Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   15/22 °C
 
 
    Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”  
 
    Antalya Büyükşehir Zabıtası’ndan çöp ev tahliyesi  
 
    TODEV' den Mum Atölyesi Açılışı  
 
    Av.Turgay Karaca'nın En Mutlu Günü  
TDP’den 69 Maddelik Manifesto
TDP’den 69 Maddelik Manifesto
 
TDP’nin “iktidar manifestosu” adını verdiği manifesto dün gece açıklandı. Manifestonun açıklandığı, “Zamanı Geldi” sloganıyla Bedesten’de gerçekleştirilen organizasyon, saat 20:00’de başladı.
 
22 Kasım 2012 Perşembe - 13:34

69 maddelik manifestoda TDP’nin tek başına iktidara gelmesi halinde yapmayı taahhüt ettikleri yer alıyor.
Manifestoda, “TDP’nin iktidara gelmesi halinde Kıbrıs sorununda erken çözüm ve 1 Ocak 2026’da Kıbrıslı bir Türk’ün Avrupa Birliği (AB) dönem başkanı olma vizyonunu sürdüreceği; kendi evlerinin efendisi olarak, başı dik, insanı merkez alan ve anayasa ile yasaları harfiyen uygulayan gerçek bir iktidar olacağı; demokratikleşme ve sivilleşme yolunda gereken her türlü icraatı yapacağı; bozulan sosyal adaleti her ne pahasına olursa olsun tekrar kuracağı; Sivil Savunma Teşkilatı, KKTC Merkez Bankası ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın başında, vatandaşların olmasını sağlayacağı” kaydedildi.
Gecede açılışın ve müzik dinletisinin ardından TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, ardından da TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı birer konuşma yaptı. Daha sonra manifesto, TDP MYK Üyesi ve Hukuk Komitesi Başkanı Barış Mamalı, Kadın Örgütü Başkanı Seval Oyaltan ile MYK Üyesi Özman Birinci tarafından okundu.
Sunumunun ardından, TDP Genel Başkanı Çakıcı ve parti yetkilileri, ayağa kalkarak manifesto için yemin edip konuklarını selemladılar.
ÇAKICI: “YERİNE GETİRMEZSEK HALK BİZE HESAP SORSUN”
TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, konuşmasında, Toplumcu Demokrasi Partisi’nin manifestosu Kıbrıs Türk halkına sunulurken TDP’nin yöneticilerinin eski başkan ve yetkililerinin, MYK üyelerinin aralarında olduğunu söyledi.
TDP iktidara geldiği zaman Kıbrıs Türk halkına sunacağı manifestoyla ilgili yemin vermeye geldiklerini kaydeden Çakıcı, kimsenin TDP’nin diğer partilere benzediğini söylememesini istedi ve TDP’de toplumun ve iş hayatının her kesiminden örnek kişilikleriyle takdir toplayan bir çok kişi bulunduğunu ifade etti.
TDP’de şaibe, yasa dışılık, usulsüzlük ve denenmişlik olmadığını söyleyen Çakıcı, TDP’nin denenmemiş bir ekiple Kıbrıs Türk halkının karşısında durduğunu kaydetti.
“TDP TEK YUMRUK OLARAK KIBRIS TÜRK HALKININ KARŞISINA ÇIKTI”
Tüm partilerin kavga ettiği bir dönemde kendilerinin tek yumruk olarak Kıbrıs Türk halkının karşısına çıktığını ifade eden Çakıcı, partilerinin geçmişleriyle de övündüklerini, TDP’de geçmişinde çok özel, önemli ve büyük başarılara imza atmış isimlerin bulunduğunu kaydetti.
“Öyle bir dönemden geçiyoruz ki bu bizim kurtuluş savaşımızdır” diyen Çakıcı, kayıt dışılık, suç oranında artış, çocuk tacizi, yasa dışılık gibi olayların hat safhada olduğu, belediyelerin battığı, bileşik faiz mağdurlarının mahkeme koridorlarında gezdiği, hastanelerde sigortalıların dahi para ödediği bir dönemden geçildiğini savundu.
“KENDİ KENDİNİ YÖNETMEYİ BIRAKIN…”
Kıbrıs Türkü’nün, kendi kendini yönetmeyi bırakın, belediyelerini bile yönetemediği bir dönemden geçtiğini dile getiren Çakıcı, Kıbrıs Türk halkının büyük mücadeleler vererek ve büyük bedeller ödeyerek bugüne kadar varlığını sürdürdüğünü ve dik durmaya devam etmesi gerektiğin kaydetti.
TDP’nin de dik duruşun en büyük temsilcisi olduğunu belirten Çakıcı, “Kıbrıs Türk halkına yalan söylemek için değil, kendi kendini yönetme yönünde mücadele vermek için buradayız” dedi.
“GERÇEKLEŞTİRMEZSEK ALLAH BİZE İKTİDAR NASİP ETMESİN…”
Çakıcı, halkın TDP’yi tek başına iktidara getirmesini istedi ve “O zaman söylediklerimizi, deklere ettiklerimizi gerçekleştirmezsek Allah bize iktidarı nasip etmesin” şeklinde konuştu. Çakıcı TDP tek başına iktidara geldiğinde manifestodaki tek bir maddeyi yerine getirmemesi halinde halkın kendilerine hesap sormasını da istedi.
“FARKLILIKLARI ZENGİNLİK OLARAK GÖRÜYORUZ”
TDP’nin sosyal adalete büyük önem verdiğini, farklılıkları zenginlik olarak gördüklerini kaydeden Çakıcı, eşitlik, adalet, hukuk devleti, sosyal adalet istediklerini, hastanelerde ücret ödenmemesini, birleşik faizin kaldırılmasını, kamu, yargı ve sağlık reformu istediklerini anlattı.
Çakıcı, TDP iktidara geldiği zaman yasa dışılık yapanların bunun hesabını vereceğini de söyledi ve TDP’nin hata yapma, koltuk sevdalısı olma lüksü olmadığını; kendi ayakları üzerinde duran bir ekonominin yaratıcısı olmak istediklerini vurguladı.
“YALNIZ DEĞİLİM, TDP’DE ÇOK DEĞERLİ İNSANLAR VAR”
Zaman zaman TDP’de kendisinin yalnız olduğunun söylendiğini ancak bunun doğru olmadığını vurgulayan Çakıcı, yanında, TDP içerisinde çok değerli insanlar bulunduğunu ve manifesto açıklanırken Kıbrıs Türk halkının karşısına hep birlikte çıktıklarını söyledi.
ÖZYİĞİT: “HEPSİ AYNI MASALINA SON VERME ZAMANI GELDİ”
TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, konuşmasında son dönemlerde toplum içerisinde tüm siyasi partilerin aynı olduğu yönünde yorumlar yapıldığını kaydederek, bu yolla toplum üzerinde bir nevi umutsuzluk ve çaresizlik ruh halinin hakim kılınmaya çalışıldığını belirtti.
“Hepsi aynıdır, hiçbiri bir şey yapamaz masalına son verme zamanı artık gelmiştir” diyen Özyiğit, TDP’nin sahip olduğu sosyal demokrat değerlerle, ülke sorunlarını çözebilecek inanç ve kararlılıkta olduğunu savundu.
Özyiğit, bu amaçla ülkede gelinen son durumu ve sorunları tespit eden ve ülkeyi bu durumdan kurtaracak siyasi duruş ve amaçları ortaya koyan manifestoyu kaleme aldıklarını söyledi.
“EKONOMİK, SOSYAL, ÇEVRESEL, KURUMSAL VE POLİTİK YAPI DAHA KÖTÜ BİR NOKTAYA GELDİ”
Kuzey Kıbrıs’taki ekonomik, sosyal, çevresel, kurumsal ve politik yapını giderek daha kötü bir noktaya geldiğini savunan Özyiğit, ekonomik sorunların yanında, özellikle son 10 yıllık dönemde, sosyal sorunların ciddi artış gösterdiğini, çevresel tahribatın ise tahammül edilemez bir noktaya ulaştığını iddia etti.
Son 10 yıllık dönemde, demografik yapının daha da bozulduğunu, kontrolsüz nüfus akışı yüzünden nüfusun bilinemediğini, kamusal eğitim ve sağlık hizmetlerinin ciddi bir gerileme içinde olduğunu öne süren Özyiğit, şöyle konuştu:
“Eğitim ve sağlık, temel kamusal hizmet alanı olmaktan çıkmış, kar amacı güden bir ekonomik sektöre dönüşmektedir. Parası olanın iyi eğitim ve sağlık hizmeti alabildiği, olmayanın ise giderek daha kötü hizmet aldığı bir yapı oluşmuştur”.
“YOLSUZLUK VE HUKUKSUZLUK ARTTI”
 
Özyiğit, son yıllarda yolsuzluk ve hukuksuzlukların arttığını, emek sömürüsünün önüne geçilemediğini, giderek çoğalan gece kulüplerinde kadın ticareti yapılmasına sessiz kalındığını, faiz yükü altında toplumun en mağdur kesimlerinin ezdirildiğini, gelir dağılımında denge kurulamadığını, işsizliğin giderek büyüdüğünü, özellikle son hükümet döneminde, özelleştirme adı altında kamu varlıklarının belli kesimlere peşkeş çekildiğini iddia etti.
Başkent Lefkoşa Türk Belediyesi başta olmak üzere, birçok belediyenin sorumsuz ve kötü yönetimler tarafından borç batağına sürüklendiğini öne süren ve çalışanların yaşadığı mağduriyetin yanı sıra, kirlilik yüzünden halk salgın hastalık tehlikesiyle baş başa bırakıldığına da dikkat çeken Özyiğit, “Kendi kurultayında bile Parti Tüzüğünü pervasızca çiğneyen İrsen Küçük’ün Genel Başkanlık yetkileri mahkeme tarafından elinden alınmış, yetkisiz bir başbakan yönetiminde ülke daha da kaosa sürüklenmiştir” iddiasında bulundu.
Bu tabloda 1974’ten bugüne kadar devam eden yapısal sorunların payının büyük olduğunu kaydeden Özyiğit, bu yapısal sorunların en büyük nedeninin ise Kıbrıs Sorunu’nun çözümsüz kalmış olması olarak görülebileceğini de ifade etti. Özyiğit, geçmiş hükümetlerin yönetim anlamındaki ciddi başarısızlıklarının ve siyasi irade eksikliklerinin etkisinin de göz ardı edilemeyecek büyüklükte olduğunu da iddia etti.
Özyiğit, Kıbrıs meselesinin çözümünün, sadece kendi ellerinde olmadığını, fakat kötü yönetimden kaynaklanan yapısal veya dönemsel sorunları çözebilecek siyasi iradeyi ortaya koyabilecek bir hükümeti iktidara taşıyabilmek ve adım adım sorunları çözebilmenin mümkün olduğunu da ifade etti.
Özyiğit, “Toplumcu Demokrasi Partisi, sosyal demokrat bir parti olarak bu sorumluluğu ve görevi üstlenmeye hazırdır. Bu manifestoda ifade edilen söz konusu siyasi duruş ve yemin; kendi ayakları üzerinde durabilen ve kendi kendini yönetebilme iradesini ortaya koyan bir halk için, sosyal adaletin yaşadığımız bu topraklar üzerinde hakim kılınabilmesi için ve hem insanların, hem de diğer canlıların yaşamlarını sağlıklı ve nitelikli bir şekilde sürdürebilecekleri bir çevre yaratmak için, büyük özveri göstererek yıllarca mücadele veren insanlarımıza karşı Toplumcu Demokrasi Partisi’nin siyasi sorumluluğu ve borcudur” diye konuştu.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası'ndan EL-SEN'e Destek
 
Güzelyurt'ta Çevre Duyarlılığı Günü
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
CTP Genel Başkanı Yorgancıoğlu: Halkı UBP’nin Baskılarından Kurtaracağız
CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, “Hükümetin, halkın ekonomik ...
DP Genel Başkanı Denktaş'tan Hükümete Sağlık Eleştirisi
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, hükümetin sağlık alanındaki ...
Yorgancıoğlu: Kıbrıs Türk Halkı, UBP Zihniyetini Sandığa Gömmek İçin Gün Saymaktadır
CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, binlerce vatandaşın korkulu rüyası ...
TDP Genel Başkanı Çakıcı: Belediyeler Derebeylik Haline Getirildi
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, belediyelerin ...
 
 
TDP Genel Başkanı Çakıcı, Mahkeme Kararını Yorumladı
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Lefkoşa ...
TDP Genel Sekreteri Özyiğit: TDP Mutlaka Hesap Soracaktır
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, Lefkoşa ...
CTP-BG Güzeyurt'ta Seçim Hazırlığına Başladı
Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Güzelyurt İlçe Örgütü, ...
Kurultay Davasında Ara Emir Kararına Doğru
UBP Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif’in UBP Kurultayı Divan Başkanlığı ...
 
 
CTP-BG Genel Başkanı Yorgancıoğlu, Gazimağusa'yı Ziyaret Etti
Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu ...
UBP Genel Yönetim Kurulu Belirlendi
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Yönetim Kurulu’nda yer alacak 11 Parti ...
TDP'den, İki Yasa Önerisi
Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Çakıcı, Parti olarak, KKTC genelindeki ...
KTAMS TDP'yi Ziyaret Etti
KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan, TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı’dan ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Kıbrıs’ın Sahibi Biziz
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya