Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   18/25 °C
 
 
    Oğuzhan Hasipoğlu :Masadan Kaçmadık  
 
    Kırcami İmarında Müjdeli Haber İstinaf Mahkemesinden Geldi  
 
    ASFİM’de Parkinson Hastalarına özel egzersiz  
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı : Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor  
Yerlikaya: Doping Satışı Yasaklanmalı
Yerlikaya: Doping Satışı Yasaklanmalı
 
2014 Gençler Grekoromen ve serbest Güreş Türkiye Şampiyonası nedeniyle Şanlıurfa’da bulunan Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, dopingi çağın hastalığı olarak nitelendirdi.
 
21 Şubat 2014 Cuma - 17:23

GAP Arena Spor Tesisleri Kapalı Spor Salonu’nda yapılan şampiyonayı izleyen Hamza Yerlikaya, dopingin çağın hastalığı olduğunu söyledi. Gazetecilerin sorusu üzerine konuşan Yerlikaya, Türkiye’deki doping vakalarının abartıldığı kadar olmadığınıdile getirerek, “Doping çağın vebası, çağın hastalığı. Bugün Türkiye’de bu kadar çok aman aman aşırı abartılacak kadar doping vakası hat safhada değil. Avrupa’daki emsallerini görürseniz, az kalır. Orada basında çok yer bulmadığından dolayı, o ülkelerde doping yokmuş gibi algı oluşturuluyor” dedi.
 
“DOPİNG SATIŞI YASAKLANMALI”
Doping konusunda kendilerinin de birçok şikayet aldığını belirten Yerlikaya, dopingin sağlık açısından uyuşturucu maddelerle aynı şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Doping satışlarının da yasaklanmasını isteyen Yerlikaya, şöyle konuştu:
"Doping konusunda bize konularla ilgili çok istihbarat, bilgi, şikayet ve şikayet dilekçeleri geliyor. Dopingi, sıradan bir mesele gibi görmemek lazım. Dopingin spor hayatından sonra beyinde tümör, ur, akciğer-karaciğer yetmezliği, aşırı kıllanma, tik, sinir bozuklukları gibi çok fazla zararları var. Uyuşturucu ile yanyana getirdiğinizde aynı etkileri gösterebiliyor. Bana göre ceza kanununda bir maddeyle doping satıcılarını tanımlamak lazım. Cezayı müeyyideyi zorlaştırmak lazım. Bizler temiz toplum, temiz spor yapmak ve yaptırmak zorundayız. Herşey başarılı olmak değil, herşey altın madalya almak değil. ‘Altın madalyaya giden her yol mubahtır’ demek doğru değil. Daha sağlıklı bir nesil yetiştirmek için bunların tedbirini almamız lazım.”
 
“ŞOK BASKINLAR YAPILIYOR”
Güreş federasyonu olarak 1.5 yıldır art arda baskınlar yaparak doping testleri yaptıklarını belirten Hamza Yerlikaya, sağlık kontrollerinin de düzenli yapılması için çalışmalar başlatacaklarını ifade etti. Sağlık taramalarında yeterli olamadıklarını belirten Yerlikaya, “Sağlık kontrollerini arttırmak lazım. Doping konusunda 1.5 yıldır art arda baskınlar yapıyoruz. Yıldız sporcularımızdan bile örnekler alıyoruz. Ancak sağlık taramalarında yeterli değiliz. Bunu kabul etmek lazım. Sağlık taramalarını biraz daha arttırmamız lazım. Bu senenin ortasına doğru, biz de sporcularımızın milli takımda bulunan sporcularımızın tamamını sağlık taramasına tabi tutacağız. Onlar sporcuların kendi sağlığı için. Olumsuzlukları erkenden tespit edip, tedavisine gidebilmektir. Sporcumuzun vücudundaki eksiklerini görüp, daha ileriye, daha başarılı olabilecek noktaya taşıyabilmenin yolu içerisindeyiz. Bakanımız da bize tam destek veriyor. ‘Bu konu üzerinde çalışın, hedef koyun’ dedi. Biz de hedefimizi koyduk. Yeni dönemde bu çalışmalarımızı hızlandırıp, sağlık konusunda da belirli aşamalara ulaştıracağız inşallah” diye konuştu.
 
“100. YILA BOL MADALYA HEDEFİ”
Gazetecilerinin sorusu üzerine Güreş Federasyonu’nun 2016 ve 2020 hedeflerini anlatan Yerlikaya, bunu gerçekleştirebilmeleri için il il gezerek, heyecan oluşturmak istediklerini anlattı. Hedeflerin gerçekleşmesi için gerekli yatırımların yapımına başlanıldığını anlatan Yerlikaya, “Hedefimiz sadece 2016 değil. Asıl hedefimiz 2020. Bir siklette bir sporcu değil, 1 siklette birden fazla olimpiyatta yarışabilecek potansiyelde kardeşimizi, sporcumuzu, genç nesli 2020’ye hazırlama heyecanı ve hedefi içerisindeyiz. İl il geziyoruz. Her ilde bir heyecan oluşturmaya çalışıyoruz. Her ilde güreşecek arkadaşlarımıza omuz, destek vermeye çalışıyoruz. Yeni bir hafta öncesine kadar Türkiye genelinde 200 güreş minderi gönderdik. Cumhuriyet tarihine bakarsak, 200 minderin bir yıl içerisinde gönderildiğine dair başka bir örnek yok. İlk defa bu bize nasip oldu. Genel Müdürlüğümüz ve Bakanlığımızın tasarruflarıyla 200 minderi gönderdik. Bazılarını il müdürlüklerimize, bazılarını kulüplerimize yolladık. İhtiyaç duyulan yerlere ve kulüplerimize serilmeye başlandı. Bizim hedefimiz, ata sporumuz güreşin heyecanını oluşturmak, layık olduğu yere getirebilmenin düşüncesi içerisindeyiz. Bu yolda inşallah başarılı olacağımız kanaatindeyim” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 yılını birçok madalya ile kutlamak istediklerini belirten Yerlikaya, “Türkiye’nin,Cumhuriyetimizin 100. yılını bol madalya ile kutlama hedefindeyiz. Yollar, güllerle serili değil, dikenler de var. Ama dikenleri atlayarak, irade koyarak, genç şampiyonlarımızı, bulunduğu konumlardan çekip, çıkartıp, dünya minderlerine adapte etmek. İnşallah bunu da yakın tarihte olmasa da kısa, orta ve uzun vadede gerçekleştirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
“YENİ KURALLAR GELİYOR”
Yerlikaya, yeni yılla birlikte antrenör ve oyuncuların disiplin altına alınmaya başladığını belirterek, “Kurumsal bir yapı oluşturmak istiyoruz. ‘Böyle gelmiş, böyle gider. Bundan sonra böyle devam edecek, yav bırak canım, ne olur, aman uğraşma, birazını da görmezden gel’ diye diye kurumsal yapı bitmiş. Kurumsallık bitmiş. Camiada bu anlamda bir boşluk oluşmuş. Biz bu boşluğu doldurup, kurumsal yapıyı daha güçlendirmek için bütün hocalarımızı çerçeve altına, raptı zapt altına aldık. Sporcularımızı bir disiplin altına aldık. Bundan sonraki süreçte de bunu arttırarak devam edeceğiz. Artık hepimiz minderde güreşen kardeşimizin güreşini izleyeceğiz. Hedefimiz bu. Hocası, normal çerçeve içerisinde taktiğini verecek. Minder üzerine çıkmak, bağırıp çağırmak, sinkaflı, onur kırıcı laf kullanmak olmayacak. Kime yapılıyorsa artık müsamaha etmeden yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.
Öte yandan müsabakalarda yorulan güreşçiler ise öğlen arasında kendilerini mindere atarak dinlendi. Kimi güreşçiler sere serpe minderin üstünde yatarak kaylule yaparken, kimi ise uzandığı minder üzerinde müsabakaların başlamasını bekledi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Bursaspor, Şampiyon Forma İle Sahada
 
Adana Demirspor, Şanlıurfa Yolcusu
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
2014 Gençler Grekoromen ve Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası Başladı
2014 Gençler Grekoromen ve Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası, bugün Şanlıurfa’da başladı.
Muratpaşalı Melekler Kazanmayı Bildi
Hentbol Bayanlar Süper Ligi'nin 15. haftasında Muratpaşa Belediyesi, kendi ...
Batalla Çin Kulübüne İmzayı Attı
Bursaspor’dan ayrılan Arjantinli futbolcusu Pablo Martin Batalla prensip ...
Avrupa 3.’sü Olan Atletler Yurda Döndü
Portekiz’de yapılan 37. Avrupa Kulüpler Kros Şampiyonası’nda başarılı ...
 
 
Samsun’a Dev Spor Yatırımları
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ...
Rekor Katılımla Okçuluk İstanbul Şampiyonası
Beylikdüzü Belediyesi, ‘İstanbul Okçuluk Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı. ...
Artvin’de Türkiye Muay Thai Yarı Final Heyecanı
Türkiye Muay Thai Süper Ligi 9. Ayak Yarı Final Müsabakaları Artvin'de yapıldı.
İzmir 19. Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası’na Hazır
19. Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak olan ...
 
 
Engelli Okçuya Yay Takımı Hediye Edildi
Denizli'nin tek engelli okçuluk sporcusu olan Murat Turan'a, Denizli Gençlik ...
Muratpaşa Belediyespor Zirvedeki Yerini Korumak İstiyor
Hentbol Bayanlar Süper Ligi'nin 11. haftasında Muratpaşa Belediyespor, ...
Paşa’nın Rakibi Başkent’ten
Bayanlar Hentbol Türkiye Kupası çeyrek final eşleşmeleri belli oldu. Muratpaşa ...
Kavganın Faturası Galatasaray'a Ağır Oldu
Yalova Ortopedikler Spor Kulübü ile Galatasaray maçı sırasında konuk ekibin ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Manavgat Büyük Yangın Alanınındaki   Bakım Çalışmaları Hızla Sürüyor

Manavgat Büyük Yangın Alanınındaki Bakım Çalışmaları Hızla Sürüyor

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya