Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   19/26 °C
 
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
Norveçli Bakan 'Turbo' Trond: Petrol ve Gazdan Daha Çok Ekmek Yeriz
Norveçli Bakan  Turbo  Trond: Petrol ve Gazdan Daha Çok Ekmek Yeriz
 
Dünyanın dört bir yanındaki farklı ülkelerle yaptığı ziyaretler sayesinde Norveçli şirketlere yeni kapılar açması nedeniyle ‘turbo’ lakabı ile anılan Norveç Ticaret Bakanı Trond Giske, ülkesinin petrol ve gazla geçimini sağlamaya daha uzun yılar devam edeceğini belirtti.
 
5 Temmuz 2010 Pazartesi - 12:21

Norveç Ticaret Bakanı Trond Giske yabancı basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz yıl ekim ayında kurulan yeni kabinede ticaret bakanı olarak görev alan 43 yaşındaki İşçi Partili politikacı, bundan önceki kabinede de Kültür ve Kilise Bakanı olarak 4 yıl görev yapmıştı. Genç ve enerjik bakan, farklı ülkelere yaptığı sık ziyaretler ve bunlar sonucunda Norveçli şirketlere dünyada yeni kapılar açması sebebiyle "Turbo Trond" lakabıyla da biliniyor.

Giske, Norveç'in petrol ve gazla geçimini sağlamaya daha uzun yılar devam edeceğini ve petrol rezervlerinin 20 yıl içinde biteceği tahmin edilse de gaz rezervlerinin uzun bir süre daha var olacağını düşündüklerini belirtti. Meksika Körfezi'nde BP'nin petrol sızısı felaketinin bu endüstride çok radikal değişikliklere sebebiyet vereceğini tahmin ettiklerini dile getiren Turbo Trond, petrol çıkarımında güvenliğe daha çok önem verileceğini ve bu yönde yeni teknolojilerin geliştirilmesinin hız kazanacağını öne sürdü. Giske, "Norveçli enerji şirketleri özellikle denizaltındaki petrol çıkarma teknolojilerinde yeni fırsatları takip edecekler" diyerek bu konuda iddialı olduklarını ima etti.

Rüzgar panelleri projesi konusunda çok daha iyi bir konuma geldiklerini ifade eden Norveçli politikacı, gemicilik alanında 40 yıllık bilgi birikimleriyle dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer aldıklarını savundu. Denizlerdeki biyolojik farklılaşmaya paralel olarak denizaltı madenciliğinin de geleceğini çok parlak gördüklerini belirten başarılı politikacı, Norveç'in kuzey bölümündeki madenlerde klasik yöntemlerin dışında daha etkin yöntemlerin kullanılmaya başlandığını kaydetti. Bakan Giske, başlattıkları projelerin başarılı bir şekilde sonuçlanması için toplam 4 yıl olan normal görev süresinin kesintiye uğramaması gerektiğine vurgu yaptı.

BAŞBAKANIN HALEFİ GİSKE Mİ STORE Mİ OLACAK?
Medyada çıkan "İşçi Partisi Başkanı ve Başbakan olan Jens Stoltenberg'den sonra parti başkanlığına Trond Giske mi geçecek" söylentilerine Ticaret Bakanı, "hak eden kazansın" şeklinde cevap veriyor. Bu noktada en büyük rakibinin ise İşçi Partisi'nin muhafazakar kanadını temsil eden mevcut Dışişleri Bakanı Jonas Gahr Store olduğu öne sürülüyor. Giske ve Store'nin, farklı düşündükleri konuların başında "Avrupa Birliği (AB)'ye üyelik" konusu geliyor. Dışişleri Bakanı Store, Norveç'in AB'ye tam üye olmasını savunurken, "Turbo Trond" ise AB'ye üyeliğin tartışılmasını bile gereksiz ve zaman israfı olarak görüyor. Bakan Giske, AB ile mevcut "ilişkilerinin" mükemmel olduğunu dile getirerek Avrupa Ekonomik Birliği'ne üyelikleri yoluyla AB ile iyi bir uzlaşı içinde olduklarını, fakat AB ortak para biriminin bir parçası olmamalarının çok akıllıca olduğunu kaydetti. Giske sözlerini şöyle sürdürdü: "AB ile ilişkilerimiz bu haliyle çok iyi durumda. Muhafazakar Parti Başkanının 'Norveç AB'nin sadece kaymağını yiyor' iddiası kesinlikle doğru değil. AB'ye şimdiye kadar milyar kronlar yardımda bulunduk. Bu, AB ile dayanışma içinde olduğumuzun en güzel kanıtı".

DEVLET EN BÜYÜK PATRON OLMAYA DEVAM EDECEK
Ticaret Bakanlığı olarak devletin Norveçli şirketler üzerinde sahip olduğu pay/hisselerle ilgili bir çalışma yaptıklarını belirten Giske, "Kendimize 'Neden devlet şirketlerde pay sahibi oluyor? Neye, ne kadar ve hangi şartlarda sahibiz?' gibi sorular soruyoruz. Devlet hisselerini korumalı fakat şirketlerden sorumlu bakanlıkların değişmesi gerektiğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu. Devletin uzun vadeli, güçlü bir kapitale sahip olduğunu ve kısa vadeli çeyrek dönem gelirleriyle çok ilgilenmediğini sözlerine ekleyen Bakan, daha profesyonel, esnek ve ferasetli bir yönetim sergilemeleri gerektiğine vurgu yaptı.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
THY İsrail seferlerini azalttı
 
Hipnozla İngilizce
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Forbes'un güçlü ünlüleri...
orbes dergisi dünyanın en etkili 100 ünlü ismini belirledi. Forbes'ün ...
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları  büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya