Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   18/23 °C
 
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı : Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor  
 
    KKTC 'de YDP Parti Meclisi belirlendi  
 
    AKDÜ Hastanesi 1797 araç kapasiteli Otoparkı açılış için gün sayıyor  
 
    BARÜ’de hedef kolesterol seviyesini düşürücü yeni formül  
Protestolar Aynı Tezgah
Protestolar Aynı Tezgah
 
Başbakan Erdoğan, öğrenci protestolarına dair "İki haftadır İstanbul'daki tezgah ne ise SBF'deki olay aynı. Bunlar özgürlükler adına ifade edilemez" dedi
 
9 Aralık 2010 Perşembe - 10:47

Başbakan Erdoğan ile Polonya Başbakanı Donald Tusk, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Erdoğan, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ndeki (SBF) protesto ve yumurtalı saldırı olayına ilişkin soruyu yanıtlarken ''Bu konu aslında aynı zihniyetin, değişik yerlerdeki tezahürüdür. İki haftadır İstanbul'da planlanan oyun ne ise iki haftadır İstanbul'daki tuzak, tezgah ne ise SBF'deki olay aynıdır. Kimse bunu özgürlükler adına ifade edemez. Eğer Siyasal Bilgilerdeki olayda akademisyen özelliğiyle, milletvekili özelliğiyle Öğrenci Konseyinin davetine icabetle konferans vermeye giden Kuzu'ya karşı yüze yakın belki de daha fazla yumurta atılmıştır. Özgürlüğün tanımında yumurta atmak varsa onu bilemem, herhalde böyle bir şey olmasa gerek'' diye konuştu. 

SUÇLU ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ
Başbakan Erdoğan, bir soru üzerine SBF'de TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ve CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum'a yönelik yumurtalı protesto eylemini değerlendirdi.
Erdoğan, şöyle konuştu:
"Bu konu aslında aynı zihniyetin değişik yerlerdeki tezahürüdür. İki haftadır İstanbul'da planlanan oyun ne ise iki haftadır İstanbul'daki tuzak, tezgah ne ise SBF'deki olay aynıdır. Kimse bunu özgürlükler adına ifade edemez. Siyasal Bilgiler Fakültesindeki olayda, akademisyen özelliğiyle, milletvekili özelliğiyle öğrenci konseyinin davetine icabetle fakülteye konferans vermeye giden Sayın Kuzu'ya karşı, yüze yakın, belki de daha da fazla yumurta atılmıştır. Özgürlüğün tanımında yumurta atmak varsa ayrı bir konu, onu bilemem. Herhalde böyle bir şey olmasa gerek ama burada üniversite yönetimini bir defa suçlu buluyorum. Bu benim yaklaşımımdır. Niçin? Bu yumurtalı olan öğrenciler üniversiteye nasıl sokulmuştur ve bunlar gerçekten SBF'nin öğrencileri midir? Bir diğeri, burada öğrenci olmayanların da olduğunu gördüm ve bunlar da ön sıralardakilerdi ki bunlar önümüzdeki günlerde bütün o görüntülerden çıkacaktır ve onların oradaki yaklaşım tarzları da bu işin aynı zihniyetin orada hazırladığı tuzağın değişik bir görüntüsüdür ve bunların hangi yapının mensubu olduklarını tahmin ediyoruz. Fakat bütün bu gelişmeler, çok açık ve net ifade edeyim ki, ülkede daha ileri bir demokrasiyi hazmedemeyenlerin, daha ileri bir özgürlük standardını hazmedemeyenlerin tavrıdır. Gerçek manada özgürlük mücadelesi masada konuşarak olur. Entelektüel bir ortamda düşüncelerinizi ortaya koymakla olur. Yoksa elinize yumurtaları alıp oraya gelip girmekle veya molotofkokteylleriyle değişik yerlerde, meydanlarda, çeşitli yerlerde güya bayrak taşıyormuş gibi, bayrak sopalarıyla polise saldırmakla böyle bir özgürlük mücadelesi olmaz. Bunların hepsi ortada, gelişmeler ortada."

GÜVENLİK GÜÇLERİ TAVRINI KOYACAKTIR
Bu tür adımlar atıldığı sürece polisin tavrını koyacağını ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:
"Böyle süreç başladığı zaman tabii bazı farkındalıkların dışında, tespitlerin dışında adımlar da atılıyor olabilir ve ben benim milletvekilimden önce orada konuşan ana muhalefetin temsilcisi, bizi eleştireyim derken daha sonra kurduğu tuzağa kendisi düştü biliyorsunuz, o da yumurta yağmuruna tutuldu. O da oradan adeta kovalandı. Niçin? Önce bize 'faşist bir yaklaşım' diye tavır koyan zat, daha sonra öğrencilere 'bu faşizan bir yaklaşımdır' diye tavrını ortaya koyunca o da tabii orada gerekli cevabı almış oldu yani kimseyi memnun edemedi. Böyle bir yaklaşımla o da oradan farklı bir şekilde malum kovuldu. O da yanlış, o da yanlış. Bunların doğrusunu bulmamız gerekiyor. Burada tabii özellikle medyayı tekrar kınıyorum. Medyanın aynen terör örgütünün yaptığı olayları pişire pişire getirip döndüre döndüre ekranlara taşıması gibi bunları da günlerce ekranlarına taşımak suretiyle ülkenin bir bölümünde olan olayla sanki ülkenin bütününde bu olaylar oluyormuş gibi havaya girmesini doğru bulmuyorum. Bu yaklaşımlar yanlıştır ve yapılan yorumlar, değerlendirmeler belli ideolojilerin sipariş üzere oraya getirilmek suretiyle yaptıkları konuşmalardır."

1915 OLAYLARI
Erdoğan, Polonyalı bir gazetecinin, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarıyla ilgili konunun Türkiye'nin AB'ye girmesine etkisi olup olmayacağı yönündeki soruya ise "Bu konuyu parlamentolarında oylayanların da bu konuyu bilmediklerini, ne yazık ki ki bütün oylamaların yapıldıkları yerde gördük, ABD'de de buna dahil olmak üzere" dedi.

O YUMURTALARI KAHVALTIDA YEMELERİNİ TAVSİYE EDİYORUM

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, SBF'deki yumurtalı protestoya ilikşkin, "Görüntüleri izlerken 'Geleceğin valileri, kaymakamları, idarecileri, diplomatları bunlar mı olacak' diye hayıflandım. Yumurta atan gençlerimize o yumurtaları kahvaltıda yemelerini, derslerine iyi çalışmalarını, bir an önce hayata atılarak Türkiye'ye en yararlı hizmetleri yapmalarını tavsiye ediyorum" dedi.
Şahin, Kazakistan Milli Günü dolayısıyla Sheraton Otel'de düzenlenen resepsiyonda bir gazetecinin Siyasal Bilgiler Fakültesinde TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'ya yönelik yumurtalı protestoyu nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine, fakültede yalnızca Kuzu'nun değil iki siyasetçinin protesto edildiğini söyledi.
Siyasal Bilgiler Fakültesinin Türkiye'nin en eski, köklü ve nitelikli fakültelerinden olduğunu ifade eden  Şahin, "Televizyonda izlediğim manzaradan sonra Siyasal Bilgiler Fakültesi adına son derece üzüldüğümü belirtmek isterim" diye konuştu.
Fakültenin binlerce idareci, vali, kaymakam ve diplomat yetiştirdiğini kaydeden Şahin, şunları söyledi:
"Bu görüntüleri izlerken 'geleceğin valileri, kaymakamları, idarecileri, diplomatları bunlar mı olacak' diye hayıflandım. Protesto eden ve yumurta atan gençlerin tüm yükseköğrenim gençlerini temsil ettiği kanaatinde de değilim, hatta Siyasal Bilgiler Fakültesini de temsil ettiği kanaatinde değilim. Yükseköğrenimde 3 milyondan fazla öğrencimiz var. Öğrencilerin yüzde 99'dan fazlasının tek amacı bir an önce iyi bir tahsil yapmak, hayata atılmak, ailesine, çevresine ve ülkeye yararlı hizmetler yapmaktır. Dolayısıyla yumurta atan gençlerimize o yumurtaları kahvaltıda yemelerini, derslerine iyi çalışmalarını, bir an önce hayata atılarak Türkiye'ye en yararlı hizmetleri yapmalarını tavsiye ediyorum."

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Adres Sordu Kurşunlandı
 
Flamenko Ateşi Antalya'yı Saracak
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Adres Sordu Kurşunlandı
Sancaktepe'de adres sorduğu kişi tarafından silahla vurulan Ali Gençer, ağır yaralandı
Gölcük’ten 9 Çuval Şantaj Belgesi Çıktı
Ergenekon savcısına gelen isimsiz e-posta ihbarıyla harekete geçen polis ...
Lüks Otomobille Kumar Baskını
Beykoz'da lüks bir villaya kumar oynatıldığı gerekçesiyle operasyon düzenleyen ...
Boğazı Kesilerek Öldürüldü
İstanbul Kartal'da iddaa bayi işleten 5 çocuk babası 73 yaşındaki Yılmaz ...
 
 
Atamalar Resmi Gazetede
Maliye, Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Dışişleri bakanlıklarındaki bazı görevlere atama yapıldı.
İstiklal Marşı Kamulaştırıldı
İstiklal Marşı'nın, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında ...
30 Bin Somon Balığı Marmara’ya Dağıldı
Adalar’da balık üretim çiftliğinin kafesinin patlaması sonucu 30 bine ...
Freni Patlayan Kamyon Dehşet Saçtı
Kocaeli'nde, freni patlayan kamyonun sebep olduğu zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı
 
 
Bolu'da Kamyon Devrildi: 1 Ölü
Bolu'nun Gerede ilçesinde, kamyonun devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti
Polonya Başbakanı Tusk Başbakanlık’ta
Polonya Başbakanı Donald Tusk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi törenle karşılandı
Burhan Kuzu'ya Yumurta Yağmuru
Ankara Üniversitesi’nde CHP’li Süheyl Batum’a yapılan protestonun ardından ...
Protestocu öğrencilere: Yaptığınız faşizmdir!
CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum, Ankara Üniversitesi'nde katıldığı bir ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Prof. Dr. Ata Atun Yazdı : Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor

Prof. Dr. Ata Atun Yazdı : Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya