Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   18/22 °C
 
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı : Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor  
 
    KKTC 'de YDP Parti Meclisi belirlendi  
 
    AKDÜ Hastanesi 1797 araç kapasiteli Otoparkı açılış için gün sayıyor  
 
    BARÜ’de hedef kolesterol seviyesini düşürücü yeni formül  
Muhaceret Affı Cumhuriyet Meclisi’nde Onaylandı
Muhaceret Affı Cumhuriyet Meclisi’nde Onaylandı
 
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, “Yabancılar ve Muhaceret (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı onayladı.
 
5 Aralık 2011 Pazartesi - 19:48

Tasarı; ziyaretçi izni, ikamet izni, iş kurma izni veya çalışma izni bitmiş olmasına rağmen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden ayrılmayan yabancı uyruklu kişilere, yasanın yürürlüğe girdiği tarihten başlayarak 3 ay içinde başvurmaları halinde ülkeden çıkışlarına kolaylık sağlanmasını öngörüyor.
ANGOLEMLİ
TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli tasarı görüşülürken yaptığı konuşmada, tasarıyı eleştirerek, kaçak durumunda olanların yurt dışına gittikten sonra istediğinde pasaportsuz olarak geri gelebildiğini savunarak, bunun nedeninin işverenin kaçak işçi çalıştırmak istemesi olduğunu ileri sürdü.
Bunun genel bir politika olduğunu iddia eden Angolemli, insancıl konuların gündeme ayrı getirilmesini, sap ile samanın bir birine karıştırılmamasını istedi.
Komitede tasarı görüşülürken teknik adamların görüşlerini içeren tutanaklara da değinen Angolemli, “İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı’nın sınıfta kaldığını, giriş çıkış kapılarında denetimin yetersiz olduğunu” savundu.
Nüfus rakamlarına güvenmediğini belirten Angolemli, hükümet yetkililerinin açıklamalarını güvensizliğin nedeni olarak gösterdi.
Polisin içişlerine bağlanmasını da isteyen Angolemli, tasarının kaçağı engellemeyeceğini savundu.
Angolemli tasarıya ret oyu vereceklerini de belirtti.
EMİROĞLULARI
TDP Milletvekili Mustafa Emiroğluları, 3 - 4 ay önce İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı’nın partilerin önüne 3 - 4 tane yasa çalışması getirdiğini ve TDP olarak kırmızı çizgilerini; af, beyaz - yeşil kimlik ve vatandaşlık olarak belirttiklerini söyledi.
Emiroğluları, tasarıda yapılan değişikliklerin kendilerini tatmin etmediği için “gururla” ret oyu vereceklerini ifade etti.
Aftan kimlerin yararlanacağını soran Emiroğluları, “aftan yararlanacak kişilerin çoğunun kokain getiren, suç işleyen kişiler olduğunu” savundu.
Emiroğluları, hükümeti polisi sivile bağlamaya çağırdı.
Tasarı ile, pasaportla girişin getirilmemesini de eleştiren Emiroğluları, Çalışma Kurulu, Danışma Meclislerinin yasalarda bulunmasına rağmen kurulların çalıştırılmadığını, bunun suç olduğunu savundu.
Toplumun dünya ile çoktan barıştığını, hükümetin görevinin mali sorunları gidermek olduğunu ileri süren Emiroğluları, toplumda açlıkla karşı karşıya kesimler olduğunu ancak kaçakların yurt dışına, ödeme yapmadan çıkarılmakta olduğunu söyledi.
“Bu muhaceretle ilgili beşinci af” diyen Emiroğluları, buna rağmen kaçağın da, nüfusun da arttığını savundu.
Bu arada Cumhuriyet Meclisi Başkanı Bozer, konuşması sırasında Anavatan ve TC Başbakan’ı Recep Tayyip Erdoğan hakkında söylemleri nedeniyle Emiroğluları’nı uyardı. Emiroğluları’na bazı milletvekilleri de tepki gösterdi.
ÇAĞLAR
CTP - BG Milletvekili Mehmet Çağlar da, bu yasa ilk gündeme geldiğinde içinde ne olduğuna bakmak gerektiğini söyledi.
O tasarı ile ülkede kayıt dışı durumuna düşen herkesin belli bir ceza ödeyerek ülkede kalabilmesinin sağlanmakta olduğunu anlatan Çağlar, ilk tasarının kökten değişerek bugün Genel Kurul’a geldiğini ifade etti.
Ülkeye giriş çıkışların denetiminin önemine dikkat çeken Çağlar, polisin sivile bağlanmasını istedi ve CTP - BG’nin böyle bir tasarıya 15 milletvekili ile destek olacağını söyledi.
Çağlar, tasarının geçmesinin ardından uygulamanın önemine de dikkat çekti.
Nüfus sayımı konusuna da değinen Çağlar, bundan sonra her bölgede bilgilerin bir merkezde toplanması, giriş ve çıkışların da İçişleri Bakanlığı’nda toplanması halinde nüfusun bilinebileceğini kaydetti.
FELLAHOĞLU
CTP - BG Milletvekili Kadri Fellahoğlu, eş zamanlı nüfus sayımının kabul edilmemesi ve ardından hükümet yetkililerinin açıklamaları nedeniyle nüfus konusunda güvensizlik yaratıldığını savundu.
Tasarının komiteden oybirliğiyle geçtiğine dikkat çeken Fellehoğlu, tasarının daha iyi bir noktaya gelmesi için çaba ortaya koyduklarını ve toplum olarak bunun başarıldığını söyledi.
Tasarıyı ülke ve toplum yararına olacak bir noktaya getirdiklerini belirten Fellahoğlu, tasarının eski ve yeni hali hakkında ayrıntı verdi.
KALYONCU
CTP - BG Milletvekili Ömer Kalyoncu, “kaçak meselesinin önce pasaportla mı kimlikle mi sorunu ile başladığını” ancak CTP’nin aslında sorunun bu olmadığını saptadığını ifade etti.
Ülkenin parlamentosu ve hükümetlerinin baskı altında olduğunu, ancak bir yandan da gönüllü tacirliğini yapanlar bulunduğunu savunan Kalyoncu, kaçak işçi sorunun aynı zamanda ekmeğin paylaşılması olduğunu söyledi.
Yurttaşların belli alanlardan elini ayağını çektiğini belirten Kalyoncu, ülkede iş yasasının uygulanmadığını da savundu.
Kaçak meselesine herkesin karşı olmakla birlikte bunun herkesin kabullenmekte olduğu bir sorun olduğunu belirten Kalyoncu, “kaçak işçi sorunun en sağlam yerinde polisin bulunduğunu” savundu.
Polisin bu yasaya rağmen görev yapmayacağını savunan Kalyoncu, “polisin isterse kaçakları bulabileceğini, yasa tasarısının hedefinin polis olduğunu” öne sürdü.
“Yasa GKK ve Polis Komutanı’nın elinden bir şeyleri alıyor” diyen Kalyoncu, “Siz yasaları çiğnemek pahasına görev yapmıyorsunuz” dedi.
ÇAVUŞOĞLU
İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, dün yapılan nüfus ve konut sayımına değinerek, sayımın her türlü eksiğine rağmen çok iyi organize edildiğini söyledi.
Sayımla ilgili ciddi bir hazırlık yapıldığını kaydeden Çavuşoğlu, yüz binin üzerinde haneye ziyaret yapıldığını kaydetti.
İki kez evine gidilen, televizyona çıkıp “bana gelmediler” diyen ve bunun üzerine üçüncü kez evine gidilen kişinin yine evinde bulunmadığını belirten Çavuşoğlu, kapısını kasıtlı olarak açmayan kişiler bulunduğunu belirtti.
“İHALE AŞAMASINDAYIZ”
Şikayetlerin 100’ü geçmediğini kaydeden Çavuşoğlu, elektronik kimlik ve pasaport konusunda ihale aşamasında olduklarını da vurguladı.
Eve kapanmaktan herkesin şikayetçi olduğunu, ancak ülkenin gerçeklerinin bunlar olduğunu söyleyen Bakan Çavuşoğlu, sınır kapılarına optik okuyucu konması için bütçeye para koyduklarını söyledi.
Çavuşoğlu, bir daha kapalı sayım yapılmaması için gereken önlemleri alacaklarını da ifade etti.
Muhaceretin, ülkenin en çok tartışılan, en çok rahatsızlık duyulan konusu olduğunu belirten Çavuşoğlu, 2004’den sonra işgücünü karşılamak için çok insanın geldiğini, 3 kez CTP - BG ve bir kez de kendi dönemlerinde af çıktığını söyledi.
Afların 15 ay ara ile çıktığını ve sorunu çözmediğinin görüldüğünü, kaçakların daha sonra aileleri ile de gelmeleri nedeniyle sorunun büyüdüğünü vurgulayan Çavuşoğlu, sorunu kökten çözmek için bir tasarı getirdiklerini, bu tasarıda kayıt dışı yaşamı sıfıra indirgemek hedefi olduğunu kaydetti.
Ana muhalefetin de konuya katkı koymak istemesi ile kayıt dışılara her türlü kolaylığın getirildiğini belirten Bakan Çavuşoğlu, bu affın yanında denetimin de kaçınılmaz olduğunu vurguladı.
Herkesin aftan faydalanmasını isteyen Çavuşoğlu, affın sonrasında büyük bir mücadele başlatılacağını kaydetti.
Tasarı madde madde görüşülürken öneriler de sunuldu. DP Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın önerileri reddedilirken, ÖRP Genel Başkanı Turgay Avcı’nın bazı önerileri ve komite üyesi Kadri Fellahoğlu’nun önerileri oy çokluğuyla kabul edildi.
Ardından yapılan oylamada tasarı oyçokluğuyla kabul edildi.
 
 
 
 
 
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
CTP Meclis Grubu’ndan Çalışma İzinlerini Düzenleyen Yasa Önerisi
 
Belediye Emekçileri Sendikası'ndan Uyarı Grevi
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
CTP Meclis Grubu’ndan Çalışma İzinlerini Düzenleyen Yasa Önerisi
CTP - BG Meclis Grubu, “Yabancıların Çalışma İzinleri (Değişiklik) Yasa ...
KTÖS’ten 4 Okulda Uyarı Grevi
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), “eksik öğretmen ve hademelerin ...
KKTC’de Çocuk Hakları İle İlgili Tarihi Adım
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu “Avrupa Konseyi Çocukların Cinsel Sömürü ...
Nüfus Sayımı Sona Erdi
KKTC’de sabahın erken saatlerinde başlayan nüfus sayımı sona erdi. İçişleri ...
 
 
Çevre Koruma Dairesi Soruşturma Memurları İş Başında
Çevre Koruma Dairesi’nin Bakanlar Kurulu kararı ile atanan 16 soruşturma ...
Cumhuriyet Meclisi’nde Yoğun Gündem
Meclis Genel Kurulu’nun saat 10.00’da başlaması gereken toplantısının ...
Güney Kıbrıs Schengen Sistemine Dahil Oluyor
Güney Kıbrıs'ın 2016 yılı başında Schengen sistemine dahil olmayı planladığı ...
Mormenekşe’de Camii Açılışı
Mormenekşe’de TC Yardım Heyeti finansmanıyla Vakıflar İdaresi tarafından ...
 
 
KKTC’de Yarın 05.00- 18.00 Arası Sokağa Çıkmak Yasak
KKTC yarın yapılacak “2011 Genel Nüfus ve Konut Sayımı” ile sayılacak.Ülkede ...
KTÖS, Uyarı Grevlerine Devam Edecek
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası'nın (KTÖS) öğretmen eksikliği, altyapı ...
Cumhurbaşkanı Eroğlu, Engelliler Federasyonu Yetkilileriyle Görüştü
İnsan haklarının daha adil ve eşit olarak yaşanması ve engelliler adına ...
İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi Açıldı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Prof. Dr. Ata Atun Yazdı : Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor

Prof. Dr. Ata Atun Yazdı : Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya