Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   18/25 °C
 
 
    Oğuzhan Hasipoğlu :Masadan Kaçmadık  
 
    Kırcami İmarında Müjdeli Haber İstinaf Mahkemesinden Geldi  
 
    ASFİM’de Parkinson Hastalarına özel egzersiz  
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı : Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor  
MHK Başkanı Alp: Hakemlerimizle Gurur Duyuyorum
MHK Başkanı Alp: Hakemlerimizle Gurur Duyuyorum
 
Antalya’da yapılan Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) 50. Yıl Sporun Zirvesi Eğitim Semineri’nde “Düdüğümüz Avrupa’da da Ötüyor” konulu panel düzenlendi.
 
26 Aralık 2012 Çarşamba - 19:19

Belek'teki Gloria Golf Resorts Otel'de düzenlenen “Düdüğümüz Avrupa’da da Ötüyor” konulu panele Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, FIFA Hakemleri Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Bülent Yıldırım ve Mete Kalkavan katıldı. Türk hakemliğinin konuşulduğu panelde yaşanan sorunlar, hakemliğin geleceği ve hakemlerin istekleri dikkat çeken konuşmalar oldu.
“HAKEMLERİMİZLE GURUR DUYUYORUM”
Panelde ilk konuşan MHK Başkanı Zekeriya Alp, böyle bir programda bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, “Hakemlerimizle gurur duyuyorum. Yurtdışındaki maçlarda gösterdikleri performanstan dolayı da kendilerine teşekkür ederim. Hani derler ya ateşten gömlek gerçekten de benim görevim ateşten gömlekmiş. Günün 24 saati bu işin içerisindesiniz. Cuma, Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri her gün maç var. Bu maçları izlemek zorundasınız. Evinizde bir decoder varsa bunu 3'e çıkartıp kayıt yapıyorsunuz. Eğer bunları yapmazsanız o zaman bu görevi üstlenmeyin. Arkadaşlarımızla güzel işler yaptık. Geçmişe bakıyorum birde bugüne bakıyor çok güzel gelişmeler olduğunu düşünüyorum” dedi.
“BİZİM FİNALLERE YARI FİNALLERE ALIŞMAMIZ GEREKİYOR”
FIFA Hakemi Cüneyt Çakır, 2013 yılının FIFA listelerinin tekrar düzenlendiğini hatırlatarak, “Bu yıl bu listeden çıkan Yunus Yıldırım ve Tolga Özkalfa'yı tebrik ve teşekkür ediyorum. Tolga'nın önünde uzun yıllar var o kokartı yeniden elde edecektir. Bu listeye yeni giren Mete Kalkavan'ı ve Barış arkadaşımı kutluyorum. Şunu söylemek istiyorum. Gerçekten çok uzun ve zor bir yol. Bu listeye yeni giren bu arkadaşlarımız birçok Avrupalı meslektaşlarından 1-0 geri başlayacaklar. Barış ve Mete arkadaşlarımız 1. kategoriden başlıyoruz. Almanlar ise 2. kategoriden başlıyorlar yeni kokart almalarına rağmen. Gerçekten uzun bir yol her gün dünya değişiyor. Bakın 40 yıl sonra bunları seminerde bunları sadece anı olarak konuşmak istemiyorsak daha çok çalışmamız lazım. Bir İspanyol gencinin çektiği kura ile dünya şampiyonasına gitmişiz sonra 2002 yılında gitmişiz. Ben bugüne kadar 5 tane yarı final 1 tane final müsabakası yönettim. Bizim finallere yarı finallere alışmamız gerekiyor. 1970’li yıllarda Doğan Babacan daha sonra Ahmet Çakar'ın yönettiği maçlarda büyük başarılar göstermiş sonra Türk hakemliği olarak durgun bir döneme girmiştik. Tek beklentilerimiz bizi desteklemeniz” diye konuştu.
4 yıl önce Ukrayna’da Bahattin Duran ile yaşadığı bir anıyı anlatan Cüneyt Çakır, “4 yıl önce Ukrayna'da Şampiyonlar Ligi ön eleme müsabakasında yönlendirildim. Şuandaki Olimpiyat stadı değil Dinamo Kiev stadındayız. İsterseniz biraz şehir turu yapalım dedi. Bizi arabaya bindirdi 1 dakika geçmeden durduk size bir yer göstermek istediğini söyledi. Büyük bir alan yeni bir inşaat başlayacak. Polonya ve Ukrayna şampiyona düzenleyecek çok büyük bir stat yapacağız dedi. Yardımcı hakemlerinden bir tanesi Bahattin Duran'dı. Bahattin şuraya iyi bak ne görüyorsun. Buraya iyi bak seninle buraya geleceğiz. Sadece bana bunu söyle varmısın yokmusun? Biz hedefleri koyduk ve başardık” şeklinde konuştu.
“MESLEĞİMİZE PROFESYONELCE YAKLAŞMAK ZORUNDAYIZ”
FIFA Hakemi Fırat Aydınus, paneldeki şu ifadeleri kullandı:
“Ben Cüneyt arkadaşımızın Cüneyt ve Tolga için söylediklerine katılıyorum. Hüseyin, Barış ve Halis'i de katarak bu panele konu olan katkılarını söylemek istiyorum. Hakemliğin belirli sürecini çeşitli kademelerinde yaşıyoruz ve yaşamak zorunda kalıyoruz. Mesleğimize profesyonelce yaklaşmak zorundayız. Bir şekilde mental anlamda koparmak zorunda kalıyorsunuz. Hakemliğin zor kısmı bu olsa gerek. Nasıl ki sizi etkileyen sizi zor durumda bırakan dış etkenler oluyorsa da moralinizi yüksek tutan nedenler onlar oluyor. Ben bu süreçte ailem ve sevdiğim insanlarla moralimi yüksek tuttuğuma inanıyorum. Bu aşamada profesyonelce bakış açısı olarak kabul ettim.”
“UMARIM BAŞARILARIMIZ ARTARAK SÜRECEKTİR”
FIFA Hakemi Bülent Yıldırım, zaman zaman hayatlarında rol çakışmaları olabildiğini kaydederek, “Bunu profesyonelce atlatmanız gerekiyor. Plandan ve stratejiden bahsetmek istiyorum. Cüneyt Çakır Avrupa'da en seçkin hakemlerinden bu uluslararası bir başarı bununla gurur duyuyorum. Fırat Aydınus kardeşimiz Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ediyor. Hüseyin Göçek 8 tane uluslararası müsabaka yönetti. Bunu futbol kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Şenes Erzik ismini açmak istiyorum. Kendisi uluslararası ilişkiler anlamında çok üst düzey bir insan ve Avrupa'da futbolun patronlarının saygı duyduğu bir insan. Umarım başarılarımız artarak sürecektir” ifadelerini kullandı.
“HAKEMLİK PRENSİP GEREKTİRİYOR”
FIFA Hakemi Mete Kalkavan ise böyle bir seminere ilk kez katıldığını aktararak şunları söyledi:
“Abilerim bazı arkadaşlarıma teşekkür ettiler. Bende buradan her ne kadar bireysel spor olmasından yardımcı, dördüncü hakem ve ailelerimize teşekkür ediyorum. Hakemlik prensip gerektiriyor. Hakemlik gönül işi yetenekleriniz marifetleriniz sayesinde sizi bir yerlere getiriyor. Antrenman programlarımız bize haftalık olarak geliyor. Bizde hayatımızı buna göre düzenliyoruz. Ben kendi işimi yaptığım için antrenman programını kendime göre düzenleyebiliyorum. Ticareti belli bir yere kadar yapıp çok sevdiğim hakemliğin içinde olmak istiyorum. Evliliği bu sene yaptınız diye sordunuz ailenizden fedakarlık yapıp belli bir karara imza atıyorsunuz. Bende böyle evlenmeye karar verdim.”
Konuşmaların ardından soru-cevap kısmına geçildi. İletişimde yaşanan sıkıntıyla ilgili bir soru üzerine Cüneyt Çakır, “İletişim konusunda çok büyük ilerlemeler kaydettiğimizi düşünüyorum. Yeterlimi hayır değil. Bizler UEFA, FİFA seminerlerine katılıyoruz. Verdiğimiz kararlar tartışılıyor. Kamuoyunun bilgi eksikliği olduğunu düşünüyorum. Burada iletişimde bir eksiklik var. Bizlerin bunlarla paylaşmamız gerekiyor. Birebir sohbetlerde bunu gerçekleştirebiliyoruz. MHK yoluyla olabilir. Biz başkanımızı çok geç bulduk. Kolay kolay bırakmaya niyetimiz yok. Kendisi çok iyi yönetici ileri görüşlü bir insan. Onun liderliğinde bu eksikliğimizi gidereceğiz. Biz hepimiz bir aileyiz. Biz kendimizi soyutlayamayız. Biz bir bütün olmalıyız. Kişisel başarılarla Türk futbolu bir yere gelemez” cevabını verdi.
Bir gazetecinin “Teknik olaylar futbolun saf halini bozar mı?” şeklindeki sorusuna Çakır, “Kıtalararası kulüpler şampiyonasında FIFA'nın ilk defa denediği topun çizgiyi geçip geçmediğini belirleyen çipli top ve Yokohama da şahin gözü dediğimiz çizgi kamerası uygulaması yapıldı. Bizlerin hakemler olarak yorum yapma şansımız yoktur. Bizler hakemiz yöneticilerimiz ne isterse sahaya çıkar onu uygularız” yorumunda bulundu.
Bir basın mensubunun “3 Temmuz sürecinde futbol ailesinin içinden herkes vardı, bir tek istisna vardı hakemler yoktu. O maçların tamamını hakemler yönetti. Acaba böyle şaibeli maç yönettiğini hisseden düşünen var mı içinizde?” yönündeki soruya MHK Başkanı Zekeriya Alp şu cevabı verdi:
“Böyle bir durum söz konusu olsa zaten raporlarında olacaktır. TFF'ye yansıyacaktır. Böyle bir durum olmadığını zannediyorum inşallah bundan sonra da olmaz.”
“KULÜPLERLE İLGİLİ BİZE MAÇLARDAN ÖNCE YADA SONRA BİZE YANSIYAN HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞTIR”
MHK Başkanı Zekeriya Alp, “Halis Özkahya ile ilgili ne söyleyeceksiniz, size bu konuda baskı yapıldı mı?” şeklindeki soruyu, “Disiplin kurulunda verilmiş bir karar var. Yarında Tahkimin verileceği bir karar bunlarla ilgili bir şey söylememiz yanlış olur. Kulüplerle ilgili bize maçlardan önce yada sonra bize yansıyan hiçbir şey olmamıştır. Büyük küçük ayırmadan karar vermek için çalışıyoruz” şeklinde cevapladı.
“VOLKAN BAYARSLAN KONUSUNDA BİZİM DE HATAMIZ VAR”
Zekeriya Alp, “Volkan Bayarslan'ın ataması konusunda hata kimde? Konu abartılıp anlamsız yere kötü olarak mı değerlendirildi?” yönündeki soru şöyle cevapladı:
“Hakemlerin çalıştığı yerleri maçlardan önce bize bildirmek zorunda. Bize mesajı iletmesi gerekmiyordu. Kabahat tabi ki kendisinin değil. Tamamıyla bizimde hatamız vardı. Bizimde bilmemiz gerekiyordu. Kendisi hakkında iş bilgisi kısmında izcilik kampında görevli yazıyordu. Belediyede çalıştığı yazmıyordu.”
PROFESYONEL HAKEMLİK KONUSU
Bir gazetecinin “Profesyonel hakemlik konusunda ne düşünüyorsunuz?” sorusuna Alp, “TFF ile bu konuları konuştuk. Ama hakemlerimiz kendilerine ait işleri var yada bir yerlerde çalışıyorlar. Bundan dolayı yüzde yüz profesyonelliği gerçekleştiremiyoruz. Yarım profesyonellik gibi bir düşüncemiz var. FİFA hakemleri ile ilgili böyle bir çalışmamız var” ifadelerini kullandı.
Aynı soruya Cüneyt Çakır ise, “Dünya hakemliği profesyonelliğe doğru yöneliyor. İnşallah bizde bu düzene geçeceğiz. Bunun kaçarı yok. FIFA Başkanı Sepp Blatter'in bununla ilgili açıklamaları var. 10snliğine şunu düşünmenizi istiyorum. Bir futbolcu bir derbi maçında saatini kurup mesaiye gittiğini düşünün” dedi.
“Sahada aldatmaya yönelik futbolcuların son dönemlerde hareketleri olduğunu görüyorum. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz böyle bir şey var mı?” şeklindeki soruyu Zekeriya Alp, “Yurtdışındaki maçlarda futbolcularımız ve kenar yönetimi o kadar sessiz ve güzel bir maç seyrediyorlar ama Türkiye'deki maçlarda tamamen tersini yapıyorlar. Futbolcularımıza bu konuda daha dikkatli davranmaları konusunda anlatmamız gerekiyor. Maalesef Türkiye'de futbolcularımız bize ayak uyduruyorlar. Öncelikli olarak futbolcu kardeşlerimizi iyi yetiştirmeliyiz. Bazı teknik adamlarımızda yanlış yönlendiriyorlar” diye cevapladı.
“6 HAKEM UYGULAMASI 2013-2014 SEZONUNDA BAŞLAYACAK”
“UEFA kararına göre maçlar 6 hakemle yönetiliyor. Türkiye'de bu uygulama başlayacaktı. Bu uygulama ile Türk futbolu ne kazanacaktır?” sorusuna Zekeriya Alp, “TFF'nin en son yapılan toplantı ile bu uygulama 2013-2014 sezonunda başlayacak. Hakemlerimize büyük katkı sağlayacaktır. Özellikle de dikkat ederseniz saha içindeki futbolcuların birbirleri ile güreşir gibi hal ve tavır almalarının önüne geçecektir. Bence sonuç olarak önümüzdeki yıl başlayacağımız 5 ve 6 ile ilgili olumlu sonuçlar alacağımızı düşünüyoruz” yanıtını verdi.
 
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
IV. Amatör Seramikçiler Yarışması’nın Sonuçları Belli Oldu
 
Akhisarspor Golcü Oyuncu Mert İle Yollarını Ayırdı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Rize’de U 20 Dünya Kupası Tanıtım Filmi Çekimi
Haziran ayında Rize'nin de ev sahipliği yapacağı U20 Dünya Kupası organizasyonu ...
Cumhurbaşkanı Gül, TSYD Heyetini Kabul Etti
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel ...
Acıbadem Erkekler Voleybol 1.Lig'de Heyecan Sürüyor
Acıbadem Erkekler Voleybol 1.liginde mücadele eden Gümüşhane Torul Gençlik, ...
Dev Finali Çakır Yönetecek
UEFA Elit Kategori'de yer alan FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, FIFA ...
 
 
Halkbank'ın Çeyrek Final Sevinci
Voleybol Erkekler CEV Kupası 3. tur rövanş maçında Halkbank, deplasmanda ...
Melih Akın'dan Madalya Sevinci
İsrail’de devam eden Gençler ve 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda Melih ...
Altay'dan Dev Yatırım
Altay Kulübü, Torbalı’da 105 dönümlük arazi üzerine dev tesis kurmaya hazırlanıyor.
FIFA Heyeti Rize’de
Türkiye'de gerçekleştirilecek olan 2013 FIFA U 20 Şampiyonası hazırlıkları ...
 
 
CEV Voleybol Şampiyonlar Ligi'nde Arkas Spor Farkı
CEV Voleybol Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda mücadele eden Arkas Spor, beşinci ...
Antalyaspor'da Tek Gollü Galibiyet
Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasında Medical Park Antalyaspor sahasında ...
FİFA Yetkilileri Kayseri Stadını İnceledi
Türkiye'de 7 şehirde düzenlenecek FIFA U20 Dünya Kupası öncesi FIFA yetkilileri, ...
FIFA U20 Dünya Kupası Biletleri Satışa Çıktı
Türkiye'nin 7 şehrinde 21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihleri arasında düzenlenecek ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Manavgat Büyük Yangın Alanınındaki   Bakım Çalışmaları Hızla Sürüyor

Manavgat Büyük Yangın Alanınındaki Bakım Çalışmaları Hızla Sürüyor

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya