Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/26 °C
 
 
    Av.Turgay Karaca'nın En Mutlu Günü  
 
    Muratpaşa'da Dünya Çocuk Hakları Parkı tamamlandı  
 
    GAÜ'de Türkan Şoray ile Ediz Hun Söyleşisi  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Kıbrıs’ın Sahibi Biziz  
TDP Mağusa İlçesi Gençlik Örgütü 1. Olağanüstü Kongresi Gerçekleştirildi
TDP Mağusa İlçesi Gençlik Örgütü 1. Olağanüstü Kongresi Gerçekleştirildi
 
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, toplumu yokoluşa sürükleyen dayatma ekonomik paket geri çekilene ve Kıbrıslı Türkler kendi evinin efendisi oluncaya dek, kararlı mücadele ile dik duruşun sürdürüleceğini söyledi.
 
20 Şubat 2011 Pazar - 17:48

Nereden gelirse gelsin, her türlü dayatmaya karşı olduklarını ve halkı yokoluşa sürükleyen nitelikteki karar ve uygulamanın karşısında duracaklarını belirten Çakıcı, 2 Mart’taki Toplumsal Varoluş Mitingine de aktif şekilde katılacaklarını söyledi.
TDP Basın Bürosu'ndan verilen bilgiye göre, TDP Mağusa İlçesi Gençlik Örgütü 1. Olağanüstü Kongresi gerçekleştirildi. TDP Mağusa İlçe Merkez Binası’nda gerçekleştirilen kongreye, TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, TDP Milletvekilleri Mustafa Emiroğluları ve Hüseyin Angolemli, Lefkoşa İlçe Başkanı Cemal Özyiğit, TDP Mağusa Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda genç katıldı.
Divanın oluşumu, Gençlik Örgütü Genel Sekreteri Evrim Benzetsel, Mağusa İlçe Başkanı Mustafa Emiroğluları ve Genel Başkan Mehmet Çakıcı’nın konuşmaları ile devam eden kongrede yapılan seçimde, Hulusi Buğra Özoğul, TDP Mağusa İlçesi Gençlik Örgütü Başkanlığına seçilirken, Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: Ahmet Çakıcı, Meryem Odacı, Cahit Erkanlı, Sabah İnnur Çakır, Güliz Bahçecioğlu, Mustafa Koncay, Serkan Çakıcı ve Uğur Hürses.
MEHMET ÇAKICI
TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, kongreye olan yoğun katılım, gençlerin azmi ve mücadele ruhunun kendisini etkilediğini belirterek, oluşan tablonun doğru yolda olduklarının göstergesi olduğunu söyledi.
Çözüm, adalet, eşitlik, demokrasi ve toplumsal varoluşa inanan siyasi hareketin temsilcisi olan TDP saflarında, çıkar ve menfaat beklemeden, özveri ile mücadele etmenin ilkeli duruş ile dürüstlüğün simgesi olduğuna dikkat çeken Çakıcı, bu nitelikteki TDP’li gençlerle gurur duyduğunu ifade etti. Çakıcı; geleceğin sağlıklı şekillenmesinde bu duruş ve siyasi vizyona sahip gençliğe oldukça büyük ihtiyaç olduğunu söyledi.  
“Hükümet halkın iradesini temsil etmiyor”
 Mehmet Çakıcı, kontolsüz nüfus akışını önlemeyen, kayıt dışı ekonomi ile geri dönmeyen kredilerin peşine düşmeyen, sivilleşme ve demokratikleşme yönünde kararlar üretemeyen hükümetin, ülkeyi kaos ve karmaşaya sürüklediğini belirtti.
Sözlerini tutmayan ve koltuk uğruna halkın iradesini yok sayan hükümetten, halkın artık desteğini çektiğini söyleyen Çakıcı; “Halkın desteğini kaybeden hükümet artık istifa etmelidir” dedi.
“Kendimiz yönetelim”
Meydanları dolduran onbinlerce kişinin ortaya koyduğu irade ve başkaldırının bir halka veya ülkeye düşmanlık değil, toplumsal varoluş mücadelesi olduğuna vurgu yapan Çakıcı, halkın meydanlarda, toplumu yokoluşa sürükleyen dayatma ekonomik paketin geri çekilmesi ve kendi kendini yönetme iradesini ortaya koyduğunu kaydetti.
Çakıcı, TDP olarak paket geri çekilene ve kendi kendimizi yönetme arzusu yerine gelene dek mücadelelerinin süreceğinin altını çizdi.
“2 Mart’ta tüm gücümüzle sokaktayız”
TDP Genel Başkanı Çakıcı, TDP olarak, 2 Mart’taki 2. Toplumsal Varoluş Mitingine yine aktif katılım sağlayacaklarını söyledi. Tüm dünyanın gözünün 2 Mart’taki mitingde olacağını belirten Çakıcı, Kıbrıs Türk halkının ortaya koyduğu esas iradeye zarar verecek davranışlardan uzak durulması gerektiğini ifade etti.  
 “UMUT Projesi”
AK Parti tarafından dayatılan ekonomik paketin geri çekilmesini talep ederken, TDP olarak ortaya alternatif bir proje koyduklarını belirten Çakıcı, “Biz diğer partiler gibi sadece eleştiri yapmıyoruz.
TDP olarak ev ödevimizi yaparak, sivil toplum örgütü, sendika, akademisyenler ve alanında uzman kişilerin de katkı koyduğu bir proje hazırladık. Yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda sosyal, siyasal ve kültürel içerkli Umut Projesi’ni toplumun tüm katmanları ile paylaşmaya devam edeceğiz.
Kıbrıs Türk halkının yapısına uygun ve Kıbrıs’ın şartlarına göre hazırlanan bu proje geliştirilmeye açıktır” şeklinde konuştu.   
TDP Genel Başkanı Çakıcı konuşmasının sonunda geçmiş yönetimde görev yapan kişilere teşekkür edereken, yeni seçilen başkan ve yönetim kurulu üyelerini ise kutladı ve başarılar diledi.
MUSTAFA EMİROĞLULARI
TDP Mağusa milletvekili, Mağusa İlçe Başkanı Mustafa Emiroğluları, kongrenin düzenlenmesinde emeği olan herkesi kutlayarak başladığı konuşmasında, gençlerin gönüllü olarak göreve talip olmalarının önemine dikkat çekti ve bunun kendilerini hem umutlandırdığını, hem de gururlandırdığını söyledi.
Toplumun çok zor günlerden geçtiği bir dönemde, ülkenin geleceği ve toplumsal kazanıma ulaşılması adına görev alan gençlerin, verilen mücadelede çok önemli rolleri olduğuna dikkat çeken Emiroğluları, TDP’nin tüm örgütleriyle kollektif bir çalışma ile kararlı mücadelesini sürdüreceğini ifade etti.
Yaptıkları tüm uyarılara rağmen, toplumsal değil, bireysel ve partisel düşünen hükümet yetkililerinin ülkeyi kaosa sürüklediğini belirten Emiroğluları, içinde bulunulan süreçte TDP’ye büyük görevler düştüğünü vurguladı.
Emiroğluları; “Bizim derdimiz halkımızın geleceğidir. Toplumun varolmasıdır. TDP, Toplumsal Varoluş Mücadelesinin motor gücü olmaya devam edecektir” dedi.
EVRİM BENZETSEL
TDP Gençlik Örgütü Genel Sekreteri Evrim Benzetsel de konuşmasında, toplumsal mücadele verilen bu tarihi dönemde görev ve sorumluluklarının bilinciyle, mücadelelerini sürdürdüklerini kaydetti.
Gençlerin göç etmediği, kültürümüzün yozlaşmadığı, partizanlıkların, faşizanlıkların, ahbap çavuş ilişkilerinin yaşanmadığı bir sistem yaratma adına mücadele verdiklerini belirten Benzetsel; “Bizler geleceğini karanlık görmekten bıkan bir toplumun, yarınlara umutla bakabilmesi için gereken tüm çabayı sarfetmeye hazırız” dedi.
HULUSİ BUĞRA ÖZOĞUL
TDP Mağusa İlçesi Gençlik Örgütü Başkanlığına seçilen Hulusi Buğra Özoğul da konuşmasında, kendisine bu görevi layık görenlere teşekkür etti.
Özoğul, Yönetim Kuruluna seçilen arkadaşlarıyla birlikte, çözüm, özgürlük ve demokrasi adına yılmadan usanmadan mücadele edeceklerini söyledi.
Planladıkları projeler, etkinlikler ve hedefleri hakkında bilgiler de veren Özoğul, özellikle en büyük sorun olarak görünen, göç, kumar, fuhuş ve uyuşturucu konularında aktif çalışma yürüteceklerini belirtti. 
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu Yarın Toplanacak
 
Antalya’da Çaldılar Manavgat’ta Yakalandılar
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu Yarın Toplanacak
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu yarın yasama görevini yerine getirmek ...
Sendikal Platform’un Grevleri Yarın da Devam Edecek
Sendikal Platform’un, hükümetin bazı yasal düzenleme, kararname ve uygulamalarının ...
Hükümet ile Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Uzlaşmaya Vardı
Başbakan İrsen Küçük, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Zorlu Töre ile Kıbrıs ...
TDP "Umut Projesi"ni Gazimağusa'da Dağıttı
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), “Umut Projesi” kitapçığının dağıtımını ...
 
 
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan Faaliyet Raporu
Telekomünikasyon Dairesi, geçen aralık ayında tesis ettiği 522 yeni telefon ...
Küçük: "Görüşmeler Çok Olumlu Geçti "
Başbakan İrsen Küçük, TC Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kıbrıs İşlerinden ...
Sendikal Platform'dan Denktaş'ın Kampanyasına Destek
Sendikal Platform, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş tarafından ...
Eroğlu, Rektörleri Kabul Etti
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Prof. ...
 
 
Küçük, Erdoğan ile Görüştü
Başbakan İrsen Küçük, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.
Eroğlu:’’BM'nin Mülkiyet Uzmanları, Özel Temsilcilerle Görüşecek
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, BM’nin mülkiyetle ilgili uzmanlarının Kıbrıs’ta ...
TDP, "Umut Projesi"ni Dağıtmaya Devam Ediyor
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) tarafından bir süre önce hazırlanarak ...
İskele‘de Elektrik Kesintisi
Orta gerilim proje çalışmaları nedeniyle yarın İskele'de Cyprus Gardens ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
GAÜ'de Türkan Şoray ile Ediz Hun Söyleşisi

GAÜ'de Türkan Şoray ile Ediz Hun Söyleşisi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Kıbrıs’ın Sahibi Biziz
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya