Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/24 °C
 
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
Real Madrid Teknik Direktörü Mourinho'dan Basın Toplantısı
Real Madrid Teknik Direktörü Mourinho dan Basın Toplantısı
 
UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Galatasaray’ı sahasında konuk edecek olan Real Madrid’in dünyaca ünlü teknik direktörü Jose Mourinho, İstanbul’da oynayacakları maça rahat götürecek bir sonuç almak zorunda olduklarını söyledi.
 
2 Nisan 2013 Salı - 21:59

Maçın oynanacağı Santiago Bernabeu Stadyumu’nda genç savunma oyuncusu Varane ile basın toplantısı düzenleyen Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, turu atlamak için gole ihtiyaçları olduğunu söyledi. Elinde iki 9 numaranın olduğunu belirten Mourinho, “Onlardan beklentilerimizi biliyorlar. Bu tür oyunculardan her zaman önemli şeyler yapmasını beklersiniz tabii ki. Burada gol atmayı başarırlar mı bakalım? Manchester maçında Higuain attı ve çok iyi bir oyun çıkardı. Ben hücumcularıma illa gol atacaklar diye herhangi bir baskı yapmıyorum. Önemli olan oyuna katılmaları elbette ki gol atsalar iyi olur ama önemli olan işlerini iyi yapmaları” dedi.
“FUTBOLDAN BİR SANAT OLUŞTURMAK BİZİM İŞİMİZ”
Portekizli teknik adam, “Sneijder ve Drogba'ya karşı oynamak Mourinho'ya karşı ne anlama geliyor? sorusuna şöyle cevap verdi:
“Bizim bir kültürümüz var. Futboldan bir sanat oluşturmak bizim işimiz. Bizim kültürümüz gerçek duygularımızı ortaya koymaktır. Saklanmak değil bizim yapmak istediğimiz. Yapmak istediklerimizi yapmaktır bizim kültürümüz ve amacımız. Saygı duyuyoruz rakibimize. Hedeflerimizin ardındayız. Ben kazanmak istiyorum. Elbette ki onlar da kazanmak istiyor. Büyük bir maç oynamak istiyorlar. Oyuncularımın bu maçı kazanmalarına yardım etmek bütün amacım. Futbolun doğası bu zaten. Benim ekibimde çok önemli futbolcular var. Golcüler var. Karşı ekipte de benim oyuncum olan ama şu an başka takımda olan oyuncular var.”
“SNEJDER, BURAK VE DROGBA HAKKINDA YORUM YAPMAYA GEREK YOK”
Mourinho, Galatasaray’ın çok önemli bir teknik adama sahip olduğunu ifade ederek, “Çok deneyimli çok büyük bir teknik direktöre sahipler. Bu maçlarda çok tecrübeli bir hoca. Bu boyutlara geldiğimizde eminim ki takımını savunmak için organize edecektir. Atak yapmak için organize edecektir. Kendileri için en iyi sonucu almak için elinden geleni yapacaktır arkadaşım. Dünyanın en iyi ekiplerinin oynadığı bir seviyeden bahsediyoruz. Liverpool, Chelsea, Real Madrid’den bahsediyoruz. Bu oyuncular bu seviyede oyunlar oynamak konusunda sakin ve soğukkanlı oyuncular. Üç oyuncu var. İsim söylemeye gerek yok. Snejder, Burak ve Drogba var. Bunlar hakkında yorum yapmaya gerek yok. Herkesin gözünün önünde zaten bunlar” dedi.
GEÇEN SENEDEN DAHA MI İYİ DAHA MI KÖTÜ OLDUĞUMUZU GÖRECEĞİZ”
Hedeflerinin Galatasaray’ı eleyerek bir adım daha ileriye gitmek olduğunu ifade eden Mourinho, “Geçen yıldan daha iyi miyiz kötü müyüz bunu önümüzdeki maçlar gösterecek. Aslına bakarsanız; biz devam etmek istiyoruz. Şu anda sakat oyuncumuz yok. Takımım fizik kondisyon olarak çok iyi. Bütün oyuncularımız oynamaya hazırlar. En azından bu çeyrek final maçlarını iyi sonuçlandırmak istiyoruz” diye konuştu.
“BEN SÜREKLİ EKİBİMİ İYİ ANLAMAYA ÇALIŞAN BİR HOCAYIM”
Takımının 7 maçtır kalesinde gol görmesinin hatırlatılması üzerine Portekizli teknik adam, “Ben sürekli ekibimi iyi anlamaya çalışan bir hocayım. Şu anda içinde bulunduğumuz durumda kalecimizin sakat olduğu bir dönemde oldukça tarafsız gözle bakarsak oldukça iyi maçlar çıkaran bir kalecimiz var. Birkaç gün önce yazdığınız bir şeyler var. Sizin tarafınızdan yazılmış. x isimli futbolcu çok kötü oynuyor. Bu sorunu çözmenin bir yolu yok mu? Bu şekilde oynayan oyuncu takımda nasıl devam edebilir merak ediyorum? Bunu bir antrenör nasıl olur da oynatmaya devam eder. 11'de olmaması gerekir aslında. Real Madrid'de böyle bir oyuncu oynatılmamalı. Sanki bir kararname varmış gibi her maçta oynuyor bu adam. Bu da Real Madrid'in tarihine zarar veriyor” dedi.
“BU AŞAMADA FAVORİLERDEN BAHSETMEK HİÇ HOŞUMA GİTMİYOR”
Bir basın mensubunun ‘Bu tip maçlarda favori var mıdır, futbolda şansa inanır mısınız?” şeklindeki sorusuna Mourinho, Ben bu aşamada favorilerden bahsetmek hiç hoşuma gitmiyor. Şu anda olduğumuz aşamaya karşımızda favorileri aşara geldik. Bu aşamaya Chelsea önemli bir ekip. O da favori olabilir. Ama favorilerden bahsetmek önemli değil. Gruplar aşamasında iyi oyunlar oynadılar. Son 8'e kalmış ekipler boşa gelmezler bu aşamaya. Heyecanla gelirler, istekle gelirler, güçle gelirler. Burada yeteneklerden bahsetmek gerekir.
“TARAFTARIN OYUNCULARIN MORALİNİ BOZMAYA HAKKI YOK”
Deneyimli teknik adam, taraftarların oyuncuların moralini bozmaya hakkının olmadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Taraftarlarla aramın iyi olması diye bir şey istemem, çünkü böyle bir şey yok. Stada gelirseniz takımı desteklersiniz. Oyuncuların moralini bozmaya hiç hakkınız yok. Hoca ile tribünlerin ya da futbolcularla çekişmesi hiç hoşuma gitmiyor. Takımınızı desteklersiniz. Yarın sahada olan oyuncuları desteklemek lazım. Duygularınızı bir tarafa bırakmanız lazım. Önemli olan bu bence.”
“İSTANBUL’DA 50 BİN TÜRK’ÜN ÖNÜNDE OYNAMAK ZOR OLACAKTIR”
Mourinho, İstanbul’da 50 Türk tarafın önünde oynamanın zor olacağını bildiklerini ifade ederek, “Yarın sahada 10 bin Türk seyircisi olması oyuncularımı etkileyecek diyemem ama elbette ki 50 bin Türk karşısında oynamak zor olacak İstanbul’da. Yarın stat dolacak. Real Madrid taraftarının bir kültürü vardır. Ben hiç Galatasaray’a karşı maç oynamadım ama Galatasaray’ı tanıyorum. Galatasaraylı oyuncular bütün güçlerini ortaya koyacaklardır. Daha büyük oynamak için uğraşacaklardır. Galatasaray, büyük bir ekip. Bir olay yaratmak isteyeceklerdir. Daha önce büyük liglerde ve takımlarda oynamış oyuncularınız var. Türk oyuncular arasında da önemli oyuncularınız var. En başlarında benim çok beğendiğim bir antrenör var. Fiorentina ve Milan’da hocalık yaptığı dönemlerden tanıyorum. Real Madrid’e karşı kazanmak isteyecektir. Biz rakibimize saygı duyuyoruz ve yarın bizi İstanbul'a rahat götürecek sonuç almak zorundayız” dedi.
Bir basın mensubunun Real Madrid’deki geleceği ile ilgili sorusu üzerine Jose Mourinho, şöyle konuştu: “Ne ben ne de geleceğim önemlidir. Önemli olan Real Madrid’in geleceğidir. Önümüze koyduğumuz hedeflere ulaşmak için elimden geleni yapacağım. Bunun için bütün gücümüzü ortaya koyacağız. Hedeflerimizin küçük kalabileceği, daha büyük hedeflere gitmek amacındayız. Şampiyonlar Ligi’ni almak, ligi bize yakışan bir yerde bitirmek. Bu kulübe yakışan bir yerde bitirmek. Sezon sonunda ne olacağını, sezon sonunda konuşacağız.”
VARANE: “BURAK ÇOK İYİ BİR HÜCUM OYUNCUSU”
İspanya tecilcisinin genç savunma oyuncusu Varane de en iyi performansı göstererek Galatasaray’ı elemek istediklerini söyledi. Sarı-kırmızılı takımın Şampiyonlar Ligi’nde en çok atan oyuncusu olan Burak Yılmaz hakkındaki soruya Varane, “Biliyoruz ki Burak çok iyi bir hücum oyuncusu. 8 gol attı Şampiyonlar Ligi'nde. Çok hızlı olduğunu biliyoruz. Fizik kapasitesinin yüksek olduğunu biliyoruz. İyi bir oyuncu, çok dikkatli olmamız gerekiyor. Hareketlerini kontrol altında tutmamız gerekiyor” şeklinde cevap verdi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Sivasspor'a Çalımbay Desteği
 
Akil İnsanlar Belli Oldu
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Real Madrid, Galatasaray Maçı Hazırlıklarını Tamamladı
UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında yarın akşam sahasında Galatasaray ...
Mourinho:Bir Gün Chelsea'ya Dönmek Zorundayım
Brezilya ile Rusya arasındaki dostluk maçını izlemek için Londra’ya gelen ...
Jose Mourinho Kayseri'de
Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, Kayserispor-Galatasaray maçını ...
Galatasaray'ın Rakibi Real Madrid
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ki temsilcimiz Galatasaray'ın çeyrek finaldeki ...
 
 
Avrupa'da Rakipler Belli Oluyor
Şampiyonlar Ligi kurasında Galatasaray'ın, Avrupa Ligi kurasında da Fenerbahçe'nin ...
Galatasaray'dan Tarihi Zafer
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu rövanş maçında Almanya ...
Aslan Çeyrek Final Avında
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur rövanş maçında bugün deplasmanda ...
UEFA'dan Siyah Banta Yeşil Işık
Almanya'da çıkan bir yangında hayatını kaybeden 8 Türk'ün matemini tutmak ...
 
 
Schalke 04’te Sakatlık Şoku
UEFA Şampiyonlar Ligi’nde salı günü Galatasaray ile karşılaşacak Schalke ...
Galatasaray, FC Schalke 04 Hazırlıklarına Başladı
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 turu ikinci ayağında FC Schalke ...
UEFA'dan Çakır'a Destek
Manchester United-Real Madrid karşılaşmasında, Nani'ye gösterdiği kırmızı ...
Cüneyt Çakır Ferguson'u Çıldırttı
Real Madrid, Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçında evinde 1-1 berabere ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları  büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya