Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/26 °C
 
 
    Av.Turgay Karaca'nın En Mutlu Günü  
 
    Muratpaşa'da Dünya Çocuk Hakları Parkı tamamlandı  
 
    GAÜ'de Türkan Şoray ile Ediz Hun Söyleşisi  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Kıbrıs’ın Sahibi Biziz  
TC İle KKTC Arasında Protokol İmzalandı
TC İle KKTC Arasında Protokol İmzalandı
 
Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, KKTC’de özel sektöre daha fazla destek ve imkan verilmesi gerektiğini ve devletin de yaptığı bir kısım işten elini çekip, üreterek paylaşma yoluna gitmesi gerektiğini söyledi.
 
16 Kasım 2010 Salı - 10:44

Kıbrıs müzakereleri nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, her vesileyle KKTC’ye desteklerinin süreceğini kaydeden Çiçek, özellikle kalıcı projelerin gelecek nesiller açısında büyük önem taşıdığını belirtti.
 
Çiçek, sendikacıların protesto eylemini, “Ben orada bağıranlara baktım. Yeşil Hat’tın öbür tarafında bağıranlara ne kadar da çok benziyor. Kutlamalara katılmak için öbür taraftan bu tarafa mı geldiler dedim” şeklinde değerlendirdi.
 
Türkiye ile KKTC arasında “KKTC’deki Kısmi Hibe Destek Yardım Projelerinin Desteklenmesine İlişkin İşbirliği Protokolü” imzalandı.
 
Ülkede ilk kez kısmi hibe gerçekleşmesine imkan tanıyacak olan protokol, özel sektörün üretimini artırıp, teçhizatını modernize etmesine katkı sağlayacak. Hibe programı, TC Yardım Heyeti’nin kaynaklarıyla finanse edilecek.
 
Protokole KKTC Başbakanı İrsen Küçük ile Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek imza koydu.
 
Tören sırasında Başbakan Küçük, Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek ve Ekonomi Bakanı Atun birer konuşma yaptı.
 
KÜÇÜK
 
KKTC Başbakanı İrsen Küçük konuşmasında, Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in Ada’ya her gelişinde birçok mutluluğu da beraberinde getirdiğini söyledi.
 
Özel sektörün önünün açılması ve reel sektörün gelişmesi için Anavatan Türkiye ile sürekli tedbirler aldıklarını kaydeden Küçük, hükümetin özel sektörün daha da etkin olabilmesi için alınması öngörülen tedbirleri hükümet programına da yansıttığını ve birçok projenin hayata geçirildiğini belirtti.
 
Başbakan Küçük, özellikle düşük faizle kredilendirme ve özel sektördeki istihdamın İhtiyat Sandığı ve Sosyal Sigorta yatırımlarının karşılanmasına dönük çalışmalarda bulunduklarını söyledi.
 
Küçük, “Yaklaşık bin 500 istihdam gerçekleşti bugüne kadar. 300’ün üzerinde başvuru da değerlendiriliyor. KDV’lerde bazı düzenlemeler gerçekleştiriliyor” dedi.
 
Protokolün, ülkede ilk kez kısmi hibe gerçekleşmesine imkan tanıyacağına işaret eden Küçük, özel sektörün üretimini artırıp, teçhizatını modernize etmesine katkı sağlayacak projenin tamamıyla Anavatan Türkiye tarafından karşılanacağını belirtti.
 
SENDİKALARIN EYLEMİ
 
Başbakan Küçük, Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in bugün Ada’ya gelişinde bazı sendikaların gerçekleştirdiği eyleme de değinerek, bunu tasvip etmelerinin mümkün olmadığını söyledi.
 
Anavatan Türkiye’nin destek ve gücünü her zaman yanında gördüğünü kaydeden Küçük, en yüksek seviyede Türkiye’yi temsil eden Çiçek’in bazı “kendini bilmeyen” sendikacılar tarafından bu şekilde karşılanmasını şiddetle kınadığını belirtti.
 
Başbakan Küçük, “Kendini bilmeyen birkaç kişinin girişimidir. Kıbrıs Türkü’nün geneli Anavatanı’nın yanındadır. Türkiyesiz Kıbrıs Türkü’nün var olmayacağını bilen kişileriz. Kapılarımız her zaman size açıktır” dedi.Küçük, “Kıbrıs Türkü bu noktalara gelmişse, bir devlet olgusuna ulaşmışsa ve KKTC’yi kurmuşsa, bu Anavatan sayesinde olmuştur. Bizim bütün güvencemiz ve desteğimiz anavatanımızdır. Bunu kimse inkar edemez. Anavatanımızdan güç almasak, cumhuriyet olgusuna ulaşamazdık”.şeklinde konuştu.
 
ÇİÇEK
 
Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ise konuşmasında, böylesine anlamlı bir günde bu protokole imza atmanın büyük önem taşıdığını söyledi.
 
Çiçek, bulunulan coğrafyada petrol gibi kendiliğinden ortaya çıkan bir kaynak olmaması halinde refah ve kalkınmanın büyük ölçekte özel sektör ağırlıklı projelerle sürdürmek gerektiğini belirtti.
 
Özellikle ihracata dönük projelerin tercih edildiğini kaydeden Çiçek, Türkiye’nin bugün ihracata dayalı büyümesini büyük ölçüde özel sektörle gerçekleştirdiğini ifade etti.
 
Cemil Çiçek, “Türkiye’de uygulanan ve başarısına şahit olduğumuz, tecrübe edindiğimiz ve önemli sonuçlar elde ettiğimiz projenin benzerinin burada da yapılmasını arzu ediyoruz. Bu tür projeleri de destekliyoruz” dedi.
 
Çiçek konuşmasında “Kuzey Kıbrıslı kardeşlerimizin şunu bilmesi lazım. Bizim bu coğrafyayla, bu devletle, insanlarla ilişkimiz bir kardeşlik ilişkisidir. Kendimizin tecrübe etmediği, kendimizin yapmadığı hiçbir işi hiç kimseye tavsiye etmiyoruz. Dolayısıyla bugün burada hükümet tarafından uygulanan projeler, gündeme gelen konular, bizim yaşayıp, tecrübe ettiğimiz ve geç kalmış olmaktan dolayı ağır bedeller ödediğimiz hususlardır. İstiyoruz ki KKTC’li kardeşlerimiz bu sıkıntıları yaşamasın. Ortaya koydukları hedefleri bir an evvel yakalasınlar” dedi.
 
“ÖZEL SEKTÖRE DESTEK VERMEK GEREKİR”
 
KKTC’de artık özel sektöre daha fazla kaynak ayırıp, destek vermek gerektiğini kaydeden Çiçek, “Artık üreterek paylaşmak gerekiyor. Üretmeden paylaşmak artık günümüz dünyasında geçerli bir model olmaktan çıkmıştır” dedi.
 
KOBİ ve özel sektörün tüm dünyayı hissedilen krizden de olumsuz etkilendiğini kaydeden Çiçek, en gelişmiş ekonomilerin bile çok ciddi kararlar alma mecburiyetinde kaldığını söyledi.
 
Çiçek, “Bizimki gibi henüz ayağı yere tam olarak basmamış ülkelerde hiçbir şey olmamış gibi işleri götüremeyiz. Doğru kararları doğru zamanlarda almak gerekiyor. Bunun getirdiği ufak tefek rahatsızlıklar demokrasilerde olağandır. Ülkemiz, ülkemizin çıkarları; şahsi çıkarlarımızın önünde gelir ve gelmelidir. Öyle olmayacaksa bir kısım sıkıntılarımızı aşmak kolay olmayacak. Bu protokolün sıkıntıların aşılmasında, istihdam yaratmada, üretimi artırmada, refahı artırmada önemli bir imkan olacağı kanaatindeyim.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
 
SENDİKALARIN EYLEMİ
 
Çiçek, Başbakan Küçük’ün sendikacıların eylemiyle ilgili açıklamalarının üzerine yeniden söz alarak, “Ben üniversite yıllarından beri bu tür sloganlara, gösterilere alışığım. Havaalanı yolunda bağırmaktan bir iş yapmak 50 defa evladır. Ben orada bağıranlara baktım. Yeşil Hat’tın öbür tarafında bağıranlara ne kadar da çok benziyor. Kutlamalara katılmak için öbür taraftan bu tarafa mı geldiler dedim” şeklinde konuştu.
 
ATUN
 
KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun da konuşmasında, hibe programının TC Yardım Heyeti’nin kaynaklarıyla finanse edileceğini söyledi. KOBİ ve imalatçı sektörün gelişimi amacıyla bütünlüklü politikalar üzerinde çalıştıklarını kaydeden Atun, KOBİ’lerin düşük maliyetli finansmanlara erişim sıkıntısının aşılması için TC Yardım Heyeti kaynaklarıyla sıfır faizli finansal destek programı hazırladıklarını belirtti.
 
Atun, bu programın, diğer faiz destek programlarıyla birlikte 30 milyon YL üzerinde bir hacme ulaştığına işaret ederek, bu durumun uygulanan programların en kadar yerinde olduğunun göstergesi olduğunu söyledi.
 
Bütünlüklü yaklaşım çerçevesinde KOBİ’lerin sanayiye entegrasyonunu tamamlayıp, güçlendirmek ve rekabet edebilirliğini sağlamak amacıyla Hibe Destek Programı’nı öngördüklerini kaydeden Atun, programın, TC Büyükelçiliği Yardım Heyeti’nin kaynaklarıyla gerçekleştirileceğini belirtti.
 
Sunat Atun, “Bütün KOBİ’ler ve imalatçılar, 150 bin TL’ye kadar yapacakları teçhizat, kapasite artırımı, yazılım gibi yatırımların yüzde 50’sini aşmamak kaydıyla hibe alacaklar. KOBİ’lerimizi rekabet açısından daha da avantajlı hale getirmeyi amaçlamaktayız” dedi.
 
Bakan Atun, yeni dönemde ayrıca TC Büyükelçiliği ve Esnaf ve Zanaatkarlar Odası ile işbirliği içinde KOBİ’lerin teminat gösterme zorluğunu aşmalarına yönelik KOBİ Teminat Kooperatifi’nin oluşumunu tamamlayacaklarını söyledi.
 
Ekonomi ve Enerji Bakanı Atun, bu çalışmalarında kendilerine destek olan TC Devlet Bakanı Cemil Çiçek ve TC Lefkoşa Büyükelçiliği’ne teşekkür etti.
 
 
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
KILIÇDAROĞLU TALABANİ İle Paris’te Görüştü
 
Türkiye X-Band Radarı İçin Pazarlıkta
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Çiçek'ten Her Alanda Destek Vurgusu
Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı ...
KKTC’de 15 Kasım Coşkusu
KKTC’nin 27’nci kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde bugün Dr. Fazıl ...
KKTC’de Resepsiyon Protestosu
Serdar Denktaş’ın parti olarak KKTC’nin 27. kuruluş yıldönümü nedeniyle ...
KKTC 27 Yaşında
15 Kasım 1983’de ilan edilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) ...
 
 
Turizm İşbirliği Eylem Planı Hayata Geçiyor
KKTC Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı ile Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı ...
Günay Temaslarına Devam Ediyor
Resmi ziyaret için KKTC’ye gelen Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm ...
Gazimağusa Belediyesi’nden Anlamlı Açıklama
Gazimağusa Belediyesi, “kentte su yok, çünkü Güzelyurt’tan gelen hattan ...
Rumlar KKTC'de Nüfus Sayımı İstedi
Kıbrıs Rum yönetimi lideri Hristofyas, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a ...
 
 
UKÜ’den Güngör Çöplüğüne Protesto
UKÜ, Katı Atık Depolama Sahası’nın üniversite yerleşkesine 2 kilometre ...
15 Kasım Provası Nedeniyle Sürücülere Uyarı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’nin 27’inci kuruluş yıldönümü kutlamaları ...
KTDD’den Dünya Diyabet Günü Mesajı
Kıbrıs Türk Diabet Derneği (KTDD), diyabetin kişi, aile ve toplumları ...
Eroğlu Siyasi Partilere Bilgi Verecek
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
GAÜ'de Türkan Şoray ile Ediz Hun Söyleşisi

GAÜ'de Türkan Şoray ile Ediz Hun Söyleşisi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Kıbrıs’ın Sahibi Biziz
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya