Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/26 °C
 
 
    Gönül Dağı’nın Asuman’ı Hazal Çağlar :“Benim Babam Oyuncu Olmamı İstemiyordu ama …”  
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
Neden başkalarının menfaati !
Neden başkalarının menfaati !
 
Kıbrıs'ta çözümsüzlüğün altında yabancı devletlerin menfaati yatıyor
 
28 Haziran 2010 Pazartesi - 01:06

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs'ta iki taraf arasında anlaşma sağlanması için Rum tarafına yaptırım uygulanması gerektiğini söyledi. Yabancı devletlerin Kıbrıs'ta menfaatleri olduğunu dile getiren Özgürgün yabancıların menfaatlerine zarar gelmesinden korktukları için Rumlara yaptırım uygulamadıklarını iddia etti.

Kıbrıs sorununa kapsamlı çözüm bulma müzakereleri ile ilgili Cihan'a konuşan KKTC Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün Ada'da çözüm olabilmesi için Rum tarafına yaptırım uygulanması gerektiğini belirtti. Rumların dünyada tanınmışlığın avantajlarını kullandığına dikkat çeken Özgürgün, Türk halkı anlaşmaya mecburmuş gibi bir hava estirildiğinden Rumların sürekli taviz beklediğini bu durumda da anlaşmanın mümkün olmadığına vurgu yaptı.

Türkiye'nin dış politikada çok büyük atılımlar gerçekleştirdiğini de belirten Özgürgün, Kıbrıs sorununun Türkiye'nin lobi faaliyetleriyle çözülemeyeceğini iddia etti.

RUMLAR HİÇBİR TEKLİFE "EVET" DEMEZ

Bugüne kadar Rumlarla anlaşmak için birçok taviz verdiklerini belirten Özgürgün, "Türkiye'yle biz çok öneri sunduk, Annan Planı'na 'evet' dedik. Bundan daha ötesi yok. Ona bile Rumların tavrı 'hayır' oldu. Her zaman olduğu gibi hiçbir şeye evet demeyen Rumlar var." dedi.

Rumların anlaşmaya hiçbir zaman niyetlerinin olmadığını vurgulayan Özgürgün Rumların hep tanınmışlığın avantajlarını kullandığını belirtti. Özgürgün, "Anlaşır gibi yapıp tanınmışlığın avantajını kullandılar. Bu durum Rumların sıkıntılı olduğunu ortaya koyar. Rumlar Türkleri hiçbir zaman ortak olarak kabul etmiyor. Hiçbir zaman yönetimi paylaşmak istemiyor." değerlendirmesinde bulundu.

RUMLARIN BU TAVRININ DÜNYANIN GÖZÜNE SOKULMASI LAZIM

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Rumlara sunduğu, "Siz KKTC'deki üç limanı açın, biz bütün limanları açalım" teklifinin reddedilmesinin ardından artık Rumların nasıl bir zihniyetle hareket ettiğin anlaşılması gerektiğini belirtti. Özgürgün, "Artık Rumların bu tavrının anlaşılması lazım. Bunu dünyanın gözüne sokmak için böyle öneriler geliyor ama geldikten sonra bunların etkisi çabuk geçiyor." dedi.

RUMLARIN TAVRI ŞIMARIKLIK

Rumlara verilen önerilerinin hiçbirinden iz kalmamasını da eleştiren Özgürgün Rumlara karşı bugüne kadar yaptığımız girişimlerin hiçbir izi kalmadı. Ne olursa olsun bize söylenen şey aynı şey "anlaşmak zorundasınız" bizden istenen yaptırımların hepsi Rumların yararına olan yaptırımlardır. Şu anda açılma aşamasında olan Yeşilırmak sınır kapınsın Rumlara faydası var, Türklere en ufak faydası yok." dedi. Davutoğlu'nun önerisinin bir anda reddedilecek bir öneri olmadığını belirten Özgürgün, "Rumlar şımarıklıklarından dolayı hiç düşünmeden bu öneriyi de reddettiler." ifadesini kullandı.

ANLAŞMA MECBURİYETİNDE OLDUĞUMUZA İNANDIĞIMIZ İÇİN KAYBEDİYORUZ

Rumların önerilerin hepsini reddetmelerinin bir diğer sebebinin de Türklerin kendilerini anlaşmaya mecbur hissetmelerinden kaynaklandığını vurgulayan Özgürgün, "Bir diğer sebebi de bizim kendimizi anlaşmaya mecbur olduğumuzu hissetmemizdir. Mesela sayın Talat diyor ki 'Biz anlaşmak mecburiyetindeyiz.' Anlaşmak mecburiyetinde olursan müzakere edemezsin. Anlaşmak mecburiyetinde olan her şeyi vermek zorundadır." diye konuştu.

ULUSLARARASI TOPLUM DEVREYE GİRMELİ

Verilen önerilerden sonra uluslararası toplumların devreye girmesi gerektiğini söyleyen Özgürgün, "Uluslararası toplumdan, 'Siz bu öneriye niye hayır diyorsunuz' demesi gerekenler demediği için Rum tarafı her öneriyi reddediyor reddettiğinde de geride iz bırakmıyor." yorumunda bulundu. Rumların tavırlarından dolayı Birleşmiş Milletlerin bile aciz durumda kaldığını iddia eden Özgürgün Annan Planı'nın kabul edilmemesinin ardından Birleşmiş Milletlerin bile kendi tezini savunamaz hale geldiğini söyledi.

DÜNYA DEVLETLERİ RUMLARI MEMNUN ETME TELAŞINDA

Dünya devletlerinin belli çıkarlarıyla belli menfaatleriyle Rumları memnun etme çabasında olduğunu belirten Özgürgün, "Birleşmiş Milletler bile kendi planına sahip çıkamaz hale geldi. Bu Rumlara anlayacağı dilden konuşmak lazım çünkü Birleşmiş Milletler bile o rejimi savunamadı. İngiltere ne diyor; 'iki tane üssüm var onlara dokunmayın ne istiyorsanız yapın' Rum tarafının da aleyhine konuşmuyor. Sen Annan planına hayır dedin ben Kıbrıs Türklerine vizeyi kaldırıyorum diyemiyor, Rumlara yaptırım uygulayamıyor." dedi.

Yabancı devletlerin tek derdinin Rumları memnun etmek olduğunu belirten Özgürgün, "Rumları memnun eden bir anlaşma ciddi anlamda Türk varlığının sonu olur. Rumlara, Türklerin eşit haklara sahip olduğunu, paylaşıma sahip olduklarını söylemek lazım ki Rumlar anlaşabilsin. Anlaşma iki tarafı eşit şartlarda masada oturtarak ve siz eşitsiniz Kıbrıs'ta derseniz olur." dedi.

KIBRIS'IN TAMAMINI RUMLARA VERSEK YİNE TATMİN OLMAZLAR

Rumların bu şımarık halleriyle tatmin olmayacağını belirten Özgürgün, "Rumlara Kıbrıs'ın tamamını verdik deyin o zaman olur. İki gün sonra Türkiye'den başka bir şey istemezlerse ben adımı değiştiririm. Rumlar Kıbrıs'ın bir Rum adası olduğunu düşünüyorlar. Türkiye'nin burada işgalci olduğunu düşünüyorlar. Türkler burayı bırakıp gitmeden bu iş çözülmez. Onlara anladıkları lisandan yaklaşmak lazım. Kıbrıs'ın yarı ortağı Türklerdir onarın da burada hakları vardır, bunu kabul ettiniz ettiniz; etmezseniz bundan sonra görüşme yok. Biraz gözlerine sokmak lazım biraz sert durmak lazım ancak böyle anlaşma olabilir." değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
ANTALYA seferber
 
Erdoğan 'üçlü mekanizma'yı eleştirdi
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’la görüşmek ...
KTHY'deki kriz aşıldı
KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) ile Atlasjet ...
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Gönül Dağı’nın Asuman’ı Hazal Çağlar :“Benim Babam Oyuncu Olmamı İstemiyordu ama …”

Gönül Dağı’nın Asuman’ı Hazal Çağlar :“Benim Babam Oyuncu Olmamı İstemiyordu ama …”

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya