Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   14/21 °C
 
 
    Muratpaşa'da ‘Büyük Zafer’ konvoyu  
 
    Başkan Adayı Tütüncü : Antalya’da Hakan Tütüncü, Kepez’de Rıza Sümer diyeceğiz.  
 
    2. Etap Konyaaltı Sahil Projesi Hizmete Giriyor  
 
    Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?  
Üretim, İhracat ve İstihdam Yeniden Şaha Kalkacak
Üretim, İhracat  ve İstihdam Yeniden Şaha Kalkacak
 
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı tarafından düzenlenen akşam yemeğine katıldı. Radisson Blu Otelde gerçekleştirilen yemekte, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.
 
21 Ekim 2018 Pazar - 11:43

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı tarafından düzenlenen akşam yemeğinde yaptığı konuşmada, “Bugüne kadar verdiğimiz kararlar da sergilediğimiz duruşlar da hep hayırlı şekilde neticelendi. Böylece bir yandan kazanımlarımızı koruma, diğer yandan da geleceğimiz için önümüzde yeni alanlar açma imkânı bulduk. Fakat biz bunu yeterli görmüyoruz. Bizim çok daha büyük başarılara ihtiyacımız var" dedi.


“DEĞİŞEN ALT VE ÜST YAPISIYLA DİYARBAKIR ASLINA RÜCU ETTİ”
Gün içinde Diyarbakır Gençlik Festivali’ne katılımına ve tarihî Suriçi’nde restore edilen ve yenilenen bölgeye yaptığı ziyarete işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehri bu gelişinde daha canlı, daha kararlı ve umutlu gördüğünü aktardı. Alt ve üst yapısıyla tepeden tırnağa değişen, aslına rücu eden bir Diyarbakır gördüğünü dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ancak hizmetin her şey olmadığını, asıl olanın gönülleri kazanmak ve fethetmek olduğunu söyledi.
24 Haziran seçimlerinde, Diyarbakır’da arzu ettikleri neticeye ulaşamadıklarını belirterek, Cumhurbaşkanlığında yüzde 27, milletvekilliğinde ise yüzde 22 oy aldıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hâlbuki bu şehre yaptığımız yatırımların, gösterdiğimiz muhabbetin, verdiğimizin emeğin karşılığı daha farklı olmalıydı” diye konuştu.
Buna rağmen eksiği Diyarbakırlılarda değil, kendilerinde aradıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Demek ki, kendimizi Diyarbakır’a yeteri kadar iyi anlatamamışız, buradaki insanlarımızın kalbini fethedecek adımları yeteri kadar atamamışız. İnşallah bundan sonra daha çok çalışacak, daha çok gayret edecek ve Diyarbakır’da, en az ülke genelindeki seviyede bir oy desteğine ulaşacağız” diye ekledi.
Parti il teşkilatının, milletvekillerinin ve bölgenin tüm evlatlarının gayretine, çalışmasına ve desteğine ihtiyaçları olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizde, çok çalıştığınızda, zamanınızı ve emeğinizi verdiğinizde, gönlünü kazanamayacağımız, oyunu alamayacağınız hiç kimse yoktur” dedi.
Parti olarak Diyarbakır’daki oy oranlarının, sokakta halktan gördüğü ilgiye karşılık gelmediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki sorun her ne ise bulup çözeceklerini kaydetti ve “Bugünkü adım bu seferberliğin inşallah ilk adımı olacaktır. Böylece 2019 Mart’ında hedeflerimize ulaşacak, ortak geleceğimizde yeni bir sayfa açacağız” diye ekledi. 
“DİYARBAKIR HALKININ TALEPLERİ DOĞRULTUSUNDA SEÇİME GİDECEĞİZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, hiçbir zaman kişilerle, isimlerle işlerinin olmadığını, her zaman inançlarının, davalarının ve milletin yolunu takip ettiklerini vurguladı ve “Diyarbakır’da da bu yol bizi nereye çıkartırsa, oraya gideceğiz. Ülkemizin ve milletimizin ihtiyaçları, Diyarbakır halkının talepleri ve tercihleri doğrultusunda en isabetli adaylarla seçime girecek, Allah’ın izniyle neticede alacağız” ifadelerini kullandı.
Ülkelerin ve milletlerin tarihlerinde önemli dönüm noktalarının olduğuna, bu dönemlerde verilen kararların, sergilenen duruşların ve ortaya konan icraatların, toplumların geleceklerine yön verdiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin de, bir süredir böyle bir dönemden geçtiğini kaydetti.
“BİZİM ÇOK DAHA BÜYÜK BAŞARILARA İHTİYACIMIZ VAR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Hamdolsun bugüne kadar verdiğimiz kararlar da sergilediğimiz duruşlar da hep hayırlı şekilde neticelendi. Böylece bir yandan kazanımlarımızı koruma, diğer yandan da geleceğimiz için önümüzde yeni alanlar açma imkânı bulduk. Fakat biz bunu yeterli görmüyoruz. Bizim çok daha büyük başarılara ihtiyacımız var. Gösterdiğimiz dirayet ve yaptığımız fedakârlıklarla bunu hak da ediyoruz. Bu süreçte, her seçimi bir imtihan olarak yaşadık. Kimi zaman iftiralarla, kimi zaman kirli ittifaklarla, kimi zaman provokasyonlarla üzerimize geldiler. Ama vesayetin pençesinden kurtardığımız Türkiye’yi darbecilerin insafına da bırakmadık. Siyasi hayatımız boyunca milletimizle hep hasbi ve perdesiz bir iletişim hâlinde olduğumuz için, hamdolsun, bunların hepsini de boşa çıkardık.”
Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi’ni milletin takdirine sunduklarında Türkiye’yi daha ileriye götürme sözünü verdiklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin hemen ardından, akılla, izanla, siyasetle bağdaştırılamayacak bir dizi gelişmeyle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.
“EKONOMİMİZE YAPILAN SALDIRIYI KONTROL ALTINA ALDIK”
Bu defa, diğerlerinden farklı olarak doğrudan Türkiye’nin ekonomisine, can damarına saldırıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonominin tüm dengelerinin yerinde olduğu, tüm göstergelerin olumlu seyrettiği bir dönemde, bir anda üzerlerine kur, faiz ve enflasyon araçlarıyla yüklenildiğini ifade etti.
“Böylesine büyük bir dalgayı karşılamak ve işleri yeniden yoluna koymak elbette kolay değildi. Türkiye’nin eski dönemlerinde böyle bir durum, gerçekten çok büyük bir felaketle sonuçlanırdı” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gereken tedbirleri alıp mekanizmaları oluşturduklarını, irtibatları kurup durumu kısa sürede kontrol altına aldıklarını aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Maalesef bu dönemde, dış saldırılar kadar içerideki fırsatçılar da canımızı yaktı. Eskiler ‘kurt kışı geçirirmiş ama yediği ayazı da unutmazmış’ derler. Biz bu sıkıntıyı çözdük, çözeriz; ama fırsatçılık yaparak ülkemizi adeta can evinden vuranları da unutmayız” şeklinde konuştu.
“ÜLKEYE DAHA ÇOK YATIRIM ÇEKMEK İÇİN TÜM İMKÂNLARI HAREKETE GEÇİRDİK”
Şimdi önceliklerinin üretimi, ihracatı ve istihdamı yeniden şaha kaldırmak olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ihracatta geçen ay itibarıyla yıllık 165 milyar doların yakalandığına dikkat çekti. Reel sektörü destelemek için bir dizi önlem paketi hazırlayıp uygulamaya koyduklarını, istihdamı desteklemek için gereken önlemleri aldıklarını ve ülkeye daha çok yatırım çekmek için tüm imkânları harekete geçirdiklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyanın parasal daralmaya gittiği bir dönemde, elbette bunun kolay olmadığını biliyoruz” dedi. Bu konuda en büyük avantajlarının, Türkiye’nin emsalsiz konumu ve gelecek vaat eden potansiyeli olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılbaşına kadar bu çalışmalardan ciddi neticeler elde etmeyi beklediklerini açıkladı.
Hükûmetleri döneminde, karşılaştıkları zorluklara rağmen şehirleri ve vatandaşları ihmal etmemeyi prensip edindiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaşanan sıkıntıların millete nispeten hafif yansımasında, 17 yıldır ortaya koydukları insan ve yatırım odaklı politikaların etkili olduğunu kaydetti.
Son 16 yılda Diyarbakır’a 36,5 milyar liralık yatırım yaptıklarına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehri terör örgütünün etkili olduğu dönemi ve o dönemde yapılanları hatırlattı ve konuşmasına şöyle devam etti: “Camilerine, tarihî saat kulelerine varıncaya kadar buraları ateş yağmuruna tutanlar, buralarda çukurları açanlar, buradaki benim Diyarbakırlı kardeşimi düşünüyor diyebilir miyiz? Diyarbakırlı kardeşime hizmet ediyor diyebilir miyiz? Ama buna rağmen yine oy alıyor. Peki, bu nasıl oluyor? Öyleyse marifet iltifata tabi değilmiş demek ki. Ama ben öyle öğrenmedim. Marifetin iltifata tabi olduğunu biliyordum, öyle öğrendim. Öyleyse bir yerde bir eksik var. Bu eksiği hep beraber biz gidereceğiz.”
Bölücü terör örgütünün arkasında olduğu yönetimin, devletin şehre hizmet için verdiği paraları Kandil’e gönderdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kandil’dekilerden beslenerek bu kadar oyu aldı. Tehdit mekanizması ile bu oyları aldılar. Ben diyorum ki siz tehditle değil, gönülleri kazanarak bu alın” sözlerine yer verdi.
DİYARBAKIR’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN YATIRIMLAR
Şehre eğitimde, 5 bin 365 yeni derslik kazandırdıklarını, 5 bin 300 kişilik yurt binaları inşa ettiklerini, sağlıkta, 17’si hastane toplam 44 tesis yaptıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 450 yatak kapasiteli Kayapınar Hastanesi ile 150 yataklı Silvan Devlet Hastanesi’nin yapımlarının devam ettiğine, Şehir Hastanesi’nin ihale aşamasında olduğuna işaret etti.
Üç yıl önce yaşanan olaylarda büyük hasar gören Suriçi’ni yeniden ayağa kaldırdıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 bin 853 hak sahibi ile uzlaşma sağlanarak, evlerinin inşa edildiğini, Süleymaniye Camii çevresini, sahabe kabirlerini ve ziyaretgâhları ihya ettiklerini, 3 bin dükkânı yenilediklerini hatırlattı.
Sur’un kanalizasyon, yağmursuyu ve içme suyu altyapısını sıfırdan yeniden yaptıklarını, peyzaj çalışmaları ve çevre düzenlemeleriyle yepyeni bir şehir inşa ettiklerini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1.500 tarihî taş evi yeniden canlandırıldığına, TOKİ aracılığıyla 16 bin 847 konutun yanı sıra yeni sanayi siteleri kurduklarına dikkat çekti.
“KİMİN BU ŞEHRİN VE BU HALKIN HAYRINA ÇALIŞTIĞI ANCAK HİZMETLERLE ORTAYA KONABİLİR”
Ulaşım, tarım ve sulama alanlarında şehirde gerçekleştirdikleri diğer hizmet ve yatırımlardan da örnekler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, partililerden bu çalışmaların bıkmadan, usanmadan, her fırsatta vatandaşlara anlatılmasını istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kimin bu şehrin, bu halkın, bu ülkenin hayrına çalıştığı, hizmet getirdiği; kimin de sadece kan ve gözyaşı ticaretiyle istismar peşinde koştuğu ancak hizmetlerimiz anlatılarak ortaya konabilir” şeklinde konuştu.
Ziyaretinde şahsına gösterilen sevgi, muhabbet ve kadirşinaslık için şehir halkına teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti il teşkilatında görev yapanlara başarılar dileyerek sözlerini tamamladı.
Diyarbakır'daki temasları kapsamında tarihî Sur ilçesine de giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca; PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu evleri yıkılan aileler için yaptırılan konutlar ve kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili bilgi aldı. Yürütülen çalışmaları yerinde gören ve incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilçedeki tarihî surların bir parçası olan Keçi Burcu'nu da ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehdi Eker, Çiğdem Karaaslan ve Hamza Dağ da eşlik etti.
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Protokoller Tamam Sırada Muratpaşa Kaymakamlığı Onayı Var
 
Kadın Çiftçilerin Birincisi Finikeli Akkaya Oldu
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Türkiye Moldova Arasında Özel Anlaşmalar İmzalandı
Resmî ziyareti nedeniyle Moldova’nın başkenti Kişinev'de bulunan Cumhurbaşkanı ...
Erdoğan :“Romanya’nın AB Dönem Başkanlığı ilişkilerimiz açısından önemli bir fırsattır”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Başbakanı Viorica Dancila ...
Başkan Erdoğan :“Adalet, Tüm İnsanlığın Ortak Talebidir”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4. Uluslararası Yüksek Mahkemeler ...
Erdoğan :“Afrika kıtasının tamamıyla iş birliğimizi güçlendirmenin gayreti içindeyiz”
​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş ...
 
 
Başkan Erdoğan :Af Konusun'da Ölçümüz Vicdandır
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın ...
Erdoğan :“Türkiye’yi kendi reçetelerimiz, çözümlerimiz ve programlarımızla hedeflerimize ulaştıracağız”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda ...
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: “Münbiç yol haritasının bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor”
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’na ...
Erdoğan : ekonomimizi; kur, faiz ve enflasyon şer üçgeninde kurulan tuzaktan kurtarmakta kararlıyız”
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ...
 
 
Erdoğan :“Türkiye ekonomisi, tehditler ve saldırılarla yıkılmayacak kadar güçlüdür”
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 27. Dönem 2. Yasama Yılı, Cumhurbaşkanı ...
MGK Bildirisi: “Suriye krizinin çözümünde uluslararası toplum sorumluluklarını yerine getirmeli”
Millî Güvenlik Kurulu (MGK) olağan toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
Türk Vatandaşlığına Geçişi Kolaylaştıran Kanun Değişikliği Yayımlandı
Yabancıların Türk vatandaşlığı almak için karşılamak zorunda olduğu mali ...
Erdoğan'dan İl Başkanları Toplantısında Önemli Açıklamalar
AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan,iç ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?

Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
​Doğu Akdeniz’de Temelden Değişiklikler
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya