Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   15/20 °C
 
 
    KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri  
 
    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
Meteoroloji'den Fırtına ve Soğuk Uyarısı
Meteoroloji den Fırtına ve Soğuk Uyarısı
 
Devlet Meteoroloji işleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, bugün yurtta batı bölgeler başta olmak üzere kuvvetli yağış beklendiğini, hava sıcaklıklarının Marmara, Ege ve Batı Karadeniz'de azalacağını bildirdi...
 
14 Nisan 2011 Perşembe - 14:05

Çağlar, yaptığı açıklamada, yapılan son değerlendirmelere göre, bugün sabah saatlerinden itibaren yurdun batı kesimlerinin Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceğini söyledi.

Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı Karadeniz ile Samsun, Amasya ve Çorum çevrelerinin yağışlı geçeceğini belirten Çağlar, "Genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinde Bolu, Bilecik ve Kütahya'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ile akşam saatlerinden itibaren Ankara, Eskişehir, Düzce, Bolu, Zonguldak ve Karabük çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı; Marmara'da 8 ila 10, Kuzey Ege'de 5 ila 7, Güney Ege ile Batı Akdeniz'de 2 ila 4 derece azalırken, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında 6 ila 8, diğer yerlerde 3 ila 5 derece artacak" dedi.

Rüzgarın, iç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, bugün Kuzey Ege kıyılarında kısa süreli fırtına şeklinde eseceğini ifade eden Çağlar, yarın ve hafta sonu beklenen hava durumuna ilişkin şunları söyledi: "Cuma günü Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, İç Anadolu'nun doğusu ile Sakarya, Kocaeli, Tokat, Malatya, Mersin ve Antalya'nın doğu ilçeleri yağışlı geçecek. Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yükseklerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Hava sıcaklığı, Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeyinde 3 ila 5 derece azalacak; Marmara ve Kuzey Ege'de 5 ila 7, diğer yerlerde 2 ila 4 derece artacak.

İSTANBUL'DA SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLUYOR!
İDO bazı seferleri gerçekleştiremiyor...
Sabah saatlerinde kentin bir çok noktasında yağmur başladı. Yer yer sağanak şeklinde etkisini sürdüren yağışla birlikte yüksek kesimlerde fırtına da etkili oluyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) Avcılar seferleri gerçekleştirilemiyor. Sağanak yağışın akşam saatlerine doğru etkisini arttırması bekleniyor.

BURSA VE BALIKESİR'DE LODOS!
Bursa ve Balıkesir'de sabah başlayan ve saatteki hızı zaman zaman 58 kilometreye ulaşan lodos etkisini kaybetti. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Bursa ve Balıkesir'de sabahın erken saatlerinden itibaren lodos etkili oldu. Saatteki hızı Balıkesir'de 58, Bursa'da 54 kilometreye kadar ulaşan lodos, etkisini kaybederken, kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Yağışla sıcaklıkların bir miktar düşmesi ve Bursa'da 15 derece, Balıkesir'de 12 derece civarında olması bekleniyor.

ÇANAKKALE'DE CADDE VE SOKAKLAR SULAR İÇİNDE!
Çanakkale'de sabah saatlerinde şiddetli fırtına ile birlikte başlayan sağanak yağmur hayatı felç etti. 1,5 saatte metrekareye 12 kilogram yağışın düştüğü Çanakkale'de olumsuz hava koşulları sebebiyle Kabatepe-Gökçeada vapur seferleri geçici olarak durduruldu. Çanakkale'de saat 07.25'de şiddetli fırtına ile birlikte başlayan sağanak yağmur özellikle okullarına gidecek öğrencilerle işlerine gidecek vatandaşlara zor onlar yaşattı. Aniden başlayan yağmurla birlikte cadde ve sokakların sular içinde kaldığı il merkezinde belediye ekipleri de tıkanan rögarları açmak için çaba sarfetti. 1,5 saat etkili olan yağmurdan etkilenmek istemeyen vatandaşlar evlerinden çıkmamayı tercih ederken, bazılarına ticari taksilerle okul ve işyerlerine gitmek zorunda kaldı. Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri bir gün önceden yağışla hava konusunda uyarı yaptıklarını belirterek, il merkezine 1,5 saatte 12 kilogram yağış düştüğünü açıkladı. Öte yandan sağanak yağmurla birlikte etkili olan fırtına sebebiyle Kabatepe-Gökçeada vapur seferi iptal edilirken, Geyikli-Bozcaada vapur seferi ise gecikmeli olarak yapılabildi. Çanakkale Meteoroloii Müdürlüğü yetkilileri yağışlı havanın etkisini kaybettiğini ve günü boyu yağmur beklenmediğini açıkladı.

DOĞU ANADOLU'DA 271 KÖY YOLUNDA ULAŞIM SAĞLANAMIYOR!
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bölge illerinden Erzurum'da 175, Erzincan'da 64, Muş'ta 25 ve Ardahan'da 7 köy yolu, kar nedeniyle ulaşıma kapalı bulunuyor. İl Özel İdare Genel Sekreterliklerine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Yetkililer, yolu ulaşıma kapalı köylerin yüksek kesimlerde bulunduğunu, kar kalınlığının da çok fazla olduğunu belirterek, bu nedenle yol açma çalışmalarının güçlükle ilerlediğini bildirdi. Bölgede kar yağışının etkisini kaybetmesinin ardından hava sıcaklıklarında da ani düşüş oldu. Bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları, Erzurum'da eksi 4, Kars ve Ardahan'da eksi 3, Ağrı'da eksi 1, Erzincan'da 0 ve Iğdır'da 4 derece olarak kaydedildi. Gece yaşanan soğuk havanının etkisiyle kaldırımlar ve yollar adeta buz pistine dönüştü. Sürücüler ve yayalar, buzlanma nedeniyle zor anlar yaşıyor. Karayollarında tuzlama çalışması yapılırken, kent merkezlerinde de iş makineleriyle başlatılan kar temizliği çalışması sürdürülüyor. Meteoroloji yetkilileri, bölgede hava sıcaklıklarında 2-3 derecelik artış beklediklerini, ancak yarın hafif bir kar yağışının olabileceğini bildirdi.

SİİRT'TE 15 KÖY YOLU HEYELAN NEDENİYLE, 19 KÖY YOLU KAR NEDENİYLE KAPANDI!
Siirt'te son bir haftadır aralıksız devam eden yağmur ve kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar ve yağmur yağışından en çok etkilenen Şirvan ilçesinde 19 köy yolu ulaşıma kapanırken, 15 hanede de hasar oluştu. Şirvan ilçesinde Kaymakamlık, Karayolları ve il özel idare ekipleri yolların açılması için seferber oldu. Köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğünü ve eğitime ara verilmediğini ifade eden Şirvan Kaymakamı Mustafa Can, "Yaklaşık 10 gündür yağan yağışlardan ilçemiz olumsuz etkilenmiştir. Ancak şuana kadar can kaybı yaşanmadı. Bazı hanelerimizde maddi hasar meydana geldi, yaralama ve can kaybı olmaması bizi sevindirdi. Bu konuda direk kaymakamlığımız ile Valiliğimizin destekleriyle, İl özel idare ve Kızılay'ın da desteğini alarak vatandaşlarımıza daha hızlı ulaşmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları giderilmektedir. Vakfımızdan kişilere acil ihtiyaçları giderilmesi için nakdi yardımlar yapılmıştır. Yağış nedeni ile hanelerinde hasar oluşan vatandaşlarımıza da Kızılay'ın desteği ile her türlü donanıma sahip Kışlık çadırlar kurulmaktadır. Devlet olarak yağışlardan dolayı mağdur olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek için elimizden geleni süratle yapmaktayız. Şuana kadar 15 vatandaşımızın evinde hasar oluştuğu yönde bize gelen bilgiler var. Evleri hasar gören vatandaşlarımıza da hızlı bir şekilde çadır kurarak çadırlara yerleştirerek çözüm bulduk"dedi. Kaymakam Mustafa Can, ellerine ulaşan son bilgilere göre, 15 köy yolunun da heyelan nedeniyle ulaşıma kapandığını belirterek, şöyle konuştu: " Toprak kaymasından zarar gören ev yok. Hasar gören ve yıkılanlar yoğun yağıştan kaynaklanan kerpiç evler. Sadece yağcılar köyünde kaya kayması sonucu 3 ev tehdit altındaydı, biz o 3 evi de boşalttık. Şuan o kayanın da oradan kaldırma çalışmaları devam etmektedir. Kar nedeni ile 19 köy yolumuz ulaşıma kapalı, bu köylerde yol açma çalışmaları İl Özel idare ve karayolları ekiplerince devam etmektedir"  köyden ilçe merkezine gelirken kayma tehlikesi atlattıklarını ifade eden vatandaşlardan Kamil Öglü " Kar yağışının aniden yağması çok kötü oldu köy yolları kapandı, ulaşım sağlanamadığı için bizim okul da tatil oldu. Nisan ayında 20 yıldır kar yağmamış, bu gün Şirvan ilçesine bağlı birçok köy yolu kapandı. Bugün merkeze gelene kadar araçlarımızda zincir olmadığı için ölümden döndük. "dedi. Şirvan ilçesinde yüksek kesimlerde bulunan kar nedeni ile yolları sık sık kapanan köylere ulaşılması için paletli ambulans kaymakamlık bahçesinde hazır bekletildi.

KIZILAY YARDIM KONVOYU KARDA MAHSUR KALDI
Siirt'te yaklaşık 1 haftadır aralıksız süren yağışlar nedeni ile köylerde evleri yıkılan vatandaşların yardımına koşan Kızılay ekipleri ve basın mensupları tehlike atlattı. Kızılay konvoyunun önüne heyalan düştü, daha sonra konvoy karda mahsur kaldı. Kızılay ekipleri ve Basın mensupları kendi imkanları ile konvoya yol açarak yardımların vatandaşlara ulaştırılmasını sağladı. Siirt merkez ve ilçelerinde son bir haftadır yağan yağmur ve kar nedeni ile en çok hasar gören Şirvan ilçesine bağlı köylere yardım götüren Kızılay konvoyun üzerine ilk önce heyelan düştü ardından karda mahsur kaldı. Bütün olumsuzluklara rağmen pes etmeyen Kızılay ekipleri zor şartlar altında yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Siirt'in yüksek kesiminde bulunan Şirvan ilçesi ve köylerinde yağan sağanak yağışı nedeni ile evleri yıkılan vatandaşların yardımına Kızılay koştu. Kızılay ekipleri evleri yıkılan ve açıkta kalan vatandaşların geceyi dışarıda geçirmemesi için tüm imkanları seferber etti. Tam donanımlı çadır ve erzak yardımlarını ihtiyaç sahiplerini ulaştırmak üzere Şirvan İlçesi'nden Şirvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkililerin de katılımı yola çıkan 3 araçlık konvoy Yağcılar köyü istikametinde giderken aniden yola düşen kayaların son anda fark edilmesi ile tehlike atlattı. Basın mensupları ve Kızılay ekipleri kendi imkanları ile yola düşen kaya parçalarını yoldan kaldırmaya çalıştı. Arazi araçlarının da belli bir mesafeden sonra gidememesi ile konvoy geri dönerek farklı bir istikametten yardımları ihtiyaç sahibi köylülere ulaştırdı. Köylere yardım yetiştirmek için her türlü imkanların kullanıldığını ifade eden Kızılay Siirt Şube Başkanı Yener Tanık "Siirt valiliğimizin desteği ile Şirvan ilçesine bağlı Yağcılar köyü ve diğer köylerde 10 günden beri yağan yağıştan dolayı afetten etkilenen ailelere ve etkilenebilecek ailelere biz de Kızılay olarak yardım eli uzatalım dedik. Yaptığımız yardımlarda çadır, yatak, battaniye, yorgan ve buna benzer giyecek yiyecek malzemeleri getirdik. Ancak bir köye gittik çadırları bıraktık ve akşam olmadan heyelan ve kaya düşmesi tehlikesi olabilen Yağcılar köyüne malzeme götürmek istiyoruz. Yalnız zor şartlar nedeni ile şuan Yağcılar köyüne gidemiyoruz. Yolların açılması için yardım istedik, başka bir köyden Yağcılar köyüne gidilecek, köyde kaya düşebileceği sebebi ile boşaltılan evlere de yardımlarımızı vereceğiz."diye konuştu. Sabah erken saatlerde yola çıkarak, yaklaşık 5 saat yolda mahsur kalan Kızılay ekiplerinin yardımına civar köylerde hayvan otlatan çobanlar yetişti. Çobanlar Kızılay ekipleri ile ekmeklerini paylaştı.Köylüler kendilerine yadımları yetiştiren Kızılay ekiplerine teşekkür ettiler.

METEOROLOJİ'DEN ÖNEMLİ UYARILAR!
Hafta sonu Orta Akdeniz'den gelen yeni bir yağışlı sistem kuzey ve batı kesimlerde etkili olacak. Yağışlar, yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerde gök gürültülü sağanak şeklinde olacak. Hava sıcaklığında hafta sonu önemli bir değişiklik beklenmiyor." Çağlar, kuvvetli yağış, fırtına şeklinde esecek rüzgar ve değişken hava sıcaklıklarının neden olabileceği sel, su baskını, yıldırım, deniz ve kara ulaşımda aksamalar, çatı uçması, gribal enfeksiyon gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Lieberman'dan Bir Skandal Daha!
 
Dokuma Antalya’nın En Güzel Yerleşim Yeri Oluyor
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Marmara, Ege ve Akdeniz’de Yağış Uyarısı
Marmara Bölgesi'nin batısında ve Güney Ege kıyıları ile Antalya çevrelerinde ...
Şiddetli Yağışlar Geliyor
Ülkemizin kuzey kesimlerinin (Marmara, Karadeniz, Ege'nin kuzeyi, İç Anadolu'nun ...
Meteorolojinin Dediği Çıktı, Türkiye Kara Teslim
Ankara'da gece boyunca etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle sabah okula ...
Muğla Bodrum, Marmaris, Datça’da Sel Uyarısı
Devlet Meteoroloji Antalya Bölge Müdürlüğü’nden bugün yapılan açıklamada ...
 
 
İstanbul’da Kar Yağışı Başladı
İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren kar yağışı etkili oluyor. Düzce'deki ...
İstanbul’da Kar, Antalya’da Yağmur
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, cumartesi ...
Ege ve Akdeniz’e Yağmur Uyarısı
Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Antalya ...
Ege ve Akdeniz’e Sel Uyarısı
Meteorolojiden yapılan uyarıya göre batı ve güney kesimler Akdeniz'den ...
 
 
2011’e Nasıl Gireceğiz ? İşte Meteorolojik Uyarılar !..
Yeni yıla saatler kaldı. Meteoroloji, kıyılarda ve iç kesimlerde karla ...
İstanbul'a kar uyarısı
Meteoroloji'den Trakya'da 3 gün, İstanbul'da da Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan ...
Akdeniz’de Hortum Furyası
Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Atakent ve Taşucu beldelerinde denizde ...
Kar Yağışı Yüzünden Bazı Kentlerde Okullar Tatil
Olumsuz hava koşulları ve yoğun kar yağışı nedeniyle Balıkesir, Bursa, ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri

KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya