Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   18/23 °C
 
 
    CTP Genel Başkan Erhürman “Yaşananlar kader değildir, umut vardır”  
 
    Workshopta bir araya gelen 400 acenteciye Kemer tanıtımı  
 
    Giresunspor Başkanlığı İçin Gözler İş Adamı İsmail Demir 'de  
 
    Oğuzhan Hasipoğlu :Masadan Kaçmadık  
Türel, Antalya'ya Yapılacak Yatırımları Anlattı
Türel, Antalya ya Yapılacak Yatırımları Anlattı
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Antalya Milletvekili Menderes Türel, Antalya'ya yapılacak yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.
 
29 Ocak 2013 Salı - 13:07

AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse ve İl başkan Yardımcısı Rıza Sümer ile birlikte Antalya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Yeni ve ekibine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Türel, Antalya Gazeteciler Cemiyetinin (AGC) ve Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) Meclisteki tek temsilcisi olmakla gurur duyduğunu ve bunu bir şeref olarak kabul ettiğini söyledi.

" Yeniden Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanlığı' na seçilen Mevlüt Yeniyi ve ekibini kutluyorum. " diyen Türel " Antalya Gazeteciler Cemiyeti ve TSYD'nin nin meclisteki tek üyesi benim, bunlar benim için iftihardır, Antalya Gazeteciler Cemiyetini üyesi olmak bir şereftir, bunu her yerde dile getiriyorum. Mesleki birçok problem var, yıpranma meselesi birkaç hafta içinde çözüldü, konunu gündeme gelmesinde çok ciddi katkım oldu, geçmişte var olan yıpranma hususu TBMM de yasalaştı ve çözüldü. " dedi.

UĞRADIĞIMIZ HAKSIZLIKLARI ALLAH'A HAVALE ETTİK

" Antalya’nın AK Parti'nin Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) en yüksek organında iki kişi ile temsil ediliyor olması Antalya için büyük kazanç. " diyen Türel " Geçtiğimiz hafta göreve başlayan Mevlüt Çavuşoğlunun Genel Başkan Yardımcılığının Antalya’ya hayırlı olmasını diliyorum Antalya daha da güçlenmiştir MYK haftada bir ortalama toplanır, partinin en yüksek karar organıdır, ülke sorunlarının ulusal ve ululaslar arası ortamda tartışıldığı bir kuruldur.

Böyle önemli bir mevkide görev yapma şansına sahip olduysak Antalya bizim için en önemli önceliğimizdir. Bizim gidecek bir yerimiz yok görev icabı Ankara’dayız mahkeme kadıya mülk değil görev tamamlandığında dönüp dolaşıp geleceğimiz yer burasıdır, bu topraklarda doğduk buralarda öleceğiz. Bizi destekleyen ya da desteklemeyen kimseye karşı toplu iğne başı kadar yanlışlık yapmadım, terbiyesizlikten sakındım üslubum sevgi ve saygı üzerine kuruludur zaman zaman haksızlıklara uğradık iftiralara uğradık, yeri zamanı geldiğnde Allah’a havale ettik. " dedi.

ANTALYA YATIRIMLARI

Antalya' ya gelmekte olan yatırımlar hızlı bir şekilde devam ettiğini hatırlatan Menderes Türel, bunları hızlandırmaya çalıştıklarını belirterek " Kepezde sütçülerde yapılacak hastane bunlardan bir tanesidir. Projeleri hazırlanmıştır, kısa bir süre sonra Nisan ayı içinde ihalesiyle ilgili süreç başlamış olu.r Projeye de baktığınızda Kepez bölgesini de çok ciddi bir şekilde değerlendirecek etkili şekilde gelişmesine katkı sağlayacak bir hastane, çift kişi yatırırsanız 500 kapasiteye kadar ulaşabilecek bir hastane.

Ağız diş hastanesiyle ilgili Vakıflar ve Milli Emlak arasında bir anlaşmazlık vardı bunu tamamladık onun tahsisi de Başbakanlık tarafından onaylandı 1-2 ay içinde ağız diş hastanesi ihalesi de Sağlık Bakanlığı tarafından ihale edilerek sonuca ulaşacak. Finike ilçesindeki Devlet Hastanesinin arazisini karayollarından devralınması işlemi tamamlandı tahsisle ilgili sıkıntı kalmadı TOKİ marifetiyle bu yıl içinde ihalesi tamamlanıp inşaatına başlanacak.

Bu 15 yıldır konulup netice alınamayan yatırımlardı. Antalya olarak sonuç alabilir noktaya geldik bu benim şahsi kazancım değil, Antalya'nın kazancı bizim kazancımızdır, sağlık yatırımlarında bölge hastanesiyle ilgili tahsis meselesini çözmek üzereyiz, bugün gündeme gelen planlamayla ilgili sıkıntı var. 2009 yılında STK' ların açmış olduğu davalar neticesinde 100 bin ölçekli imar planı mahkeme tarafından durdurulmuştu, Bakanlıkta bununla ilgili planlama sürecini başlattı, planını tamamlanmasına kadar yeni bir plan yapılmaması hususunda belediyelere bir yazı gönderdi bir ay içinde tamamlanacak.

Bu mahkemelerin yürütmeyi durdurma kararlarının arkasında, bunun arkasında yatan sebepler için hükumeti sorumlu tutmak yanlış olur, davaları açan kişiler ve odalara bir bakıp bunlara sebep olan insanlara iyi bakıp siyasi backroundlaranı inceleyip bu arkadaşların sorumluluklarını siz hatırlatacaksınız diye umuyorum. Bir çok hizmeti mahkemeler tarafından durdurulmaya çalışılmış bir insan olarak hiç pes etmedim, aksine daha çok çalıştım. Batı çevre yoluyla ilgili bundan sonra sıkıntı olacağını düşünüyorum kısa bir süre içinde Antalya' ya kazandırılacaktır" dedi.

BELEDİYECİLİK MAZERET MAKAMI DEĞİL

Belediyeciliğin mazeret makamı değil çözüm makamı olduğunu söyleyen AK parti Genel Başkan yardımcısı Antalya Milletvekili Menderes Türel, her adayın aday olmadan önce Belediye Başkanı seçilmeden önce o şehrin sorularını çözeceği iddiasıyla yarışa girdiğini belirterek " Adaylar eğer seçimler olmadan önce böyle bir iddiası varsa ondan sonra engelleniyoruz gibi mazeretler ortaya koyarlarsa halk ve medya da seçimden önce bütün sorunları çözeceğim diyordun sözlerini niye yerine getirmiyorsun diye sorar engeller muhalefetin alışkanlığı haline geldiyse muhalefette başarılı belediyeler de var, onlar başka bir iktidarla mı çalışıyorlar , iş bilenin kılıç kuşananın.

Mazeret üretmeyeceğiz çözüm üreteceğiz. Türkiye’nin geneli çini söylüyorum Türkiye' deki bütün muhalefet belediyeler bu anlayıştan kurtularak bulundukları şehrin sorunlarını çözmeliler. Belediyecilik insan hayatını kolaylaştıran beceri sanatıdır. Mazeret üretmek kolaydır, olan da o mazeretlerin arasında o şehre olur o memleketin insanlarına yazık olur. " diye konuştu.

ADAY OLACAK MI?

Bir gazetecinin mevcut görevlerine rağmen halen Antalya Büyükşehir belediyesi için adaylığının söz konusu olup olmadığı şeklindeki bir soruya da cevap veren Menderes Türel, açık kapı bıraktı.

" Ben bugün çok önemli bir görev sorumluluk alanı içinde çalışıyorum 1392 belediyenin 30 Mart seçimlerinde kazanılması yönünde bir sorumluluğum var" diyen Menderes Türel şöyle devam etti. " Her belediyeyi kazanmak istiyoruz, 29 Büyükşehirin tamamını 81 il belediyesinin tamamını kazanmak istiyoruz böyle bir sorumluluğumu varken farklı hedeflerle meşgul olmam başarımı erozyona uğratabilir. Benim için önemli olan mevcut görevimi en iyi şekilde yapmaktır .

Bunun dışında başka bir hedefim olmaz, Genel Başkan yardımcısı ve yerel yönetimler başkanı olarak bu görevimi başka hiçbir şekilde ihmal edemem. Antalya benim memleketim hep iyi şeyler olsun isterim, 15 ay kaldı yerel yönetim seçimlerini. Türkiye’deki en iyi adayları tespit etmeye çalışırken kendi adaylığımızla ilgili hesaplar içine girersek doğru şeyler yapmamış oluruz.

Bizim yapmamız gereken iş AK Partiyi yerel yönetim seçimlerine hazırlamaktır. İlerde süreç nasıl işler ne olur onu bugünden kestirebilmek mümkün değildir " dedi. Türel, şu ana kadar Antalya’dan adaylık için başvuru gelmediğini sözlerine ekledi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Polis, Amerikalı Kayıp Kadının Görüntülerine Ulaştı
 
Kazakistan'da Uçak Kazası: 20 Ölü
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Büyükşehir’den Okullara Trafik Eğitim Parkı
Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerde trafik bilinci oluşturmak için 4 okula ...
Büyükşehir'de Olağanüstü Meclis Toplantısı
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez ilçesinde bulunan Kepezaltı ve Santral ...
2.Avrupa Çocuk Filmleri Festivali Başladı
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Antalyalı çocuklara karne armağanı olan ...
Alanya Kaymakamlığı Önünde Polis Müdahalesi
Alanya ilçesinde, bir ay önce meydana gelen aşırı yağışlarda ev ve işyeri ...
 
 
Muratpaşa Belediyesi’nde Eğitim Seminerleri
Muratpaşa Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün İç Kontrol ...
Kaleiçi Koordinasyon Merkezi'ne Kavuştu
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaleiçi’nde yeni kurduğu Kaleiçi Koordinasyon ...
Çırakların Saklıkent Keyfi
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışı çevresinde ...
Alanya'da Heyecanlı Dakikalar
Antalya'nın Alanya ilçesinde yamaç paraşütü yapan Finlandiyalı turist, ...
 
 
Motivasyon Ustası Şener Büyüledi
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ...
AK Parti Sel Bölgesinde İncelemelerde Bulundu
AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Antalya Milletvekilleri Hüseyin Samani, ...
Gazipaşa Akdeniz’in Meyve Cenneti Olacak
Antalya'nın Gazipaşa ilçesini "Akdeniz'in meyve cenneti" yapmayı hedefleyen ...
Vali Altıparmak Öğrencilere Karne Dağıttı
Antalya İnönü İlköğretim Okulu’nda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
CTP Genel Başkan Erhürman “Yaşananlar kader değildir, umut vardır”

CTP Genel Başkan Erhürman “Yaşananlar kader değildir, umut vardır”

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya