Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/24 °C
 
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!  
 
    Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada  
 
    KKTC Yüksek Mahkeme Başkanlığına atanan Özerdağ, Cumhurbaşkanı Tatar huzurunda yemin etti  
 
    Özel çocuklar kırmızı halıda alkışlandı  
Türkiye İle Hindistan Arasında Sporda İşbirliği Anlaşması
Türkiye İle Hindistan Arasında Sporda İşbirliği Anlaşması
 
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Gençlerimiz arasında arzu edilen yakınlaşmayı sağlayabilirsek bu benzerliklerin insanlık adına çok büyük pozitif hamlelere öncülük edebileceğini düşünüyoruz. İki ülke gençleri karşılıklı olarak gençlik kamplarını kullanacak” dedi.
 
5 Haziran 2012 Salı - 21:12

Türkiye ile Hindistan Gençlik ve Spor Bakanlıkları arasında, sporda işbirliği protokolü imzalandı. Bakan Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı yeni hizmet binasında düzenlenen törende, Hindistan'ın 1.2 milyara ulaşan nüfusunun bulunduğunu bunun büyük bölümünün de genç olduğunu ifade etti.
Türk ve Hindistanlı gençler arasında geleceğe yönelik atılacak adımlarda işbirliği zeminini güçlendirmeyi, sadece iki ülke gençleri açısından değil, insanlığın geleceği açısından önemli bir adım olarak değerlendirdiklerini dile getiren Kılıç, “İmzaladığımız protokol sayesinde Türk ve Hindistanlı gençlerin geleceğe yönelik güçlü adımlar atmasını hedefliyoruz. Din, dil, ırk, renk ayrımı gözetmeksizin insan olmanın ortak paydasında yüreklerimizi ortaya koyduk” diye konuştu.
Bakan Kılıç, Türk ve Hindistan halkları arasında çok benzer noktaların olduğunu ve her iki ülke arasında kültür, sanat, tarih, medeniyet, yaşam biçimleri arasında ciddi yakınlıklar bulunduğunu belirtti.
“İKİ ÜLKE GENÇLERİ KARŞILIKLI OLARAK GENÇLİK KAMPLARINI KULLANACAK”
Bakan Kılıç, “Gençlerimiz arasında arzu edilen yakınlaşmayı sağlayabilirsek bu benzerliklerin insanlık adına çok büyük pozitif hamlelere öncülük edebileceğini düşünüyoruz. İki ülke gençleri karşılıklı olarak gençlik kamplarını kullanacak. İki ülkenin spor takımları karşılıklı olarak ziyaretlerde ve kamplarda bulunacak ve yine iki ülke gençlerinin oluşturduğu gruplar, kültürel etkinlikler için karşılıklı ziyaretler gerçekleştirecek. Protokollerin amacına uygun, arzu edilen neticeyi vermesini diliyorum” ifadelerini kullandı.
“TÜRKİYE'NİN, HİNDİSTAN'IN ÜZERİNDE ETKİLERİ ÇOK BÜYÜK”
Hindistan Gençlik ve Spor Bakanı Ajay Maken de, Türkiye hükümetinin en genç bakanıyla tanıştığı için çok memnun olduğunu ifade ederek, “Bizim burada bir araya gelmemizin sebebi, iki ülkenin gençleri için bir şeyler yapabilmek. Türkiye ve Hindistan yıllardır kültürel ve tarihi açından çok ortak yöne sahip iki ülke. Türkiye'nin, Hindistan'ın üzerinde etkileri çok büyük” dedi.
Türkiye’nin Hindistan’da özellikle dil, kültür ve mimari alanında tarihten gelen Türkiye'nin çok büyük etkilerinin göründüğünü söyleyen Maken, “Türkçe'den bizim dilimize geçmiş çok sayıda kelime var. Sizin kelimelerinizin büyük bir kısmını kullanıyoruz. Sayın Büyükelçim ile hesapladık kendisi Hintçe’de 95 bin kelimenin Türkçe'den değiştirilerek bize geçtiğini söyledi. Bu kadar ortak değerlere sahip iki ülkenin, gençlik ve spor alanında da işbirliğini güçlendirmesinin her iki ülkenin yararına olacağını düşünüyorum. İki ülkenin politik anlamda da demokratik ve laik yapıları birbirleriyle işbirliği için de çalışmalarını güçlendirecektir. Her iki ülke için de çok parlak bir gelecek olacağını, birbirimizden öğrenecek çok şeyimizin olduğunu düşünüyorum. Beraber çok güzel şeyler başaracağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.
“KANUNUN NE ŞEKİLDE UYGULANACAĞI APAÇIK ORTADA”
Açıklamalarını ardından Bakan Kılıç, bir gazetecinin, “Sporda şiddetin önlenmesiyle ilgili İçişleri ve Adalet Bakanları ile birlikte yeni tedbirlere ilişkin” sorusu üzerine “6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Hakkında Kanun, tüm uygulayıcıların harfiyen, noktasına, virgülüne kadar uygulamakla yükümlü olduğu bir kanun. 6222 sayılı yasanın sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine yönelik olarak farklı illerde farklı uygulanması gibi bir durum söz konusu olamaz. Bu kanunun farklı sahalarda farklı uygulamalar neticesinde bir standart bozukluğu meydana getirmesine biz kesinlikle razı olamayız. Kanunun ne şekilde uygulanacağı apaçık ortada. Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine ilişkin mevzuatı okuyanlar bilirler. Bu kanun, gerçekten noktasına, virgülüne varıncaya kadar hangi konuyla ilgili, ne kastettiği, amacı, kapsamı çok apaçık ortada olan bir kanun. Dolasıyla harfiyen uygulanmasını arzu ediyoruz. Her sahaya, her stadyuma, her müsabakaya, her seyirci grubuna standart bir uygulama olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu olmadığı takdirde adaletsizlikler ortaya çıkar. Adaletsizlikler olduğu takdirde, spor kamuoyunu yönlendirebilmeniz, hakkaniyet kavramına inandırabilmeniz imkansız hale gelir. Dolayısıyla her ilde 6222 sayılı kanunun uygulayıcılarının belli olmasını arzu ediyoruz ve yine kolluk kuvvetlerimizin de bu kanun kapsamındaki yetki ve görevlerini çok iyi öğrenmelerini, gerekirse hizmet içi eğitim seminerleriyle bu kanununun, ne şekilde uygulanacağına ilişkin incelikleri benimsemelerini arzu ediyoruz” cevabını verdi.
“İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İLE ADALET BAKANLIĞI'NIN YETKİLERİNE İHTİYAÇ VAR”
Kanunun uygulanmasının hükümet adına birinci derecede Gençlik ve Spor Bakanlığı'nı ilgilendirdiğinin belirten Bakan Kılıç, “Fakat diğer yönden bakıldığında kanunun uygulanabilmesi için kolluk kuvveti anlamında İçişleri Bakanlığı'nın yetkilerine, adli güç anlamında da Adalet Bakanlığının yetkilerine ihtiyaç var. Bu nedenle daha önce de ifade etmiştik, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı yeni sezonla birlikte 6222 sayılı yasanın yani Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine İlişkin Yasanın uygulanmasına yönelik adımları birlikte tespit eder, birlikte uygular. Taraftarların da kaygı duymasına mahal verecek hiç bir olumsuzluk yaşanmaz. Yaşanmaması arzumuzdur, ümidimizdir” şeklinde konuştu.
“GAZ KULLANIMI HÜKÜMET OLARAK TERCİHİMİZ DEĞİL”
Bakan Kılıç, sosyal ve toplumsal olaylarda mecbur kalınmadıkça biber gazı olarak adlandırılan güvenlik tedbirinin kullanılmamasının, hükümet olarak tercihleri olduğunu vurguladı.
İçişleri Bakanının bu yönde defalarca yapmış olduğu açıklamaların bulunduğunu söyleyen Kılıç, “Özellikle spor müsabakalarında adı barışla, kardeşlikle, dostlukla eşdeğer tutulan spor müsabakalarında polisin gaz kullanmasını gerektirecek hiç bir olumsuzluğun yaşanmaması, polisin de olaylar karşısında gaz kullanımını son seçeneğe kadar ötelemesini gönülden arzu ederiz. Özellikle ligin son maçlarında yaşanan görüntüler bir daha Türkiye'de yaşanması arzu edilen türden görüntüler kesinlikle değildir. Bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Basketbolda Kulüpler Birleşti
 
KİK Bakanlar Konseyi Cidde'de Toplandı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Eski Gol Kralı Okan Yılmaz, Mudanya Spor'a Teknik Direktör Oldu
Bu yıl Bursa Süper Amatör Ligde şampiyon olarak BAL'a yükselen Mudanyaspor'da ...
Ünyespor Başkanı İstifa Etti
Ünyespor’da yeni sezon hazırlıklarının başlaması beklenirken, istifalar ardı ardına geldi.
Şanlıurfaspor Kongresi İptal Oldu
2 Haziran 2012 tarihinde yapılması planlanan Şanlıurfaspor kongresi delegelerin ...
Mersin, 2013 Akdeniz Oyunları’na Hazırlanıyor
2013 Akdeniz Oyunları kapsamında Mersin'de yapılacak tesisleri tanıtan ...
 
 
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Malatya’da
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, futboldaki şiddet konusunda bu yıl ...
Karagücü Ampute Futbol Takımı'ndan Dünya Üçüncülüğü
Karagücü Ampute Futbol Takımı Dünya Üçüncüsü oldu.
Efsaneler Samsun’da Buluştu
Spor Toto 3. Lig kulüplerinden Siirtspor Başkanı Tanju Çolak, Samsunspor’un ...
Turkish Airlines Euroleague Final-Four'da Barcelona Regal Farkı
Turkish Airlines Euroleague Final-Four’un 3.’lük 4.’lük maçında Barcelona ...
 
 
TFF Heyeti Anadolu Takımlarını Ziyaret Ediyor
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Kurulu, Güneydoğu ve Doğu ...
Irak Milli Futbol Takımı Antalya’da Kamp Yapacak
Dünya Kupası Elemeleri Asya Grubu'nda yarı finalde İran ile karşılaşacak ...
Altay'da Ligden Çekilme Tartışması
TFF'nin Disiplin Talimatının 58. maddesinde yaptığı değişikliğe bir tepki ...
TSYD Geleneksel Ödülleri Sahibi Buldu
Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) Geleneksel Spor Yazarları Armağanı ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!

Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Otur Oturduğun Yerde!
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya