Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/21 °C
 
 
    Meteorolojik uyarı üzerine ekipler Antalya'da teyakkuzda  
 
    BATEM'de 91. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinliği  
 
    KKTC'de Meteoroloji Fırtına İçin Uyardı  
 
    Trafik Kazası Geçiren KKTC Maliye Bakanı Berova'dan ''iyi ki varsiniz 'açıklaması  
RTÜK Tasarısı Meclis Genel Kurulu'nda
RTÜK Tasarısı Meclis Genel Kurulu nda
 
Arınç, en çok şikayet edilen dizilerin en fazla izlenen diziler olmasının büyük bir paradoks olduğunu söyledi
 
6 Ocak 2011 Perşembe - 10:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, en çok şikayet edilen dizilerin en fazla izlenen diziler olduğuna dikkati çekerek, ''Bir paradoksun içindeyiz. Bazı dizileri hem çok şikayet ediyoruz hem de çok izliyoruz. Bu paradoksu çözdüğümüz zaman televizyon yayıncılığının da bir yere oturması mümkün olacaktır'' dedi.
 
TBMM Genel Kurulu, Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine başladı. Tasarının tümü üzerindeki görüşmelerde hükümet adına konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, düzenlemeyle ilgili bilgi verdi. Tasarıyla yayın kuruluşlarının kararal yayın lisansına sahip olmaları ve lisans ücretlerinin, kanal ve frekans kullanım ücretlerinin tahsil edilmesinin amaçlandığını ifade eden Arınç, sayısal yayına geçişin mutlaka gerçekleştirilmesi gerektiğini, dünyayla paralel olarak karasal sayısal yayıncılığa sorunsuz geçmek zorunda olduklarını belirtti. Arınç, bu çerçevede geçici düzenlemeyle 1 yıl içinde sayısal frekans ihalesi ve tahsislerinin yapılmasını, tahsis tarihinden itibaren 3 yıl süreyle de analog televizyon ve sayısal televizyon yayınlarının paralel olarak sürdürülmesini öngördüklerini kaydetti.
 
Tasarıda medya sahipliği konusu ve yabancı sermaye oranının tekrar düzenlendiğini bildiren Arınç, radyo ve televizyon sahibi olmakla ilgili sınırlamaların daraltılarak netleştirildiğini, tekelleşmeyi engellemek üzere karasal ortamda en fazla 4 kuruluşun ortak olmasının öngörüldüğünü, sektörel gelirden alınacak paya yüzde 30'la sınırlama getirildiğini ifade etti. Arınç, yayın kuruluşlarında yabancı sermaye oranının yüzde 25'ten yüzde 50'ye yükseltildiğini dile getirdi. Düzenlemeyle TRT yayınlarının da RTÜK denetimine alındığını açıklayan Arınç, kamu ve özel yayın kuruluşlarının ayrı kurallara ve denetime tabi olmasının Avrupa Birliği müktesebatına uyum çerçevesinde yapılan tarama sürecinde eleştirildiğini, bu durumun özel yayın kuruluşları açısından haksız rekabete neden olduğu değerlendirmelerinin yapıldığını belirtti.
 
Arınç, bu bağlamda TRT'nin denetiminin de RTÜK tarafından gerçekleştirilmesinin sağlanacağını ifade etti.
Tasarıyla IP TV, HD TV gibi yeni yayın teknolojileri ile ilgili belirsizlikleri ortadan kaldıracak açılımlar getirildiğini ve isteğe bağlı hizmetlerin düzenleme altına alındığını anlatan Arınç, bu alana ilişkin düzenlemelerde Bilgi Teknolojileri İletişim Kurulu yetki ve düzenlemelerinin de saklı tutulduğunu söyledi.
 
REKLAM GELİRLERİNDEN ALINAN YÜZDE 5 RTÜK PAYI YÜZDE 3'E DÜŞÜRÜLÜYOR
 
Arınç, yayın kuruluşlarının reklam beyanlarından alınan yüzde 5 Üst Kurul payının, sektörün de beklentisi doğrultusunda yüzde 3'e düşürüldüğünü açıkladı. Müeyyide sisteminin yeniden düzenlendiğini ifade eden Arınç, yayınlardaki şiddet, pornografi ve özel hayatın gizliliğinin ihlali konularında haklı eleştiriler yapıldığını bildirdi. Mevcut müeyyide sistemiyle bunları önlemenin mümkün olmadığını vurgulayan Arınç, "Çok vahim, herkesin tüylerini diken diken eden, herkesin infialine, nefretine yol açabilecek pek çok konuda, mevcut düzenlemedeki sırayı takip ettiğinizde, dizi bittikten aylarca, belki de bir kaç yıl sonra bu konu gündeme gelebilmektedir. Tasarıyla kademeli müeyyide sisteminden vazgeçilerek, yayın ilkeleri, toplumsal etkileri ve sonuçları bakımından sınıflandırılmış ve buna göre idari yaptırım öngörülmüştür. İhlalin niteliğine göre RTÜK, idari para cezasıyla birlikte idari tedbir niteliğinde program durdurma müeyyidesi de uygulayabilecektir" diye konuştu.
 
"BAZI KONULARDA ÖNÜME GETİRİLENLERİ İMZALAYAN BİR BAKAN KONUMUNDAYIM"
 
Arınç, adı Deniz Feneri dosyasında geçen ve halen RTÜK üyeliğini sürdüren eski RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın neden görevden alınmadığı yönündeki eleştirilere de cevap verdi. Bir Başbakan Yardımcısı olarak RTÜK'le ilişkisinin, ilgili bakan sıfatıyla olduğunu anlatan Arınç, RTÜK'ün kendisine doğrudan bağlı bir kurum olmadığını ifade etti. Akman'ın hala görevine devam ediyor olmasının eleştirildiğini hatırlatan Arınç şunları kaydetti:
"Bu, kanunun 9. maddesinden kaynaklanan bir konudur. Üyeler teminat altındadır. Görevden alınması gerekiyorsa Üst Kurul içinde bunun nasıl gerçekleşeceği kanunda yer almaktadır. Bir bakan olarak veya hükümet olarak şu veya bu kişi hakkında görevden almak veya göreve getirmek gibi bir yetkimiz bulunmamaktadır. Üst Kurul'un üyeleri TBMM'de grubu bulunan partilerin oy oranlarına uygun olarak, bir kontenjan dahilinde seçilmektedir. Ben bir ilgili kurum olarak bu kurulu bütçesinde temsil eden, bazı konularda da önüme getirilenleri imzalayan bir Bakan konumundayım. Dolayısıyla efelik yapmaya, 'şunu neden şöyle yapmadın, bunu neden almadın, vermedin' konusunda eleştiri getirmeye artık bundan sonra gerek yok diye düşünüyorum."

Arınç, yerel televizyonlar için vergi indirimi, SGK indirimi, elektrik indirimi konusunda bir düzenleme düşünülüp düşünülmediğinin sorulduğunu hatırlatarak, "Bu konularda bir indirim düşünmüyoruz. Bu konuda hiçbir hazırlığımız yok" dedi.
Siyasi reklama eskiden de bir kısıtlama olmadığını ancak bunu serbest bırakan bir düzenleme yaptıklarını kaydeden Arınç, günümüzdeki çağdaş reklam ve iletişim unsurları içinde televizyonlarda siyasi reklamların mutlaka yer alması gerektiğini belirtti. Arınç, "Siyasi partiler seçimlerde büyük masraflar yapıyorlar. Siyasi partilerimizin de BDP haricinde hazineden büyük bir pay aldığını biliyoruz. Burada bir haksızlık söz konusu olursa bunu BDP'nin dile getirmesi gerekir. Nitekim dile getiriyorlar da. Ben de şahsi düşüncemi ifade edeyim. BDP grubuna hazineden yardım verilmesini uygun buluyorum. Verildiği takdirde, köy köy, kasaba kasaba dolaşmak bir tarafta ama sağda solda afişlerle, sloganlarla, bağırmayla, çağırmayla yapılacak siyasi tanıtımların televizyonlarda yapılmasının çok doğru olacağını düşünüyorum. Biz buna sadece imkan hazırlamış olduk" diye konuştu.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
3 Bavul Kaçak Cep Telefonu
 
Engelli Rehabilitasyon Merkezi Açılıyor
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
3 Bavul Kaçak Cep Telefonu
Kosova'nın Uluslararası Priştine Havalimanında, İstanbul'dan gelen bir ...
Şirket Evliliklerinde Rekor
Deloitte'un analizine göre, Türkiye'de birleşme ve satın almalar, sessiz ...
Korkunç İddia!
Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde, solunum cihazına bağlı olarak ...
THY Uçağında Korsan Paniği
THY'nin Oslo-İstanbul seferini yapan ve Atatürk Havalimanına inen uçağında, ...
 
 
Erzurum’da Başbakan Erdoğan Hazırlığı...
Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu ile birlikte 6-7 Ocak tarihlerinde ...
Gül, Öğrencilerle Yemekte Buluşacak
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, perşembe günü öğrenci temsilcileriyle buluşacak
SGK’dan Çifte Fatura Operasyonu
SGK, 7 ilde yaptığı incelemede, bazı özel sağlık kuruluşlarının "özel ...
Bilge Köyü Sanığı İntihar Etti
Mardin'in Bilge köyünde 44 kişinin öldürülmesi olayına ilişkin davada ...
 
 
Muhtacın Mallarını Gören Şaşırdı
Konya'nın Sarayönü Kaymakamlığı, sosyal yardımlar için yapılan başvurulardaki ...
ODTÜ Karıştı
Polisin üniversitelere müdahalesini protesto etmek için AK Parti Genel ...
Arazide İnsan Kemikleri Bulundu
Bitlis'in Mutki ilçesinde Cumhuriyet Savcılığı tarafından boş bir arazide ...
ÖSYS Kılavuzu İçin İptal Davası
Eğitim-İş, 2011-ÖSYS Başvuru Kılavuzu'nda ''hukuka aykırı kılık kıyafet ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de Meteoroloji Fırtına İçin Uyardı

KKTC'de Meteoroloji Fırtına İçin Uyardı

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
ABD ve İsrail’in Çöküş Süreci mi Başlıyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya