Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   20/25 °C
 
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
MHP Lideri Bahçeli: MHP Terörün Panzehridir
MHP Lideri Bahçeli: MHP Terörün Panzehridir
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin Türk kalacağını belirterek, “Milliyetçi hareket terörle mücadeleyi engellemiyormuş, anaların ağlamasına çanak tutuyormuş. Bu beyanlar, bu asılsız düzmece ve uydurma ifadeler ancak ruhunu iblisle mübadele edenlere has bir tavırdır. MHP, Türk milletine engel çıkaran ve zarar veren ne varsa elinin tersiyle itmektedir. Biz terörün de, bölücülüğün de bölünmenin panzehiriyiz” dedi.
 
23 Mart 2013 Cumartesi - 19:59

MHP tarafından Türkiye'nin 9 bölgesinde 'milli değerleri koru ve yaşat' adı altında düzenlenecek açık hava toplantılarının ilki olan 'kuruluş' mitingi Bursa’da yapıldı. MHP Lideri Devlet Bahçeli, mitingde Bursalılara hitap ederek, "Bugün Bursa, Türk milletinin yeni bir destanına ve dirilişine, yeniden şahlanışına şahit olmaktadır. Kuruluşumuzun hatıraları bizimle birliktedir. Ertuğrul Gazi’nin ülküleri yanımızdadır. 400 çadırlık Türkmen varlığının hedefleri kılavuzumuzdur. Çok şükür ecdadımızın emanetleri doğru yerde ve doğru eldedir. Tarihten süzülüp gelen muhteşem hatıralar, faziletli yüreklerce sahiplenmektedir. Bursa Türk milletinin yanında, Türklük’ün tarafında ve vahdetin yolundadır" dedi.
 
“MİLLİ DEĞERLER HEDEF ALINMIŞTIR”
"Muhterem dava arkadaşlarım, içimiz kan ağlaya ağlaya görüyorsunuz ki Türkiye temellerinden sarsılmaktadır. Meydanlarda bağımsızlığını kazanmış ve varlığını kazanmış Türk milleti masada paylaşılmak istenmektedir" diyen Bahçeli, şöyle devam etti:
"Şehit kanları ile sınırları çizilen vatan, demokratikleşme ve özgürleşme yalanlarıyla parçalanmak üzeredir. 1071'den beridir içinde yaşadığımız son yurdumuz hainlerin emellerine, ellerine bırakılmanın bir önceki durağındadır. Dün kovduklarımız, bugün tekrar başımıza üşüşmektedir. Dün def ettiklerimiz bugün yeniden doğrulmuşlardır. İşbirlikleri eliyle kapımıza dayanmıştır. Dün mağlup ettiklerimiz, bu defa hırsla üzerimize çullanmışlardır. Türk milletinin tarihi mevcudiyetinde nefret duyan sömürgeci güçler, aslında hiçbir dönemdir kapatmadıkları kanlı hesapları yeniden açmıştır. Emperyalist oyunlar, karanlık ilişkiler ve bölünme kampanyaları hız kazandı, bir kez daha sahneye çıkmıştır. 942 yıl önceki Malazgirt destanını hesapları sorulmak istenmektedir. 917 yıl önceki başlayan ve Anadolu'nun her karışına, gömülen haçlı zihniyeti, geçmişin yarım kalan hesabını kapatmayı ummaktadır. 714 yıl önce Söğüt'ü yurt tutarak, 3 kıtaya mühür vuran millet kudretini bitirmek ve silmek için yoğun çabalar sergilenmektedir. 687 yıl önce fethedilen Bursa'nın intikamını almak için sıraya girenler faaldir ve faaliyet içindedir. 98 yıl önce Çanakkale'de tepelenenler, yeni baştan şanslarını denemek için harekete geçmişlerdir. Türk milleti kuşatılmış ve milli değerler alçakça hedef yapılmıştır."
 
"AYRILIKÇI HEVESLER HIZ KAZANDI"
Etnik bölünmeyi amaçlayan terörün meşrulaştığını, muhatap kabul edildiğini öne süren Bahçeli, "İmralı canisi çözüm ortağı ve barış elçisi olarak gösterilmiştir. Siyasi ayrılıkçılık hevesleri hız kazanmıştır. Etnik bölünmeye zemin hazırlayan iç ve dış tahrikler anormal ölçülerde artmış, iç huzur ve kardeşlik ruhu yara almış ve zayıflamıştır. Terör inisiyatif elde etmiş. Süreç, çözüm, barış ve pazarlıklar tuzakları ile alanını genişletmiştir. Cumhuriyetin ilke ve esasları tartışmaya açılmış, bölünmeye anayasal kılıf bulma süreci ivme almıştır. Türkiye'nin milli devlet niteliği, üniter yapısı hedef alınmıştır. Bin yıllık kardeşlik tesadüflerin eline bırakılmıştır. Türk milleti kültürel, sosyal ve ahlaki güvenlik duvarları teslimiyet anlayışıyla kırılma noktasına kadar bükülmüştür. Etnik temelde bölünme, inanç temelinde cepheleşme, mezhep temelinde ayrışma, devletin ana ilkeleri temelinde kavga vahim bir aşamaya geldi. Cumhuriyetin temelleri, demokratik rejim, milli ve manevi değerleri istismar haline dönüşmüştür. Türklük anayasadan ayıklanmak, Türk milletini bölücü seferlerle kıskaca alınmak istenmektedir. Türkiye, iyi durumda değildir. Türkiye iyi yönetilmemektedir" ifadelerini kullandı.
 
"HİÇ KİMSE YANLIŞ HESAP YAPMASIN"
Bedeli kan ile ödenerek kazanılmış bağımsızlığın, bin yıl boyunca sevgi ile yoğrulan kardeşliğin, asırlardır kan ve terle oluşturulan mili varlıkların hüsrana uğradığını ileri süren Bahçeli, "AKP yönetimi altındaki Türkiye'de 'Türk olmak suçtur' ifadesi kullanılmıştır. Türk milletinin bölünmesi için icap eden 36 parçadan bahsedilmiş, buna karşılık PKK baş tacı, İmralı canisi ezberleri bozan umutları yetiştiren iyilik meleği olmuştur. Barzani, gurur abidesidir. Bölücülük, hak arama yolu, terör kurtuluş reçetesi haline gelmiştir. Hiç kimse hayale kapılmasın. Hiç kimse rüyaya dalmasın. Hiç kimse yanlış hesap yapmasın. Ötüken ruhu hainlere geçit vermeyecektir, kuruluşumuzun direkleri bölücülerin kafasına kafasına inecektir" dedi.
 
"TÜRK MİLLETİ ÇÖZÜM SÖZLERİYLE ÇÖKÜŞE GİTMEKTEDİR"
Türk milletinin asırlara aşan kuvveti, zalimleri ezen cesareti ve hakkı tutup kaldıran inancı olduğunu anlatan Bahçeli, "O bugün Bursa'dadır. İşte millet, işte vicdanlar, bugün tümüyle teslimiyete meydan okumaktadır. Buradan yükselen ses, Osmangazi'nin pırıl pırıl parlayan mesajıdır. Milli irade Orhan Gazi'nin irfan ateşi, Rumeli'yi kavrayan kahraman mücadelesinin eseridir. Ellerde bayrak, dillerde zafer türküleri, gönüllerde vatan aşkı Bursa'dan fışkırmaktadır ve arşa varmaktadır. Bursa Türk milletinin kuruluşunun merkezidir. Yeniden doğuşun müjdesidir. Erdoğan, İmralı canisiyle Türkiye'yi konuşmaktadır. PKK ile müzakere etmektedir. Türk milleti çözüm sözleriyle çöküşe götürülmektedir. PKK aradığı fırsat ve imkanları sonunda AK Parti'nin kurduğu çözüm masasında bulmuştur" şeklinde konuştu.
"Diyorlar ki, silahlar susacak, PKK silah bırakacakmış" diyen Bahçeli, "PKK'lılar militanlar emniyetli şekilde sınır dışına çıkacaklarmış. Diyorlar ki terör bitecekmiş. Diyorlar ki analar ağlamayacakmış. Türkiye huzura kavuşacak, yatırımlar artacak, ekonomi sıçrama yapacakmış. Türk milleti kandırılmaktadır. Aziz Bursalı kardeşlerim yalanlarla oyalanmaktadır. Sınır dışındaki kamplarda yuvalanan teröristler nasıl ülke dışına çıkacak. PKK'nın silah bırakması nasıl mümkün olacak? Başbakan Erdoğan, örgüte nereleri vermeyi taahhüt ettiğini hala açıklamamıştır. Çözüm diyerek, neleri yok etmeye çırpınıyorsunuz? Neyi çözmeye çalışıyorsunuz? Türk milleti, kiminle küsmüş, kiminle savaşmıştır da barıştırmak için çalışıyorsunuz?” diye sordu.
 
“PKK DIŞARIDA, TSK İÇERİDE”
Terörist başı Abdullah Öcalan’ın serbest kalmasının çözüm olmayacağını vurgulayan Bahçeli, şöyle devam etti:
“PKK'nın parlamentoya taşınması çözüm müdür? Süreçle neyi süründürmeye uğraşıyorsunuz? Senin başka bir işin yok mudur? Sen Türkiye'nin yıkım ve yok oluş memuru olarak tayin mi edildin, BOP eşbaşkanın yanında mandacı mısın, bölünme uydusu musun? Türkiye'yi bu hale getirmeye ne hakkın vardır? Genelkurmay başkanları müebbet hapis cezası ile yargılanmakta, terörist olarak itham edilmektedir. Fakat gerçek teröristlere methiyeler düzülmekte, tavsiyeleri dinlenmektedir. Genelkurmay başkanlığı yapan ve terörle mücadele eden komutanlar eğer karakollara baskınlar düzenlemiş olsalardı, bebekleri, kızları, anaları ve babaları acımadan katletselerdi bugün el üstünde tutulurlardı. Habur'dan girselerdi, Kandil’de yanaşık düzen eğitim verselerdi, Barzani'nin himayesinde olsalardı her işleri rast giderdi. PKK dışarıda, TSK içeride. TSK mahkum ve müebbetlik. PKK serbest ve güvencededir.”
 
DİYARBAKIR YORUMU
“Katilden merhamet beklemek, hainden vefa ummak hangi akla ve mantığa hizmettir” diyen Bahçeli, 21 Mart’ta Diyarbakır’daki nevruz kutlamalarına işaret ederek, “21 Mart Nevruz bayramı her şeyi netleştirdi. Her şeyi gözler önüne serdi. Bu yılki bahar bayramı İmralı canisini ve örgütünün propagandasına ahlaksızca havale edilmiş emre amade duruma getirilmiştir. İktidar İmralı canisini meydanlara taşımış, gıyabında kürsülere çıkarmıştır. Kanlı fikirlerini okunmasını sağlamış. Türk milleti Diyarbakır’daki küstahlıkları, alçaklıkları, soysuzlukları ibretle izlemiştir. Başbakan ve hükümetin izniyle İmralı canisinin mesajları kuryeleri vasıtasıyla kuru bir kalabalığa okundu. Türkiye, müebbet hapis mahkumunun, bebek katilinin bölücülüğünü resmileştiren, bağımsız Kürdistan’ın kuzey ayağını çizme cüretine şahitlik etmiştir” açıklamalarında bulundu.
 
“ÇEKİLME TALİMATI BAŞKADIR”
“İmralı canisi AK Parti sayesinde fiilen özgür kalmıştır. Sırayı buna hukuki kılıf bulmak kalmıştır” diyen Bahçeli, “Süreç denilen ihanet adımları bu gidişle vahim noktalar dayanacak. Bölücülüğü ve terör örgütünü tam manasıyla meşrulaştıracak. Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimine kadar İmralı canisini serbest bırakması düzenlediği mitinglerde ‘beraber yürüdük bu yollarda’ şarkısını ortak olarak seslendirmesi de kuvvetle ihtimaldir. Oysa ki cani başı böyle bir şey söylemedi. Yalnızca PKK'nın sınır ötesine çekilmesi aşamasına geldiğini söylemiştir. PKK’nın yerinden kımıldamaya niyeti yoktur, silahını terk etmeye niyeti yoktur. Çekilme talimatı başkadır” diye konuştu.
Bahçeli, “İmralı canisi yeni bir başlangıç yapıldığını, bununla mücadeleyi bırakmak değil daha farklı mücadeleyi başlatmak olduğun iddia etmiştir. Şu işe bakınız ki Erdoğan, terörist başının açıklamalarını olumlu bir gelişme olarak gördüğünü hiç utanmadın ve gocunmadan en ufak yüz kızarıklığı emaresi göstermeden söyledi. Çünkü İmralı canisi ile başbakan aynı bölücülük havuzunda beslenmektedir. Yeni Türkiye’den cani başı da bahsetmektedir. Cani başının demokrasi Türkiye’si ile başbakanın ileri demokrasisi aynı kavramlardır. Bunların her ikisi de şehitler üzerinden pazarlık yapmıştır. Bunlar Türkiye'yi tabuta koymaya çalışan ikiz iki mezar kazıcıdır. İmralı canisini mesajları başbakanın elinden geçmiştir” dedi.
Diyarbakır’daki nevruzda Türk bayrağının olmayışını sert bir dille eleştiren Bahçeli, “Bu durum başbakanı fazlaca rahatsız etmemiştir. Bunu kuru, basit ve birkaç tepkisel sözle geçiştirmiştir. PKK'nın meydan okumasıyla geçen nevruz bayramında Türk bayrağı inmiş, PKK paçavraları yükselmiştir. Türk milleti gerilemiştir. Kardeşlik irtifa kaybetmiştir. Bölücü emeller palazlanmıştır. Terörle mücadele düşmüş, müzakere yukarı çıkmıştır. Türkiye kaybetmiştir, İmralı canisi kazanmıştır. Başbakan Türk'e dair ne varsa sabote etmiştir” dedi.
 
 
“BİZ TERÖRÜN PANZEHİRİYİZ”
“Türkiye Türk'tür, Türk kalacaktır” diyen Bahçeli, “Başbakan, İmralı canisi ve PKK ile birlikteliğin sağlama almak için milliyetçiliğe saldırmakta. Türklüğe cephe açmakta partimize durmadan iftira atmaktadır. MHP, terör bitmesin diye uğraşmaktaymış. Bu anlayışa göre terör biterse, MHP'de bitermiş. Milliyetçi hareket terörle mücadeleyi engellemiyormuş anaların ağlamasına çanak tutuyormuş. Bu beyanlar, bu asılsız düzmece ve uydurma ifadeler ancak ruhunu iblisli mübadele edenlere has bir tavırdır. MHP, Türk milletine engel çıkaran ve zarar veren ne varsa elinin tersiyle itmektedir. Biz terörün de bölücülüğün de bölünmenin panzehriyiz. Başbakan bunu anlayamaz. Bunu hayatı boyuca fark edemez. Biz Türk milliyetçisiyiz. Türkiye'yi canından aziz bilen milliyetçi ve millet sevdalısı vicdanlarız. Biz İmralı canisinin eline avucuna düşecek kadar, yenilmiş bir anlayışta olmayız, olamayız. Biz İmralı'ya ancak ve ancak cani başının yalnızca hak ettiği cezayı vermek. Döktüğü kanları hesap vermek, yağlı urganı boğazına geçirmek için gideriz. Türk milliyetçiliği etnik ırkçı ve ayrımcı bölücü tahriklere tuzaklara karşı Türkiye cumhuriyetin koruyucu kalkanıdır. Milli kimliğimizin ve birliğimizin temeli ve tutkalı olan bu anlayış milletimizin mayasıdır. Bu bakımdan iç düşman oluşturma ihtiyacı, biz ve ötekiler gibi kurgu kavramlar Türk milliyetçiliğine yabancıdır. Türk milliyetçiliği ile demokrasi birbirini tamamlayan bir bütündür. Türk milliyetçileri yıkmak isteyenlere amansız mücadeleyi yapacaktır” şeklinde konuştu.
 
“AYAKLARIN BAŞ OLDUĞU DÖNEM BİTECEK”
Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kimin kalbi Türkiye için çarpıyorsa, bizim bağrımızda kollarımızda kapımıza her daim açıktır. Şırnak bizdendir Edirne biziz. Konya canımız Giresun göz bebeğimiz, Samsun tutkumuz Bursa ruhumuzdur. Diyarbakır sevgimizdir, Erzurum iftiharımızdır. İstanbul heybetimizdir. Hepimiz Ankara ve Türkiye’yiz. MHP buna taliptir. Buna hazırdır. Ayakların baş olduğu bu dönem bitmelidir ve bitecektir. Işık görünmüş, umut görünüşü doğmuş, AK Parti balonu sönmeye yüz tutmuştur. Bursa, bunun önsözüdür. Ana fikridir. Bu meydan Türkiye'nin umut aynası ve kanıtıdır. Bunu sizlerin coşkusuyla haykırıyorum. Başbakan Erdoğan’a çağrıda bulunuyorum. Çözüm denilen çöküş planından vazgeç, İmralı canisi ile müzakereleri bir an önce kes. PKK'yı bitirmek için milletin verdiği yetkili sadakatle kullan. Yoksa, Türk milleti seni affetmeyecektir. Bu gidişle ismin her hatıra geldiğinde beddua ile anılacaktır. Türk milletiyle daha fazla oynama. Türkiye'nin önünü daha fazla kapatma. Gün gelir arkana baka baka iktidardan gideceksin. Gittiğinde de Türk yargısının önünde hesap vereceksin.”
Kent Meydanı'nda polis geniş güvenlik tedbiri aldı. Miting sebebiyle Bursa'da trafik düzenlemesi yapıldı. Mitinge gelenlerin üzerleri titiz bir şekilde arandı. Polis çatılarda da tedbir aldı. Türkiye'nin dört yanından gelen ülkücüler, MHP şarkılarına Türk bayrakları ve MHP bayraklarıyla eşlik edip sık sık 'Ne Mutlu Türküm diyene', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' "Devletin başına Devlet gelecek" sloganları attı. Vur de vuralım öl de ölelim sloganları üzerine Bahçeli, "Merak etmeyin onun da zamanı gelecektir" karşılığını verdi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Rıza Kayaalp Avrupa Şampiyonu
 
Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu Heyetinden AGC'ye Ziyaret
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Bahçeli'den Ergenekon Davası Değerlendirmesi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ergenekon ...
''Siyaset Güçlü Olsaydı Darbeler Olmazdı"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Türkiye'de siyaset güçlü ...
AK Parti'nin Seçim Startı 10 Mart'ta
AK Parti, yaklaşan yerel seçimler öncesinde planlama çalışmalarını tamamladı. ...
Bağış Fransa'nın Değişen Tavrından Memnun
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Fransa'nın Türkiye'nin AB üyeliği ...
 
 
Fırat Sessizliğini Bozdu
Meclisteki ‘Ana Dilde Savunma’ görüşmeleri sırasında partisnin Milletvekili ...
CHP Adıyaman Milletvekili Fırat İstifa Etti
CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat partisinden istifa etti.
Başbakan Erdoğan: 'Irkçılık Şeytandandır'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada ...
Fakıbaba Yeniden AK Parti'de
Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti Grup Toplantısı'nda ...
 
 
'Tek Gayemiz Anaların Gözyaşını Dindirmek'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında konuştu...
Bahçeli'den Espirili Değerlendirme
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadının ...
Kapusuz: 'Kabine Değişikliğine İhtiyaç Yok'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, kabinede değişiklik yapılıp ...
Moskova'da Suriye Görüşmesi
Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Moskova'da Rusya Dışişleri ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları  büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya