Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   20/25 °C
 
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
Ustalar 'ONUR' için Sahneye Çıktılar
Ustalar  ONUR  için Sahneye Çıktılar
 
47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde onur ödülleri sahiplerini buldu. Bu yıl 15'incisi düzenlenen Yaşam Boyu Onur Ödüleri'ne Ertem Göreç, Safa Önal, Gülşen Bubikoğlu, Nur Sürer, Metin Akpınar ve Zeki Alasya layık görüldü.
 
13 Ekim 2010 Çarşamba - 09:11

47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde onur ödülleri, Cam Piramit'te düzenlenen tören ile sahiplerini buldu. Yeşilçam'ın ünlü isimleri ile yeni nesil oyuncu ve yönetmenlerinin katıldığı gece, Orhan Şanlıel yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın mini konseri ile açıldı. Sunuculuğunu Zahide Yetiş'in yaptığı programda Yeşilçam filmlerinin gizli sesi Belkız Özener de sahne aldı. Özener'i dinleyen sanatçılar duygusal anlar yaşadı. 

HALİT REFİĞ'İ ANMAYI İHMAL ETMEDİ
 
Yaşam Boyu Onur Ödülü'nün ilk sahibi Ertem Göreç, ödülünü oyuncu Gülsen Tuncer'den aldı. Ödülü aldıktan sonra yeni nesil yönetmenlere tavsiyelerde bulunan Ertem Göreç, "Halka dayanmayan sinema yapılamaz. Yeni yönetmenlere ilk önce seyirciyi düşünmelerini öneriyorum. Seyirciyi ön plana alırsanız eğer sinemamız çok ileri gidecek" dedi.
Konuşmasında Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ilk ödülü alan Halit Refiğ'i de anmayı ihmal etmeyen Göreç, kendi filmlerinde de oynayan ve kısa süre önce hayatını kaybeden Beklan Algan'ı da rahmetle andığını söyledi. 
Göreç'e ödülü veren ünlü oyuncu Gülsen Tuncer ise, Ertem Göreç'e çok şey borçlu olduğunu belirterek, böyle bir yönetmene ödül vermenin kendisinin hayatta alabileceği en büyük ödül olduğunu kaydetti.

“ÖDÜLÜMÜ TAŞ ATTIKLARI İÇİN CEZAEVİNDE BULUNAN ÇOCUKLARA ADIYORUM”

Yaşam Boyu Onur Ödülü'nün sahiplerinden oyuncu Nur Sürer, ödülünü Engin Çağlar'ın elinden aldı. Nur Sürer, ödülünü taş attıkları ve pankart açtıkları için cezaevinde yatan çocuklara ithaf ettiğini söyledi. Festivalde yaşanan bazı olaylardan çok rahatsızlık duyduğunu söyleyen Sürer, "Festivalde 9 genç yönetmenin ilk filmi var. Bir takım sorumsuzlukların bu gençlerin önüne geçmesi canımı çok sıktı. Kendilerini göstermek isteyen bu genç yönetmenler, lütfen bazı şeylerin önüne geçsin istiyorum" diye
konuştu.

Oyuncu Engin Çağlar ise, Nur Sürer ile birlikte rol alma keyfine erişemediği için üzgün olduğunu ifade ederek, "Benim yaşım da müsait. İleriki dönemlerde de bana bir onur ödülü vermek lütfunda bulunursunuz" dedi.

Yaşam Boyu Onur Ödülleri'ne layık görülen efsana ikili Metin Akpınar ve Zeki Alasya'nın Antalya'ya gelememesi nedeniyle ödülleri ünlü oyuncuları Cihat Taner ve Yalçın Gülhan, Şemsi İmkaya'nın elinden aldı. Zeki Alasya'nın yerine ödülü alırken sunucu Zahide Yetiş'e takılan Taner, "Siz bizden daha heyacanlısınız. Alkışlanırken susmayı bilmiyorsunuz" dedi. Taner, "Umarım bir gün biz ölmeden bu onur ödüllerinden bize de verirler" diye konuştu.

“13 YILLIK ÖZLEMİN DUYGUSAL YOĞUNLUĞUNU YAŞADIM”
Türk sinemanın unutulmaz oyuncuların Gülşen Bubikoğlu'na ödülü Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Akaydın tarafından verildi. Bu gece kalbinde büyük bir özlem ve burukluk bulunduğunu söyleyen Gülşen Bubikoğlu, "13 yıldır herhangi bir sinema filminde yer almadım. Bu özlemden dolayı bugün böyle bir yoğunluk yaşıyorum. Sizlerle bu özlemimi paylaşabildiğim için herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Sinemadan uzak kaldığı dönemde de Türk sinemasının yeni filmlerini izlediğini vurgulayan Bubikoğlu, "Sinemada çok güzel işler yapılıyor. Bizim klasik dönemimizde de çok güzel işler yapıldı. Yeni nesil çok daha gerçekçi, çok daha sağlam bir şekilde sinemamızı temsil ediyorlar. Onların yüreğine sağlık diyorum. Artık Yeşilçam filmlerini izlediğimizde, bir Holywood filminden daha fazla heyecanlanıyorum. Bizler bizden sonra gelenlere bir nebze ilham verebiliyorsak ne mutlu bize diyorum" ifadelerini kullandı.
Ödülü veren Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Akaydın ise, "Buraya gelmeden önce yönetmen Türker İnanoğlu ile ettiğim sohbette Gülşen Bubikoğlu'nun 13 yıl sonra beyaz perdeye döneceği sözünü verdi" dedi.

“YAŞAM BOYU TELİF HAKKIMI İSTİYORUM”
Dünyada en çok senaryo yazarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başaran 80 yaşındaki Safa Önal'a ise, Yaşam Boyu Onur Ödülünü Antalya Valisi Ahmet Altıparmak verdi. Ödülünün başının üstünde yeri olduğunu kaydeden senarist Safa Önal, "Ben yaşam boyu telif haklarımı istiyorum" dedi. Önal, ödülün kendisine asıl ve ikinci yaşamında da onur vereceğini söyledi.
Vali Ahmet Altıparmak, Antalya'ya geldiği günden beri Türkiye'de korsanla mücadele eden önde gelen illerden birinin Antalya olduğunu belirterek, bu mücadelenin devam edeceğini söyledi.
Törende korsan eserlere karşı verdiği mücadeleden dolayı Antalya Emniyet Müdürü Dr. Ali Yılmaz'a da ödülü ünlü sanatçı Müjdat Gezen verdi. Törenin sonunda ödül alan isimler sahneye çağrıldı ve fotoğraf çektirildi. 

NUR SÜRER, 40'DAN FAZLA FİLM VE TELEVİZYON DİZİSİNDE OYNADI
Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden daha önce de 2 defa 'En iyi kadın oyuncu' ödülünü alan 56 yaşındaki Nur Sürer, 40'dan fazla sinema ve dizide rol aldı. Erden Kıral'ın 'Bereketli Topraklar' filmiyle sinema hayatına adım atan ünlü oyuncu Nur Sürer, Sinan Çetin'in ilk yönetmenlik denemesi olan ve 12 Eylül öncesi bazı sahneleri sansüre uğrayan 'Bir Günün Hikayesi' ve Tunç Başaran'ın 'Uçurtmayı Vurmasınlar' filmleriyle hafızalara kazınmıştı. 

SAFA ÖNAL, 395 SENARYO İLE GUINNESS REKORLAR KİTABI'NA GİRDİ
Yaşam Boyu Onur Ödülü alan isimlerden 80 yaşındaki Safa Önal, 395 senaryo ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. 40'a yakın filmin yönetmenliğini yapan ve bir çok fotoromana da imza atan Önal, Altın Portakal'da ilk kez heykelcik sahibi oldu.

ERTEM GÖREÇ, SİNEMA TARİHİNİN İLK GREV FİLMİNİ YAPTI
Yaşam Boyu Onur Ödülü sahibi olan yönetmen Ertem Göreç, 1960 yılında 'Kanlı sevda' isimli film ile yönetmenliğe başladı. Türk sinemasına adını yazdıran birçok filmin yönetmenliğini yapan Göreç, 'Karanlıkta uyananlar' filmi ile Türk sinema tarihinin ilk grev filmine de imza attı. 

GÜLŞEN BUBİKOĞLU, İKİNCİ KEZ ALTIN PORTAKAL ALDI
Yaşam Boyu Onur Ödülü'nün sahibi olan Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Gülşen Bubikoğlu, 25'inci Antalya Film Şenliği'nde de 'Kurtar Beni' filmindeki rolüyle 'En iyi kadın oyuncu' ödülünü almıştı. Şu an 56 yaşındaki olan Bubikoğlu, unutulmaz performansıyla Türk sinemasına ismini altın harflerle kazıyan sanatçı olmuştu.

ZEKİ-METİN İKİLİSİ UNUTULMAZ OLMUŞTU
Toplumsal içerikli komedi filmleriyle tanınan Zeki Alasya ve Metin Akpınar ise, Türk sinemasının efsane olmuş karakterleri arasında.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Trabzonlu Adem çaldı 1700 Yunanlı oynadı
 
Başbakan'ın Pakistan Temasları Başladı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Cezaevi’nde Sinema Coşkusu
Altın Portakal Film Festivali, bu yıl bir ilke daha imza atarak cezaevlerine ...
Ödüllü film ‘Çoğunluk’ Altın Portakal’da
Venedik Film Festivali’nde Geleceğin Aslanı (Lion of the Future) ödülü ...
Canlı heykeller Antalya sokaklarında
47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, yalnızca sinema ...
Geleneksel Korteje İlgi Büyük Oldu
47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne katılan sanatçıların, ...
 
 
Kusturica Jüri’den Çekildi
Boşnak asıllı Sırp yönetmen Emir Kusturica, Altın Portakal Film Festivalindeki ...
Sinemanın Yıldızları 'ALTIN PORTAKAL'da Kırmızı Halıda
Türkiye'nin 'OSCAR'ı olarak adlandırılan Altın Portakal Film Festivali’ne ...
Yollarına Gül Dökülecek
47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali heyecanı başladı. ...
Altın Portakal'da 'ÇAKAL'ın Galası Yapıldı
47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, Ulusal Uzun Metraj ...
 
 
Kustirica Antalya'da
Dünyaca ünlü Boşnak asıllı Sırp Yönetmen Emir Kustirica, 47.Uluslararası ...
Altın Portakal Heyecanı Başlıyor
47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali yarın başlıyor. ...
Uğur Dündar Antalyalılar’la Buluşacak
Antalya Büyükşehir Belediyesi, usta gazeteci Uğur Dündar’ı Antalyalılarla buluşturacak.
Sinema Şöleni Başlıyor
47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde gösterimi yapılacak ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları  büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya