Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   25/31 °C
 
 
    Abdal Musa Anma Etkinlikleri 21-23 Haziran’da gerçekleşecek  
 
    Abdal Musa Anma Etkinlikleri 21-23 Haziran’da gerçekleşecek  
 
    İş insanı Besim Tibuk’un eşi , Serap Tibuk'da ev sahibi mağduru  
 
    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kurban Bayramı Tebrik Mesajı  
Manisaspor, Bursaspor Maçı İle Çıkış
Manisaspor, Bursaspor Maçı İle Çıkış
 
Manisaspor Teknik Direktörü Ümit Özat, "Bursaspor maçı bana göre bizim için bir dönüm noktası olacak. Bizim takımımızın asla küme düşme gibi bir sıkıntısı olmayacaktır." dedi.
 
9 Şubat 2012 Perşembe - 19:19

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında sahasında Bursaspor'u konuk edecek olan Manisaspor'da hazırlıklar sürüyor. Geçtiğimiz hafta Ankaragücü deplasmanında 12 hafta sonra 3 puan ile tanışan siyah beyazlılar, Bursaspor maçıyla çıkış arıyor. Maç öncesinde teknik direktör Ümit Özat Tarık Almış Spor Tesisleri'nde tecrübeli futbolcular kaleci İlker Avcıbay ve Murat Erdoğan ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Ankara'da alınan 3 puan için oyuncularını tebrik ettiğini ifade eden Özat, 3 puanın matematiksel olarak 12 maç sonra alınan büyük puan olması bakımından önemli olduğunu işaret etti.
Önemli olanın 3 puanı almak olduğunu, ancak kazanamadığı takdirde 1 puanın da önemli olduğunu söyleyen Özat, Karabük ve Eskişehir maçlarında mağlubiyet yerine 1'er puan alınmış olsaydı çok daha farklı konumda olabileceklerini belirtti. Bursaspor maçı hakkında açıklamada bulunan Özat, şu ifadeleri kullandı:
''Bana göre geldiğim günden bu yana oynayacağımız en iyi takımla oynuyoruz. Klasmandaki yeriyle alakalı olmayan bir takım, kaliteli bir kadroları var. Onlar da bizim gibi zaman zaman sıkıntılı dönemlerden geçiyorlar, bu yıl tam istediklerini yakalayamadılar. Ama futbol bu, içeride Ordu ile berabere kalan takım iki hafta sonra aynı sahada Galatasaray'ı da yenebiliyor. Ümit ediyorum ki, güzel bir maç olur. Zaten şöyle bir bakarsanız, geldiğimiz günden bu yana geçen 2 haftalık süreçte 3 maçta 20'ye yakın net gol pozisyonu var. Bunları tek tek gösterebilirz de, ama 3 maçtır rakibimize net gol pozisyonu vermeden alamadığımız puanlarda var. Artık bu şanssızlık mıdır, beceriksizlik midir, bireysel hata mıdır, futbolcularımla birlikte en doğruyu bulmaya gayret ediyoruz. İnşallah bu haftada Ankaragücü maçının öneminin artması için iyi bir sonuç almamız gerekiyor''
Gazetecilerin takım kadrosunda yer bulamayan Isaac ve Nizamettin hakkındaki sorularını da yanıtlayan Özat, Manisaspor'un hiçbir futbolcu ya da teknik adama endeksli olmadığını kim iyi görülüyorsa takım kadrosuna dahil edildiğini söyledi. Çift santraforlu oynamaya alışkın olduğunu ifade eden Özat, elinden geleni yaptığını ve istediğini oyuncularına anlatmaya çalıştığını, takımın belli bir düzenini de bozmaya çalışmanın da doğru bir karar olmayacağını söyledi.
"HEDEF BEŞİKTAŞ MAÇINA GİDENE KADAR 36 PUAN"
Beşiktaş maçına kadar olan süreçteki hedefinden söz eden Özat, ''Beşiktaş maçına gidene kadar 36 puan toplamak, ondan sonra her türlü yapılanmanın olabileceğini düşünüyorum'' dedi. Makukula'nın uzun süre sonra yeniden kadroya alınması konusundaki soruya Özat, ''Şöyle değerlendirmek lazım, yanılmıyorsam 2 milyon avro bonservis bedeli verilen bir oyuncuyu böyle bir maçta oynatmayacaksak hangi maçta oynatacağız. Ben geldiğimde kendisine şunu söyledim. 'Seni Hikmet ve Kemal hoca oynatmadı, ben de oynatmazsam herhalde hatayı kendinde araman için daha geçerli bir neden olur, hep mi hocalar kötüdür' dedim. Biz takımda tüm oyunculardan yararlanmak istiyoruz. Makukula da güçlü bir silah, onun performansından memnunum'' cevabını verdi.
Taraftarlardan her zaman olduğu gibi maçın sonuna kadar takımı desteklemelerini beklediğini kaydeden Özat, başarılı olmak için herkesin birbirine destek vermesi gerektiğini söyledi. Özat, ''Bursaspor maçı bana göre bizim için bir dönüm noktası olacak. Yukarı doğru mu çıkacağız, yoksa aşağıda cebelleşecek miyiz, onun bir göstergesi olacak. Bir kez daha söylüyorum, bizim takım asla düşme, kalka ile hiçbir zaman sıkıntısı olmayacaktır. Ama yakalayabilirsek de yukarıyı yakalamak en büyük hedefimiz ama bir an önce de matematiksel olarak alt taraftan kurtulmayı garantilemek. Bu kadar kısa süre içerisinde bunu başarabilirsek, 24 haftada 26 puan almış, takımı eğer lig sonunda 40'lara falan yanaştırısak başarılı olacağımızı düşünüyorum'' dedi.
"MADDİ SIKINTIMIZ YOK"
Bu hafta verilmeyen gollerinin olduğunu ve bu gibi konuların üzerine biraz değinilmesi gerektiğini vurgulayan Özat, bazen bir puanın takımın kümede kalması için çok önem taşıyabildiğini, hakemlerin daha dikkatli, daha duyarlı olmaları gerektiğini söyledi. Gazetecilerin sorusu üzerine takımda maddi sıkıntı yaşanmadığını ifade eden Özat, şunları söyledi:
"Takım olarak herhangi bir sıkıntımız yok. Futbolcularımdan da bana böyle bir şey gelen yok. Ben bu olayı geçtiğimiz 11 ay geçmişte çalıştığım kulüpte çok yaşadım.Onun için orayı gördüğüm için burada kimsenin bir şey söyleme lüksü olmamalı. Burada bunun için mücadele eden yöneticiler var. Paradan çok daha değerli şeyler var, huzur , 3 puan. Bunu sadace oyuncularım için söylemiyorum. Hayat burada değil, gidilen yerde de devam ediyor.Para alamıyorum diye küsmek, çalışmamak kalitesinde bir oyuncumuz yok"
 
FUTBOLCULAR İLKER AVCIBAY VE MURAT ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI
Basın toplantısında ilk sözü alan kaleci İlker Avcıbay da, "Bu takımın gerçek sahibi Manisa halkı. Bu önemli maçta bizlere destek olmalarını bekliyoruz. Çünkü buraya gelen takımların ve hakemlerin Manisa'da çok rahat oynadıkları ve yönettikleri bir hava var. Bunu değiştirmemiz gerekiyor. Verilmeyen bir penaltı kaybedilen 3 puana sebep olabiliyor. Buraya gelen hakem ve deplasman takımlarının seyirci baskısını hissetmesi lazım. İçeride oynayacağımız 4 maçta ellerinden gelen bütün desteği bizlere göstersinler. Çünkü ihtiyacımız var ve kritik haftalara giriyoruz" dedi.
Teknik Direktör Ümit Özat'ın Beşiktaş maçına kadar 36 puan hedefi gerçekleşir mi sorusuna ise İlker Avıcıbay şu cevabı verdi:
"Bazen kaybetmemek de önemli oluyor maçlarda. Geriye dönüp aktığımızda Karabük ve Eskişehir maçlarını kaybetmemek gibi bir duruma geliyor. Alınan her puanın değeri var. Gerçekleşmesi için çok uzak bir hedef değil. Önemli olan sahada o mücadeleyi göstermek. Başarabileceğimize inanıyorum."
Takımdaki özgüvenin düşük olduğu yönündeki sorulara da İlker Av f6yle değerlendirmek lazım, yanılmıyorsam 2 milyon avro bonsecıbay, "Şimdi uzun zamandır kaybetme ve son dakikalarda yenen goller, bireysal hatalar bazı oyuncu arkadaşlarımızı olumsuz etkiledi. Biz tecrübeli oyuncular olarak bunun üstesinden gelebiliyoruz. Murat Erdoğan, Ömer Aysan Barış ve ben yaptığımız görüşmelerde genç oyunculara gerekli tecrübelerimizi aktarıyoruz. Hata mutlaka olacaktır ama silik ve korkak oynamamak gerekiyor.
Yüreğimizi sahaya koymalıyız. Ankaragücü galibiyeti ile biraz nefes aldığımızı düşünüyorum. İnşallah bu moral Bursaspor maçında da sahaya yansıyacaktır." dedi.
Manisaspor'un tecrübeli orta saha oyuncusu Murat Erdoğan ise "Bursaspor'da sezona farklı hedeflerle girip şimdi farklı bir mücadele içerisinde. Puan olarak bize çok yakın. Bizim durumumuz biraz daha kritik. Bizim için daha önemli bir maç. Birlikte hareket ettiğimizde 3 puan alabileceğimiz bir maç. Önümüzdeki hedefler için çok önemli bir maç. Bütün takım olarak gereken hazırlığı yapıyoruz. Açık söylemek gerekirse taraftarımızın rakip takıma hata yaptıracak bir baskısı olmuyor. Her taraftar grubunun bir yapısı vardı. Biz bunu kabullendik. Bu böyle diye kazanamıyoruz desek çok büyük haksızlık ederiz. Kendimizde mazeret uydurmuş oluruz. Bir çözüm bulmamız gerekiyor. Bundan sonrada böyle devam edecektir. Çünkü orada taraftarı ateşleyen birkaç kişi var. Onların dışındaki seyircilerde maçı gelip izliyorlar. Saygıyla karşılıyoruz ona yapacak birşey yok. Bu Manisa halkının yapısıyla alakalı bir durum. Oraya gelip bizlerle olmaları bile yeter. Gelmeye devam etsinler." diye konuştu.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
DGP, Hükümeti Eleştirdi
 
Alp Disiplini Etap Yarışları Kayseri’de Başladı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Trabzonsporlu Olcan'dan Samimi Açıklamalar
Trabzonspor'un yeni transferi Olcan Adın, Bordo-mavili kulübe gelirken ...
Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı
Galatasaray Kulübü Divan Kurulu'nun şubat ayı toplantısı yapıldı.
Mersin İdman Yurdu’nda Hedef Galibiyet
Spor Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdman Yurdu, hafta sonu deplasmanda ...
Samsunspor, Eskişehirspor'u Gözüne Kestirdi
Spor toto Süper Lig'in 26. haftasında Eskişehirspor'u ağırlayacak olan ...
 
 
Bursaspor Eksik Çalıştı
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Bursaspor, bugün akşam saatlerinde yaptığı ...
Şota: Hedeflediğimiz Yerde Ligi Bitireceğiz
Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Kayserispor, deplasmanda oynayacağı ...
Beşiktaş Kafilesi Sivas’ta
Spor Toto Süper Lig'de yarın deplasmanda Sivasspor ile karşılaşacak Beşiktaş, bugün Sivas'a geldi.
Kulüpler Birliği Gündemi Değerlendirdi
Kulüpler Birliği Vakfı, Türkiye Futbol Federasyonu'nda yaşanan istifa ...
 
 
Karabükspor'da İstanbul Büyükşehir Belediyespor Mesaisi Başladı
Spor Toto Süper Lig'de Kardemir D.Ç Karabükspor, geçtiğimiz hafta hava ...
Galatasaray, Kayserispor Maçı Hazırlıklarına Devam Ediyor
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Kayserispor ile oynayacağı ...
Trabzonspor'da Ferhat 3 Yıllık Sözleşme İmzaladı
Trabzonspor, futbolcusu Ferhat Öztorun'un sözleşmesini 3 yıl daha uzattı.
PFDK’dan Baros ve Quaresma'ya Ceza
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaraylı futbolcu Milan ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
İş insanı Besim Tibuk’un eşi , Serap Tibuk'da  ev sahibi mağduru

İş insanı Besim Tibuk’un eşi , Serap Tibuk'da ev sahibi mağduru

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Avrupa Birliği Değişime Gebe
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya