Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/24 °C
 
 
    Girne’de soygun ve darp zanlıları yakalandı  
 
    Kemer'de Üreten Ev Hanımları Kermesi’ne büyük ilgi  
 
    Süper Lig 2023-2024 Sezonu şampiyonu Galatasaray  
 
    Kıbrıs AYNA ile Coştu  
Şenol Güneş'ten Basın Toplantısı
Şenol Güneş ten Basın Toplantısı
 
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Türk oyuncuların takımdan ayrılmasına çok üzüldüğünü söyledi.
 
27 Haziran 2011 Pazartesi - 20:07

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenleyerek, yeni sezon öncesi açıklamalarda bulundu. Güneş, tatil döneminden çıkarak, yeni bir sezona başladıklarını belirterek, "2010-2011 sezonunda ilkeli, dürüst keyif veren bir takım olmak istemiştik. Öyle de oldu. Kendimize ve başkalarına saygı göstererek sorumluluk aldık. İmkanlarımızı zorlayarak en iyi verimi almaya çalıştık. Birlikte düşündük, birlikte savaştık. Sezona başlarken geçmişi geçmişte bırakarak, 'Şimdi burada' ilkesiyle hareket etmek zorundayız. Bunun için fiziksel, ruhsal ve sosyal hazırlık yapmak zorundayız. 2011-2012 sezonun tüm futbol kesimlerine sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum. Umarım kavgalardan çok futbol konuşulur. Bize baktığınızda giden ve gelen oyuncularımız var. Birçoğu bizim hayal etmediğimiz şekilde oldu ama maalesef oldu. Dünya kulübü olma isteğimiz ve planlamalarımız vardı. Şimdi planlamada bir değişiklik yapmak zorundayız. Çünkü oldukça büyük bir değişim var" dedi.
"HİYERARŞİK DÜZENİ ASLA BOZMAM"
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş asla demagoji yaparak çalışmadığını belirterek, "Burada demagoji yaparak çalışmayı sevmiyorum. Samimi içten, akşam yattığında o günün muhakemesi yaparak yarın temiz duygularla işe başlıyorum. Hiyerarşik düzeni asla bozmam. Tam tersine kendimi kısıtlarım başkalarına müdahale etmem. Yetki, görev ve sorumluluklar bu çerçevede düşünülmeli. Görev almaktan çok sorumluluk almayı ön planda tutarım. Benden üste olanlara ben, benden altta olanların da bana uymasını beklerim" diye konuştu.
"AVRUPA'DA SES GETİREN BİR TRABZONSPOR OLMAK İSTİYORUZ"
Bu sezonun geçen sezondan daha zor olacağını da belirten Güneş, "Avrupa da ses getiren bir takım olmak istiyoruz. Bunu elemeye geçerek yapmak istiyoruz. Ligde yarışın içinde olmak istiyoruz. Kupayı da arzuluyoruz. Transferler yapıldı tabi eksiklerimiz ve sorunlarımız var. Ama artı olan taraflarımız da var. Değişim, gelişim için bir adımdır ama doğru olan başarılı olan bir şeyi bozmak ne kadar doğrudur o tartışılabilir. Ona hep beraber yaşayacağız. Adını şimdiden koyup bir şey söylemek doğru değil.
Transfer yapıp gündem yapmak önemlidir ama iş yapmak başarılı olmak çok daha önemlidir. Bazen sessiz giderek bazı sıkıntılara göğüs gererek başarılara gidebilirsiniz ama hem transferi iyi yap hem gündem yap, hem de başarılı olmak arzumuzdur ama elimizdeki Türk oyuncuları kaybetmeseydik çok daha rahat konuşabilirdim. Maalesef olmadı" diye konuştu.
"ALTYAPIDAN OYUNCU BULUNDURMA KURALI BU YIL DA VARSA BU TAM BİR FİYASKODUR"
Hollanda kampında takımı daha iyi görme fırsatı bulacağını da söyleyen Güneş, "İlk etap çalışmalara baktığınızda oyuncuların elektrikleri uyumları gayet iyi. Hollanda'ya gidip orada da bir hazırlık dönemi geçireceğiz. İki tane oyuncumuz Burak ve Engin izinli olarak geç geldiler. Tayfun ve Murat Tosun'un hafif sakatlıkları var.
Kontrol için İstanbul'a gittiler. Murat'ın eski bir sakatlığı var, Tayfun'un ise bir menüsküs korkusu var" dedi.
Federasyon başkanlığı seçimleri hakkında da konuşan Güneş, "Eski federasyon başkanı çok başarılı ve düzgün bir adamdı. Ama devam etmek istemedi. Yeni yönetime şimdiden başarılar diliyorum. Kimin gelip kimin gittiğinden çok neleri başarabildiğimize bakmalıyız. Altyapıdan oyuncu bulundurma kuralı bu yılda varsa bu büyük bir fiyaskodur. Bunun nedenlerini birin bize açıklaması lazım" dedi.
"GİDENİN YERİNE BİR ŞEY KOYMAK LAZIM"
İlk 11'inde oynayan 6-7 oyuncusunun takımdan ayrıldığını belirten Şenol Güneş, "Birlikte çalıştığımız uzun süre uyum dönemi aştığına inandığımız bir grubun aramızdan ayrılması üzüntü verici. Çünkü gidenin yerine tekrar bir şey koymak lazım. Bazı futbolcuların gitme sebebi ekonomiktir, bazısında oyuncu gitmek ister. Bazısında ise bu yönetimin isteğidir. Bu çok önemli değil. Çünkü giden gitmiştir. Ben hep söyledim, yine söylüyorum. Hiçbir yerli oyuncumun takımdan gitmesini istemem. Bunlara Selçuk, Ceyhun, Egemen ve Umut da dahil. Yabancı oyuncularda ise tercihi yönetime bırakırım. Çünkü burada ekonomik nedenler olabilir. Mesela Jaja çok iyi bir futbolcuydu. Belki de Trabzonspor'a gelmiş en yetenekli oyunculardan bir tanesiydi. Ama disiplinsizdi. Bu durumda ekonomik katkı için satıldı. Gidenlere üzüldüğümü söyleyebilirim. Gidenlerin sayısı daha da çoğalabilir. Geçen sene daha az sayıda ana kadrodan kayıp yaşamıştık. Ben oyuncular ve takım için daha iddialı bir takım bekliyordum. Özellikle Avrupa da başarılı olmak için. Ama şu andaki takım artı mı, eksi mi onu göreceğiz." diye konuştu.
"ALINAN OYUNCULARIN BAZILARINDA GÖRÜŞ FARKLILIKLARI OLABİLİR"
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, sistem olarak yeni arayışlara gireceklerini belirterek, "Alınan oyuncuların hepsiyle ilgili ben söylüyorum, başkan ve yönetim alıyor. Bazılarında görüş farklılıkları olduğu doğrudur. Jaja'nın alınmasına da karşı değildim, alınmıştır. Ben onu değerlendirdim. Alınan oyuncularla ilgili siyah ve beyaz olanlar için konuşmuyorum ama gri tonlar var. Mesela forvet oyuncusu olarak alınan oyuncularda benim dediğimin dışında izleme komitesinin önerisi doğrultusunda alınan oyuncular da var. Onlara karşı değilim. Ama bazılarının durumlarını değerlendireceğiz. Transfer sisteminin işleyişini sorarsanız bunu doğru bulmuyorum. Gitmesini istemediğim oyuncular gidiyorsa bunun birde yönetim tarafı vardır. Bunu sahiplenmek durumundayım. Alınanların hepsi iyi oyuncular. Bizim asıl mevki olarak sıkıntı yaşadığımız sol kanat oyuncu anlayışında sorun var. Defansif olarak burada sıkıntımız var. En büyük rahatsızlıddlı olmak arzumuzdur ama elimizdekğım oradadır" ifadelerini kullandı.
"ALINAN OYUNCULARA SAHİPLENİLSİN İSTİYORUM"
Umut'a her zaman güvendiğini de belirten Güneş, "Umut'a kamuoyunda bir kesim güvenle bakmıyor. Bu güvenle bakmadığınız zaman mutlaka bir gün kötü oynayacak. Kötü de oynayınca hemen önünüze koyuyorlar bunu. Ama ben Umut'a güveniyorum. O zaman bana da şüpheyle bakıyorsunuz demektir. Burada bir duygu ve düşünce boşluğu var. Buraya aldığınız oyuncuyu kamuoyu sahiplenirse o oyuncu da daha fazla coşkuyla oynar. Yeni gelen oyuncuyu hoca da kesinlikle sahiplenmelidir. Gidenlere güveniyordum. Gelenlere de güvenirim. Mesela Jaja alındığında ben başka tip bir adam istiyordum ama adam geldi ve ondan yararlandık. Geçen sezon başarılı oluşumuzun en önemli etkenlerinden birisi, birbirimize olan güven duygumuzdur" dedi.
"ÇOK OYUNCUNUN AYRILMASI NORMAL DEĞİL"
Güneş, takımdan bu denli fazla oyuncunun ayrılmasının normal olmadığını da belirterek, "Sebep ne olursa olsun artık gitmişlerdir. Hatayı kimsede aramaya gerek yok. Gittiklerine göre ve takımın başında şu anda ben olduğuma göre sorumlu olan kişi benim. Şu anda yapılması gereken yaşamaya devam etmek, işe devam etmek veya ayrılmak. İkisinden biri" şeklinde konuştu.
Gabric'in durumu ile ilgili olarak da konuşan Güneş, "Sağlık durumu henüz netleşmedi. Oynayıp oynamama durumuna göre netleşecek. Cale geçen sezon bitmeden bana geldi ve gitmek istediğini söyledi. Ondan sonra da pek oynamadı. Gidişiyle ekonomik olarak bir para talebi var. Ben geldiğimde burada bekliyordum ama olmadı. Yanlış yapıldı. Daha sonra yazı yazıldı gelmesiyle ilgili, gelmedi. Hukuki boyutu var. Gelirse şu anda ilk planda düşünülmeyen bir oyuncudur. Ama gitmezse değerlendirilir. Gelirse burada durumunu değerlendiririz" dedi.
"COLMAN'IN SÖZLEŞMESİNİN UZATILMASI GÜNDEMDE"
Güneş, "Colman ile ilgili hiçbir sorunumuz yok. Burada oynamaktan mutlu olduğunu söyledi. İyileştirme anlamında kendisiyle bir görüşme yapılacak. Zaman zaman dalgalanmalar geçirdi. Kendisiyle görüşecekler ve sözleşmesini 2 yıl daha uzatmak için görüşecekler" diye konuştu.
"Türk oyuncular olarak büyük kaybımız var" diyen Şenol Güneş, şöyle devam etti:
"Direk oynayan oyuncularımız gitti onların yerine yabancıları doldurunca yabancı sayısı fazlalaştı. Beş tane Türk oyuncunun direk oynaması gerekiyor. Onu yönetime anlatmaya çalıştım ama orada bir sıkıntımız oldu. Stoperde sol kanatta Egemen tarzında bir oyuncumuz yok. Ferhat var o bölgede değerlendirebileceğimiz. Türk oyuncu bulmada sıkıntı çekiyoruz. En iyisi bizdeydi o da gittiğine göre o bölgeye yabancı bir oyuncu alabiliriz. Rakip takımlar önemli transferler yaptı. Rakipler de kendilerini eksik görenler geliştiriyor, tam görenler ise kendilerini yıkıyorlar. Şu anda görünen o ki Fenerbahçe az transfer yaptı ama iyi takım. Galatasaray iyi oyuncular aldı. Beşiktaş'ın kadrosu iyiydi. Kayserispor, Gaziantepspor, Bursaspor ve aralarında Eskişehir'in de olacağı çekişmeli bir lig olacak. Ayrıca Samsunspor ve Orduspor'un da lige çıkmasına çok sevindim. Keşke Çaykur Rizespor da çıksaydı. Onların olduğu dönemlerde daha başarılı olduğumuz dönemler olmuştu"

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Galatasaray’dan Yeni Sezona Merhaba
 
Richard Gere, Endonezya’da Hacı Oldu
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Galatasaray’dan Yeni Sezona Merhaba
Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, 2011-2012 sezonunun ilk çalışması ...
Beşiktaş’ın Yeni Transferleri Bebe ve Sidnei İstanbul’da
Beşiktaş'ın yeni transferleri Bebe ve Sidnei, bu akşam İstanbul'a geldi.
Ankaragücü’nde Yeni Sezona Hırslı Başlangıç
Ankaragücü, Spor Toto Süper Lig 2011-2012 sezonu hazırlıklarına bu sabah ...
BUrsa Çalı'da Meydanlar Şenlendi
Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen "49. Çalı Güreşleri" kıran kırana ...
 
 
Gaziantepsporlu Futbolcular Sağlık Kontrolünden Geçti
Yeni sezon hazırlıklarına geçtiğimiz Salı günü başlayan Gaziantepsporlu ...
Antalyaspor, Bolu'da Kampa Girdi
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor'un Teknik Direktörü Mehmet ...
Serdar Kulbilge Ankaragücü’nde
Transfer sezonunun başlamasıyla adı İstanbul takımlarıyla anılan Serdar ...
Mert Nobre 2 Yıllığına Mersin İdmanyurdu'nda
Spor Toto Süper Lig'in yeni temsilcilerinden Mersin İdman Yurdu, Beşiktaş ...
 
 
Adrian Mierzejewski ve Halil Altıntop Trabzonspor’da
Trabzonspor'da yeni transferler Adrian Mierzejewski ve Halil Altıntop, ...
Karabükspor Yönetimi , TBMM Başkanı Şahini Ziyaret Etti
Kardemir D.Ç Karabükspor Kulüp Başkanı Nevzat Şahin ve yöneticileri ilk ...
A Milli Takım Estonya İle Özel Maç Yapacak
A Milli Futbol Takımı, 10 Ağustos 2011 Çarşamba günü Estonya ile İstanbul'da ...
İngiliz Kaleci Scott Carson Bursa’da
Transfer çalışmalarını sürdüren Bursaspor, İngiliz kaleci Scott Carson'u Bursa'ya getirdi.
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Süper Lig 2023-2024 Sezonu şampiyonu Galatasaray

Süper Lig 2023-2024 Sezonu şampiyonu Galatasaray

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Otur Oturduğun Yerde!
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya