Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/26 °C
 
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
Sarıkamış Şehitleri Unutulmadı
Sarıkamış Şehitleri Unutulmadı
 
Enver Paşa komutasında 102 yıl önce düzenlenen Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen 60 bin Mehmetçik, 'Türkiye Şehitleri ile Yürüyor' sloganıyla düzenlenen yürüyüşle anıldı.
 
8 Ocak 2017 Pazar - 15:57

Hava sıcaklığının sıfırın altında 6 derecede yapılan yürüyüşe, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile birlikte Türkiye’nin dört tarafından Kars'ın Sarıkamış İlçesine akın eden 7’den 70’e her yaştan yaklaşık 25 bin kişi katıldı.
 
Enver Paşa komutasındaki birlikler, 22 Aralık 1914- 15 Ocak 1915 tarihleri arasında Sarıkamış’taki Allahuekber Dağları’nda Rus kuvvetlerini püskürtmek isterken ağır kış koşulları ile karşılaştı. Genelkurmay Başkanlığı kayıtlarına göre 60 bin asker şiddetli soğuk, açlık ve yetersiz kıyafete yenilerek şehit düştü. Erzurum'daki 9’uncu Kolordu Komutanlığı ile Sarıkamış’taki askeri birliklerde görevli subayların Allahuekber Dağları’ndaki sessiz anma törenleri, Alaattin Karaca başkanlığındaki dönemin Dağcılık Federasyonu ile 2003 yılında Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı olan Necati Bölükbaşı ve Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez’in çabaları ile kamuoyuna mal edildi. Türkiye’nin dört bir tarafından gelen ve her yaştan yaklaşık 25 bin kişi, şehit düşen Mehmetçikleri anmak için Sarıkamış’ın Kızılçubuk Köyü’nde buluştu. 'Türkiye Şehitleri ile Yürüyor' sloganıyla düzenlenen yürüyüşe Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bölge Valileri, Milletvekilleri, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, İl ve ilçe Belediye Başkanları, bölge komutanları, askerler, 15 Temmuz şehitlerinin yakınları, izciler, sivil toplum kuruluşları öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Katılımcılara kamyonlarla erzak, Türk bayrağı dağıtıldı ve şehitler için Kuran-ı Kerim okundu.
 
Saat 10.30'da başlayan yürüyüşte katılımcılar dev bayrak ve Atatürk Posterleri ile 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganlarıyla sıfırın altında 6 derece olan soğukta yürüyüşe başladı. Zorlu yürüyüşe katılanlar 8 kilometrelik Şehit Kurmay Albay Faruk Sungur yolunu izleyerek Yukarı Sarıkamış Mahallesi'ndeki tören alanında sonlandıracak.
 
YÜRÜYÜŞ TAMAMLANDI
 

Saat 10.30'da başlayan yürüyüşte katılımcılar dev bayrak ve Atatürk posterleri ile 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganıyla sıfırın altında 6 derece soğukta yürüyüşe başladı. Zorlu yürüyüşe katılanlar 8 kilometrelik Şehit Kurmay Albay Faruk Sungur yolunu izledi ve yürüyüş Yukarı Sarıkamış Mahallesi'ndeki tören alanında saat 12.30'da son buldu.
 
ÇANAKKALE'DEN GETİRİLEN TOPRAK ŞEHİTLİĞE DÖKÜLDÜ
 

Kar yağışı altında geçen yürüyüş sonrası bakanlar, Çanakkale'den getirilen toprağı Allahuekber Şehitliği'ne döktü. Komutanlar Sarıkamış harekatını anlattı ve saygı atışı yapıldı. Tören alanında yürüyüşe katılanlara çorba ikram edildi.
 
Sarıkamış Şehitliği Anıtı önünde düzenlenen törende ilk olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan konuştu. Bakan Arslan, şunları söyledi:
 
"Ey gençler geçmişinizi iyi bilin. Ecdadının bu toprakları hangi şartlarda bize vatan olarak bıraktığını iyi bilin ki geleceğimiz o oranda sağlam olsun. Gençler toprağın kıymetini iyi bilsin gençler bir olmanın beraber Türkiye olmanın kıymetini iyi bilsin. Kendimize soruyorduk, 'Acaba anlatabildik mi, acaba gençlik apolitik mi yetişiyor, gençlik geçmişinden bi haber mi yaşıyor' diye tereddüdümüz vardı. Ama o gençler hepimizi mahcup etti. 15 Temmuz'da her biri yaşına bakmadan nasıl ki 100 sene önce 14-15 yaşındaki fidanlar burada bu toprakları bize vatan olarak bırakmak için şehit oldularsa meydana çıktılar. Kadınlarımızın her biri birer Nene Hatun oldu meydanlara çıktı. O Nene Hatun ki emzirdiği 6 aylık bebeğini evde bırakıp sokağa çıkmıştır. O bebek annesiz, babasız büyür ancak vatansız büyüyemez demişti. İşte 15 Temmuz'da milyonlarca Nene Hatun'un meydana çıkması yine bize dedi ki evet kadını ile genciyle yaşlısı ile her kes bu toprakların şehit kanı ile sulanıp, vatan olarak bırakıldığının farkında. İnşallah sonsuza kadar da böyle devam ettirilecek. 15 Temmuz'da çok güzel dersler veridi. Bugün dahi ülkemizde içeride dışarıda istikbalimiz ve istiklalimiz için ülkemizin bekası için gözünü kırpamadan şehadet şerbetini içmeye hazır Mehmetçiğimiz ve güvenlik güçlerimiz var. Anadolu coğrafyasının her yerinde komşu da yangının söndürülüp o yangının ülkemize sıçramaması için hareket eden askerimiz, silahla kuvvetlerimiz, gençlerimiz, çocuklarımız var. Allah onların hepsinden razı olsun. Allah onlardan razı olsun ki biz inşallah aldığımız emaneti aynı sağlamlıkla aynı kararlıklıkla gelecek nesillere aktaracağız. Bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın."
 
Bakan Arslan'ın ardından kürsüye çıkan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bu yıl 102'incisi düzenlenen Sarıkamış Anma Yürüyüşünün 81 vilayette yapıldığını belirtti. Bundan önceki bütün törenlerde da şehitlerimizi anmak için dualar ve Kura'an-ı Kerimler okunarak tüm Türkiye'de ve dünyaya bunu haykırdıklarını belirten Bakan Kılıç şöyle dedi:
 
"Ancak bu senenin çok daha farklı bir özelliği var. Bu sene yani Ocak 2017'deki anma törenlerinde 15 Temmuz 2016 gecesinde Türkiye'de yaşanan ihanetin kalkışmanın bertaraf edilmiş olmasından sonra Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşlerinde ilk kez beraberiz. Genciyle yaşlısıyla tüm vatandaşımız burada. Şunu söylüyoruz, 102 sene önce nasıl ki ecdadımız burada vatan uğruna, millet uğruna, bayrak uğruna şehit oldular 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımızın çağrısı, Başbakanımızın daveti ile meydanlara çıkan aziz milletimiz yine bayrağına, devletine ve milletine sahip çıktı. Emaneti yere düşürmedi. Dolayısıyla bu sene burada ecdadımıza, 'İzindeyiz, sizin fedakarlığınızı biliyoruz her daim sahip çıkacaktır' dedi. Türk Silahlı Kuvvelerinin unsurları şu anda Fırat Kalkanı Operasyon çerçevesinde Suriye'de, Irak'ta ve dünyanın farklı yerlerinde görev yapmakta. 15 Temmuz gecesinden sonra bu aziz milletin silahlı kuvvetlerinin uzun yıllar kendine gelemeyeceğini iddia edenler vardı. Ama şehitlerinden ve ecdadından gücünü alan gerçek Türk Silahlı Kuvvetleri hiçbir zaman hiçbir görevde başarısız olamayacağını tekrar dünyaya haykırıyor. İçlerine sızmış olan hainleri ayıklıyor, ayıklıyoruz. O hainleri ayıklamak bizim şehitlerimiz karşı boynumuzun borcudur ve onları ayıklayacağız. Yine emniyet teşkilatımızın içine sızmış bu hainleri yok etmek ayıklamak boynumuzun borcudur ve biz bunu yapıyoruz. Emniyet teşkilatımızın mensupları aynı TSK'daki gibi fedakarlıkla 24 saat görev başında bu bayrağı koruyor Allah hepsinden razı olsun. Bizim görevimiz onlara karşı olan görevimiz bu milletin içerisine ihanet yapak için sızanlara, bu millete karşı durmaya çalışanlara, bu milletin bayrağına göz dikenlerine gözünü, devlete uzanan elleri kırmak bizim boynumuzun borcudur ve biz bunu yapıyoruz, yapacağız kimsenin şüphesi olmasın. Nasıl ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale'de sizlere taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum dediği Mehmetçik hiç gözünü kırpmadan ileri atıldıysa bugün yine aynı şekilde Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız meydanlara çıkın ben de sizler beraber meydanlarda olacağım dediği de aynı şekilde bu millet yürüdü. Buradan hainlere ve terör örgütlerine tek birşey söylüyoruz, gelin gelin de bu milletin gücünü görün. Sizler yok olacaksınız ama şunu bilin biz bir ölür bin diriliriz. Bizim şehitlerimiz cennete gidiyor, bizim şehitlerimiz bu milletin bağrında, tarihinde ölümsüzleşiyor ama sizi kimse hatırlamayacak, yad etmeyecek. Ama işte bu aziz millet, şehitlerini nasıl 102 yıl sonra yad ediyorsa her yıl bu şehitlerimiz anılacak."

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Genelkurmay Başkanlığı'ndan Fırat Kalkanı Açıklaması
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Uyarı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Genelkurmay Başkanlığı'ndan Fırat Kalkanı Açıklaması
Suriye'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'a ait ...
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Kar Yağısı Açıklaması
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kar yağışıyla ilgili son durumu açıkladı.
Fırat Kalkanı Harekatı'ndan Acı Haber
Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında bugün terör örgütü ...
Şanlıurfa'da Canlı Bomba Yakalandı
Şanlıurfa, Ceylanpınar'da sınırı yasa dışı yollarla geçen 2'sinin canlı ...
 
 
120 Kahraman Çocuk İçin Yürüyüş Düzenlendi
1’inci Dünya Savaşı’nda Van’dan Hoy cephesine cephane taşırken, çoğunluğu ...
Operasyonunda Yaralanan Astsubay Erdoğan Şehit Oldu
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında yürütülen El Bab operasyonunda yaralanan ...
Ok Yaydan Çıktı Temizlemeden Durmayacağız!
Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Düne kadar 'Niye bu örgütle mücadele etmiyorsun' ...
Fikri Işık'tan Bedelli Askerlik Açıklaması
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık bu soruya net bir yanıt verdi...
 
 
Adliye Saldırısı Ankara’daki İzmirliler Tarafından Kınandı
İzmir Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yasin Aksu, Bayraklı Adliyesi’nde ...
Ankara'da Ekmeğe Zam Yolda
Fırıncılar Federasyonu, un fiyatlarındaki artışın devam etmesi durumunda ...
Bekir Bozdağ Teröristlerin Kimlikleri Belli Oldu
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İzmir saldırısıyla ilgili 18 kişinin gözaltına ...
Kahraman polis Fethi Sekin'in Ailesi İçin Kampanya
İzmir'deki saldırıda teröristlere karşı kahramanca çatışan ve şehit olan ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları  büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya