Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/21 °C
 
 
    Meteorolojik uyarı üzerine ekipler Antalya'da teyakkuzda  
 
    BATEM'de 91. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinliği  
 
    KKTC'de Meteoroloji Fırtına İçin Uyardı  
 
    Trafik Kazası Geçiren KKTC Maliye Bakanı Berova'dan ''iyi ki varsiniz 'açıklaması  
THY’de Kablosuz Teknoloji Dönemi Başlıyor
THY’de Kablosuz Teknoloji Dönemi Başlıyor
 
THY, uçaklarında cep telefonu ve kablosuz internet kullanımıyla ilgili başlangıç tarihi belli oldu
 
18 Aralık 2010 Cumartesi - 15:03

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, uçaklarında cep telefonu ve  kablosuz internet kullanımıyla ilgili başlangıç tarihini açıkladı.Temel Kotil, Star Alliance ittifakı genel müdürler toplantısı için gittiği Yeni Zelanda'dan dönüşünde soruları yanıtladı.
''THY beş yıldızlı hale ne zaman geçecek?'' sorusuna Kotil, ''Biz dört yıldızı üç yıl önce almıştık ve üç yıldır aynı yerde saymak doğru olmaz. 2010'da dört buçuğa kadar geldik, inşallah 2011'de beş yıldıza çıkacağız. Bunun için ne gerekiyorsa, paramız da var, emeğimizi de ortaya koyarız, niyetimizi de ortaya koyduk zaten ve bunu alacağız. Star Alliance içinde beş yıldızlı sadece iki havayolu şirketi var. Bunların ikisi de Asya şirketi. Biri Singapur Havayolları, diğeri de Güney Kore'nin ikinci havayolu şirketi Asiana. İnşallah Star Alliance içinde beş yıldıza sahip üçüncü havayolu biz oluruz. Tüm dünyada zaten sadece 6 havayolu şirketi beş yıldıza sahip. Gelecek yıl küme düşen olmazsa biz 7. beş yıldızlı havayolu olacağız. Beş yıldızlı havayolu Avrupa'da ve Amerika'da hiç yok. Biz Avrupa'nın ilk beş yıldızlı havayolu olmak istiyoruz. Tabii ki beş yıldızlı bir havayolu olmak bir sonuçtur, ama biz bunun için gereken çabayı harcıyoruz ve harcıyacağız'' cevabını verdi.

SPONSORLUK VE REKLAMLARA GIPTA İLE BAKIYORLAR

THY'nin son yıllarda Manchester United, Barcelona futbol takımları ile Euroleague basketbol ligine sponsor olması, Kevin Kostner'li reklam filmlerinin ardından şimdi de ABD'nin dünyaca tanınan basketbol oyuncusu Kobe Bryant'ın gelecek yılki reklam filmlerinde oynayacağını kaydeden Genel Müdür Kotil, ''Kobe Bryant'lı reklam filmlerimizin çok ilginç bir senaryosu var. Şimdi açıklayamam ama gelecek yıl hep birlikte göreceğiz. Mart ayından itibaren bu filmler ABD ve Ortadoğu ülkelerinde, daha sonra da tüm dünyada gösterilmeye başlanacak'' dedi.
Dünyadan bu konuda ne tür tepkiler aldıklarını anlatırken de Kotil, ''Geçenlerde Cenevre'de bir toplantı vardı. Büyük bir havayolunun genel müdürü bu konuyu açtı ve öbür bir genel müdür de bunu destekledi. İsimlere girmek istemiyorum. Gerçekten bize imrenerek bakıyorlar. Dünyanın en büyük havayollarının genel müdürleri yaptıklarımıza imrenerek bakıyorlar. Geçenlerde bakma fırsatım oldu, dünyanın prestijli havayollarının reklam filmlerine ve bir de bizimkilere baktım. Gerçekten mesafe almışız. Gerçi yaptıklarımızı hep daha iyisini yaparız diye geri itiyoruz ama gerçekten mesafe almışız'' diye konuştu.

OCAK'TAN İTİBAREN UÇAKLARDA CEP TELEFONU, WİFİ KULLANILACAK

THY Genel Müdürü Temel Kotil, teknolojik yenilikleri de yakından izlediklerini ve yeni teslim edilen uçakların bu alanda da en ileride olacağını belirterek, ''Biz yaptık mı en iyisini yaparız. Bu teknolojiler her uçakta gelemiyor. Türkiye'ye son teslim edilen Boeing 777'lerde satıcı firma Boeing ve Panasonic bunu yetiştiremedi. Ama yılbaşı itibariyle 777 tipi uçaklarımızda hem uydudan canlı televizyon yayını olacak, uydu anteni bağlandı, ayarları yapılıyor. Hem cep telefonu kullanacaksınız hem de wifi (kablosuz internet bağlantısı) dediğimiz sistemleri, her türlü bağlantıyı kullanabileceksiniz, bu da teknolojinin son noktası. Daha önce teslim edilen 777'lerde bu sistemleri biz yapacağız, yeni gelecek 777'ler ise Boeing tarafından bu teknoloji kurulmuş olarak gelecek ve Ocak itibariyle bu hizmet başlayacak'' şeklinde konuştu.
Avrupa'da havayolu şirketlerinin envanterlerindeki uçakların yaş ortalamasının 17 olmasına karşın THY filosunun yaş ortalamasının 6 olduğunu vurgulayan Kotil, 2011'de teslim edilecek yeni uçaklar ve eski kiralık uçakların elden çıkarılmasıyla filo yaşının daha da gençleşeceğini vurguladı. Kotil, şu anda THY'nin elinde 20 adet uzun mesafe uçağı bulunduğunu, gelecek yıl sonuna kadar bu rakamın 38'e çıkacağını bildirdi.

UÇUŞLAR ARTACAK

Türk Hava Yolları için 2011'in çok daha heyecanlı bir yıl olacağını söyleyen THY Genel Müdürü, şöyle devam etti:
''2011 yılında bizim uzun uçuşlarımız artacak. Mesela şu anda Amerika'nın iki noktasındayız, dörde çıkıyor, beşe çıkacak. Daha sonra daha da sayı artacak. Uzakdoğu'da da aynısı olacak. Kapsama alanımız genişliyor. Geniş kapsama alanı ve dar kapsama alanı diye iki alanımız var. Dar kapsama alanında zaten çok etkin bir havayoluyduk. 2011'de geniş kapsama alanında da aynı etkinliğe geliyoruz. Ve birbirleriyle paslaşmaları, yolcu vermeleri söz konusu. Bu ne demektir, Avrupa bölgesinden, Ortadoğu'dan, Orta Asya'dan, Afrika'dan toplayacağız buralara getireceğiz, buralardan topladığımız insanları da oraya götürüp dağıtacağız ve böylece çok iyi para kazanmış olacağız. Amerika'da Los Angeles'a uçuşları başlatacağız, diğer noktaları da planlıyoruz. Aynı zamanda Uzak Doğu'da Vietnam başlıyor, Filipinler 'de Manila başlıyor, Bangladeş'in başkenti Daka başlıyor. Bunların arkasından gelecek başka noktalar da var ve kapsama alanında zaten dünyada 8.sekizinciyiz ve inşallah bu yeni uçuş noktalarıyla 7, 6 ve 5. sıraya doğru yükseleceğiz.''

ATLANTİK ÜZERİ UÇUŞLARI GÜNDE 20-30 SEFERE ÇIKARMAMIZ GEREKİYOR

Amerika'nın çok büyük bir pazar olduğunu, Star Alliance içinde bazı havayollarının Atlantik üzerindeki uçuşlarından çok iyi paralar kazandıklarını, dünya hava trafiğinin de yüzde 66'sinin Doğu Batı koridorunda yaşandığını kaydeden Kotil, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Hem Amerika ayağı var hem Avrupa ayağı var. Biz tabii Avrupa ayağını meydana getiriyoruz. THY Atlantik'te çok küçücüktü. Rahmetli Turgut Özal'ın döneminde 1984 yılında ilk New York seferleri başlatıldı. Arkasından Şikago uçuşu geldi ve orada kaldı, hiç ileri gitmedi. Şimdi bu yaz itibariyle New York seferlerini günde ikiye çıkarıyoruz, Daha önce bir sefer yapılıyordu. Şikago haftada dört seferdi, onu günlük hale getirdik, etti günde üç artı sefer. Washington DC'yi başlattık, etti günde 4 sefer. Arkasından Los Angeles'i başlatacağız ve belki arkasından onu San Fransisco'ya da uzatırız, beş sefer. Daha önce Şikago ve New York birlikte günde bir seferdi, günde bir seferlerden beş sefere geldik. Ama burada Star Alliance içinde bazı havayolları var, Atlantik üzerindeki günlük uçuşları 50 ile 100 arasında. Tabii bizim günde 100 sefere ulaşacağımızı söylemek için çok erken olur ancak bizim Atlantik üzerinde günde en az 20-30 sefer yapmamız gerekiyor. Buna gücümüz yeter.''
Atlantik üzerindeki büyük pazarın ABD olduğunu hatırlatan Kotil, şunları söyledi:
''Kanada da var ama orada biraz anlaşmalarda sıkıntı çıkıyor, uçuş haklarında biraz kısıtlama var. Ama Latin Amerika var. Meksiko City'ye uçma planımız var. Air Mexico ortadan kalktığı için orada bir boşluk oluştu. Daha Güneye inersek Sao Paolo'ya uçuyoruz, uçmadığımız Arjantin var, Buenos Aires planlarımız içinde. Dolayısıyla bize Atlantik üzeri 30 uçuş gerekir. Ama bunu koymamız beş yılımızı alır, hızlı bir şekilde artıracağız onu. Bir de ABD'ye direkt uçuşun şöyle bir gerekliliği var. ABD içinde transfer çok zor oluyor. New York'a getirdiğimiz yolcunun pasaport kontrolünden, gümrük kontrollerinden geçmesi çok zor oluyor, zaman alıyor. Biz de tüm yolcularımızı, hem Türk yolcuları hem de yöreden topladığımız Rusya'dan, İran'dan, Suriye'den ve diğer Ortadoğu ülkelerinden, Balkanlardan topladığımız yolculara iyilik yapmak istiyoruz. ABD'de dokuz noktaya çıkacağız. Toplamda Amerika kıtasında bu 15 nokta olur ama bu da beş yıllık bir süre alır.''

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Kendi Ölümünü Çekti
 
Kurultay’dan Fırsat Bulup da Halkın İçine Giremeyenler Var
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Malatya Belediyesi’nden Muharrem Ayı İftarı
Malatya Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle iftar yemeği verdi.
2010 THY’nin ‘Türbülans’ Yılı
Milyonlarca dolarlık reklamlarıyla dünya basınında ilgi odağı olan milli ...
Yılbaşı Timi Görevde
İstanbul Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 300 kişilik ekip, yaklaşan yılbaşı ...
İddaa'dan Kazandığı 800 Bin TL’yi Kabul Etmedi!
Dünya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, İddaa'dan isim hakkı olarak ...
 
 
‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ Bilgisayar Oyunu Oldu
Bir internet sitesinde yer alan ''Fatmagül'ün Suçu Ne?'' dizisinin bilgisayar ...
Balıksekir'de camide patlama
Bandırma İlçesi'ndeki Eski Garaj Camii'nde doğalgaz sıkışmasından kaynaklandığı ...
Lüks Araçlar Yok Satıyor
Küresel krizin etkilerini üzerinden tamamen atamayan Avrupa ülkelerinin ...
Yaşlı Kadının Cesedi Evinden 300 Metre Uzakta Bulundu
Kar yağışı altında evinden çıkan yaşlı kadın 300 metre uzaklıkta yaşamını ...
 
 
Okul Müdürü 18 Yıldır Sınava Giriyor
Ankara'da faaliyet gösteren bir özel okulun genel müdürü, 'ders planlaması ...
Bu Tavuklar Arabesk Dinliyor
Konya'da tavuklara arabesk müzik dinlettirilen çiftlikte, kırık yumurta sayısı yüzde 90 azaldı
İstanbul 150 Dünya Şehri Arasında Birinci
İstanbul, dünya genelindeki gelişmiş 150 şehrin değerlendirildiği Metropoliten ...
Çöplükten Şapel Çıktı
Kırıkhan'da daha önceki yıllarda çöplük olarak kullanılan alanda yapılan ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de Meteoroloji Fırtına İçin Uyardı

KKTC'de Meteoroloji Fırtına İçin Uyardı

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
ABD ve İsrail’in Çöküş Süreci mi Başlıyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya