Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   18/25 °C
 
 
    Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada  
 
    KKTC Yüksek Mahkeme Başkanlığına atanan Özerdağ, Cumhurbaşkanı Tatar huzurunda yemin etti  
 
    Özel çocuklar kırmızı halıda alkışlandı  
 
    CTP Genel Başkan Erhürman “Yaşananlar kader değildir, umut vardır”  
ÖRP Genel Başkanı Avcı'dan Anket Tepkisi
ÖRP Genel Başkanı Avcı dan Anket Tepkisi
 
Özgürlük ve Reform Partisi (ÖRP), ÖRP’ye kamuoyu desteğini barajın altında gösteren “Toplumsal Sorunlar ve Siyasi Eğilimler Araştırması”nın sonuçlarına tepki gösterdi.
 
29 Mayıs 2011 Pazar - 15:53

ÖRP Genel Başkanı Turgay Avcı, Demokrat Parti tarafından KADEM’e yaptırılan anketle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Özgürlük ve Reform Partisi, karanlık bazı odakların haksız ve gerçek dışı saldırıları ile karşı karşıyadır. Bunun nedeni, her geçen gün büyümemiz ve halkımızın umudu olmaya başlamamızdır” dedi.
Yapılacak bir seçimde ÖRP’nin oy oranını yüzde 3.4 gösteren anket sonuçlarına atıfta bulunan Avcı, “Bazı odakların harekete geçerek siyasi manipülasyonlar ve gerçek dışı propagandalar ile gelişmemizi ve güçlenmemizi önlemeye çalıştıklarını açık biçimde gözlemliyoruz” dedi.
Avcı'nın açıklamasının tam metni şöyle:
Özgürlük ve Reform Partisi, dünyanın ve ülkemizin içinden geçtiği kritik dönemde hızla değişen koşullara uyum sağlama yeteneğine sahip bir vizyon ve halkımızın bugünü ve geleceğine dönük ihtiyaç ve beklentilerini karşılamaya dönük misyonuyla her geçen gün gelişmektedir. ÖRP, özellikle son dönemde halkımızın tek umudu olmaya başlamıştır.Bu süreçte, ÖRP’nin yükselişinden endişe duyan bazı odakların harekete geçerek siyasi manipülasyonlar ve gerçek dışı propagandalar ile gelişmemizi ve güçlenmemizi önlemeye çalıştıklarını açık biçimde gözlemliyoruz.
ÖRP’nin hızla gelişmesi ve Yeni Siyaset anlayışımızın halkımızın umudu olması karşısında bazı odakların gerçek dışı haberler, manipülatif siyasi söylemler ve uydurma anketlerle ÖRP’nin yok sayılmaya çalışılması karşısında sessiz kalmamız asla söz konusu olamaz. Siyasi partilerin halktan aldıkları desteği, halkın siyasi partilere güvenini ve emeklerini görmezlikten gelerek manipülatif haberler ve gerçekleri yansıtmayan masa başı anketleri ile ÖRP’yi güçsüz göstermeye çalışanları, halkımızın derin sağduyusuna havale ediyoruz.
Demokrat Parti tarafından yaptırıldığı açıklanan bir ankete göre, ÖRP’nin oy oranının % 3.4 olarak gösterilmesi karşısında bir açıklama yapmanın kaçınılmaz olduğunu düşünüyoruz.
19 Nisan 2009 milletvekilliği seçimleri öncesinde de aynı araştırma şirketi tarafından ÖRP’nin barajın altında kalacağı açıklanmasına karşın, seçim sonuçları açıklandığında ÖRP, seçim barajını aşarak 2 milletvekili ile Cumhuriyet Meclisi’nde yer almıştır. Aynı araştırma şirketinin birkaç defa açıkladığı anketlerde ÖRP’nin seçim barajını aşamayacağı açıklanmış, böylece de ÖRP’ye oy vermek niyetinde olan vatandaşlarımızı etkilemeye dönük bir manipülasyon yapılmaya çalışılmıştır. Buna karşın ÖRP, seçim barajını aşarak ve milletvekili çıkararak bu araştırma şirketinin rakamlarının yanlışlığını kanıtlamıştır.
Siyasi partiler için başarı ölçüsü anketler değil, seçimlerde alınan sonuçlardır. ÖRP, bazı araştırma şirketlerince seçim barajının altında kalacağı ilan edilmesine karşın, bu manipülasyonları boşa çıkararak halktan gereken güveni almıştır. 19 Nisan 2009 seçimlerinden sonra, Haziran 2010’da Gazimağusa milletvekilliği için yapılan ara seçimde ÖRP adayı Sayın Dursun Oğuz, % 17.5 oy almıştır. 19 Nisan seçimlerinde Gazimağusa seçim bölgesinde % 10’un biraz altında (% 9.6) oy olan ÖRP’nin oy oranı, 1 yıl sonra yapılan seçimlerde yaklaşık 2 katına ulaşmıştır. Bu rakamlar, masa başı anket sonuçları olmayıp halkımızın tercihlerini yansıtan gerçek seçmen iradesidir. En son yapılan seçimde oy oranını iki misline yakın arttıran ÖRP’nin bugün oy oranını yarıya yakın düşük gösteren anket şirketinin ÖRP oyları konusundaki sabıkası ilk değildir ve son olmayacağı da anlaşılmaktadır.
Sabıkalı araştırma şirketine Demokrat Parti tarafından yaptırıldığı açıklanan anket sonuçlarına göre, 2009 Nisan’ından bu yana sadece DP ve TDP’nin oy oranında artış olduğu açıklaması yapılmıştır. Oysa gerçekler bunun tersi olup ÖRP oyları hızla artarken, DP ise seçim barajının altında kalacak oy oranlarında bulunmaktadır.
Bir siyasi parti tarafından yaptırılan anket çalışmasında iktidar partisi başkanı ve Başbakan’ın en düşük oranda beğenilen lider olarak gösterilmesi, buna karşın anketi yaptıran ve tükenmeye yüz tutmuş bir parti liderinin ikinci sırada beğenilen lider gösterilmesi, anketin tutarsızlığını gösteren önemli ipuçlarından birisidir.
ÖRP olarak, bu tür manipülatif anketlere ve gerçekleri yansıtmayan kamuoyu oluşturma çalışmalarına tepkisiz kalmayacağız. Anket çalışmasını yaptığı iddia edilen şirketin daha önce de bir televizyon kanalımız için yaptığı ankette, en çok izlenen televizyon programı olarak “yayımlanmamış bir programı” bulması örneğinde görüldüğü gibi, bu şirketin manipülatif anketlerini yadırgamıyoruz. 19 Nisan 2009 seçimleri öncesinde aynı şirketin ÖRP’yi baraj altı göstererek % 30’dan çok yanılmış olması karşısında inandırıcılığını yitirdiğini de açıklamak istiyoruz.
DP tarafından yaptırılan ankette DP’nin oy oranını arttırdığının açıklanmasına karşın, seçimlerden 5 milletvekilliği ile ayrılan DP’nin 3 milletvekilinin partisini neden terk ettiği anlaşılamamaktadır. Meclis grubunda bile % 60 fire veren bir parti olan ve yaptırdığımız son bilimsel anketlerde tabela partisi olduğu anlaşılan bir partinin oylarını nasıl artırabileceğini anlamak ve açıklamak mümkün değildir.
DP için anket yaptığı iddia edilen araştırma şirketi, aynı dönemde yaptığını açıkladığın 2 ankette farklı sonuçlar açıkladığı için de güvenilirliğini yitirmiştir. AB için yaptığı ankette AB müktesebatının uygulanmasını isteyenlerin oranı konusunda % 52 oranını bulmuşken, aynı dönemde Dışişleri Bakanlığı için yaptığı ankette bu oranı % 35 olarak vermiştir. Aynı dönemde yapılan bir anketteki bu inanılmaz fark, anketi yapan şirketin güvenilirliği açısından da ibret verici bir sonuçtur.
DP tarafından yaptırıldığı açıklanan anket çalışmasında kabul edilemez durumlardan birisi de Anavatan Türkiye Cumhuriyeti konusunda seviyesiz bir yaklaşım sergilenmesi ve Türkiye’deki seçimlere müdahale anlamına gelen kasıtlı sonuçlar çıkarılmasıdır. Ankette, AK Parti hükümetinin Kıbrıs Türklerine yaklaşımı ve izlediği politikaların desteklenip desteklenmediği konusunda sorular sorulduğu belirtilerek ankete katılanlar yüzde 60’ından fazlasının AK Parti’nin Kıbrıs Türklerine yaklaşımının beğenilmediği sonucuna ulaşmış ve AK Parti politikalarının yüzde 60’dan fazla bir oranla olumsuz bulunduğu belirtilmiştir. Anavatan Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini “AKP Hükümeti” olarak nitelendiren araştırma şirketi, devletler arasındaki ilişkilerin siyasi partiler tarafından yürütülmediğinin farkında değildir. Ayrıca, AK Parti isminin “AKP” olarak yazılması da anketin AK Parti karşıtı manipülatif bir sonuç çıkarmak için hazırlandığı izlenimi vermektedir. Anavatan Türkiye’de “AKP” değil, AK Parti isminde bir siyasi parti bulunduğunun farkında olmayan araştırma şirketinin direktörüne bazı sorular sormak istiyoruz
Sayın Direktör,
• Bir anket şirketinin Direktörü olarak 19 Nisan 2009 seçimlerinde ÖRP’yi baraj altı gösterdiğiniz halde, ÖRP seçim barajını aşmış ve Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilmeye hak kazanmıştır. Seçmenlere ÖRP’nin seçim barajını aşamayacağı izlenimi vererek ÖRP’ye oy vermeyi düşünen seçmenleri yönlendirmeye çalıştığınız için kendinizi sorumlu hissediyor musunuz?
• Gazimağusa ara seçimlerinde UBP adayının seçimleri % 15 oy farkıyla kazanacağını açıkladığınız halde, seçimleri UBP adayının kazanamadığı doğru mudur?
• Bir televizyon kanalı için yaptığınız ankette yayımlanmayan bir programı en çok izlenen program olarak açıkladığınız doğru mudur?
Özgürlük ve Reform Partisi, karanlık bazı odakların haksız ve gerçek dışı saldırıları ile karşı karşıyadır. Bunun nedeni, her geçen gün büyümemiz ve halkımızın umudu olmaya başlamamızdır. Bu süreçte ÖRP’nin halk desteği yokmuş gibi göstererek gerçekleri çarpıtmaya çalışanlara, gerçek dışı kamuoyu yaratmaya çalışan güçlere, kurumlara ve kişilere karşı sesiz kalmayacağımız bir kez daha açıklamak istiyoruz.
Halkımıza saygıyla duyururuz.
Doç. Dr. Turgay AVCI
ÖRP Genel Başkanı

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Türkiye Belediyeler Birliği Ankara’da Toplandı
 
Maddi Sıkıntı Felaket Getirdi
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Soyer, 5 Başkan Adayıyla Basın Toplantısı Yaptı
Cumhuriyetçi Türk Partisi/Birleşik Güçler (CTP/BG) Genel Başkanı Ferdi ...
CTP Genel Başkanlığı İçin 5 Aday Yarışacak
Anamuhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP)’nin 5 Haziran’da yapılacak ...
DP Kadın Kolları’ndan Anneler Günü Etkinliği
Demokrat Parti (DP) Kadın Kolları, “Anneler Günü” dolayısıyla bir dizi ...
CTP, Cumartesi Günü Güzelyurt'ta Eylem Gerçekleştirecek
Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Güzelyurt ve Lefke’nin ...
 
 
CTP Genel Başkanı Soyer: TC-KKTC İlişkileri Yeni Bir Düzlemde Ele Alınmalı
CTP Genel Başkanı Soyer, “Artık nereye ne kadar cami yapılacağına, nereye ...
Demokrat Parti, 1 Mayıs'ta Piknik Düzenleyecek
Demokrat Parti (DP), 1 Mayıs İşçi ve Bahar Bayramı dolayısıyla Pazar günü ...
ÖRP Genel Başkanı Avcı’dan Rum Yönetimi’ne Eleştiri
Özgürlük ve Reform Partisi (ÖRP) Genel Başkanı Turgay Avcı, “Rum Yönetimi’nin ...
Cumhuriyetçi Türk Partisi Karpaz'da Cuma Günü Eylem Yapacak
Cumhuriyetçi Türk Partisi/Birleşik Güçler (CTP/BG), özelde Dipkarpaz genelde ...
 
 
Ulusal Birlik Partisi Genel Yönetim Kurulu Yarın Toplanıyor
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Yönetim Kurulu yarın, Parti Meclisi ...
CTP Genel Başkanı Soyer, Akaryakıt Zamlarını Eleştirdi
Cumhuriyetçi Türk Partisi - Birleşik Güçler (CTP - BG) Genel Başkanı Ferdi ...
Demokrat Parti Yeni Genel Merkezinde
Demokrat Parti (DP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK), yeni parti genel merkez ...
Küçük: Çarşamba Günü Nisap Sağlamaya Çalışacağız
Küçük, nisap sağlanamaması nedeniyle Meclis birleşiminin Çarşamba gününe ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
	 Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada

Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya