Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   18/23 °C
 
 
    CTP Genel Başkan Erhürman “Yaşananlar kader değildir, umut vardır”  
 
    Workshopta bir araya gelen 400 acenteciye Kemer tanıtımı  
 
    Giresunspor Başkanlığı İçin Gözler İş Adamı İsmail Demir 'de  
 
    Oğuzhan Hasipoğlu :Masadan Kaçmadık  
UBP 35. Yaşını Resepsiyonla Kutladı
UBP 35. Yaşını Resepsiyonla Kutladı
 
Ulusal Birlik Partisi (UBP) 35. kuruluş yıldönümünü dün akşam resepsiyonla kutladı. Resepsiyonda konuşan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, halka birlik ve beraberlik çağrısı yaptı, bunun müzakere masasında kendisine büyük bir destek olacağını belirtti.
 
12 Ekim 2010 Salı - 10:28

UBP Genel Başkanı ve KKTC Başbakanı İrsen Küçük ise, ülkede yaşanan sorunların yakın bir gelecekte aşılacağı ve istikrarlı kalkınma sürecinin yeniden yakalanacağını belirterek, bu konularda yakında müjdeli haberleri olacağını açıkladı. 
 
Ulusal Birlik Partisi (UBP) 35. kuruluş yıldönümünü bu akşam resepsiyonla kutladı. Resepsiyonda konuşan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC’nin geleceğinin tayin edileceği müzakereleri sürdürme görevinin önemine ve zorluğuna işaret ederek, halkın haklarını masada teslim etmeyeceklerinden zerre kadar endişe duyulmamasını istedi. Eroğlu, halkın birlik ve beraberlik içinde olması çağrısı da yaptı ve bunun müzakere masasında kendisine büyük bir destek olacağını belirtti.
 
UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük ise, ülkede yaşanan sorunların yakın bir gelecekte aşılacağı ve istikrarlı kalkınma sürecinin yeniden yakalanacağını belirterek, bu konularda yakında müjdeli haberleri olacağını açıkladı. Küçük, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na güven belirterek, Kıbrıs davasının emin ellerde olduğunu ve hak edilen sonuca mutlaka ulaşılacağını söyledi.
 
Kıbrıs Türk siyasi yaşamına 11 Ekim 1975’te katılan ve ülke yönetiminde en fazla bulunan siyasi parti unvanını taşıyan, halen de iktidarda bulunan UBP’nin 35. kuruluş yıldönümü, bu akşam Hidden Garden’de resepsiyonla kutlandı. Turuncu balonlar ve bayraklarla süslenen resepsiyon alanına “Tam 35 yıldır halkla yürüyoruz, halkla büyüyoruz” yazılı pankartlar da asıldı.
 
Resepsiyona,KKTC  Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, ÖRP Genel Başkanı Turgay Avcı, CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk, bakanlar, milletvekilleri, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği Ekonomi Başmüşaviri Halil İbrahim Akça, belediye başkanları, bürokratlar, üyeler ve sempatizanlar katıldı. Güney Kıbrıs’tan katılan tek konuk ise, DISI Yürütme Komitesi Üyesi Keti Klerides oldu.
 
UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük ile Genel Sekreter Vekili Mutlu Atasayan’ın eşleriyle birlikte girişte konukları karşılamasıyla başlayan resepsiyonda, konuşmalar yapıldı ve 35. yıl pastası, Küçük ve tüm milletvekillerince kesildi.
 
EROĞLU: “ESKİ BAŞKAN DA KABUL EDEBİLİRSİNİZ…”
 
Cumhurbaşkanı Eroğlu, UBP’nin resepsiyonunda yaptığı konuşmada, yıllarca birlikte olup aynı amaç için uğraştığı UBP’lilerle birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, KKTC’nin temellerini daha sağlamlaştırmak; halkın sorunlarını çözmek için birlik ve beraberlik içinde çalıştıklarını söyledi.
 
“Bu akşam sizlere Cumhurbaşkanı olarak hitap ediyorum ama beni eski başkan olarak da kabul edebilirsiniz. Sizler münasip gördünüz beni Cumhurbaşkanlığı’na gönderdiniz” diyen Eroğlu, seçimde kendisine destek verenlere toplu teşekkür fırsatı bulduğu için Başbakan Küçük’e teşekkür etti.
 
KUTSAL GÖREV
 
UBP’ye 1975’te kuruluşunda girdiğini ve 2010’da başbakanken ayrıldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Beni kutsal bir göreve yolladınız ve bugün müzakereleri sürdürmekteyim” diye konuştu.
 
“ZERRE KADAR ENDİŞENİZ OLMASIN”
 
Eroğlu, Kıbrıs sorununun çözümü, Kıbrıs Türk halkının ve KKTC’nin geleceğini tayin edecek müzakereleri sürdürme görevinin başbakanlık kadar zor olduğunu, çok büyük bir sorumluluk taşıdığını ifade ederek, “Haklarımızı müzakere masasında teslim etmeyiz. Müzakereleri bu kararlılıkla sürdürüyorum. Zerre kadar endişeniz olmasın” dedi.
 
UBP’nin 35. yıl resepsiyonunda konuşmasının bazı çevrelerce eleştirilebileceğini ancak düşünülünce kendisine hak vereceklerini belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu, partiden daha yeni ayrıldığını ve geçmişinin 3 günde unutulacak bir geçmiş olmadığını, çıktığı yeri bilerek ülkeye hizmet için devam ettiğini kaydetti.
 
BİRLİK, BERABERLİK
 
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, müzakere masasındaki komşuların aşırı istekleri karşısında, KKTC halkının birlik ve beraberlik içinde olmasının, masada kendisine destek olacağını söyleyerek, kalıcı, yaşayabilir, şerefli bir anlaşma için uğraştıklarını ancak bunun sadece kendi ellerinde olmadığını belirtti.
 
Rum tarafının son günlerde basın yoluyla duyurduğu aşırı isteklere işaret eden Eroğlu, müzakere masasında iki taraf bulunduğunu, KKTC halkının yıllardır çeşitli vesilelerle bir anlaşmadan yana olduğunu ortaya koyduğunu; kendisinin de UBP saflarındayken de, Cumhurbaşkanlığı makamına geldiği günden beri de, halkın onuruyla yaşayabileceği bir anlaşmayı savunduğunu söyledi.
 
Eroğlu, Rumların isteklerini törpülemesi ve Kıbrıs’ta onlar kadar Kıbrıslı Türklerin de yaşama hakkı olduğunu kabul etmesi halinde bir anlaşmaya varılabileceğini kaydederek, bu olmazsa da günü geldiğinde parlamento, hükümet ve Türkiye’yle birlikte bir durum değerlendirmesi yapılacağını ifade etti.
 
Herkesin partisine sahip çıkması ve halkın birlik ve beraberlik içinde olmasını isteyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, özellikle ulusal davada Güney’deki gibi bütünlük, birlik ve beraberlik sağlanırsa KKTC halkının da, devletinin de geleceğini sağlam temellere oturtacak bir anlaşmaya varılacağını belirtti.
 
“FARKLI SESLER ÇIKMADIĞINI BİLMEK GÜÇLENDİRECEK”
 
Eroğlu ulusal dava için masada otururken, arkasından farklı sesler çıkmadığını bilmenin kendisini güçlendireceğini yineleyerek, sorunların gelip geçici olduğunu; 1974’ten beri birçok sorunun yaşandığını ve çözüldüğünü anlattı. Eroğlu, “Ama kötü bir anlaşma, KKTC insanlarının bu topraklarda yaşamasını engeller” diye konuştu.
 
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu konuşmasını, KKTC’nin ve halkın geleceğinin sağlam bir anlaşmada yattığını belirterek, “Sağlam bir anlaşma için beni seçtiniz, bana güvendiniz, ben de sizlere güveniyorum ve teşekkür ediyorum” diyerek tamamladı.
 
KÜÇÜK: “35 YILA DAMGA VURDU”
 
UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük de 35. yıl resepsiyonundaki konuşmasında, daha dün gibi hatırladıkları UBP’nin kuruluşunda, yıllarca Kıbrıs Türk halkının özgürlüğüne kavuşmasını, demokratik bir ortamda yaşamını sürdürmesini hedeflemiş, bu uğurda mücadele etmiş kişiler olarak 20 Temmuz 1974 Mutlu Barış Harekatı’nın sonrasında yeni bir siyasi parti oluşumunda yer almaktan son derece mutlu olduklarını anlattı.
 
Kıbrıs Türk halkının 35 yılına adeta damgasını vurduğunu belirttiği UBP’nin halkın sevgisi, saygısı desteğiyle iktidar olduğunu, uzun yıllar iktidar partisi olarak kaldığını ve halka çok önemli hizmetler verme şansını elde ettiğini söyleyen Küçük, “Yoktan bir ekonomi yarattık. Çalışanımıza, çiftçimize, köylümüze, kamu görevlilerimize, tüccarımıza, sanayicimize pek çok haklar kazandırdık, önlerini açtık. Yaptıklarımız yeterli mi? Hayır değildir. Daha iyilerini, daha güzellerini yapmamız lazım. Bunun için çok çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.
 
İrsen Küçük, UBP’nin temellerini, felsefesini, ideolojisini arayanların tarihin derinliklerine uzanması gerektiğini kaydederek, partisinin Atatürkçü, çağdaş değerleri benimseyen, insan haklarına saygılı bir parti olduğunu ifade etti.
 
TÜRKİYE VE KIBRIS TÜRKÜ’NÜN YERİ AB’DE
 
UBP’nin “Kıbrıs’ta ben de varım. Bu topraklar benim de yurdumdur. Kıbrıs’ta özgür bir halk olarak yaşamak, kendi kendimi yönetmek, ulusal ve dinsel aidiyetimi korumak, kendi kültürümü geliştirmek istiyorum” diyenlerin partisi olduğunu kaydeden Küçük, Anavatan Türkiye’yle kopmaz bağlar oluşturulmasını, her konuda el ve gönül birliği içinde yürünmesini savunan, Türkiye ve Kıbrıs Türkü’nün yerinin Avrupa Birliği olduğuna inananların partisi olduklarını söyledi.
 
Başbakan Küçük, UBP’nin Kıbrıs Türk halkının kurduğu devletin esenliğinin güvencesi, demokrasinin mihenk taşı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
 
“Partimiz, halkımızın kendi kaderini tayin etme hak ve yetkisini kullanarak kurduğu devletimizi, halkımızın birlik ve beraberliğini, ülke bütünlüğünü, demokratik, laik ve sosyal hukuk devlet düzenini korumayı, halkımızı ileri ülkelerin refah seviyesine ulaştırmayı, yaşam kalitesini üst seviyelere çıkarmayı görev bilmiştir.”
 
UBP Genel Başkanı ve Başbakan Küçük, halkın UBP Genel Başkanı’nı cumhurbaşkanı seçtiğini; yerel seçimlerden de başarıyla çıktıklarını anlatarak, başarılarının sırrının halka duydukları sevgi ve saygının yanı sıra ideolojisinin, politikalarının doğruluğu olduğunu kaydetti.
 
“KİMSENİN ENDİŞESİ OLMASI, KURULTAYDAN GÜÇLENEREK ÇIKACAĞIZ”
 
Küçük, gelecek ay yapılacak kurultaya yönelik de mesajlar verdiği konuşmasında, “UBP yaşadığımız çağı, yarınların gereksinimlerini doğru algılayan, sağlıklı çözümlemeler yaparak sağlam politikalar uygulamaya koyan bir partidir. Hiç kimsenin en küçük bir endişesi olmasın. Başlayan kurultay sürecimizden güçlenerek çıkacağız. Biz deneyimli bir partiyiz. Kitle partisiyiz. Birleşme adresiyiz. Tek hedefimiz halka hizmettir. Partililerimizden tek ricam birlik-beraberliğimizin bozulmasına asla izin vermemeleridir” ifadelerini kullandı.
 
“YAKINDA MÜJDELİ HABERLERİMİZ OLACAK”
 
Başbakan Küçük, sorunların yakın bir gelecekte aşılacağı ve ülkenin istikrarlı kalkınma sürecini yeniden yakalayacağını kaydederek, “Yakında müjdeli haberlerimiz olacaktır, bunu şimdiden ifade etmek istiyorum. Kimse merak etmesin Kıbrıs konusunda da istediğimiz, hak ettiğimiz sonuca mutlaka ulaşacağız. Dava emin ellerdedir. Sayın Cumhurbaşkanımıza güvenimiz ve inancımız tamdır” dedi.
 
“AB VE ULUSLAR ARASI CAMİAYA ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞER”
 
Cumhurbaşkanı’nın sürdürdüğü müzakerelere ve federal çözüme destek belirten Küçük, bu süreçte AB ile uluslararası camiaya da önemli görevler düştüğünü vurguladı ve Rum tarafının tanınmışlık ve AB üyeliği nedeniyle zorluklar çıkardığını kaydetti.
 
Başbakan Küçük, Kıbrıs Türk halkı üzerinden izolasyon ve ambargoların kaldırılmasının ve refah düzeyinin artmasının, adil ve kalıcı bir anlaşmaya varılmasını teşvik edeceğini vurguladı.
 
İrsen Küçük, konuşmasının sonunda UBP kurucularına, dün ve bugün hizmet verenlere ve halka sevgi ve saygılarını sunarak, “güneşli, daha aydınlık, daha güzel yarınların UBP’nin, devletin ve ulusun olması” dileğinde bulundu.
 
ATASAYAN: “UBP BİTMEYEN BİR SEVDA TÜRKÜSÜ”
 
UBP Genel Sekreter Vekili Mutlu Atasayan da konuşmasında, UBP’nin bitmeyen, bitmeyecek bir sevda türküsü olduğunu söyledi.
 
Atasayan, UBP’lilerin sevdasının “bu topraklarda başı dik, alnı açık özgür ve egemen olarak yaşamak; Anavatan Türkiye’yle birlikte KKTC’yi sonsuza dek yaşatmak; halkın refah içinde olması, çağdaş yaşam standartlarına kavuşturulması” olduğunu anlattı.
 
UBP’li olmanın kolay olmadığını ve kendileri için her partilinin bir değer olduğunu ifade eden Mutlu Atasayan, şöyle konuştu:
 
“Günü geldi yedi düvele karşı doğru bildiklerimizi savunduk. Günü geldi ‘bunların misyonu bitti, UBP artık kapanacak’ diyenlere, bize her türlü yolla saldıranlara karşı direndik... Başımızı dik tuttuk ve partimizi yeniden iktidara taşıdık. Neye mi güvendik? Bizim tek güvencemiz haklılığımızdır. Yegane güç kaynağımız halkımızdır. Biz oraya, buraya değil halkımıza güvenerek yürüyoruz. En önemli dayanağımız doğru yolda yürümektir. Hak yolunda olduğumuza inandığımız için hep kendimizi güçlü gördük ve görmeye devam ediyoruz.”
 
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Girne’de Elektrik Kesintisi
 
KTHY çalışanları Eylemde
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Girne’de Elektrik Kesintisi
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu, Alsancak Trafo Merkezi’nde yapılacak bakım ...
GAÜ’ de Akademik Yıl Başlıyor
Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ) 26. Akademik Yılı açılışı bugün ...
Kapalı Oturum Sona Erdi
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi’ndeki siyasi partilerin ...
Gazimağusa ve İskele’de Elektrik Kesintisi
Yeni Boğaziçi Trafo Merkezinde yarın bakım onarım çalışması yapılacağı ...
 
 
Aplıç Kapısı İçin İlk Adım
KKTC ‘ de Yeşilırmak’ın ardından Aplıç Kapısı’nın açılmasının gündemde ...
KTÖS Grevlere Ara Verdi
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), bazı okullardaki öğretmen eksikliği ...
Eroğlu Meclisi Bilgilendirecek
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, yarın, “müzakere sürecinde gelinen son ...
UBP 35 Yaşında
Ulusal Birlik Partisi, kuruluşunun 35’inci yıldönümünü kutluyor. 11 Ekim ...
 
 
Nikiforos İptal Edildi
Kıbrıs Rum Yönetimi, devam eden müzakereler nedeniyle 'Ada'nın tümünü ...
KKTC Nüfusu 285 bin 356
KKTC Devlet Planlama Örgütü (DPÖ), KKTC’de sürekli ikamet edenlere göre ...
Hafta Başına Kadar Yağmur Yağacak
KKTC genelinde bugün etkili olan yağmurlar, hafta sonu ve pazartesi günü ...
Sendikalar Eylemlerini Haftaya Erteledi
Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen), Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
CTP Genel Başkan Erhürman “Yaşananlar kader değildir, umut vardır”

CTP Genel Başkan Erhürman “Yaşananlar kader değildir, umut vardır”

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya