Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   20/25 °C
 
 
    Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada  
 
    KKTC Yüksek Mahkeme Başkanlığına atanan Özerdağ, Cumhurbaşkanı Tatar huzurunda yemin etti  
 
    Özel çocuklar kırmızı halıda alkışlandı  
 
    CTP Genel Başkan Erhürman “Yaşananlar kader değildir, umut vardır”  
Üreticiler Platformu Çakıcı’yı Ziyaret Etti
Üreticiler Platformu Çakıcı’yı Ziyaret Etti
 
Kıbrıs Türk Üreticiler Birliği (KTÜB), elektrik ücretlerine yapılan zammın; mal ve hizmet üreten üreticilerin rekabet gücünün büyük oranda azalmasını, üreticilerin fiyatlarını artırmasını, ticarethanelerin ve süpermarketlerin fiyatlarını artırmasını getireceğini, bununla beraber de halkın alım gücünün daha da düşeceğini kaydederek, elektrik zammının geri alınmasını istedi.
 
27 Aralık 2011 Salı - 15:00

Ali Çıralı ile Ayşe Dönmezer başkanlığındaki Üreticiler Platformu bugün bu çerçevede siyasi partilere ziyaretler başlatarak, zammın geri alınması için yapacakları çalışmalara destek talep etti.
İlk olarak Toplumcu Demokrasi Partisi’ni (TDP) ziyaret eden heyet, genel başkan Mehmet Çakıcı ile görüştü ve elektrik zammı hakkında hazırlanan mektubu sundu.
Üreticiler Platformu sözcülerinden Ali Çıralı yaptığı konuşmada, başlattıkları ziyaretin amacının; elektrik zammının doğru olmadığına, zammın üreticiyi zor duruma ve rekabet gücünü düşüreceğine, fiyatların artacağına ve halkın alım gücünün düşeceğine dikkat çekmek ve zamların geri alınmasını sağlamak olduğunu söyledi.
Çıralı, elektrikte sorunların; zamlarla değil, devlet alacaklarının tahsil edilmesi, Elektrik Kurumu’nun yeniden yapılandırılması ve benzeri çözümlerle çözülmesi gerektiğini belirterek, elektrik zammının geri çekilmesi için yapacakları çalışmalara destek istedi.
Platformun diğer sözcüsü Ayşe Dönmezer de, üretici sektörünün zaten zor durumda olduğunu, elektrik zammıyla daha zor duruma düştüğünü, maliyetlerin yükseldiğini, bunun da halka yansıyacağını belirterek, 2012’nin zor geçeceğini söyledi.
Dönmezer, bu çerçevede zammın geri alınmasını ve elektrikte sürdürülebilir, uluslararası standartlara uygun bir elektrik hizmetinin sağlanması gerektiğini belirterek, elektrik batarsa yerine hiçbir şeyin konamayacağını vurguladı.
ÇAKICI
TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı da, TDP’nin her alanda halkın, üreticilerin, çalışanların, işçilerin yanında olduğunu ve hakları için mücadele ettiğini, görevlerinin bu olduğunu belirterek, ülkede kayıt dışılığın, kaçakçının peşine düşülmesi gerektiğini kaydetti.
Çakıcı, “hükümetin tüm bu önüne geçemediği kayıt dışılığı halka ve çalışanlara yüklediğini, kendilerinin de bunun için mücadele verdiğini” belirterek, “ancak karşılarında bunu anlamayan bir hükümet olduğunu, Meclis’in de artık saygınlığını yitirdiğini, muhalefete de “muhalefet” demeye şahit gerektiğini” savundu.
Çakıcı, Meclis’te çalışma hayatıyla ilgili geçirilen yasalar sırasında hiçbir üreticinin yanlarında olmadığını ve TDP’nin Meclis’te yalnız mücadele ettiğini ifade ederek, artık hükümetin bittiğini, isteyenin gidip oy verebileceğini, ancak hükümetin artık halkına zarar verdiğini öne sürdü.
Ülkede kurulacak birlik ve bütünlükle hükümetin önüne geçilmemesi durumunda ülkeye daha çok zarar verileceğini savunan Çakıcı, 2012’nin halk için çok zor geçeceğini ifade etti.
Çakıcı, elektrik zammının geri alınması ve girdi maliyetlerinin düşürülmesi için başlatılan mücadelenin yanında olduklarını da belirtti.
Konuşmaların ardından Ali Çıralı, ziyaret edecekleri tüm siyasi partilere vereceklerini kaydettiği elektrik konusu ile ilgili hazırlanan yazıyı Çakıcı’ya sundu.
Basına da dağıtılan yazıda; “Kıbrıs Türk Üreticiler Platformu olarak 2012 yılına girmeye yaklaştığımız bu günlerde elektriğe yapılan insafsız zammın geri alınması için toplumun tüm paydaşlarıyla diyalog kanallarını kullanma konusunda fikir birliği içerisinde bulunmaktayız” denildi.
Üreticiler Platformu, günümüzde elektriğin, toplumların en temel ihtiyaçlarından biri olarak kabul edildiğini ve “stratejik bir ürün” olarak tanımlandığını belirterek, devletlerin elektriği, ülke gerçeklerine ve kaynaklarına uygun, sürdürülebilir bir şekilde ve dünya fiyatlarında halkına, üreticisine ve esnafına iletmesinin birincil anayasal vazifesi olduğunu kaydetti.
Hayat pahalılığının yaklaşık yüzde 14 olarak açıklandığı KKTC’de elektriğe yüzde 20 - 35 arası bir zam yapılmasının birçok boyuttan ele alınması gerektiğini, ekonominin dinamikleri ele alındığında bu zamla beraber mal ve hizmet üreten üreticilerin rekabet gücünün büyük oranda azalması, üreticilerin fiyatlarını artırması, ticarethanelerin ve süpermarketlerin fiyatlarını artırmasının kaçınılmaz olduğu ifade edilen yazıda şu görüşlerle yer verildi:
“Toplumun zammı direkt olarak elektrik faturalarında yüzde 35 ve alışveriş yaptıkları yerlerde dolaylı olarak yüzde 10 - 20 arası hissetmesiyle beraber halkın alım gücünün daha da düşeceği acı bir gerçektir.
Ülke içerisinde azalan satışların ekonomi için doğuracağı olumsuz sonuçlara turizm sektörünün artan girdi maliyetlerinden dolayı rekabet gücünün azalması ve dolayısıyla ülkeye gelecek turist sayısının azalması da eklenince, 2012 yılı olumsuz sonuçlar doğuracaktır.
Elektrik Kurumu’nun yapısal sorunları çözülmeden alınan her türlü günü kurtarmaya yönelik karar, ülke ekonomisini daha da geri götürecek, sorunların kartopu olmasına yol açacak, sorunların çözüm maliyetini artıracaktır.”
Platform, kurlar ve petrol fiyatlarındaki artışlar bahane edilerek yapıldığını savunduğu zammın “günü kurtarmak” adına yapıldığını iddia ederek, Elektrik Kurumu’nun yapısal sorunlarının ele alınması ve yapılacak yeniden yapılandırma operasyonunun kalıcı sonuçlar üretecek şekilde yapılmasının şart olduğunu kaydetti.
Hükümetin, Kasım ayında oluşturduğu “Yeniden Yapılandırma Kurulu”nun bu önemli yapılandırmayı yapma ve hayata geçirme konusunda yeterli olmayacağını savunan platform, şöyle devam etti:
“Bu itibarla, Yeniden Yapılandırma Kurulu’nun ekonomik ve sosyal tarafların da içinde olacağı tüm tarafların katılımı, işbirliği ile oluşturulması yoluna gidilmesi gerekmektedir.
Nasıl bir yeniden yapılandırma sorusunun cevabını uzmanlarla birlikte ekonomik ve sosyal tarafların da katılımı ile ortaya koymak ve uygulanmasının sağlanması kaçınılmazdır. Bu itibarla, elektrik zammının geri alınmasıyla birlikte Elektrik Kurumu’nun ivedi olarak yapısal sorunlarının çözümüne yönelik yeniden yapılandırılması hususunda, Kıbrıs Türk Üreticiler Platformu’na tam desteğinizi bekler, bu mücadelemizde yanımızda olmanızı saygılarımızla talep ederiz.”
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Gemi kazası: 2 denizci öldü
 
Başbakan'dan tarihçilere çağrı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
KTOEÖS, Bakan Dürüst’ü Eleştirdi
KTOEÖS, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst’e yönelik eleştirilerini ...
Raif Denktaş, Törenle Anıldı
Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın trafik kazasında yaşamını yitiren ...
KAR-İŞ’ten Meclis Önünde Eylem
Kamu Araçları İşletmecileri Birliği (KAR - İŞ), bugün, Cumhuriyet Meclisi önünde eylem yaptı.
Cumhurbaşkanı Eroğlu, Gaziantep'e Hayran Kaldı
Gaziantep'te bulunan KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, müzelerde yaptığı ...
 
 
Cumhuriyet Meclisi’nde Yoğun Gündem
Meclisi Genel Kurulu’nun bütçe görüşmelerinin ardından yapacağı ilk toplantısının ...
Cumhurbaşkanı Eroğlu, Gaziantep’in Kurtuluş Törenlerine Katıldı
Gaziantep'in kurtuluşunun 90. yıl dönümü kutlanıyor. Kutlamalar, Cumhurbaşkanı ...
Raif Denktaş Yarın Anılacak
Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın Trafik Kazası Sonucunda Hayatını ...
Kaymaklı Şehitleri ve Ruso Anıldı
Kaymaklı şehitleri ile Şehit Hüseyin Ruso bugün Lefkoşa’da düzenlenen ...
 
 
Gazimağusa Belediyesi'nden Yeni Otopark Uygulaması
Gazimağusa Belediyesi, yürürlükte bulunan Fasıl 96 Yollar ve Binaları ...
Kamu Yeterlilik Sınavlarında Şok Sonuç
Kamu Görevlileri Sınav Tüzüğü uyarınca Üst Düzey, Orta Düzey, Alt Düzey ...
Cumhurbaşkanı Eroğlu, Gaziantep Temaslarına Başladı
Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü törenlerine ...
Kumsal Şehitleri Anıldı
Bundan 48 yıl önce Kumsal baskınında şehit düşen Kumsal Şehitleri, bugün ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
	 Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada

Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya