Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/26 °C
 
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
Sanayi Ustalarının Yaptığı Heykeller Ziyaretçileri Büyüledi
Sanayi Ustalarının Yaptığı Heykeller Ziyaretçileri Büyüledi
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de ilk defa hayata geçirilen projesi, sanayi ustalarının atık malzemeleri heykellere dönüştürmesiyle kurulan “ATIK MALZEME HEYKEL MÜZESİ” nin 2. Etap sergisindeki eserler büyük beğeni kazandı.
 
29 Haziran 2013 Cumartesi - 13:59

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanlığı ve Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi işbirliğiyle hayata geçen ve atık metallerden yapılan heykellerden oluşan Atık Malzeme Heykel Müzesi’nin 2’nci Etap sergisi açılışı için Akdeniz Sanayi Sitesi Parkı’nda bir tören düzenlendi. Törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Öztürk, CHP Kepez İlçe Başkanı Halil Bahar, sanayi esnafı ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Başkan Akaydın, Antalya adına mutlu ve gururlu günlerden birisini daha yaşadığını ifade ederek, “Emeği geçen sanatçı ustalarımızı kutluyorum. Büyük önder Atatürk ‘Benim en önemli eserim Cumhuriyet, Cumhuriyetin de temeli kültürdür’ diyor. Biz de Antalya’ya yakışanı yapıyoruz. Antalya’nın yaşamına küçük küçük dokunuşlarla kültürel katkı yapıyoruz. Türkiye’deki en önemli konulardan birisi de yöneticilerin ve siyasetçilerin sanata ve sanatçıya saygı duyması ve desteklemesi, horlamamasıdır” diye konuştu.

SANAYİ ORTASINDA TURİSTİK CAZİBE MERKEZİ

Atık Malzeme Heykel Müzesi, Çıraklık Gençlik Merkezi projelerinin, Türkiye’nin en özgün projeleri olduğunun altını çizen Başkan Akaydın, “Atık dediğimiz; metal, ahşap, plastik malzemeden ne güzel eserler oluşturulabiliyor. İnanması zor ama bu projeyle sanayi sitesinin ortasında turistik bir cazibe merkezi oluşturuldu” dedi.

ÖNCE GARİPSEDİK SONRA BENİMSEDİK

Büyükşehir Belediyesi’nin geçen yıl Atık Malzeme Heykel Müzesi teklifini getirdiğinde, teklifi önce garipsediklerini anlatan Mehmet Öztürk şöyle konuştu:

“Projeyi önce garipsedik, sonra benimsedik. Geçen yıl 10 esnafla başladık. Çok güzel eserler çıktı. Esnaf projeyi çok beğendi. 2’nci etapta 20’ye yakın heykel yapıldı. Bu heykellerin tamamı hurdadan yapılmıştır. Emeği geçen ustalarımıza, Başkanımız Mustafa Akaydın’ a, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanımız Adem Akyürek’e ve ustalarımıza eğitim veren heykeltıraş Ayhan Karapınar’a teşekkür ediyorum.”

Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Akdeniz Sanayi Sitesi’nde önemli projelere imza attıklarını belirten Öztürk, “3 yıl önce Büyükşehir Belediyemiz ile Türkiye’de ilk defa çırakların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik hayata geçirdiğimiz Çıraklık Gençlik Merkezi, gurur duyduğumuz, örneği olmayan bir proje. Çevre ilçe ve köylerden gelen 60’a yakın çırağımız bu merkezde barınarak, ustaların yanında meslek öğreniyorlar. En büyük sıkıntımız olan çırak bulma sorunumuzu çözmeye yönelik çok önemli bir proje. Çıraklarımızın yeme içme dahil her türlü ihtiyaçları Büyükşehir Belediyemiz tarafından ücretsiz karşılanıyor” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi’nin Akdeniz Sanayi Sitesi’ndeki 400’e yakın çırak ve kalfaya her gün sabah sıcak çorba ve kalorili ekmek verdiğini de hatırlatan Öztürk, “Akdeniz Sanayi Sitesi’nde açılan ASMEK merkezinde sanayi çalışanlarının taleplerine göre mesleki ve sanatsal kurslar açıldı. Ayrıca yeni çıkan iş güvenliği yasasıyla birlikte çalışanların iş güvenliği eğitimi alması gerekiyordu. Akdeniz Sanayi Sitesi’nde 3 bine yakın çalışanımıza Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak iş güvenliği eğitimi verildi. Başkan Apaydın'a hizmetleri için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Heykeltıraş Ayhan Karapınar da projeye destek veren Başkan Akaydın ve Öztürk’e teşekkür ederek, “Ustalarımızın yaptığı bu heykeller kültür ansiklopedisinin bir sayfası olarak geleceğe yansımış olacaklar” dedi.

SANATÇI USTALARA TAM NOT

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, atık metallerden heykel yapan sanayi ustalarına plaket verdi. Daha sonra ise Başkan Akaydın ve davetliler Atık Malzeme Heykel Müzesi 2’nci etap sergisinin açılış kurdelesini kesti. Başkan Akaydın, sanayi atıklarından yapılan heykelleri gezerek, ustaları tebrik etti. Başkan Akaydın, ustalara ve eserlerine tam not verdi. Sanatçı ustaların yaptığı birbirinden ilginç ve heykeller, Başkan Akaydın ve katılımcıların büyük beğenisini topladı.

KENT BİSİKLETİNİ SÜRDÜ

Başkan Mustafa Akaydın, açılış sonrasında Akdeniz Sanayi Sitesi’nde Irkın Makine tarafından spor ve eğlence amaçlı olarak yapılan Kent Bisikleti’nin (City Bike) deneme sürüşünü yaptı. 10 kişinin pedal çevirerek hareket ettirdiği bisikletin direksiyonuna geçen Başkan Akaydın, keyifli bir sürüş olduğunu belirterek, bisikleti yapan esnafı kutladı.

19 USTADAN 20 ESER

İlkinde olduğu gibi projenin ikinci etabında da Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı Atık Malzeme ile Heykel Tasarım ve Uygulama Atölyesi’nde heykeltıraş Ayhan Karapınar’dan eğitim alan sanayi 19 sanayi ustası, her türlü hurda, otomobil parçası, ağaç ve metal atıklarından birbirinden ilginç 20 heykel yaptı.

Geçen yıl yapılan heykellerle sayısı 30’a ulaşan sanat eserleri Akdeniz Sanayi Sitesi Parkı’na yerleştirildi. Hurda metaller usta ellerde, sanat eserlerine dönüşüyor’ sloganından hareketle Atık Malzeme Heykel Galesi ile çevresel sürdürülebilirliğin öneminin bir kez daha gözler önüne serildi.
Sanayi ustalarının yetenekleriyle ortaya çıkan eserler arasında metal saç atıklarından yapılan ejderha, ağaç atıklarından yapılan aslan, demir atıklardan yapılan leylek, deve, su içen at, egzoz borusu atıklarından yapılan biyonik adam, metal atıklardan yapılan yük taşıyan katır, düşünen adam gibi birbirinden farklı ve ilginç figürler yer alıyor.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Turist Taşıyan Minibüste Can Pazarı
 
Ve Samet Aybaba Antalyaspor'da
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Sanayi Ustalarının Ellerinde Sanat Eserine Dönüştüler
Büyükşehir Atık Malzeme Heykel Müzesi 2. Etap Sergisi 28 Haziran Cuma ...
Vizyonda 7 Yeni Film
Brad Pitt'in hem başrolünü hem de yapımcılığını üstlendiği, insanlar ve ...
Zamana Meydan Okuyan Saatler
"Zaman Makineleri Sergisi” 16. Yüzyıldan günümüze kadar gelmeyi başarmış ...
Vizyonda Bu Hafta
Derviş Zaim'in amatör oyuncularla çalıştığı 'Devir', Hangover serisinin ...
 
 
9 Yeni Film Vizyonda
Tek kopyayla vizyona giren yılın en iyilerinden 'Bir Şarkının Peşinden', ...
TRT'den Süpriz Eurovision Kararı
Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) 2013 Eurovision Şarkı Yarışması’nın ...
10 Yeni Film Vizyonda
32. İstanbul Film Festivali'nin açılış filmi olan Pedro Almodovar imzalı ...
Samsun Festivali Salonları Dolduracak
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Uluslararası Samsun ...
 
 
9 Yeni Film Vizyonda
3'ü yerli, biri animasyon toplam 9 film vizyona giriyor.
Justin Bieber İstanbul'u Salladı
Dün akşam İstanbul'da bir konser veren dünyaca ünlü pop şarkıcısı Justin ...
Osmanlı Kitabeleri Rusya'da Ortaya Çıktı
300 yıllık Osmanlı kitabeleri Rusya’da bir kütüphanede ortaya çıktı.
Ordu'da Kültür Sanat Gecesi Düzenlendi
Türkiye Sakatlar Derneği Ordu Şubesi ve Ordu Belediyesi’nin birlikte organize ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları  büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya