Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/20 °C
 
 
    Oğuzhan Hasipoğlu :Masadan Kaçmadık  
 
    Kırcami İmarında Müjdeli Haber İstinaf Mahkemesinden Geldi  
 
    ASFİM’de Parkinson Hastalarına özel egzersiz  
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı : Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor  
Yatırım Danışma Konseyi II. Toplantısı Sonuç Bildirgesi Açıklandı
Yatırım Danışma Konseyi II. Toplantısı Sonuç Bildirgesi Açıklandı
 
Girne’de gerçekleştirilen Yatırım Danışma Konseyi II. Toplantısı’nın sonuç bildirgesinde, 2013 - 2015 yıllarını kapsayacak yeni bir programın KKTC Hükümeti tarafından katılımcı bir şekilde tasarlanması, sahiplenilmesi ve Türkiye tarafından desteklenmesinin son derece önemli olduğu ifade edildi.
 
27 Kasım 2011 Pazar - 09:45

Yatırım ortamının KKTC Hükümeti’nin ve sosyal tarafların katılımıyla iyileştirilebilmesi için Türkiye’deki Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu’nun (YOİKK) tecrübelerinden faydalanarak, kurulacak kamu ve özel sektör taraflarını içeren karma bir üst kurulun süreci hızlandıracağına inanan Konsey, yatırım ortamını iyileştirme noktasında bugüne kadarki çabaların önümüzdeki dönemde kurumsal bir yapı altında yürütülmesinin faydalı olduğunu da vurguladı.
Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun tarafından okunan sonuç bildirgesinde, 2013 - 2015 programının güçlü bir biçimde uygulanabilmesi ve daha geniş bir toplumsal paydada kabul görmesi için programın sosyal taraflar arasında diyaloga imkan sağlayacak istişare mekanizmalarıyla desteklenmesinin önemli olduğunun da altı çizildi.
SİVİL TOPLUMLA İSTİŞARE MEKANİZMASI
Bu çerçevede Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC sosyal taraflarını içerecek ve deneyim paylaşımına imkan verecek, Türkiye - AB Karma İstişare Komisyonu’na (KİK) benzer bir yapılanmanın oluşturulmasının son derece faydalı olacağı da sonuç konsey bildirgesinde ifade edilirken, “Toplumun geleceğini ilgilendiren meselelerde sivil toplumla istişare mekanizmalarının tasarlanan politikaların etkinliğine katkısı son derece önem arz etmektedir” denildi.
ÜLKE EKONOMİLERİNİN REKABETE AÇILMASI
Toplantının sonuç bildirgesinde, ülke ekonomilerinin rekabete açılmasının ilgili ülkelerde ticaretin, sanayinin ve hizmetler sektörünün gelişmesini hızlandırdığının altı çizildi ve Türkiye - AB Gümrük Birliği Anlaşması’nın sonuçlarının bu açıdan son derece öğretici olduğu, KKTC’nin dünyayla bütünleşme sürecinin de ülke ekonomisinin rekabete açılması ve yatırım ortamının iyileştirilmesiyle hız kazanacağı ve toplumun bütün kesimlerini daha güvenli bir geleceğe taşıyacağı vurgulandı.
BASIN TOPLANTISI
Girne’de bugün yapılan Yatırım Danışma Konseyi II. Toplantısı’nın ardından bir basın toplantısı düzenlenerek toplantıyla ilgili bilgiler verildi ve sonuç bildirgesi okundu.
KÜÇÜK: “TOPLANTI YARARLI GEÇTİ”
Basın toplantısında ilk sözü alan Başbakan İrsen Küçük, Yatırım Danışma Konseyi II. Toplantısı’na katılan herkese teşekkür etti.
Başbakan Küçük, toplantıda yatırımcıların taleplerini duymak ve gerekli tedbirleri alarak bu yönde çalışma başlatmak adına toplantının çok yararlı geçtiğini söyledi.
2009 yılında KKTC ile TC hükümetleri arasında imzalanan ekonomik programın son yılına girilmekte olduğunu dile getiren Küçük, programın getirilerinin çok olduğunu ve yıl başından itibaren yeni bir çalışmanın başlatılacağını söyledi.
İKİNCİ ÜÇ YILLIK EKONOMİK PROGRAM
2013 - 2015 yıllarında ikinci üç yıllık ekonomik programın uygulanacağını söyleyen Küçük, bu çalışmaların da; Anavatan Türkiye’nin destek ve katkılarıyla yürütüleceğini, halkın esenliği ve KKTC halkının kalkınması amacıyla gerçekleştirileceğini söyledi.
Son yapılan istatistiki çalışmalar ve DPÖ’nün açıklamalarına bakıldığı zaman ekonomik programın uygulanmaya başlanmasından bu yana milli gelirde bir artış olduğunun görüldüğünü kaydeden Başbakan Küçük, 11 bin dolar olarak kabul edilen kişi başına düşen milli gelirin 15 bin dolara çıktığını, bunun; alınan ekonomik tedbirlerin meyveleri olduğunu söyledi.
Gerekli tedbirleri alıp halka daha iyi hizmet verilmesini sağlama yönünde adımlar atacaklarını belirten İrsen Küçük, ülkenin ihtiyacı olan yasaların da üzerinde daha detaylı bir şekilde çalışılarak hazırlanacağını kaydetti.
ATALAY: “VERİMLİ GEÇTİ, ŞU ANDA DURULAN YER TESPİT EDİLDİ”
Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu TC Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da, bugün Türkiye’den gelen organize sanayi bölgeleri temsilcileri, sanayi odaları başkanları ve KKTC’li işadamlarının katılımıyla gerçekleştirdikleri toplantılarla yoğun bir gün geçirdiklerini söyledi.
Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı’nın son derece verimli geçtiğini söyleyen Atalay, bugüne kadar yapılanlar ve eylem planında yapılması gerekenler olarak yer alanların gözden geçirildiğini, şu anda durulan yerin tespitinin yapıldığını, çok faydalı teklifler ve tartışmalar olduğunu söyledi, işadamlarının hem TC hem de KKTC’ye yönelik beklentilerini de almış olduklarını dile getirdi. Atalay, bundan sonra öncelikli olarak yapılması gerekenlerin de tespitlerinin yapıldığını kaydetti.
Bugünkü toplantıya ev sahipliği yapan herkese çok teşekkür eden Atalay, samimi gayretleri ve katkıları için de ilgililere teşekkür etti. Hem yürüyen ekonomik programa hükümetin verdiği önem hem de yatırım ortamının iyileştirilmesi, rekabetçi ortama geçiş yönündeki gayretleri için KKTC hükümetini tebrik eden ve teşekkür eden Atalay, tümünün çabasının KKTC’nin daha güçlü olması yönünde olduğunu belirtti.
Bölgedeki birçok ülke ekonomik sıkıntılar yaşarken Türkiye ve KKTC’nin ekonomik sıkıntı içerisinde olmadığını söyleyen ve bunun sürmesini temenni ettiklerini ifade eden Atalay, ekonomik yönden güçlü bir KKTC’nin, görüşmelerin sonunda uzlaşma olsun olmasın elinin de daima güçlü olacağını dile getirdi.
Atalay, KKTC’de büyük bir ekonomi ve dinamik bir toplumun olmasının kendileri için önemli olduğunu vurguladı.
“YENİ EKONOMİK PROGRAM ÇOK ÖNEMLİ”
KKTC’de uygulanacak olan yeni ekonomik programın kendileri için çok önemli olduğuna işaret den Atalay, kendilerinin sadece Türkiye’de yaşadıkları tecrübeleri aktarmaya çalıştıklarını, programı yürütenin KKTC Hükümeti olduğunu söyledi.
Ekonomik programın birinci döneminin ekonomik verilerinin değerlendirileceğini, elde edilen bütün somut verilerin olumlu olduğunu, ekonomiyi ileri götürdüğü, hayat standartlarını artırdığı, fert başı milli geliri artırdığı yönünde olduğunu ifade eden Atalay, çalışmaların yakın dayanışma içerisinde devam edeceğini, Türkiye ile KKTC’nin ayrılmaz olduğunu, Türkiye’nin tüm konularda daima KKTC’nin yanında olduğunu belirtti. Atalay, KKTC’ye verebilecekleri her türlü desteği verme kararlılığında olduklarını da dile getirdi.
ATUN: “İLERLEMELERE İLİŞKİN DEĞERLENDİRME YAPILDI”
Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun da, bugün gerçekleştirilen toplantıda, ülke içerisinde sağlanan ilerlemelere ilişkin değerlendirmeler yapıldığını söyledi.
Özellikle ekonominin, reformların uygulanmaya başlandığı 2009 yılı sonları ile birlikte nasıl bir büyüme hamlesi içine girdiğinin farklı parametreler değerlendirilerek ele alındığını söyleyen Atun, bu süreci en iyi şekilde güçlendirecek bileşenlerden bir tanesinin de yatırım ortamının iyileştirilmesi olduğunu vurguladı.
Atun, daha sonra yatırım Danışma Konseyi İkinci Toplantısı sonuç bildirgesini okudu.
SONUÇ BİLDİRGESİ
Yatırım Danışma Konseyi II. Toplantısı Sonuç Bildirgesi şöyle:
 
“1. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yatırım Danışma Konseyi, KKTC’nin sürdürülebilir ekonomik kalkınması ve ada ekonomisinin rekabet edebilirliğinin artırılması açısından geçtiğimiz yıl önemli bir girişim olarak ilk kez bir araya gelmiştir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yatırım Danışma Konseyi’nin ikincisinin gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyulmaktadır.
2. Toplantı, KKTC Başbakanı Sayın İrsen Küçük’ün davetiyle, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ev sahipliğinde, TOBB, DEİK, Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nın katkılarıyla gerçekleştirilmiş olup toplantıya KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Derviş Eroğlu, Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Sayın Beşir Atalay, Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız, TC KKTC Lefkoşa Büyükelçisi Sayın Halil İbrahim Akça, ilgili bakanlar, TOBB Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye - KKTC İş Konseyi Başkanları, üst düzey bürokratlar ve Türkiye’den ve KKTC’den iş insanları katılmıştır.
3. 5 Ekim 2010 tarihinde gerçekleşen 1. Yatırım Danışma Konseyi toplantısı sonucunda yatırım ortamının iyileştirilmesi ve rekabet gücünün artırılması adına yapılan önerilerin önemli bir kısmında ilerlemeler sağlandığı memnuniyetle müşahede edilmiştir. Dikkat çeken ilerlemeler arasında, kamu yönetiminin kurumsal yapısının gözden geçirilmesine ilişkin çalışmalar, kamu personel ve mali yönetimi alanlarındaki yasal düzenlemeler ve yasa hazırlıkları, kamu yönetiminde koordinasyona yönelik atılan adımlar, yatırımların karşılıklı teşviki ve korunması, şirket kuruluş süreçlerinin iyileştirilmesi, Türkiye’ye ihracatın kolaylaştırılması alanlarında kaydedilen gelişmeler ve turizm sektörünün sunduğu hizmetlerin çeşitlendirilmesi bulunmaktadır.
4. 2010 - 2012 Kamunun Etkinliğinin ve Özel Sektörün Gücünün Artırılması Programı’nın yatırım ortamının iyileştirilmesi yönünde önemli atılımların gerçekleştirilmesine katkısı, Yatırım Danışma Konseyi’nce dile getirilen önerilerdeki ilerlemelerde açıkça görülmektedir.
5. Yatırım Danışma Konseyi, 2013 - 2015 yıllarını kapsayacak yeni bir programın KKTC Hükümeti tarafından katılımcı bir şekilde tasarlanması, sahiplenilmesi ve Türkiye tarafından desteklenmesinin son derece önemli olduğunu düşünmektedir. Yatırım ortamının KKTC hükümetinin ve sosyal tarafların katılımıyla iyileştirilebilmesi için Türkiye’deki Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu’nun (YOİKK) tecrübelerinden faydalanarak kurulacak kamu ve özel sektör taraflarını içeren karma bir üst kurulun süreci hızlandıracağına inanılmaktadır.
Yatırım ortamını iyileştirme noktasında bugüne kadarki çabaların önümüzdeki dönemde kurumsal bir yapı altında yürütülmesinde fayda bulunmaktadır.
6. 2013 - 2015 programının güçlü bir biçimde uygulanabilmesi ve daha geniş bir toplumsal paydada kabul görmesi için programın sosyal taraflar arasında diyaloga imkan sağlayacak istişare mekanizmalarıyla desteklenmesi son derece önemlidir.
Bu çerçevede Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC sosyal taraflarını içerecek ve deneyim paylaşımına imkan verecek, Türkiye - AB Karma İstişare Komisyonu’na (KİK) benzer bir yapılanmanın oluşturulması son derece faydalı olacaktır. Toplumun geleceğini ilgilendiren meselelerde sivil toplumla istişare mekanizmalarının tasarlanan politikaların etkinliğine katkısı son derece önem arz etmektedir.
7. Özel sektörün güçlendirilmesi, rekabet ortamının geliştirilmesi ve kamu yönetimi reformu birbirinden bağımsız olarak düşünülmemelidir. 2013 - 2015 programı, bu amaçları gerçekleştirecek şekilde yapılandırılmalıdır. Bu alanlarda Türkiye başta olmak üzere başarılı ülke deneyimleri, kalkınma hamlesinin koordinasyon içerisinde gerçekleştirilmesinin avantajlarını ortaya koymaktadır. KKTC’nin gelecek vizyonunun bu tecrübelerden ilham alarak oluşturulması toplum için büyük bir kazanım olacaktır.
8. Ülke ekonomilerinin rekabete açılması ilgili ülkelerde ticaretin, sanayinin ve hizmetler sektörünün gelişmesini hızlandırmaktadır. Türkiye - AB Gümrük Birliği Anlaşması’nın sonuçları bu açıdan son derece öğreticidir. KKTC’nin dünyayla bütünleşme sürecinin de ülke ekonomisinin rekabete açılması ve yatırım ortamının iyileştirilmesiyle hız kazanacağı ve toplumun bütün kesimlerini daha güvenli bir geleceğe taşıyacağı kesindir”.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Büyük Ava Nüfus Sayımı Değişikliği
 
CTP Heyeti, Brüksel'de Kılıçdaroğlu İle Görüştü
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Merkez Bankası’ndan 3 Aylık Değerlendirme Raporu
KKTC Merkez Bankası, bankacılık sektörü, ithalat - ticaret dengesi ve ...
KTTO, K-Pet İhalesini Kazanan Boyacı ve Hacı Ali Ailelerini Kutladı
Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), Kıbrıs Türk Petrolleri Şirketi’nin % ...
Kıbrıs Petrolleri İhalesinde Teklifler Açıldı
Kıbrıs Türk Petrolleri’nin (K - Pet), Türkiye’deki OMV şirketine ait hisselerinin ...
3. Kıbrıs Kitap Fuarı Yarın Açılıyor
Fairex Fuarcılık tarafından düzenlenen 3. Kıbrıs Kitap Fuarı, pazartesi açılacak.
 
 
Üreticilere Vergisiz Akaryakıt Ödemeleri Başladı
Üreticilere yönelik vergisiz akaryakıt ödemeleri başladı.Tarım ve Doğal ...
DPÖ, Ekim Ayı Hayat Pahalılığını Açıkladı
Devlet Planlama Örgütü (DPÖ), Ekim ayı hayat pahalılığı artışını 1.36 olarak açıkladı.
Güney Kıbrıs’ta Standard & Poors Şoku
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poors, Kıbrıs Rum ...
Kıbrıs Türk Ticaret Odası Yönetimi Yorgancıoğlu İle Görüştü
Cumhuriyetçi Türk Partisi/Birleşik Güçler (CTP/BG) Genel Başkanı Özkan ...
 
 
KTTO, Özelleştirme Karşıtı Eylemlere Tepki Gösterdi
Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) yayımladığı bir basın açıklamasıyla özelleştirme ...
Benzinciler Birliği’nden Grevin Derhal Kaldırılması Talebi
Benzinciler Birliği, K-Pet’te devam eden grevin “K-Pet bayileriyle K-Pet’i ...
KTTO İş İnsanlarına Eğitim Seminerlerini Sürüyor
Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) bünyesinde faaliyet gösteren Proje, Eğitim ...
Bakan Ünverdi, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nı Ziyaret Etti
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, Sosyal Sigortalar ve ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
	 Kırcami İmarında Müjdeli Haber İstinaf Mahkemesinden Geldi

Kırcami İmarında Müjdeli Haber İstinaf Mahkemesinden Geldi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya