Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   18/25 °C
 
 
    Oğuzhan Hasipoğlu :Masadan Kaçmadık  
 
    Kırcami İmarında Müjdeli Haber İstinaf Mahkemesinden Geldi  
 
    ASFİM’de Parkinson Hastalarına özel egzersiz  
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı : Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor  
SAV: Yapacağımı görürsünüz Kemal Bey
SAV: Yapacağımı görürsünüz Kemal Bey
 
Kılıçdaroğlu milletvekillerine o geceyi anlattı. Buna göre ipleri koparan cümle Sav’dan geldi: Yapacağımı görürsünüz Kemal Bey...
 
5 Kasım 2010 Cuma - 09:16

Tarihi günlerin yaşandığı CHP’de, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 10 yıldır genel sekreterlik görevini yürüten Önder Sav ile yollarını ayırmasıyla derinleşen krizin tarafları, dün “sıkı” kulis faaliyetleri yürüttü.

Demokratik tüzük sözü için hemen harekete geçen Kılıçdaroğlu, Sav’a yakın olduğu söylenen milletvekilleri ve Parti Meclisi üyeleriyle temasa geçti ve kendisini destekleyen cepheyi genişletti. “Yeni MYK geçersizdir” diyerek Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran ancak “Yeni yönetim geçerli” yanıtı alan Sav ise olağanüstü kurultay toplanması için temaslara başladı. 

Kılıçdaroğlu’nun oluşturduğu yeni yönetime karşılık, Sav’ın talebiyle tüzük kurultayı için imza veren 59 PM üyesi içerisinden 20’yi aşkın bölümü imzalarını geri çekti. Kılıçdaroğlu da milletvekillerine kriz öncesinde, gece buluştukları Sav’la geçen diyalogları anlattı. Buna göre Sav, Kemal Kılıçdaroğlu’na “yarın ne yapacağımı görürsünüz Kemal Bey” dedi.

Sav ve ekibiyle tartışmalı bir gecenin sonunda yollarını ayıran Kılıçdaroğlu, dün güne hızlı başladı. MYK toplantısı için evinden çıkarken umut mesajları veren Kılıçdaroğlu, parti önünde kendisini destekleyenlerin sloganlarıyla karşılandı. Partiye kapalı garajdan girerek makamına geçen Kılıçdaroğlu, yaklaşık 3 saat süren MYK sonrasında, sloganlar atarak kendisini bekleyenler için zemin kata indi ve kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

İlk icraat yeni tüzük

MYK’nın ikinci toplantısında ilk talimatını veren Kılıçdaroğlu, söz verdiği demokratik tüzüğün seçim sonrasında hayata geçirilmesi için tüzük komisyonu oluşturularak çalışmalara başlanmasını istedi. MYK sonrasında bazı il başkanlarıyla telefonla görüşen Kılıçdaroğlu, akşama doğru TBMM’ye geçerek makamında milletvekilleriyle gruplar halinde görüştü. 101 milletvekilinden 70’ten fazlasıyla görüşen Kılıçdaroğlu, PM öncesinde geceyarısı yaşadıklarını şöyle anlattı:

Süreci ilk kez anlattı

“Basından süreci okudunuz ama bir de benden dinlemenizi istiyorum arkadaşlar. Salı gecesi ‘Başkanlık divanı olarak görüşmek istiyoruz’ denilince partiye gittim. 13 genel başkan yardımcısı düşündüğümü söyledim. ‘Kimleri düşünüyorsun’ diye sorulunca ‘henüz listeyi oluşturmadım’ dedim. ‘O zaman kurultaya gerek yok diye açıklama yapalım’ denildi ve partiden o gece yazılı açıklama yapıldı.

Sav özel görüşmek istedi

Herkes çıktıktan sonra Önder Bey özel görüşmek istedi ve bana ‘benim için ne düşünüyorsun’ dedi. Ben ‘Seçim ve hukuk işlerinden sorumlu genel başkan yardımcılığı düşünüyorum’ deyince, ‘ben örgütten sorumlu genel başkan yardımcılığı istiyorum’ dedi. Ben de ‘zaten kan değişimi de gerekiyor’ karşılığını verdim.

O ise ‘O zaman yarın ne yapacağımı görürsünüz Kemal Bey. Size Sayın Genel Başkan demiyorum’ diyerek odadan çıktı. Dün (önceki gün) ise Avrupa Parlamentosu’ndan gelen parlamenterlerle görüşürken PM’nin toplandığını ve tüzük kurultayı imzalarının alındığını öğrendim. Bunun üzerine ben de PM toplantısını iptal edip katılmadım.

Tüzük kurultayı için imza veren 59 arkadaşımız tedirgin olmasın, rahatsız olmasınlar. Duygusal tepki gösterecek değiliz. Bu kapıdan şimdi Önder Bey bile içeri girse yine ayağa kalkar ceketimin düğmesini ilikler ‘hoşgeldiniz’ der, sohbet ederim.”

Kılıçdaroğlu bu sohbetler sonrasında Genel Merkez’e geçti. Kılıçdaroğlu, burada, bazı PM üyelerine gelinen süreci özetleyerek destek istedi.

Sav ekibi kan kaybetti

Kılıçdaroğlu’nun yönetimini yenilemesi parti ve buna parti tabanından gelen olumlu tepki önceki gün toplanan PM’de Sav’a destek veren 59 ismi de etkiledi. Aralarında İstanbul milletvekili Çetin Soysal, Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Bartın milletvekili Rıza Yalçınkaya, Uşak milletvekili Osman Coşkunoğlu ile PM Üyeleri Deniz Pınar Atılgan ve Nuran Yıldız gibi isimlerin de bulunduğu 20’yi aşkın ismin imzalarını geri çektikleri ve Kılıçdaroğlu’nu destekledikleri öğrenildi. Bu isimlerden bazıları Kılıçdaroğlu’nun açıklamasına yaptığı sırada yanında destek görüntüsü de verdi.

Sav odasını toplamadı


Sav ise erken saatlerde Genel Merkez’e garajdan girerek makam odasının bulunduğu 10. kata çıkmadan doğrudan 14. kattaki VİP salonuna geçti ve burada çalıştı. Sav dışındaki, Sav’a yakın tüm eski MYK üyeleri makam odalarını topladı. Sav’ın bu yönde girişimde bulunmaması ise dikkati çekti.

Bu arada Sav’ın, partinin 3. Genel Başkanı Bülent Ecevit’in anılması amacıyla bugün partide düzenlenecek etkinliği katılmaları için hafta başında tüm CHP il ve ilçe başkanlarına çağrıda bulunduğu öğrenildi.

Sav’ın çağrıda bulunduğu il başkanlarıyla yarın görüşeceği ve Kılıçdaroğlu’na karşı girişim için zemin yoklayacağı belirtildi. Bu amaçla Sav’ın bazı il başkanlarıyla telefonla görüştüğü ancak kimi başkanların, “Bu genel başkanı siz seçtirdiniz, şimdi neden karşı çıkıyorsunuz? Tabanımızda ve halkta Kılıçdaroğlu’na destek var. Biz Kılıçdaroğlu ile beraberiz” yanıtını verdikleri öne sürüldü.

601 imza gerekiyor

Önder Sav’ın bundan sonraki yol haritasını Kılıçdaroğlu’nu genel başkanlıktan indirmek üzerine kuracağı ve ilk aşamada PM kararıyla tüzük kurultayının toplanamaması halinde delegeden imza toplayarak olağanüstü kurultaya gitmeye çalışacağı belirtildi. CHP tüzüğü uyarınca son olarak mayıs ayında yapılan kurultayda bulunan 1200 delegenin en az 1/5’inin (240 delege) imzası gerekiyor. Ancak olağanüstü kurultayda seçim yapılabilmesi için gündemin değiştirilmesi amacıyla bu kez delegelerin salt çoğunluğunun (601 delege) imzasının bulunması zorunlu. Sav’ın bu durumda Samsun Milletvekili Haluk Koç ya da Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’ı Genel Başkan adayı olarak destekleyebileceği kulislerde konuşuluyor.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Fatih'te fuhuş operasyonu
 
Antalya’da Silahlı Magandalar Yakalandı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Başbakan Erdoğan Yurda Döndü
Kosova'daki resmi temaslarını tamamlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye geldi.
Öğrencilerin Merakla Beklediği Tarihler Açıklandı
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2011'de yapacağı sınavların ...
Onları Kültürel Miras ve Müzik Biraraya Getirdi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, çocuklara, farklılıkları ...
Ölüm Bile Ayıramadı
8 aylık evli çift şofbenden sızan doğalgazdan zehirlenerek hayatlarını kaybetti
 
 
Bebek Ameliyatla Dünyaya Geldi
Ümraniye'de 8 aylık hamile bir kadın, yasak ilişki yaşadığı sevgilisi ...
Bakan Yılmaz'ın Konvoyunda Kaza
Bursa'da Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın konvoyunda trafik kazası meydana geldi
Eğitimde 13 Yıl Şurada Kabul Edildi
18. Milli Eğitim Şurası Genel Kurulu'nda, zorunlu eğitim uygulamasının ...
Sembol Savaşlarına Son Verelim
Başbakan Erdoğan, Türklerin yüreğinin her zaman Balkanlar'daki kardeşleriyle ...
 
 
TAK, Taksim Saldırısını Üstlendi
TAK, Taksim'de pazar günü gerçekleşen 15'i polis 32 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyı üstlendi
25 Yaş ve Üstü Hurda Araçlar Toplanacak
25 yaş üzerindeki kamyon, tanker ve çekicilerle otobüs cinsi araçlar trafikten ...
Gül’lere Gül Döküldü
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Hıristiyanlık alemi ...
Tekirdağ’da 142 Kaçak Yakalandı
Çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 142 kaçak, yasadışı yollardan ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Manavgat Büyük Yangın Alanınındaki   Bakım Çalışmaları Hızla Sürüyor

Manavgat Büyük Yangın Alanınındaki Bakım Çalışmaları Hızla Sürüyor

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya