Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/27 °C
 
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
RTÜK'ten Son Dakika Açıklaması
RTÜK ten Son Dakika Açıklaması
 
RTÜK Başkanı, "son dakika" yazılarının yasaklandığı iddiaların ilişkin "Son dakika yasak değil, sürekli değişik görüntülerle sanki yeni bir haber gibi görülüyor. Biz buna karşıyız" dedi...
 
4 Şubat 2017 Cumartesi - 12:28

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı  İlhan Yerlikaya, yayın yasağı veya kısıtlaması getirilen olaylara dair haberlerde "son dakika, sıcak haber" gibi yazıların yasaklandığı yönündeki iddialara ilişkin, "Son dakika yasak değil. 'Son dakika' diye olayı verirsiniz. Bir saat, iki saat, beş saat hatta iki gün 'son dakika' diye veriyorlar. Sürekli değişik görüntülerle de olunca da sanki yeni bir haber gibi görülüyor. Dolayısıyla biz buna karşıyız." dedi.
 
ÜÇÜNCÜ TEKRARDA YAYIN LİSANSI İPTAL
 
RTÜK Başkanı Yerlikaya, yaptığı açıklamada, olağanüstü hal (OHAL) kapsamında yayınlanan 680 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye (KHK) ilişkin yayıncılara yönelik bir bilgilendirme toplantısı yaptıklarını söyledi. Yerlikaya, bu KHK'ya göre, mahkeme veya başbakanlıkça getirilen yayın yasağı ve kısıtlamalarına aykırı yayın yapılması halinde, medya hizmet sağlayıcı kuruluşlarının programlarının bir gün, bir yıl içinde aykırılığın tekrarı halinde 5 güne kadar, ikinci kez tekrarı halinde ise 15 güne kadar yayınlarının durdurulacağını, üçüncü kez tekrar halinde ise yayın lisansının iptaline karar verilebileceğini hatırlattı.
 
"SIRADAN BİR ŞEY DEĞİL, ÇOK ÖNEMLİ"
 
Medyanın yayıncılık sorumluğu ve bilinci çerçevesinde, terörün amacına hizmet etmeden yayın yapması gerektiğini belirten Yerlikaya, ancak medyanın haber atlamamak için yarış yapar gibi program yaptığını ve sınırı aştığını söyledi. Başkan Yerlikaya, "Bu sınırı aşmak neticede milli güvenliğe zarar veriyor. Bu çok önemli sıradan bir şey değil. Reyting kaygısıyla gözden kaçırılacak bir şey değil. O bakımdan, hassas bir konu. Yayıncılarımızla bazen bu tür bilgilendirme toplantıları yapıyoruz. Yayıncılar bu toplantıyı kendileri istedi. Yeni KHK çıktı, müeyyideler de çok ağır, nasıl yapacaksınız bilgi verin." diye konuştu.
 
"BİLGİLENDİRME TOPLNTISIDIR, ASLA DANSÜR DEĞİLDİR"
 
Yerlikaya, toplantıya kendisinin ve üst kurul üyelerinin "baskı yapıldığı" düşünülmesin diye katılmadığını, bilgilendirmeyi hukuk müşaviri ve hukukçu olan başkan yardımcılarının yaptığını aktararak, "Toplantı bir bilgilendirme toplantısıydı. Asla sansür değildir. Ama bu konu çok hassastır. KHK da bunun göstergesidir." ifadelerini kullandı.
 
"TERÖRÜN AMACI ZATEN KAOS YARATMAK"
 
Teröristlerin amacının eylemlerini daha fazla kişiye duyurmak olduğunu, bu çerçevede bazı yayınların adeta teröre oksijen taşıdığını belirten Yerlikaya, terör olayının ardından, bazı televizyon kanallarının konuya ilişkin yayınları bir iki gün sürekli ekranda tuttuğuna dikkati çekti. Yerlikaya, "Eylemi gerçekleştirmiş arkasından yayın yoluyla eğer biz bunu bir gün iki gün, sürekli gündemde tutarsak terörün aleyhine konuşsak da lehine oluyor. Çünkü burada terörün amacı zaten gündem oluşturmak, kaos yaratmak ve toplumu endişeye sürüklemek. Siz iki gün, 'son dakika' diye bunu anlatırsanız tam da terörün amacına hizmet etmiş oluyorsunuz." değerlendirmesinde bulundu.
 
"TERÖRE ADETA OKSİJEN POMPALIYOR"
 
Bu konuda vatandaşlardan da sürekli telefon ve mail aldıklarını anlatan Yerlikaya, sürekli ekranda "son dakika" yazısını gören yaşlıların tedirgin olduğunu ve kendilerini arayarak, "Ben kalp hastasıyım, kalp krizinden öleceğim ne olur öyle yapmasınlar" dediklerini aktardı.
 
Yerlikaya, bu konunun terör eylemleri kadar önemli olduğunun altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Adeta teröre oksijen pompalamak gibi oluyor. 'Son dakika' yasak değil. 'Son dakika' diye olayı verirsiniz. Ondan sonra bunu, bir saat, iki saat, beş saat hatta iki gün 'son dakika' diye veriyorlar. 'Son dakika' diye bir gün önceki haberi veriyorlar. Sürekli değişik görüntülerle de olunca da sanki yeni bir haber gibi görülüyor. Dolayısıyla biz buna karşıyız. Yani ilk olduğunda geriden görüntüyle 'son dakika' diye verdin, ondan sonra çık, yayın akışını değiştirme."
 
"YASALARIN BİZE VERDİĞİ YETKİYİ KULLANACAĞIZ"
 
Toplantının gizli olmadığını, tüm üst kurul üyelerinin de bilgisi bulunduğunu kaydeden Yerlikaya, toplantının içeriğinin çarpıtıldığını ve RTÜK'ün baskı altını alınmaya çalışıldığını söyledi. Buna izin vermeyeceklerini dile getiren Yerlikaya, "Bu tür şeylerle baskı altına alınmayız. Yasalar neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. Çünkü terörün bu ülkeden kovulup, gönderilmesini ülkemizin huzur ve refah içerisinde olmasını istiyoruz. Yasaların bize verdiği yetkiyi de bu anlamda kullanacağız. Ondan sonra, 'bu cezalar niye böyle oldu, ağır oldu' şeklinde sızlanmasınlar diye bunu anlatmaya çalıştık. Ama bunun başka noktalara çekilmesi bizi üzdü." diye konuştu.
 
Yayıncıların toplumsal sorumluluk bilinci içerisinde yayın yapması gerektiğini vurgulayan Yerlikaya, özellikle terör olaylarına ilişkin haberlerde reyting kaygısını bir tarafa bırakmak gerektiğine işaret etti.  Avrupa'daki yayıncılar nasıl dikkatli veriyorsa  Türkiye'deki yayıncıların da bu haberleri özenli vermesi gerektiğini anlatan Yerlikaya, bir-iki saat sonra haberin "son dakika" niteliğini yitirdiğini kaydetti.
 
"RESMİ KURUMLAR BİLGİLENDİRME YAPACAK"
 
Bu düzenlemeyle kişilerin haber alma özgürlüğünün kısıtlanmadığının altını çizen Yerlikaya, "Resmi kurumlar bilgi verecekler, bu konuda resmi kurumlarda bir takım hazırlıklar yaptılar." ifadesini kullandı.
 
Bazı haberlerde olay yerinin koordinatlarının bile verildiğini kaydeden Yerlikaya, bunun teröristlerin işlerini kolaylaştıracağını anlattı.
 
Yerlikaya, "Milli güvenlik konusu gündeme geldiğinde artık toleranslı davranmanın yeri yok. Bu konularda çok toleranslı olmayacağız. Yayıncılarımız bu konulara dikkat etsinler." diye konuştu.
 
Türkiye'nin çok olağanüstü dönemlerden geçtiğini, adeta  Türkiye'nin üzerine yüklenilmeye çalıştığını söyleyen Yerlikaya, böyle dönemlerde medyanın üzerine düşen sorumluluğun kat kat arttığını belirtti.
 
RTÜK Başkan  İlhan Yerlikaya, zaman zaman reyting kaygısıyla ihlaller yapıldığına dikkati çekerek, "Biz müeyyideleri yayın yapıldıktan sonra uygularız. Önceden sansür makamı değiliz. Toplantıda, 'ben sadece hoş geldiniz şu konularda bilgilendirileceksiniz' dedim, sonra toplantıdan çıktım. Arkadaşlarımız yayıncıların sorularına cevap verdi, nelere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Birtakım yayın organları şimdi RTÜK aleyhine yayına başladılar. Biz, toplum için sizin için hepimiz için söylüyoruz. Bundan rahatsız olacak ne var?" şeklinde konuştu.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Yabancı Yatırımcı Türkiye'ye İlgi Göstermeye Devam Ediyor
 
Ece Turhan Davasında Rekor Tazminat Kararı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
TSK 3 PKK’lı Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), son 1 hafta içerisinde düzenlenen operasyonlarda ...
İzmir Saldırısında FETÖ - PKK İttifakı Kesinleşti
İzmir Adliyesi’ne saldıran PKK’lıların patlattıkları aracı satan Arslantürk ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3 Önemli Ziyaret
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12-15 Şubat tarihleri arasında sırasıyla Bahreyn, ...
Hain Sanılan 15 Temmuz Şehidi Toprağına Kavuştu
15 Temmuz darbe girişiminde sivil kıyafet ile Genelkurmay Başkanlığı önünde ...
 
 
Reina Saldırısıyla İlgili 11 Kişi Tutuklama Talebiyle Mahkemede
Reina saldırısıyla ilgili gözaltına alınan 11 şüpheli, tutuklanmaları ...
MEB 2017'de Çıtayı Yükseltiyor
MEB'in 2017 Yılı Performans Programı belli oldu. MEB, 2017 yılında okul ...
'KALKAN' Teröristlere Kaçacak Yer Bırakmıyor
Ordumuzun aktif olarak kullandığı ASELSAN üretimi KALKAN radarı, 100 km. ...
Sigaraya Yeni Yasaklar Geliyor
Sağlık Bakanlığı, sigaraya yasaklarında ikinci büyük “abluka” hazırlığında...
 
 
Emekli Promosyonları İçin Üçüncü İmzayı Garanti Bankası Attı
Sosyal Güvenlik Kurumu, Ziraat Bankası ve İş Bankası'nın ardından Garanti ...
47 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklarca 64 DEAŞ terör örgütü hedefine yönelik harekat düzenlendi.
Almanya Başbakanı Merkel'in Ankara Ziyaretinden Öne Çıkan Başlıklar
Almanya Başbakanı Angela Merkel, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'da. ...
Emeklilerin İntibak Talebi Anayasa Mahkemesinde
Türkiye Emekliler Derneği üyesi Avcı, 2000'den sonra emekli olanların ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları  büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya