Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   18/22 °C
 
 
    Trafik Kazası Geçiren KKTC Maliye Bakanı Berova'dan ''iyi ki varsiniz 'açıklaması  
 
    KANTDER'de Antalya Usulü Hibeş Etkinliği  
 
    İbrahim Tatlıses: Reddi miras yapacağım!  
 
    UBP Milletvekili Hasipoğlundan Strazburg’da Önemli Mesaj  
Türel’den Böcek’e Teşekkür
Türel’den Böcek’e Teşekkür
 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı Sahil Projesine CHP’nin eleştirilerine rağmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in suskunluğunun kendilerini destekler niteliğinde olduğunu belirterek teşekkür etti.
 
9 Ocak 2018 Salı - 02:30

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2018 yılının ilk meclis toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Açılış ve yoklamanın ardından meclis üyelerinin 145 madde oy birliği ile kabul edildi. Gündem dışı bölümde konuşan AK Parti Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar, 2018 yılının güzel kararlara vesile olmasını diledi.

Sarıkamış Şehitlerini andı, “Taşeron işçileri ilgilendiren karar hükümetimiz imza attı. Emeği geçenle şükranlarımızı sunuyoruz. Kadronun işçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. CHP İl Başkanı seçilen Ahmet Kumbul’a görevinde başarılar diliyorum. Enerji Tasarrufu Haftası çok önemli, enerji olarak her birimizi tasarruf etmeliyiz, halkımızın enerji tasarrufunda duyarlı olmasını diliyorum. Yaklaşan 10Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü şimdiden tebrik ediyorum. Meclisimizin hayırlı alacağımız kararların en iyi şekilde hizmete dönüşmesini diliyorum” dedi.

CHP Grup Sözcüsü Cansel Çevikol, 2018 yılında alacakları kararların Antalya’ya hayırlı olmasını diledi.

Çevikol, dün CHP İl Başkanlığı seçimi yapıldığını hatırlatarak, yeni görevinde Ahmet Kumbul’a ve yönetim kuruluna başarılar diledi.

Sarıkamış Şehitleri’ni de anan Çevikol, basın mensuplarının yaklaşan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü de tebrik etti.

MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli ise yeni yılın Antalya’ya Türkiye’ye güzellikler getirmesini dileyerek, “ Taşeron yapısında yapılan düzenlemeyi destekliyoruz ama keşke daha geniş çerçeveli olsaydı. Ayrıca Konyaltı Sahil Projesi’nin neden geciktiğini merak ediyoruz, bununla ilgili açıklama bekliyoruz.”dedi.

Türel, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, Sarıkamış Şehitleri ve tüm şehitlere rahmet diledi.

“Hayır diyorlar”

Türel, Konyaaltı Sahili’ndeki gecikmenin nedenini başta açılan ihaleye taliplinin çıkmaması ve ardından yaptıkları proje süreci olduğunu açıklayarak, “ Seçildiğimizde önümüzde bir proje yoktu. Projenin temini için 1 yıl süre geçti. Mimarlar Odası Antalya Şubesi’nin ortaklığında yaptığımız projeye, Mimarlar Odası Genel Başkanından bile eleştiri geldi. Yanlış varsa odana sor. Biz alışkınız memleket için ne yapmak istiyorsak, yaptıklarımıza karşı olan duruşu ilk dönemimde de yaşadım. Bu dönemde de yaşıyorum. Özelikle CHP Antalya il yöneticileri, milletvekilleri, genel başkan yardımcısı Antalya’da ne yapsak ‘hayır’ diyorlar. Ne yapacağımıza dair manifesto versinler de onu yapalım. Şunu beğenin, şunu önerin. Allah aşkına bir şeyi de beğenin. Boğaçayı’nda,sahil projesinde, kruvaziyer projesinde böyle.”diye konuştu.

“Suskun Böcek”

Konyaaltı’ndaki vizyon projelere Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in eleştiri getirmediğini dile getire Türel, “ Kendisinin şahsen değerlendirmesi söz konusu olmadı. Kendi partisine ait tüm yöneticilerin Konyaaltı’nda yaptığımız dünya projelerine karşı çıktıklarını ifade ediyorken, Sayın Böcek’in suskunluğu bence de bizim için, gerçekten kendi partisine rağmen gösterdiği duruş açısından fevkalede örnektir. İnşallah öteki CHP’li arkadaşlara sirayet eder sizin bu suskun desteğiniz. Sizde Konyaaltı’na yapılanların ne olduğunu biliyorsunuz. Tüm bilgilendirme toplantıların katıldınız. Bazı almış olduğumuz kararlarda da bizi desteklediniz. Ama bir bakıyoruz ki CHP’li tüm yöneticiler, kruvaziyer, yat limanını, Konyaaltı sahili, boğa çayını, raylı sistemi yapma, ne yapacağız. Bir tane de yap deyin Allah aşkına.”ifadelerine yer verdi.

“Tutuştular”

Dünyadaki tüm zengin turistlerin kruvaziyer yada yatlarla seyahat ettiğini kaydeden Başkan Türel, “ Biz bu projeleri yapmazsak bu turistler nasıl getireceğiz. Esnaf nasıl turizmden pay alacak. Bunları yapacağız Antalya zenginleşecek. Antalya kalkınacak ama efendim bir bakıyorsunuz, muhalefette bundan öncede yaşadığım itirazlar, inşaatlar yükselmeye başlayınca yeniden başladı. ‘Menderes yapamayacak diyorlardı’ ama biz projeye hızlı şekilde girince bu sefer tutuştular,’aman yapma’. Bununla ilgili bir sürü bilgi dışı kamu oyunun kafasını karıştıran dezenformasyon kampanyaları. Bizim bu projeleri dünya çapındaki akademisyenler hazırladı. Bir kere onların bu kadar senelik kariyerlerine eleştiri getirenler haksızlık yapıyorlar. Bu hususun bir kez daha iyi niyetler değerlendirilmesini için bunları dile getiriyorum.”diye konuştu.

“Birde öneri getirin”

Köprülü kavşak projelerine de muhalefetin eleştiri getirdiğini hatırlatan Türel, “ Bir bakıyorum, bu kavşak inşaatlarını eleştirenler en çok kullananlar. Atatürk Parkı’nı tinercilerden temizlerken bana evre katliamı yapıyor denildi. Hakkımda suç durusunda bulunuldu. O günlerde Atatürk Parkı’nda çevre katliamı yapıldığını söyleyen CHP milletvekili bugün oğlunun nişanını orada yaptı. Bunlar kayıtlarda var. Şimdi aynı tartışmaları aynı şekilde yaşıyoruz. Çalışın sizinde olsun. Bu konuda yapılanları elbetteki desteklemek, eleştirmek herkesin hakkıdır. Birde öneri getirin, Allah rızası için bir de öneri getirin. Şunu yapma, bunu yapma al şunları yap diyin. Dişimi kıracağım bir öneri dahi gelmedi. CHP’li meclis grubundaki arkadaşlarımı tenzih ediyorum. Başkanlarımızda da bir eleştiri görmedim. Mensubu oldukları partinin, genel başkan yardımcısı, milletvekili,il yöneticileri aman. Uçurtma uçuracaklarmış yakında, dikkat esinler kendileri uçup gitmesinler o uçurtmayla. Bizi yolumuzdan döndürmeye çalışıyorlar ya feci şekilde yanılırlar. Gereğin yaptık bundan sonrada yapacağız.”ifadelerine yer verdi.

“Antalya’ya ihanettir”

Konyaaltı Sahilini daraltmadıklarını dahada genişlettiklerinin altını çizen Türel, “ Sahili yok etmeyi bırak genişletiyoruz. Varolana ekliyoruz. Ama konuş gitsin çalakalem gidiyorlar. Tırların geçtiği yerleri biz insanlar geçsin diye çalışıyoruz. Kabul edilmiyor. Antalya’da bu projelere karşı çıkmak Antalya’ya ihanettir.”dedi.

Türel’in sözlerine karşılık Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, suskun kalmalarının nedenini konuyla görev tanımlarına girmemek olarak açıkladı.

“Görev tanımımıza girmiyor”

Antalya’nın bir çok yönde olduğu gibi demokratik olmasıyla da anıldığını kaydeden Uysal, “Muhalefet kendi bildiğini söyler, iktidar kendinden eminse doğrularını söyler. Suskun kalmamın nedeni görev tanımımıza girmemesindendir. Konuştuklarımızın sonuç doğurmadığı vakadır. Bununla ilgili Çallı Meydanı örneğini veriyorum. Önerimiz vardı, kentin ortasına beton çekilmemesi yönünde. Ama konu tartışılmadı dahi. Burada bir sıkıntı var. Meydanı tartışacağımıza heykeli tartıştık. Ortak akıl süzgecine sunup nereden yararlanabiliriz, farklı bakış açısı farı var mı diye bakabilmemiz gerekir. Boş tartışmaların bir anlamı yok. Polemikler,ihanet lafları doğru olmuyor, verimli olmuyor. Bizi de zor durumda bırakmayın.” dedi.

“Kabul etmedi”

CHP’li Çevikol ise Türel’in eleştirilene, “Soruyu MHP sordu. Meclis grubu olarak buradayız. Partimizi savunma ihtiyacı buluyoruz. Muhalefet görevini en iyi şekilde yerine getiriyor. Soru neden projenin uzadığı yönündeydi. Ama siz CHP’yi de suçlayarak bu konuda hak etmediği sözler kullandınız. Söylediğiniz hiçbir sözü partim adına kabul etmiyorum. Dünyanın gözbebeği Konyaaltı sahilinden 4 yıldır halkımız şikayetçiydi. Hiç kimse yararlanamadı. İnşat başladı, bizlerde Konyaaltı Belediyesi olarak bu projede ne uygulandığının bilincinde değiliz. Belediye Caddesi’nde bir düzenleme yapılıyor, ne olduğunu bilmiyoruz. Biz bunları söylemezken bir başka patinin sorduğu soruya binayen bu söylemleri hak etmiyoruz. Biz büyükşehir meclisi teknik açıdan sorun yoksa destek verdik. Yapıcı muhalefet için buradayız. CHP gurubu yada partim adına söylemlerinizi kabul etmiyorum. Meclisi bizler meşgul etmeyelim. Antalya için kararlar alalım.”açıklamasını yaptı.

Meclis toplantısı ilgili maddelerin görüşülmesiyle devam etti.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Alanya'da Uyuşturucu Operasyonu
 
Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nden Altınova'ya Semt Parkı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Döşemealtı Belediyesi Parke Tesisinde Rekor Üretim
Döşemealtı Belediyesi’nin Avrupa standartlarında hizmet veren Parke Tesisinde ...
Uysal Sarıkamış Şehitleri Anısına Helva Dağıttı
Muratpaşa Belediyesi, Sarıkamış Harekatı’nın 103’üncü yılı anma etkinlikleri ...
Antalyaspor'da Cihan Bulut Dönemi Başlıyor
Antalyaspor’da dün akşam yapılan Divan Kurulu Toplantısı sonrası yeni ...
Kepez Belediyesi'nden Dokuma Alanı Fikir Projesi Yarışması
Kepez Belediyesi, ‘Dokuma Alanı Fikir Projesi Yarışması’ düzenliyor.
 
 
Türel: Manavgat İçin Gece Gündüz Çalışıyoruz
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Manavgat’ta yatırım ve hizmetlerini anlattı.
Rektör Ünal Basın Mensuplarına Teşekkür Etti
Akdeniz Üniversitesi (AÜ), 2017 yılının basında en çok yer alan Devlet Üniversitesi oldu.
Kepez Belediyesi ‘Sen de Bir Dahisin Zeka Oyunları Yarışması’ Düzenleniyor
Kepez Belediyesi, ‘Sen de Bir Dahisin Zeka Oyunları Yarışması’ düzenleniyor.
Tünektepe Teleferik'e Büyük İlgi
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı Tünektepe Teleferik, ...
 
 
Muratpaşa Belediyesi'nden Vatandaşa Kırcami Teşekkürü
Muratpaşa Belediyesi Kırcami parselasyonunda mülkiyet sahibi yaklaşık ...
Antalya Büyükşehir Belediyesi Evlendirme Memurluğu'ndan 2017 Raporu
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde, 2017 yılı içerisinde 1600 çiftin resmi nikahı kıyıldı.
Uncalı ve Hurma Mahalleleri Yeni Kapalı Pazar Yerine Kavuşuyor
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Uncalı ve Hurma Mahallelerine ...
Çakırlar Sosyete Pazarı Küle Döndü
Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde sabah saatlerinde çıkan yangında sosyete ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Trafik Kazası Geçiren KKTC Maliye Bakanı Berova'dan ''iyi ki varsiniz 'açıklaması

Trafik Kazası Geçiren KKTC Maliye Bakanı Berova'dan ''iyi ki varsiniz 'açıklaması

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
ABD ve İsrail’in Çöküş Süreci mi Başlıyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya