Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   19/26 °C
 
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
Son 48 Saatte 500'e Yakın DAEŞ Mevzisi Vuruldu
Son 48 Saatte 500 e Yakın DAEŞ Mevzisi  Vuruldu
 
Başbakan Davutoğlu, Suriye ve Irak'ta DAEŞ mevzilerinin vurulduğunu belirterek, son 48 saat içinde 500'e yakın DAEŞ mevzisinin vurulduğunu ve 200'e yakın DAEŞ mensubunun etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
 
14 Ocak 2016 Perşembe - 16:27

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sultanahmet'teki terör saldırısının ardından, top ve tank atışıyla DAEŞ'in hem Başika’da hem Suriye’de sınır boyundaki sığınaklarının ve mevzilerinin vurulduğunu, aralarında bazı bölge sözde yöneticilerinin de bulunduğu 200’e yakın DAEŞ mensubunun etkisiz hale getirildiğini belirterek, "Bir kez daha ifade ediyorum, bundan sonra da Türkiye’ye yönelecek her el, Türkiye’nin misafirlerine yönelecek her tehdit misliyle mukabeleyle cezalandırılacaktır" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde Büyükelçiler Konferansı katılımcılarına verdiği yemekte konuştu. 

Kimden gelirse gelsin, kime yönelirse yönelsin, nerede gerçekleşirse gerçekleşsin hangi gerekçeyle dayanırsa dayansın terörün her türlüsünün insanlık suçu olduğunu dile getiren Davutoğlu, "Terörün her türlüsüyle mücadele etmek bir insanlık görevidir. Bir yandan terörle mücadelemizi sürdürürken aynı zamanda terörün beslediği kaynakları birer birer kurutmaya kararlıyız" diye konuştu. 

Sultanahmet’te meydana gelen terör saldırısını bir kez daha telin ettiklerini vurgulayan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bu menfur olayda hayatını kaybeden çoğu Alman dostlarımızı buradan saygıyla anıyorum, yaralanan Alman, Perulu ve Norveçli misafirlerimize de vatandaşlarımıza da Allah'tan acil şifalar diliyordum. Terör alçak, korkak ve kaypak tiynetini, yüzünü Sultanahmet'te bir kez daha ortaya koydu. Yine sinsice geldi, yine yer yüzünün en yüce değerini insan hayatını hedef aldı, yine arkasında kan gözyaşı ve hüzün bıraktı. İstanbul saldırısının, Londra, Madrid ve Paris saldırılarından hiçbir farkı yoktur. Bu evrensel bela, her an, herhangi bir dünya metropolünde o çirkin yüzünü gösterebilir ve gösteriyor. İnsanlığa yönelen bu aşağılık cinayet şebekelerine karşı, ülke olarak, millet olarak tam bir kenetlenmeyle cevap vermeli, insanlık camiası adına terörün her türüne tam karşı durmalıyız ve gerektiğinde de ülkemize meydan okuyan bu terör örgütlerine karşı en kararlı tutumu sergilemekte de gecikmemeli, tereddüt göstermemeliyiz."

"200 DEAŞ mensubu son 48 saat içinde etkisiz hale getirilmiştir"

Türkiye'ye yönelen her tehdide, hiçbir tereddüt göstermeden mukabelede bulunulacağını, ülkeye, millete, ülkenin misafirleri olan yabancılara dönük her terör saldırısının mutlaka mukabeleyle karşılaşacağını belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Dün basın toplantısında, İstanbul Valiliğinde, ‘Bir mukabele düşünüyor musunuz’ diye sorulan bir soruya, 'Uygun gördüğümüz zamanda, uygun gördüğümüz şekilde, Türkiye'ye uzanan bütün elleri kırar, gerekli cevabı veririz’ demiştim. Şimdi burada kamuoyumuza paylaşarak ifade ediyorum, salı günü 10.20'de cereyan eden olayın hemen sonrasında, birkaç saat sonra topladığımız güvenlik zirvesinde, intikal eden bilgiler dolayısıyla,bu adi terör olayının, bu alçakça saldırının DEAŞ tarafından yapıldığının tespit edilmesine müteakip silahlı kuvvetlerimize verdiğimiz talimatla, o andan bugüne kadar yaklaşık 48 saat içinde, DEAŞ mevzilerine, Suriye ve Irak’ta 500’e yakın kara atış vasıtasıyla, top ve tank atışıyla taarruzda bulunulmuş ve DEAŞ mevzileri sığınakları hem Başika’da hem Suriye’de sınır boyumuzda bütün imkanlarımızla vurulmuş, 200’e yakın DEAŞ mensubu, bunlar tek tek tespit edildi, 200’e yakın DEAŞ mensubu, aralarında bazı bölge sözde yöneticilerin de olduğu DEAŞ mensubu son 48 saat içinde etkisiz hale getirilmiştir. Bir kez daha ifade ediyorum, bundan sonra da Türkiye’ye yönelecek her el, Türkiye’nin misafirlerine yönelecek her tehdit misliyle mukabeleyle cezalandırılacaktır."

Davutoğlu, "DAEŞ terör örgütü, Türkiye sınırlarından tümüyle ayrılıncaya kadar, kısa dönemde bölgemizde ve dünyada mübarek dinimiz İslam'ın adını lekeleyecek davranışları sürdürdükçe de bütün bu etkisini kaybedene kadar en kararlı mücadeleyi göstermeye devam edeceğiz" dedi.

Davutoğlu, "Terörü yapan, Suriye menşeili bir DAEŞ'lı diye düşünüp, bütün Suriyeli mültecileri, mağdurları, mazlumları tehdit olarak görürsek, DAEŞ'ı yapan, yüce dinimizi istismar eden bir grup olması sebebiyle bütün Müslümanları yerkürede potansiyel tehdit gibi görüp, onları uçaklardan indirmeye kalkarsak, işte o zaman tam da terörün istediği tuzağa düşülmüş olur" diye konuştu.

"Bir kez daha muhasebeye davet ediyorum"

Ahmet Davutoğlu, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" olarak kendilerini tanımlayan akademisyenlerin imzaladığı bildiriyle ilgili olarak da şunları söyledi:

"Bilmeden imza atmış olanlar varsa, hatta sonuçlarını görmeden imza atmış olanlar varsa onları bir kez daha muhasebeye davet ediyorum. Entelektüel bir iç eleştiriye davet ediyorum. Bu ülkenin vatandaşı olmak hasebiyle bir öz eleştiriye davet ediyorum. Bu öz eleştiri sonrasında eğer son derece açık, kendilerine dürüstlerse, yanlış da olduğunu düşünüyorlarsa, bu metni kabul etmediklerini deklare etmelerini bekliyorum.

Dün gece hayatını kaybeden 5 aylık bebek ve onun annesi, sanki bunlar gaiplerden gelen birileri tarafından öldürüldü, öyle mi? Eşini ve bebeğini kaybeden babanın gözünün içine bakarak, eğer içlerinden gelen sesle, 'Bu ülkede PKK terörü yoktur, bu ülkede sadece devlet katliamı vardır' diyebiliyorlarsa, sadece akademik dünyadan değil, insanlıktan da istifa etmeleri gerekir."

"Onlarla entelektüel tartışma yapmam"

"Kimlik iradeleri üzerinden parçalanan Suriye ve Irak gibi örnekleri gördükten sonra, Türkiye'yi de aynı anafora sokmak isteyen kim olursa olsun, onlarla entelektüel tartışma yapmayacağını" ifade eden Davutoğlu, onlarla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak sonuna kadar mücadele edeceğini vurguladı. 

Davutoğlu, "Gelecek nesillere parçalanmış bir ülke, değişik terör gruplarının parça parça kendi siyasi iradelerini empoze ettikleri bir ülke bırakmamak için son nefesime kadar mücadele ederim. Entellektüel tartışmanın olması gereken yer ayrıdır, bir ülkenin bekası söz konusu olduğunda verilmesi gereken mücadele ayrıdır" diye konuştu.
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Şanlıurfa Uçağı Sis Yüzünden Malatya'ya İndi
 
Türk Jetlerine 40 Saniyelik Yunan Tacizi
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Başsavcılıktan Akademisyenlerin Bildirisine Soruşturma
İstanbul Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, bildiriye imza atan bazı ...
Irak'ın Kuzeyine Hava Operasyonu
TSK terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki kamplarına yönelik hava operasyonu düzenledi.
7 İlde Terör Örgütü Operasyonu: 68 Gözaltı
Terör örgütü DAEŞ'e yönelik Ankara, İzmir, Antalya, Kilis, Şanlıurfa, ...
Çankaya Köşkü'nde Güvenlik Toplantısı
Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, Çankaya Köşkü'nde güvenlik toplantısı ...
 
 
Sultanahmet Patlamasıyla İlgili Yayın Yasağı Getirildi
İstanbul Sultanahmet’te meydana gelen patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi.
İstanbul Valiliği'nden Açıklama: 10 Ölü, 15 Yaralı
İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda patlama meydana geldi. İstanbul Valiliği ...
Sultanahmet'te Patlama
Sultanahmet Meydanı'nda patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ...
Cizre'de Çatışma: 1 Şehit, 3 Yaralı
Güneydoğu'da büyük operasyon devam ediyor
 
 
Beklenen Tasarının Bu Hafta Yasalaşması Planlanıyor
Dövizle askerlik, işveren ve maden sektörüne devlet desteği, albayların ...
Şehit Önder Ertaş Son Yolculuğuna Uğurlanıyor
Şehit Önder Ertaş için Eyüp Sultan Camii'nde tören düzenlendi
Bölücü Terör Örgütünün Tuzakları Fotoğraf Karelerinde
Şırnak'ın Silopi ilçesinde devam eden operasyonlarda vatandaşların arasına ...
Milli Tank ALTAY İçin Geri Sayım Başladı
Türkiye'nin ilk milli ana muharebe tankı ALTAY'ın bu yıl içerisinde kabul ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları  büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya