Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   13/24 °C
 
 
    Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”  
 
    Antalya Büyükşehir Zabıtası’ndan çöp ev tahliyesi  
 
    TODEV' den Mum Atölyesi Açılışı  
 
    Av.Turgay Karaca'nın En Mutlu Günü  
TDP Belediye Meclisi Üyeleri'nden, Toplantılara Katılmama Kararı
TDP Belediye Meclisi Üyeleri nden, Toplantılara Katılmama Kararı
 
Lefkoşa Türk Belediyesi’nin Toplumcu Demokrasi Partisi Belediye Meclisi üyeleri, belediye meclisi toplantılarına katılmayacaklarını açıkladı.
 
25 Mayıs 2012 Cuma - 15:36

Buna göre, TDP’yi Belediye Meclisi’nde temsil eden 2 üye, “LTB soruşturma neticesinde hukuken temizlenmeden; çalışanların ileride doğacak aylık ücretlerinin teminatı gösterilmeden; çalışanların tüm geçmiş sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı primleri eksiksiz olarak yatırılmadan; Belediye kasasına giren veya devletten belediyeye aktarılan paralar kuruşuna kadar kime, nereye ve hangi amaçla harcandığı belediye başkanınca belgelendirilmeden; Belediye Başkanı daha derin bir incelemeye yardımcı olmak için istifa etmedikten sonra ve Belediye meclis toplantılarında şeffaflık yönünde yasal değişiklikler yapılmadan” hiçbir toplantıya nisap sağlamak amacıyla katılmayacak.
TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı da “LTB katilleri” yargılanmadan, belediyenin yeniden yapılanmasını konuşmalarını mümkün olmadığını söyledi. Çakıcı, “Bataklığın üzerine yeni bir bina yapamazsınız. Sorumlular hukuken ortaya çıkıp yargılanmadan, belediyenin nasıl yapılanacağını konuşamazsınız” dedi.
Mehmet Çakıcı, bugün TDP’de düzenlediği basın toplantısında, MYK üyeleri, TDP’li LTB Belediye Meclisi üyeleri ve hukukçularla gerçekleştirdikleri LTB ile ilgili değerlendirmeyi aktardı. Toplantıda TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, belediye meclis üyeleri ile MYK üyeler de hazır bulundu.
“DENETİMSİZLİK, USULSÜZLÜK, YASA DIŞILIK...”
Mehmet Çakıcı, LTB’nin içine sürüklendiği durumun Kıbrıs Türk halkını derinden etkilediğine işaret ederek, sorunun çözülmemesinin herkesi çileden çıkardığını söyledi.
Sayıştay raporuna göre Lefkoşa Türk Belediyesi’nin toplam 142 Milyon TL’lik borcun altına sokulduğunu kaydeden Çakıcı, “Sorun bununla da kalmayarak devam etmekte ve yine Sayıştay’ın son raporuna göre her ay yaklaşık 2,770,000 TL açık vermektedir, sorun bugün de devam etmektedir” dedi.
Çakıcı, denetimsizliğin, usulsüzlüklerin, yasa dışılıkların ve keyfi uygulamaların LTB’yi çok zor duruma soktuğunu söyleyerek, şöyle devam etti:
“Yasal kriterlere uyulmadan istihdam edilenler, işe gelmediği halde bütçeden para çekenler, sözleşme bittiği halde çalıştırılanlar, sabıka kaydına göre LTB’de çalıştırılmaması gereken personelin çalışması, partizanlık ve israf LTB’de yapısal bozuklukların da oluşmasına neden olmuştur. Belediye içindeki kötü yönetim, bozulan ilişkiler, hakaretler, bağırıp çağırma ve küfürler, karanlık özellikli kişilerle ilişkiler ve bu kişilerin belediye içindeki faaliyetleri LTB’nin yalnız ekonomik çöküntüye değil, yapısal olarak da bozulmasına yol açmıştır.”
“SORUMLULAR SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMELİ”
Mehmet Çakıcı, LTB’de yaşananlarda sorumluluğun önce Başkan’da, daha sonra da bu sürece göz yumanlarda olduğuna belirterek, sorumlu mevkilerde oturanların bulundukları mevkiinin sorumluluklarını yerine getirmesini istedi.
Çakıcı, “Tüm bunlara uzunca süre göz yumulmuştur. Alınan borçların akıbetleri ve nereye harcandıkları belli değildir. Cumhurbaşkanı’ndan Başbakan’a, ilgili bakanlara ve belediye başkanına kadar herkes birbirinin açığını bilmekte ve herkeste birbirini kollamaktadır” dedi.
TDP’nin, LTB’nin gidişatıyla ilgili tüm sorunları ve yasa dışılıkları 2010’da tespit ettiğini ve Başbakanlık Denetleme Kurulu, Sayıştay ve Savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatan Çakıcı, “TDP’nin 2010 yılında yaptığı suç duyuruları dikkate alınıp soruşturma ve inceleme yapılsaydı, bugünkü rapor 2 yıl önce hazırlanacak ve belediye batma noktasına gelmeden soruna çare üretilmiş olacaktı” şeklinde devam etti.
LTB NASIL DÜZELEBİLİR?
Mehmet Çakıcı, LTB’nin düzelebilmesi için atılması gereken adımları konusunda da önerilerde bulundu.
Sayıştay raporunda belirtilen 487 kişilik yasadışı istihdamı gerçekleştirenlerin hukuki sorumluluğuna vurgu yapan Çakıcı, alımlarda imzası olan yetkili kişiler ve hükümetin hukuki ve mali kusuru bulunduğunu savundu. Çakıcı, “Belediyeyi bu hale getiren bu sorumlulardan hesap sorulmalıdır. Partimiz açısından ne kadar büyük bir onurdur ki, belediye meclisinde bizi temsil eden üyelerimiz hiçbir yasa dışılığın ve usulsüzlüğün altına imza atmamıştır” dedi.
Başsavcılığı göreve çağıran Çakıcı, Başsavcının hızla dosyayı etüt edip, polis genel müdürlüğünden geniş çaplı bir soruşturma yapması için talepte bulunması gerektiğini kaydetti. Çakıcı, suçluların en kısa sürede mahkemeye sevk edilip, yargılanmaları gerektiğini söyledi. Çakıcı, “Delillerin karartılmaması, suçla bağlantılı kişilerin adayı terk etmemesi ve yapılacak soruşturmanın akamete uğratılmaması için savcılığın çok kısa sürede polisle birlikte soruşturma başlatması gerekir” şeklinde devam etti.
Çakıcı, belediyenin aldığı büyük miktarlardaki borç paranın nerelerde harcandığı veya nereye yatırıldığının belgeleriyle ispatlanması gerektiğini de belirtti. Çakıcı, “Bu yolla belediyeye ait paraların Cumhurbaşkanlığı veya yerel seçimlerde kullanılıp kullanılmadığı da rahatça ortaya çıkacaktır” dedi.
Mehmet Çakıcı, şöyle devam etti:
“Soruşturmanın cesaretle, eksiksiz ve derinlere inilerek yapılması halinde tüm bu usulsüzlüklerde sadece belediye başkanının değil, yürütme organının da bağlantılarının ortaya çıkacağına inanmaktayız. Eğer layıkıyla bir soruşturma yapılırsa sadece mahkemelerin değil, Yüce Divan’ın da çalıştırılmak zorunda kalacağını düşünüyoruz.”
“AMAÇ BELEDİYE BAŞKANINI AKLAMAK”
TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, bir soru üzerine, Başbakan İrsen Küçük’ün dün Meclis Başkanı Hasan Bozer’in siyasi parti başkanlarıyla gerçekleştirdiği toplantıda, LTB ile ilgili bir komisyon kurulması önerisinde bulunduğunu ancak TDP’nin bu öneriyi kabul edilebilir bulmadığını da açıkladı.
Çakıcı, “Usulsüzlükler ve yolsuzluklar dururken, başkan da yerinde otururken, böyle bir komisyon kurulması ve çalıştırılması belediye başkanının aklanmasından başka bir işe yaramayacak” dedi.
Mehmet Çakıcı, TDP’li belediye meclis üyelerinin LTB’de usulsüzlükler karşısında ne yaptığının sorulması üzerine, “Hiç önlerine bilanço gelmiyor. Görebildikleri yolsuzlukları, usulsüzlükleri engellemeye çalıştılar. Hayır oyu verdiler. Toplantıya girmediler. Ancak burada bir iktidar var. 22 kişilik belediye meclisinde çoğunluk UBP’nin. TDP’li 2 belediye meclisi üyesinin gücü nedir? Bunun takdirini size bırakıyorum” dedi.
Çakıcı ayrıca, TDP olarak 2010’da Başsavcılığa suç duyurusunda bulunduklarını yineledi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Tatlısu'da 2. Geleneksel Sokan Balığı Şenliği
 
Güllük Caddesi Asfaltı Yenileniyor
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
CTP-BG, Sayıştay'ın LTB'yle İlgili Raporunu Değerlendirdi
Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG), hem ...
TDP Özelleştirme Yasası’nın İptali için Anayasa Mahkemesi’de
Toplumcu Demokrasi Partisi, Özelleştirme Yasası’nın iptali için bugün Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.
Yorgancıoğlu'ndan Erken Seçim Çağrısı
CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, yaptığı açıklamayla Başbakan ...
DP'de Gençlik Örgütü Birinci Gençlik Sorunları Çalıştayı
Demokrat Parti (DP) Gençlik Örgütü, 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve ...
 
 
İkinci Cumhurbaşkanı Talat: LTB’de Grev Yasağı Yanlış
İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, “Kıbrıs müzakerelerinin geldiği ...
Çakıcı: Kardeşi Kardeşle Kavga Eder Hale Getirdiler
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, hükümetin ...
DP Kadın Örgütü: Aydın Denktaş'a Haksızlık
DP Kadın Örgütü Başkanı Esen Yalın açıklamalarda bulundu.
DP Kadın Örgütü, Aydın Denktaş'ı Yılın Annesi İlan Etti
Demokrat Parti (DP) Kadın Örgütü, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın ...
 
 
CTP-BG, KADEM'e Yaptırdığı Kamuoyu Sonuçlarını Açıkladı
Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG), KADEM şirketine yaptırdığı ...
CTP-BG Genel Başkanı Yorgancıoğlu'ndan AB Günü Mesajı
Cumhuriyetçi Türk Partisi- Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Başkanı Özkan ...
ÖRP Gençlik Kolları Başkanı Yeniden Erden
Bir süre önce partisinden istifa ederek Demokrat Parti (DP)’ye katılan ...
CTP-BG'den Özelleştirme Yasası'na İptal Davası
Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG), bir süre önce Cumhuriyet ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Kıbrıs’ın Sahibi Biziz
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya