Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   20/26 °C
 
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!  
 
    Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada  
 
    KKTC Yüksek Mahkeme Başkanlığına atanan Özerdağ, Cumhurbaşkanı Tatar huzurunda yemin etti  
 
    Özel çocuklar kırmızı halıda alkışlandı  
TDP, DP-UG'yi Ziyaret Etti
TDP, DP-UG yi Ziyaret Etti
 
Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Kamu Reform Yasası ile Kamu Görevlileri Yasası’nı bakanlar kurulundan önümüzdeki hafta geçirip, Meclis’e göndereceklerini söyledi.
 
3 Aralık 2013 Salı - 18:30

Denktaş, “Bu yasa içerisinde, sözleşmelilerin dahi istihdam edilirken münhal ilan edilmesi, üçlü kararnamenin daraltılması, Kamu Hizmeti Komisyonu’nun denetleyici- gözetleyici bir rol alması ve Sınav Tüzüğü değiştirilerek, ilk atama ve terfilerin sınavla yapılması var” dedi.
Serdar Denktaş, iktidara yılın ortasında geldiklerine işaret ederek, hazırladıkları hükümet programını hayata geçirmeye başlamanın kolay olmadığını belirtti. Denktaş sözlerine “Mart ayında tüketilmiş bir bütçeyle yola çıktık. 2014, 2013’ten daha iyi olacak ama çok da rahat bir yıl olmayacak. Nefes almaya başlayacak bir dönem olarak 2015’i görmekteyiz” şeklinde devam etti.
Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Denktaş, bugün, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit ve beraberindeki heyeti DP/UG Genel Merkezi’nde kabul edip, görüştü. Denktaş, kabulde yaptığı konuşmada, kurultay istihdamlarının durumu, Kıbrıs konusu ve diğer gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.
“360 KİŞİYİ KAPININ ÖNÜNE KOYALIM, İŞLER DÜZELSİN MANTIĞI YANLIŞ”
Denktaş, UBP kurultayı döneminde işe alınanlar konusuna da değinerek, “Bir tarih koyup, toptan bir saldırıyla 360 kişiyi kapının önüne koyalım, işler düzelsin” mantığının son derece yanlış olduğunu söyledi.
Ülkede sınavsız, münhalsiz ve benzeri yöntemlerle işe alımların sadece UBP döneminde olmadığına işaret eden Denktaş, yaklaşık 7 bin kişinin şu anda devlette bu yöntemle işe alınıp, çalışır durumda olduğunun göz ardı edildiğini belirtti. Denktaş, “Hangi partili olursa olsun, bu çocukların içinde çok ihtiyaçlı olanlar da var” dedi.
“TOP YEKÜN DURDURMAYA DP-UG KARŞI DURACAK”
Serdar Denktaş, şöyle devam etti:
“Keşke imkan olsa da bu istihdamları gerçekleştirenleri cezalandırabilsek. Başsavcılık’tan gelen görüş doğrultusunda bu mümkün değil. Bu gençleri, bir tarih koyarak cezalandırmak, bizi bir yere götürmeyecek. İşe gelmeyen ancak evine 5. maaşı götüren varsa, işi savsaklayan varsa, bunlar ayıklanır, o başka bir şeydir. Ancak böyle top yekün durdurmaya biz DP/UG olarak karşı duracağız. Bunun olmaması için de yöntemleri geliştirmeye çalışıyoruz”
Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, kamu reformu çalışmasını çalışanla paylaşmaya ve sendikacılarla milletvekillerine sunum yapmaya başladıklarını söyledi. Denktaş, Kamu Reform Yasası ile Kamu Görevlileri Yasası’nı bakanlar kurulundan önümüzdeki hafta geçirip, meclise göndermiş olacaklarını belirtti.
“MART AYINDA TÜKETİLMİŞ BİR BÜTÇEYLE YOLA ÇIKTIK”
Serdar Denktaş, iktidara yılın ortasında geldiklerine işaret ederek, hazırladıkları hükümet programını hayata geçirmeye başlamanın kolay olmadığını söyledi. Hükümet programının bir yıl içinde tamamlanması beklentisi içinde olunmaması gerektiğini kaydeden Denktaş, “Düzeltilecek çok şey var. Hükümet programının hayata geçmesi için bütçe olması lazım. O bütçe, mevcut imkânlar çerçevesinde görüşülmekte. Ocak ayından itibaren daha düzgün adımlar atılmaya başlanacak” dedi.
Denktaş, şöyle konuştu:
“Mart ayında tüketilmiş bir bütçeyle yola çıktık. Şimdi yeni bir bütçe hazırlıyoruz. 2014, 2013’ten daha iyi olacak ama çok da rahat bir yıl olmayacak. Sıkıntılı dönemi hep beraber yaşayacağız. Nefes almaya başlayacak bir dönem olarak 2015’i görmekteyiz.”
“ÇÖZÜM KARŞITI DEĞİLİM... ÇÖZÜM, KIBRISLI TÜRKLERİN EŞİTLİĞİNİ İÇERMELİ”
Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Kıbrıs konusundaki yaklaşım farklılığının çözüm karşıtı olarak lanse edilmesinden rahatsız olmadığına işaret ederek, “Çözüm karşıtı değilim ben. Çözüm istiyorum. Bu çözümün Kıbrıslı Türklerin eşitliğini içermesini isterim... Bizim Rumlardan istediğimiz tek şey, haklarımıza saygı göstermeleridir” dedi.
Denktaş, “Rum’un neden ayak sürüdüğünü anlamaya çalışır, görüşmenin başlayamamasının sorumlusunun da Rumlar olduğunu haykırmaya başlarsak ve özne olduğumuzu fark edersek, o zaman ilerleme sağlayabiliriz” şeklinde devam etti. Kıbrıslı Rum lider Anastasiadis’in, seçilene kadar “yumuşak bir lider” imajı oluşturduğunu, seçildikten sonra ise Papadopulos’tan daha ileri bir boyutta hareket ettiğini söyledi.
II. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat zamanında “ortaya çıkan yakınlaşmalar” yönündeki söylemi de eleştiren Denktaş, “Talat’ın tek taraflı yaptığı açıklamalarda yakınlaşma diye lanse ettiği konuları milim, milim inceledik. Ciddi hiçbir konuda yakınlaşma yok” dedi.
Denktaş, “Mağusa Limanı’nın serbest ticarete açılması” söyleminin de yanlış olduğunu belirterek, limanın serbest ticarete açık olduğunu ve bir engel bulunmadığını söyledi. Engelin Ercan Devlet Havalimanı’nda olduğunu kaydeden Denktaş, Mağusa Limanı’na uğrayan kaptanın, Rum tarafının geçirdiği bir yasayla hapis edilme tehdidiyle karşı karşıya olduğunu ancak ticareti engelleyen bir düzenleme bulunmadığını belirtti.
“KIBRIS SORUNU, GAZ VE PETROLE ULAŞMANIN KATALİZÖRÜ OLDU”
Serdar Denktaş, şöyle devam etti:
“Eşitliğimizin ısrarla korunması gerektiğine inanırım. Sadece görüşmelerde değil, yapacağımız temaslarda da... Kendi ihtiyaçlarımızı da kendimizin ortaya koyması gerekir. Siyasi partiler arasında, en azından Kıbrıs konusunda bir konsensüs (uzlaşma) sağlanmalı. Görüşmeler, bu zeminde bir yere varılmayacağına inananlardan olsam da, çözüme odaklı bir yaklaşımı sürdürmeye çalışanlardanım. Sizinle farkımız, sizin, suçun Kıbrıslı Türk kaynaklı olduğunu düşünmeniz; benim de suçun uluslararası ve Rum tarafı kaynaklı olduğuna inananlardanım. Evet, dışarıda bir yerlerde bir şeyler pişiyor. Annan Planı’nın iyileştirilmiş şekli, Ban planı olarak önümüze gelecek deniliyor. Bunu yapmaya çalışanlar herhalde bizim yüzde 64 “evet”imizi yüzde 75’e çıkarmaya çalışmıyordur. Yüzde 70 Rum “hayır”ını yüzde 51’e çevirmeye çalışacaklar. Bunu başarmak için ne yapacakları apaçık ortada”
Kıbrıs çevresindeki doğal gaz ve petrol konusuna da değinen Denktaş, “Gaz ve petrol, çözümde katalizör mü? Benim gördüğüm, Kıbrıs sorunu, gaz ve petrole ulaşmanın katalizörü oldu. Bunun tam tersi olmalı. Ana hedef bu gaza nasıl ulaşılabileceği. Kıbrıslı Türkler açısından son derece sakıncalı” dedi.
ÖZYİĞİT
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de konuşmasında, kurultayda belirlenen yeni yönetim olarak başlattıkları ziyaretler çerçevesinde DP/UG’yi ziyaret edip, Kıbrıs konusu ve diğer konularda görüş alışverişinde bulunmayı amaçladıklarını söyledi.
Özyiğit, bugünün engelliler günü olduğuna işaret ederek, istihdam başta olmak üzere çeşitli sorunları bulunan engellilere el atılması ve sorunlarının çözümlenmesini arzu ettiklerini kaydetti. Yasalara uyulmadığı yönünde şikâyetler olduğunu söyleyen Özyiğit, Hükümet’in bu konuda daha titiz davranmasını istedi.
KIBRIS SORUNU
Cemal Özyiğit, yarım asırdır devam eden Kıbrıs sorunu ve süreçteki tıkanıklığın nasıl aşılacağı konusunu ele almayı amaçladıklarını kaydetti. Özyiğit, son 1.5 yıldır buzdolabında tutulan Kıbrıs konusunda mekik diplomasisinden öteye gidilmediğine işaret ederek, yemeklerde bir araya gelen liderlerin görüşmelerinden de bir sonuç çıkmadığını belirtti. Özyiğit, “Ya doğru dürüst hazırlık yapılmıyor, ya da hazırlıklar başka yerlerde yapılıyor” dedi.
Özyiğit, Kıbrıs’ta tüm tarafların kendi kaderini belirlemek üzere ayağa kalkması ve figüran değil özne olması gerektiğini söyledi.
Cemal Özyiğit, II. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın Rum Lider Dimitris Hristofyas ile gerçekleştirdiği müzakerelerde uzlaşılan noktalarla bugün kadar yapılan anlaşmaları teyit eden bir açıklamanın çok güzel olacağını belirtti. Özyiğit, önce ortak bir açıklama, sonra da somut adımlar atılması gerektiğini kaydetti.
Güven artırıcı önlemlerin önemini vurgulayan Özyiğit, her iki topluma da büyük görev düştüğünü söyledi. Özyiğit, Maraş konusuna da değinerek, Maraş’ın gerçek sahiplerine devredilmesi ve Mağusa Limanı ile Ercan Devlet Havalimanı’nın serbest ticarete açılması gerektiğini söyledi.
KURULTAY İSTİHDAMLARI
Cemal Özyiğit, UBP kurultayı döneminde gerçekleştirilen istihdamların kanayan yaraya dönüştüğüne işaret ederek, kesinlikle doğru olmayan münhalsiz ve sınavsız işe alımlar değerlendirilirken ayrıcalık yapılmaması gerektiğini söyledi. Özyiğit, “İhtiyaç varsa, şeffaf bir şekilde yapılacak objektif bir sınavla istihdam yapılmalı” dedi.
Özyiğit, demokratikleşme, sivilleşme ve benzeri unsurlar içeren hükümet programının ana hatlarının çok iyi olduğunu ancak bu yönde henüz bir adım atılmadığını savundu.
 
 
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
MAGEM'den Engelliler Günü Mesajı
 
Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Avcı'dan Açıklama
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
TDP Genel Başkanı Özyiğit’ten Hükümete Eleştiriler
Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Cumhuriyetçi Türk ...
TDP'de Görev Dağılımı Yapıldı
Toplumcu Demokrasi Partisi, Merkez Yönetim Kurulu, görev dağılımını gerçekleştirdi.
TDP Merkez Yönetim Kurulu Belirlendi
17 Kasım’da gerçekleştirilen 1V. Olağan Genel Kurulunda belirlenen Parti ...
TDP Parti Meclisi Belli Oldu
Toplumcu Demokrasi Partisi’nin (TDP) dün gerçekleştirilen 4. Olağan Kurultayı’nda ...
 
 
TDP'nin Yeni Genel Başkanı Özyiğit
Toplumcu Demokrasi Partisi’nin (TDP) 4. Olağan Kurultayı Yakın Doğu Üniversitesi ...
TDP 4. Olağan Kurultayı, Pazar Günü Yapılacak
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) 4. Olağan Kurultayı, “Birlikte Başaracağız’ ...
CTP-BG'de Süpriz Aday
KKTC'de iktidarın büyük ortağı Cumhuriyetçi Türk Partisi- Birleşik Güçler'in ...
UBP Genel Başkanı Özgürgün, Çıralı ve Heyetini Kabul Etti
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs Türk ...
 
 
CTP-BG Mağusa Gençlik Örgütü Başkanlığında Aranır Dönemi
Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP/BG) Gençlik Örgütü Mağusa ...
TDP Lefkoşa İlçesi IV. Olağan Kongresi Yapıldı
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, meclisteki ...
TDP Gençlik Örgütü Başkanlığında Kaya Dönemi
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, UBP hükümetinin ...
CTP-BG'de Kurultay Tarihi Belli Oldu
Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler, Kurultay tarihini belirledi.
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!

Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Otur Oturduğun Yerde!
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya