Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   18/25 °C
 
 
    Giresunspor Başkanlığı İçin Gözler İş Adamı İsmail Demir 'de  
 
    Oğuzhan Hasipoğlu :Masadan Kaçmadık  
 
    Kırcami İmarında Müjdeli Haber İstinaf Mahkemesinden Geldi  
 
    ASFİM’de Parkinson Hastalarına özel egzersiz  
Tarihi Garın Çatısı Yandı
Tarihi Garın Çatısı Yandı
 
Tarihi Haydarpaşa Tren Garı'ndaki yangın, denizden de yapılan müdahaleyle söndürüldü
 
29 Kasım 2010 Pazartesi - 09:17

Tarihi Haydarpaşa Tren Garı'nın çatısında saat 15.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.
Garın üst katında başlayan ve tüm çatı katını saran yangın, İstanbul'un Avrupa yakasından da göründü.
Yangına Kartal, Üsküdar ve Kadıköy itfaiye ekipleri müdahale ederken, itfaiye ekipleri anonslarla Avrupa yakasındaki itfaiye ekiplerinden de yardım talebinde bulundu.
Yangına müdahale etmeleri için Anadolu yakasındaki bütün itfaiye gruplarının takım ve müfrezelerini çıkartmaları istendi.
Yangına denizden de müdahale edilirken, gar binası çalışanları ve yolcular tahliye edildi. Polis ekipleri de bölgede güvenlik önlemi aldı.
Garda 15.30 sıralarında başlayan yangın tamamen söndürüldü.
Yetkililer, yangının tekrar çıkmaması için itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmalarını sürdürdüğünü, bu çalışmaların tamamlanmasının ardından ekiplerin gardan ayrılacağını ifade ettiler. Tarihi Gar'ın etrafında ambulanslar bekletilirken tüm tren seferleri durduruldu.

YOLCULAR SÖĞÜTLÜÇEŞME İSTASYONUNA YÖNLENDİRİLİYOR

Bu arada Haydarpaşa Tren Garı'nda çıkan yangının ardından tren seferlerinin iptal edilmesi nedeniyle sabah saatlerinde gara gelen vatandaşlar Söğütlüçeşme Tren İstasyonuna yönlendiriliyor.
Gar girişine güvenlik şeridi çekilirken, içeriye girilmesine de izin verilmiyor. Gar içinde ise polis ekipleri güvenlik amacıyla bekletiliyor.

DENİZDEN MÜDAHALE EDİLDİ

Yangına denizden de müdahale edildi. Sahil güvenliğe ait gemi de su sıktı.
Anadolu yakası itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangına, Sahil Güvenliğe ait bir yangın söndürme gemisi de denizden destek verdi. 
    
YANGIN KONTROL ALTINDA

TCDD Haydarpaşa Gar Müdürü Orhan Tatar, çatı katında başlayan yangının kısa sürede itfaiye ekiplerine bildirildiğini belirterek, itfaiye ekiplerinin başarılı çalışmaları sonucu yangının diğer katlara sıçramadan kontrol altına alındığını ifade etti.
Tatar, ''Yangın büyük ölçüde kontrol alındı. İncelemelerimiz devam ediyor. Yangının çıkış sebebi ile ilgili henüz net bir bilgi edinemedik. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da olay yerinde. İncelemelerimiz sürüyor'' dedi. 
Tatar, yangın anında Gar çalışanlarının ve yolcuların kısa sürede tahliye edildiğini de sözlerine ekledi.
          
CAN KAYBI VE YARALI YOK

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Haydarpaşa Tren Garı'ndaki yangının çıkış nedeniyle ilgili olarak itfaiyenin teknik raporuna göre bilgi verileceğini bildirdi.
Olayda ölü ya da yaralı bulunmadığını kaydeden Vali Hüseyin Avni Mutlu, yangının çıkış nedeniyle ilgili itfaiyenin teknik raporuna göre bilgi verileceğini bildirdi. Mutlu, ''Binamızda küçük bir onarım çalışması var. Ama bu onarım çalışmasının olduğu yerde midir? bir başka yerde midir yangının çıktığı yer? Bütün bunları rapor doğrultusunda açıklayabileceğiz'' dedi.

UÇAK VE HELİKOPTER KULLANIMINA GEREK KALMADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Haydarpaşa Tren Gar'ında çıkan yangın için Ankara'dan havadan söndürme araçlarının getirildiğini, ancak yoğun söndürme çalışmaları nedeniyle bu araçlara gerek kalmadığını bildirdi. İtfaiyenin geç geldiği ve yangına müdahale edemediği iddialarının da gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.
AKOM'dan yapılan yazılı açıklamada, yangından hemen sonra yapılan ilk belirlemelere göre, ahşap çatı katında yalıtım ve çatı tamiratı çalışmaları yapıldığı, günlük çalışmaların bitiminden sonra yangının başladığı bildirildi.
Yangının koku ve dumanın yayılmasıyla anlaşıldığı belirtilen açıklamada, gar personelinin zaman kaybetmeden itfaiyeden yardım istediğinin anlaşıldığı kaydedilerek, ''Yangının duyulmasından kısa bir süre sonra İstanbul Valiliği ve İstanbul İtfaiyesi tarafından Ankara'dan havadan söndürme aracı getirtilerek havaalanında konuşlandırıldı. Ancak yapılan yoğun söndürme çalışmaları nedeniyle uçak ve helikopterlerin kullanılmasına gerek kalmadı. Binanın hassas, kagir ve ahşap karışımı olması nedeniyle teknik ve özellikli söndürme çalışması yapıldı'' ifadeleri kullanıldı.
Yangının İstanbul İtfaiyesi ve söndüren gemilerinin müdahalesi ile yayılmadan söndürüldüğü vurgulanan açıklamada, alınan ihbarlarla alarma geçen itfaiyenin tüm gruplardan ekiplerini bölgeye sevk ettiği, Kadıköy grubunun olay yerine 15.28'de gelerek yangına müdahale etmeye başladığı bildirildi.
          
ÇATIDAKİ İZOLASYONDAN KAYNAKLANMIŞ OLABİLİR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, Haydarpaşa Garı'ndaki yangının çıkış nedeniyle ilgili ilk tahminlerinin, ''Çatıda yapılan izolasyon çalışmasından kaynaklandığı'' yönünde olduğunu belirterek, ''Çünkü bu çalışmalar yapılırken binanın çatı kısımlarına yanıcı maddeler döşenmiş. Ama kesin yangın sebebi savcılık tarafından görevlendirilecek bilirkişi heyetinin incelemeleri sonucu ortaya çıkacak'' dedi.

  
ANA HAT TREN SEFERLERİ BAŞLADI

TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsa Apaydın, Haydarpaşa Tren Garı'nda ana hat tren seferlerinin başladığını bildirdi.
Apaydın, yaptığı açıklamada, Haydarpaşa Tren Garı'nda çıkan yangın nedeniyle durdurulan ana hat tren seferlerinin, saat 20.00'den itibaren normal seyrine döndüğünü kaydetti.
ÇALIŞMALAR KAÇAK OLABİLİR
Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Haydarpaşa Tren Garı'nda belediyenin denetiminde bir onarım olmadığını belirterek, ''Eğer yangın onarım yapılan yerde çıktıysa kaçak çalışma var demektir'' dedi.
Öztürk gazetecilere yaptığı açıklamada,  tarihi binaları onarmak için her ilçede KUDEP adı verilen  birimler olduğunu, bu birimlerin onarım ruhsatı verdiğini ve yapılan çalışmaları denetlediğini belirterek, ''Burasıyla ilgili belediyemiz tarafından verilmiş bir onarım ruhsatı söz konusu değil. Başvuru var. Tabiat ve Kültür Varlıkları Kurulundan onay alınmış. Daha sonra ödenek yokluğundan bizden ruhsat alınmamış. Belediyenin denetiminde yapılan bir onarım yok. Eğer yangın onarım yapılan yerde çıktıysa kaçak bir çalışma var demektir'' diye konuştu.
          
HAYDARPAŞA GARI

1908'de İstanbul - Bağdat Demiryolu hattının başlangıç istasyonu olarak inşa edilmiştir. Gar, TCDD'nin ana istasyonudur. İstanbul'un Anadolu yakasında, Kadıköy'de bulunur. Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde Bağdat Demiryolu yanında İstanbul-Şam-Medine (Hicaz Demiryolu) seferleri de yapılmaya başlanmıştır. Devrin Osmanlı Padişahı II. Abdülhamit döneminde, 30 Mayıs 1906 tarihinde yapımına başlanmıştır. 19 Ağustos 1908 tarihinde tamamlanıp hizmete girmiştir. Bir rivayete göre binanın bulunduğu sahaya III. Selim'in paşalarından Haydar Paşa'nın adı verilmiştir. Binanın inşaatını, ''Anadolu Bağdat'' adı altında bir Alman şirketi gerçekleştirmiştir. 
Ayrıca bir Alman'ın teşebbüsüyle garın önünde mendirek inşa edilerek Anadolu'dan gelecek veya Anadolu'ya gidecek vagonların ticari eşyasını yükleme ve boşaltma işlevi için tesisler yapılmıştır.
İki Alman mimar Otto Ritter ve Helmuth Cuno tarafından hazırlanan proje yürürlüğe girmiş, garın yapımında Alman ustalarla İtalyan taş ustaları birlikte çalışmıştır. I. Dünya Savaşı sırasında gar deposunda bulunan cephanelere 1917'de yapılan bir sabotajla çıkan yangın sonucu binanın büyük bir bölümü hasar görmüştür. Yeniden onarılan bina bugünkü şeklini almıştır. 
1979'da Haydarpaşa'nın açıklarında ''Independenta'' adlı tankerin bir gemiyle çarpışması sonu meydana gelen patlamadan ve sıcaktan dolayı binanın ''O Linneman'' adlı ustanın yaptığı kurşun vitrayları hasara uğramıştır.
Haydarpaşa Garı, 1976'da aslına uygun olarak yeniden geniş çapta onarılmış ve 1983'ün sonunda dört dış cepheyle iki kulenin restorasyonu tamamlanmıştır.
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Wikileaks Belgeleri Açıkladı
 
Kepez Belediyespor Kazanmaya Devam Ediyor
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Ordu’da Trafik Kazası:1 Ölü
Ordu'nun Ünye ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti.
Haydarpaşada’ki Yangın Korkuttu
Tarihi Haydarpaşa Tren İstasyonundaki Yangın Kontrol Altına Alındı
Erdoğan: ‘YÖK’ü Kapatacağım’ Sözü Yalandır
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, YÖK’ü kapatacaklarına dair çıkan haberleri ...
Başbakan Erdoğan Rektörlerle Buluşuyor
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Dolmabahçe Buluşmaları’ kapsamında bazı ...
 
 
KPSS Rekortmenleri Savcılık İncelemesinde
KPSS'nin ilkinde tüm soruları doğru cevaplayan adayların MİT kontrollü ...
Domuz Avlarken Canından Oldu
Zonguldak'a bağlı Türkali köyünde ava çıkan iki kardeşten biri, domuzun ...
Merkezi Yönetim Bütçesi Komisyondan Geçti
2011 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda ...
Bahçeli: Hesabını Soracağız
MHP lideri Bahçeli, TSK'nın mütecaviz girişimlerle etkisiz pozisyona sürüklemesinin ...
 
 
Başörtülü Vekile Yeşil Işık
Başbakan Erdoğan, bazı vekilleri seçimde yeniden aday gösterilmeyeceğini ...
Liseli Kızın Esrarengiz Ölümü
Bursa'da dün akşam arkadaşlarının evinde eğlenen 5 liseli kızdan 14 yaşındaki ...
TEMA Uyardı: Topraklarımız Tehlikede
TEMA Vakfı Amasya Temsilcisi Turgut Umur, Türkiye topraklarının yüzde ...
Özcan’ın Yetkileri Azaltılacak
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, YÖK'ün yeni yapısının seçimden ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Giresunspor Başkanlığı İçin Gözler İş Adamı İsmail Demir 'de

Giresunspor Başkanlığı İçin Gözler İş Adamı İsmail Demir 'de

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya