Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/25 °C
 
 
    Av.Turgay Karaca'nın En Mutlu Günü  
 
    Muratpaşa'da Dünya Çocuk Hakları Parkı tamamlandı  
 
    GAÜ'de Türkan Şoray ile Ediz Hun Söyleşisi  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Kıbrıs’ın Sahibi Biziz  
TDP LTB Başkan Adayı Hüdaoğlu: Mutlaka Hesap Soracağız
TDP LTB Başkan Adayı Hüdaoğlu: Mutlaka Hesap Soracağız
 
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu Belediye Emekçileri Sendikasını (BES) ziyaretinde vurguladı.
 
20 Şubat 2013 Çarşamba - 21:32

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu, göreve gelmeleri halinde, öncelikli hedeflerinin çalışanların alın terinin karşılığını alması ve yıllardır gasp edilen sosyal haklarının tamamlanması olacağını belirtti. Hüdaoğlu; “Çalışanlara ve halka rağmen bir şey yapmayacağız. Göreve gelirsek, çalışanlarla aynı takımda olacağız” dedi.
TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, LTB Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu, Genel Sekreter Cemal Özyiğit, Lefkoşa İlçe Başkanı Memduh Çeto ve LTB eski Belediye Meclis Üyesi Sinem Görüş’ten oluşan bir heyet, bugün, Belediye Emekçileri Sendikasını (BES) ziyaret etti.
MEHMET ÇAKICI
TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, genç, başarılı, çalışken ve halktan takdir gören bir şahsiyet olan Dr. Suphi Hüdaoğlu’nun, LTB ile Lefkoşa halkının aradığı özelliklere sahip olduğunu söyledi. Çakıcı, projelerini ortaya koyan ilk adayın Dr. Suphi Hüdaoğlu olduğunu belirtti.
TDP’nin LTB’deki kötü gidişi ve usulsüzlükleri yıllar önce görerek Sayıştay ve Başsavcılığa şikayette bulunduğunu, gerekenlerin zamanında yapılmamasının LTB’yi bu hale getirdiğini belirten Çakıcı, “LTB battı, çalışanlar ödenemez hale geldi, Lefkoşalı mağdur hale geldi” dedi.
LTB’de öncelikle ekonomik durum ile yönetim anlayışının yeniden şekillenmesi gerektiğini belirten Çakıcı, “Bugüne kadar samimi bir şekilde hep çalışanların yanında olduk, ancak yönetim bizde değildi, şimdi ise yönetime talip olduk” dedi. Çakıcı, belediye meclis üyelerinin de en kısa zamanda belirlenerek halka takdim edileceğini söyledi. Kıbrıs Türk halkına layık olacak, çalışanların haklarını koruyacak, mafyalaşmaya son verecek adil bir yönetimi sağlayacak bir aday ve ekiple yola çıktıklarını belirten Çakıcı, halktan büyük destek bulacaklarına inanç belirtti.
DR. SUPHİ HÜDAOĞLU
LTB’nin batırıldığını, çöp kent haline getirildiğini, yatırımları yapılmayan çalışanların düzenli maaş alamadıkları, angarya çalışmaya zorlandıklarını, greve gittikleri zaman ise merkezi hükümetin üzerlerine polisi gönderdiğini anımsatan Hüdaoğlu, şimdi bir de Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) alma hazırlığı yapıldığına dikkat çekti. Hüdaoğlu emekçi kesimlerim üzerine TOMA sürerek, baskı ve polis devletinin şiddetinin artırılmaya çalışıldığına dikkat çekti.
Başbakan Küçük’te ekonomi için demokrasinden vazgeçmek gerekir yönünde bir anlayışın hakim olduğunu belirten Hüdaoğlu, demokrasiden vazgeçilmesi halinde, çok kısa bir süre sonra hem ekonomiden, hem de demokrasiden olunacağı uyarısında bulundu. LTB’de de demokrasinin yok edildiğini belirten Hüdaoğlu, “Hem çalışanın alın terinin karşılığını almasını, hem de yıllardır gasp edilen sosyal haklarının tamamlanmasını sağlayacaklarını belirtti ve “Çalışanlara ve halka rağmen bir şey yapmayacağız. Biz göreve gelirsek çalışanlarla aynı takımda olacağız” dedi.
Hüdaoğlu, “Göreve geldiğimiz andan itibaren, BES ile zenginliği de fakirliği de paylaşma, Lefkoşa halkının da bolluk içinde kıtlık çekmesine son vereceklerinin sözünü verdi ve “LTB’yi komadan çıkararak, normal servise alacağız” dedi.
LTB çalışanlarının verimli ve üretken bir şekilde çalışmalarını sağlayacak projeleri olacağını belirten Hüdaoğlu, halkın olumlu icraatları gördükçe ödemelerini daha rahat yapacağını kaydetti.
 
Hüdaoğlu, “Göreve geldiğimiz andan itibaren yeni bir sayfa açacağız. Sayıştaylığı göreve davet ederek, geçmişte sorgulayamadığınız ne varsa soruşturun diyeceğiz. Alınan kredilerin nerelerde kullanıldığını tespit edeceğiz. Sonuçta da gereken neyse yapacağız, bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi. Belediye Meclis toplantılarını halka açık olarak yapmayı planladıklarını söyleyen Hüdaoğlu, halka ve çalışana rağmen, kapalı kapılar arkasında bir karar almayacaklarını belirtti.
Halktan alınan sağlık vergileri ile özel bir şirkete yılda 1 milyon ödeyerek, halkı zehirleyecek şekilde ilaçlama yapıldığını açıklayan Hüdaoğlu, buna son vereceklerini söyledi. Satılan ürünlere etiketleme getirerek, halkın satın aldığı ürünlere denetim getireceklerini belirten Hüdaoğlu, içilen suya mutlaka denetim getirerek, halkın temiz su içmesine olanak sağlayacaklarını söyledi.
LTB’nin bu hale gelmesinde, DP ile UBP’nin de büyük sorumlulukları olduğunu belirten Hüdaoğlu, göreve gelmeleri halinde insanı merkez alan bir icraat içinde olacaklarını, belirli çıkar odaklarının değil, halkın hizmetinde olacaklarını belirtti. LTB’de istifa etmeyen 8 kişinin ileride LTB’nin iradesini gasp eden kişiler olarak anılacaklarını belirten Hüdaoğlu bu kişilere istifa çağrısında bulundu.
SAVAŞ BOZAT
BES Başkanı Savaş Bozat, TDP’nin Dr. Suphi Hüdaoğlunu aday olarak göstermesinin kendisini çok etkilediğini söyledi.
LTB’nin batmasındaki en önemli nedenlerden birinin siyasi kültür eksikliği olduğunu belirten Bozat, Dr. Hüdaoğlu dışındaki diğer iki adayın milletvekili olduklarına dikkat çekti ve “Geniş tabana sahip olan siyasi partiler neden milletvekillerini LTB Başkanlığına aday gösteriyorlar, başka birini aday gösterecek güçleri yok mu, bu süreçte de icraata değil de popülizme mi kaçıyorlar” diye konuştu. Bozat, Hüdaoğlu’nun milletvekili olmamasının artı bir avantajı olduğunu belirtti.
LTB’de seçimle işbaşına gelmiş tüm belediye başkanları ile çalışan birisi olduğunu belirten Bozat, “TDP belediyecilikte örnek gösterilecek bir geçmişe sahiptir. Belediyeciliğin ne olduğunu Sn. Mustafa Akıncı döneminde gördüm ve yaşadım” dedi.
LTB’yi artık Lefkoşa halkının temizleyeceğini ve tüm gücün onlarda olduğunu söyleyen Bozat, halkın bu bilinçle hareket etmesi gerektiğini kaydetti. Maaşların gününde ödenmesi, sigorta, ihtiyat sandığı ödemelerinin yapılmasının başlıca sorunları olduğunu belirten Bozat, mevcut sorunların çözülemeyecek sorunlar olmadığını vurguladı.
 
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Meteoroloji Dairesi'nden Yağış Uyarısı
 
Demokrat Parti LTB Meclis Adaylarını Açıkladı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Çakıcı'dan Atalay ve Küçük'e Eleştiriler
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Türkiye ...
Denktaş: Yapılmak İstenen Tekelleşme
DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, Kiralık Araç İşletmecileri Birliği ve KITSAB'ı kabul etti.
DP Genel Sekreteri Şonya'dan Müdahale Tepkisi
Demokrat Parti (DP) Genel Sekreteri Bengü Şonya, “Anavatanımızla tarihsel ...
TDP LTB Başkan Adayını Açıkladı
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Dr. Suphi Hüdaoğlu’nu Lefkoşa Türk Belediyesi ...
 
 
TDP Genel Sekreteri Özyiğit'ten Başbakan Küçük'e Eleştiriler
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, Başbakan ...
Arabacıoğlu, Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği’ni Ziyaret Etti
Demokrat Parti (DP)’nin Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan adayı Dr. ...
Ercan Taksiciler Birliği'nden TDP'ye Ziyaret
Ercan Taksiciler Birliği, TDP’yi ziyaret ederek, “Ercan Havalimanı’nın ...
Kaşif: Birlik, Sevgi Saygıyı Küçük Bozdu
KKTC iktidar Partisi Ulusal Birlik Partisi Genel Başkan adayı Ahmet Kaşif ...
 
 
Arabacıoğlu, Belediye Emekçileri Sendikası'nı Ziyaret Etti
Demokrat Parti (DP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan Adayı DP Milletvekili ...
CTP-BG Güzelyurt İlçe Başkanı Eraslan'dan Açıklamalar
Cumhuriyetçi Türk Partisi –Birleşik Güçler (CTP-BG), yıllık olağan Ocak ...
TDP Genel Sekreteri Özyiğit'ten Eleştiri
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, son üç ...
Çakıcı'dan Siyasi Ahlaksızlık Eleştirisi
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Lefkoşa ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
GAÜ'de Türkan Şoray ile Ediz Hun Söyleşisi

GAÜ'de Türkan Şoray ile Ediz Hun Söyleşisi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Kıbrıs’ın Sahibi Biziz
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya