Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/21 °C
 
 
    Sarı kodla uyarılan Antalya’da şiddetli rüzgar  
 
    Meteorolojik uyarı üzerine ekipler Antalya'da teyakkuzda  
 
    BATEM'de 91. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinliği  
 
    KKTC'de Meteoroloji Fırtına İçin Uyardı  
Metin Şentürk Aday mı Oluyor?
Metin Şentürk Aday mı Oluyor?
 
‘Fahri AB Elçisi’ rozetini Devlet Bakanı Egemen Bağış'ın taktığı ses sanatçısı Metin Şentürk, gazetecilerin AK Parti'den milletvekili aday adayı olup olmayacağı sorusunu yanıtladı
 
10 Ocak 2011 Pazartesi - 14:39

Başmüzakereci Egemen Bağış, Ortaköy'deki Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Ofisi'nde ses sanatçısı Metin Şentürk'e ''Fahri AB Elçisi'' rozeti taktı. Bağış, buradaki törende yaptığı konuşmada, Metin Şentürk'ün birçok özelliğinin bulunduğunu ve Türkiye'deki milyonlarca engelliye rol modeli olduğunu belirtti.
Şentürk'ün engelleri kaldırdığını ve İngiltere'de kırılan bir rekoru Türkiye'de kırdığını anımsatan Bağış, sanatçının, AB üyesi ülkelerde Türkiye'nin tanıtımını yaptığını ve oralarda engelliler için yapılan düzenlemelerin Türkiye'ye gelmesi için çalışmaları olduğunu söyledi.
Türkiye'nin AB sürecinde Avrupa'nın farklı kamuoyularına ulaşmaya destek olması için kendisine Fahri AB Elçisi olmasını rica ettiğini, Şentürk'ün de kabul ettiğini anlatan Bağış, AB sürecinin herkesin ortak süreci olduğunu dile getirdi.
Türkiye'nin müstakil bir müzakereye başlamasının 2. yılı olduğunu hatırlatan Bağış, bu 2 yıl boyunca neler yapıldığını da anlattı.
Bağış, şunları ifade etti:
''Bu 2 yılda çok çalıştık. Her türlü karamsarlığa ve olumsuzluğa rağmen Türkiye'nin bu en önemli projesine dört elle sarıldık. Bu çalışmalara ve verilen emeklere rağmen özellikle bu müzakere sürecinin çok dar bir bakış açısıyla bazen yorumlanmakta olduğunu görüyor ve üzülüyoruz. Şu ana kadar açtığımız 13 fasılı bir kenara koyarsak, önümüzdeki 20 faslın 17'si üzerinde AB üyesi ülkelerin veya komisyonun koyduğu siyasi engellerle karşı karşıyayız.
Geriye kalan 3 faslın, ki bir tanesi rekabet fasılıdır ve şu anda üzerinde çalışıyoruz. Birisi kamu alımları faslı, diğeri ise sosyal politikalar ve istihdam faslı. Gerçekten AB'nin en zorlu fasıllarıdır. Diğer üye ülkelerin bu fasılları en sona bırakmış olmaları bir tesadüf değildir.''
Siyasi engellerin olmaması halinde şu an itibariyle Türkiye'nin çok kısa bir vadede 12 faslı daha açabilmiş olacağını vurgulayan Bağış, ''Orta vadede bir kaç aylık çalışmayla 4 faslı daha açabilirdik. 16 fasıl, aslında siyasi engeller olmasa kısa sürede açılabilecek durumda. Bunun üzerine hali hazırda açtığımız 13 faslı da koyarsanız aslında Türkiye'nin hak ettiği 29 faslın açılmış olmasıdır. Bu fasılların açılmasına yönelik çalışmalar hemen hemen tamamlanmıştır. Ama siyasi engeller nedeniyle bu fasılların açılamadığına şahit oluyoruz'' diye konuştu. 
Trans Avrupa Ağları faslının kapanış kriterlerinin sağlandığını ancak kapanmadığını da anımsatan Bağış, kapanmamasında Avrupa Komisyonu'nun limanlarla ilgili, Kıbrıs Meselesi bahane edilerek konulan engellerin bulunduğunu söyledi.
Bağış, ''Bu gerçekler ortadayken fasılların açılması konusunda bazı çevreler tarafından acımasız eleştirilere maruz kalıyoruz. Sanırım bu çevreler müzakere sürecinde Türkiye'nin siyasi blokajlara takıldığından habersizler'' dedi.

ŞENTÜRK'TEN ''BEN BİLE GÖREBİLİYORUM''

Toplantıda, Bağış'ın ''Gördüğünüz gibi yapılanlar azımsanacak, küçümsenecek gibi değil. Tüm bu çalışmaları ancak görmek istemeyen gözler göremeyebilir'' sözleri üzerine Metin Şentürk de ''Ben bile görebiliyorum'' dedi.
Bağış, kendilerini destekleyenlere teşekkür ederek, sanatçı Metin Şentürk'ün de artık kendi ailelerine katıldığını dile getirdi. Şentürk'ün engellerin engel olmadığını ortaya koyduğunu da belirten Bağış, bundan sonra Şentürk'ün, AB süreci için de çalışacağını ifade etti ve ABGS logolu rozeti Şentürk'ün yakasına taktı.

METİN ŞENTÜRK

Ses sanatçısı Metin Şentürk de ''Türkiye'de engellerin engel olarak görülmemesi'' için çok çaba gösterdiğini dile getirerek, Dünya Engelliler Birliği'ni Türkiye'de kurma aşamasında olduklarını ve bu konuda önemli adımlar attıklarını söyledi.
Şentürk, bu amaçla 4-6 Mart tarihleri arasında 44 ülke temsilcisini Türkiye'de toplayarak, bir çalışma yapacaklarını da ifade etti.
Bağış'ın ''Çok güzel bir konuşma yaptın, prompterdan mı okuyorsun?'' sözleri üzerine de Şentürk, 'Evet arada küçük yazıyorlar onda sıkıntı yaşıyorum'' diyerek espriyle yanıt verdi.
Şentürk, ''AB'ye inşallah bir fasıl da ben açacağım. Hep fasılları onlar mı gönderecek'' demesi üzerine de Bağış, Brüksel'de bir fasıl yapılacağını söyledi.

ÖNCE ONLAR, O KARARLARI UYGULASINLAR

Törende gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bağış, Kıbrıs sorunu çözülmedikçe Türkiye'nin AB'ye girmesinin zor olduğunun söylendiğini ve Başbakan Erdoğan'ın da buna yanıt verdiğinin hatırlatılması üzerine de şunları söyledi:
''Başbakanımız Erzurum'da gerekli cevapları açık ve net şekilde ortaya koymuştur. Kıbrıslı Rumlar da şunu çok iyi bilmektedir ki Türkiye'nin AB sürece onların en önemli güvenlik poliçesidir, güvencesidir. Türkiye'nin AB sürecinden kopması, Güney Kıbrıslıların kabusu olur. Türkiye'nin AB sürecinde daha da hızlanması, hem Yunanistan'ın hem Kıbrıs Rum Kesimi'nin çıkarınadır.''
Kıbrıs konusunda Türkiye'nin haklı tezleri bulunduğunu dile getiren Bağış, Avrupa Konseyi üyesi ülkelerin Yunanistan da dahil olmak üzere Kuzey Kıbrıs'a uygulanan izolasyonlara kaldırmak için karar aldığını ancak hala uygulamadıklarını söyledi.
Bağış, ''önce onlar o kararı uygulasınlar, Kuzey Kıbrıs'a uygulanan haksız izolasyonlara son versinler. Türkiye o zaman limanlarını açma konusunda gereğini yapacağını ortaya koymuştur'' dedi.
Türkiye'nin Kıbrıs'a 1974 yılında askerleriyle gitmesinin orada güvenliği sağlamak için olduğunu ifade eden Bağış, ''1974 öncesinde kanlı günler yaşanmamış gibi davranmaları samimiyetsizliğin göstergesidir'' diye konuştu.
Basketbol takımının Kıbrıs Rum kesiminde başına gelenleri de anımsatan Bağış, orada olanların Kıbrıs Rum yönetiminin değil devlet kabile anlayışına bile ulaşmadığını gösterdiğini belirtti.
Bağış, ''Türkiye'nin sabrını denemesinler. Türkiye'nin AB süreci Güney Kıbrıs için en sağlam, en ucuz güvenlik poliçesidir'' dedi.

MİLLETVEKİLLİ ADAYLIĞI

Bu arada, Metin Şentürk'e AK Parti'den milletvekili aday adayı olup olmayacağı da soruldu. Şentürk, böyle bir göreve layık görülürse sıcak bakacağını belirterek, bunun Başbakan Erdoğan'ın takdiri olacağını söyledi.
Şentürk, bu konuda şu anda netleşmiş bir şey olmadığını da dile getirdi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Tütüncü’den ANSED’e Ziyaret
 
Düşen Uçaktan 26 Kişi Kurtuldu
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Tren Yolunda Facia!
Niğde'de raylardan geçmeye çalışan anne ve 3 yaşındaki çocuğu trenin çarpması ...
Acil İdari Önlem Alınmalı
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan ...
Kuş Ölümleri Türkiye’de
ABD ve Avrupa'da görülen kuş ölümlerinin ardından şimdi de Bursa'nın Karacabey ...
‘Üstün Müslüman’ Ödülünü Alacak
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt Başbakanı Şeyh Nasır El Muhammed ...
 
 
Kayseri’de Soba Faciası
Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde, anne ve 3 çocuğu sobadan sızan karbonmonoksit ...
Bekleme Salonunda Kalp Krizi Geçirdi
Başvurduğu kardiyoloji merkezinde doktorun "anjio' önerisini kabul etmeyen ...
Denizli Belediyesi’den Gazetecilere Kutlama
Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ...
Milas-Yatağan Karayolu Trafiğe Kapatılacak
Muğla Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Milas-Yatağan karayolu Boğayokuşu ...
 
 
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Bilimsel Çalışma Sahiplerini Bekliyor
Tüketici bilincinin geliştirilmesi, tüketicilerin yasal haklarını kullanmaları ...
‘Millet Uzaya Giderken Biz Başbakan Asıyorduk’
Devlet Bakanı Faruk Çelik, geçmişte Türkiye gündeminin boş işlerle meşgul edildiğini belirtti
Sözleşmeli Askerliğin Ayrıntıları Ortaya Çıktı
Binlerce kişinin merakla bekledigi Sözleşmeli Er taslağı hazır.
Erdoğan, Papandreu'nun Sözlerini Değerlendirdi
‘Anlatılmak istenen yanlış aktarılmış’
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de Alkışlar  Turgül ve Nermin Tomgüsehan Çifti İçin

KKTC'de Alkışlar Turgül ve Nermin Tomgüsehan Çifti İçin

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
ABD ve İsrail’in Çöküş Süreci mi Başlıyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya