay, dün TC Lefkoşa Büyükelçisi ve KKTC’deki ekonomik programla ilgilenen heyetle uzun çalışmalar yaptıklarını ifade etti.
“Ekonomik Program çok verimli gidiyor. 2010 yılı sonuçları alındı. Onun raporu yayınlandı, onu da inceledim” diyen Atalay, şöyle devam etti:
“Ekonomik Programın başarıyla gitmesi hepimiz için çok önemli. Biz Türkiye olarak bunu yaşadık. 2001’den bugüne kadar disiplinli ekonomik politikası ile Türkiye, çok güçlü hale geldi.
İlk yıllarımızda çok ciddi tedbirler uyguladık. Şu anda ilk dönemin o sıkıntılı anları büyük ölçüde atlatılmış oldu.
Ben sizi çok tebrik ediyorum. Şu andaki KKTC hükümeti olarak sizin başbakanlığınızda çok istikrarlı ve başarılı bir dönem yaşanıyor. Hem ekonomik program, hem diğer konular başarılı gidiyor. Ülkelerin özellikle ekonomik alanda hayat standardını daha da yükseltme ve ekonomide verimin sağlanması siyasi istikrarla olur. Siyasi istikrar olmazsa ekonomik program uygulayamazsınız. Bu manada siyasi istikrar KKTC’de önemli. Ekonomik programın veriminin artması için diğer reformların da yapılması gerekiyor. Bunlar artık çağımızda kaçınılmaz şeyler.”
Türkiye’nin bugünkü gücünün reformlara bağlı olduğunu söyleyen Atalay, “Biz bugün Avrupa ülkelerinden daha güçlü ekonomiye sahibiz. Avrupa ülkeleri bize bunu kendileri ifade ediyorlar. Dünyada büyüyen, güçlenen bir Türkiye var. Bu bizim reform ve değişim politikalarımızla sağlandı” dedi.
KKTC’deki süreci Türkiye olarak desteklediklerini de vurgulayan Atalay, Türkiye’nin daima KKTC’nin yanında olacağını, hiç yalnız bırakmayacağını ve her türlü desteği vereceklerini söyledi.
Atalay, KKTC’de kendini evinde hissettiğini ifade ederek, “Burada kendi sorunlarımızı görüşüyoruz” dedi.
Doğu Akdeniz’de İsrail ve Güney Kıbrıs’ın faaliyetlerine de değinen Beşir Atalay, Türkiye olarak bunu hassasiyetle takip ettiklerini, yapılabilecek her şeyi yapmakta olduklarını, TC-KKTC heyetlerinin Ankara’da bu konuyu görüşmekte olduklarını söyledi.
İki ülke olarak burada yapacakları olduğunu da belirten Atalay, “Kıbrıs Türk halkına şunları söylemek istiyorum. Bunu ben son günlerdeki siyasi konjektürdeki siyasi manevra olarak değerlendiriyorum. İsraille aramızda gelişen siyasi atmosferin bir yansıması… Güney Kıbrıs-İsrail bunu siyasi manevra olarak kullanıyorlar. Bunda çok köklü ekonomik değer olmadığına da inanıyorum. Ama Akdeniz hepimizin ve Türkiye hem güvenlik olarak hem de ekonomik alan olarak bu konuda çok hassas” ifadelerini kullandı.
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Cumhurbaşkanı Eroğlu, Atalay ve Heyetini Kabul Etti
 
Atalay’dan, Rauf Denktaş’a Ziyaret Etti
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Cumhurbaşkanı Eroğlu, Atalay ve Heyetini Kabul Etti
Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ...
Güney Kıbrıs'ta Nüfus Sayımı 1 Ekim'de Yapılacak
Güney Kıbrıs'ta yaklaşık 6-7 hafta sürmesi beklenen nüfus sayımının yapılmasına ...
Beşir Atalay Ziyaretlerine Başladı
Teknik bir heyetle birlikte KKTC’ye gelen Türkiye Cumhuriyeti Kıbrıs İşlerinden ...
Gazimağusa'daki Okullarda Temizlik ve Sağlık Çalışması
Gazimağusa Belediyesi (GMB) kent genelindeki tüm okulları kapsayan genel ...
 
 
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu Yarın Toplanacak
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, kısaltılmış yaz tatilinin ardından ikinci ...
Atalay KKTC’ye Geldi
Türkiye Cumhuriyeti Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir ...
Girne Zeytin Hasadına Hazırlanıyor
Girne Kaymakamlığı, Girne ilçesinde, gemlik tipi zeytinin 21 Eylül, yerli ...
Atalay’ın Resmi Programı Belli Oldu
Türkiye Başbakan Yardımcısı ve Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı ...
 
 
Cumhurbaşkanı Eroğlu, Cumartesi New York Yolcusu
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumartesi günü New York’a gidiyor
Gaziantep’te KKTC Rüzgarı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Gaziantep'te tanıtıldı.
Başbakan Küçük, Dünyanın En Büyük Mozaik Müzesini Gezdi
Başbakan İrsen Küçük ve beraberindeki heyet, Gaziantep'te, dünyanın en büyük mozaik müzesini gezdi.
KTAMS’dan , Sivil Havacılık Dairesi’nde Süresiz Grev Uyarısı
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Sivil Havacılık Dairesi’nde ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!

Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Otur Oturduğun Yerde!
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya