Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/22 °C
 
 
    Trafik Kazası Geçiren KKTC Maliye Bakanı Berova'dan ''iyi ki varsiniz 'açıklaması  
 
    KANTDER'de Antalya Usulü Hibeş Etkinliği  
 
    İbrahim Tatlıses: Reddi miras yapacağım!  
 
    UBP Milletvekili Hasipoğlundan Strazburg’da Önemli Mesaj  
Yılın İlk Bebekleri Dünyaya Merhaba Dedi
Yılın İlk Bebekleri Dünyaya Merhaba Dedi
 
Yeni yılın ilk bebekleri Çorum ve İstanbul'da dünya'ya geldi.
 
1 Ocak 2015 Perşembe - 11:56

Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde normal doğumla dünyaya gelen Ali Yunus bebeğin ilk ziyaretçisi Çorum Valisi Ahmet Kara ve eşi Mesude Kara ile Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı ve İl Sağlık Müdürü İsmail Yüce oldu. Derya ve İlyas Emre çiftinin ikinci bebeği olan Ali Yunus'a Vali Kara’nın eşi tarafından altın takıldı. 3 kilo 840 gram olarak dünyaya gelen Ali Yunus bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya geldiği belirtildi.
 
YENİ YILIN İLK BEBEĞİ 'MERYEM AZRA' OLDU
 
İstanbul'da 2015 yılının ilk bebeği Meryem Azra, Zeytinburnu Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dünyaya geldi. Hastaneye gelerek bebeği ziyaret eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Her yıl yaklaşık 1 milyon 150 bin bebeğimiz doğuyor. Bu, ülkemizin büyük bir zenginliğidir" dedi.
İstanbul'da 2015 yılının ilk bebeği Zeytinburnu, Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dünyaya geldi. Mardinli oldukları öğrenilen ve 2 yıldır İstanbul'da yaşayan İdris ve Hamdiye Akbalık çiftinin 3. bebeği olan Meryem Azra'nın, ilk ziyaretçileri Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve İstanbul Valisi Vasip Şahin oldu. Akbalık çiftini tebrik eden Bakan Müezzinoğlu, üçüncü çocuğu olduğunu söyleyen baba İdris Akbalık'a, "O zaman sen söz dinleyenlerdensin" diye seslendi.
Bakan Mehmet Müezzinoğlu, "Her yıl yaklaşık 1 milyon 150 bin bebeğimiz doğuyor. Bu, ülkemizin büyük bir zenginliğidir. 2014 yılında doğan ve 2015 yılında doğacak tüm yeni nesillerimize, sağlıklı, huzurlu, bereketli bir yaşam diliyoruz. Önce kendileri için sonra aileleri için, sonra ülkeleri için, insanlık için hayırlı olmalarını istiyoruz. 'Sizlerin en hayırlınız insanlara en çok faydalı olanınızdır' demiş medeniyetimizin önderi" dedi.
 
"1 SENE ANNELERİN EVLATLARINI EMZİRMESİNİ ARZU EDİYORUZ"
 
Kendisinin de Meryem Ece adında bir torunu olduğunu belirten Müezzinoğlu, annelere de şu şekilde tavsiyelerde bulundu:
"Anneler dünyada, bir başkasının sahip olamayacağı annelik kariyerine sahip oluyorlar. Anneler, annelik kariyerinin dışında bir başka kariyeri merkeze almamaları gerekir. Merkeze iyi nesiller yetiştirmeye almalılar. Her annenin doğal yapısı, normal doğum üzerine yaratılmış. Normal doğumu merkeze almak lazım. Tıp da olağan üstü durumlar için var. İhtiyaç duyulduğu zaman, hekim arkadaşların en doğru kararı vermelerini isteriz. Anne sütünden daha önemli, daha sağlıklı bir şey yoktur. Bebek için anne sütünde hem gıda, hem ilaç var. En az 6 ay, mümkünse 1 sene annelerin evlatlarını emzirmesini arzu ediyoruz"
 
3 KİLO 600 GRAM DOĞDU
Meryem Azra bebeğin 3 kilo 600 gram ve 52 cm boyunda doğduğu öğrenildi. Bakan Müezzinoğlu ve Vali Vasip Şahin, Meryem Azra bebeğe altın takarak, ailenin yeni yılını kutladı. Bakan Müezzinoğlu ve Vali Vasip Şahin hastanede doğum yapan diğer aileleri de ziyaret ettikten sonra hastaneden ayrıldı.
 
ADANA'DA YENİ YILIN İLK BEBEĞİ 'HASAN DÜZGÜN BABAYİĞİT' OLDU
ADANA'da yeni yılın ilk doğan bebeği 3.75 gram doğan 'Hasan Düzgün Babayiğit' oldu.
 
Bir kız çocuğu annesi olan 30 yaşındaki Kadriye Babayiğit, 2015'in ilk dakikalarında bir de erkek çocuğu sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı. Marsa Hastanesi Doğum Evi Ve Yeni Doğan Sağlık Evi'nde sezeryanla dünyaya gelen Hasan Düzgün bebek, hastane çalışanları ile hemşirelerin ilgi odağı oldu. Baba Ali Babayiğit, 3 kilo 75 gram olarak dünyaya gelen ve 'Hasan Düzgün' ismini verdikleri bebekleriyle ikinci kez heyecan yaşadıklarını belirterek, 2015 yılının ilk dakikalarında dünyaya gelen erkek evladıyla büyük bir mutluluk ve sevinç yaşadıklarını söyledi.
 
GAZİANTEP, KAHRAMANMARAŞ VE ŞANLIURFA'DA YENİ YILIN İLK BEBEKLERİ
GAZİANTEP, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da yeni yılın ilk bebekleri sağlıklı şekilde dünyaya geldi.
 
Gaziantep'te Ahu ve Ramazan Yavuz çiftinin ikinci çocukları olarak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yeni yılın ilk saniyelerinde 2 kilo 850 gram ağırlığında dünyaya gelen erkek bebeğe 'Muhammet Ali' ismi verildi. Yavuz çifti, kız çocuklarının ardından dünyaya gelen erkek bebekle mutlu olduklarını belirtti.
 
KAHRAMANMARAŞ'TA YENİ YILIN İLK BEBEĞİ: 'NURİ EFE'
Kahramanmaraş'ta yeni yılın ilk dakikasında dünyaya gelen İsa ve Özlem Ceylan çiftinin ilk bebeğine 'Nuri Efe' adı verildi. Necip Fazıl Şehir Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Yerleşkesi'nde yeni yılın ilk dakikasında 1 yıllık evli İsa ve Özlem Ceylan çiftinin ilk çocuğu dünyaya geldi. Ailesi, bebeğe 'Nuri Efe' ismini verdi.
 
Dünyaya 2 kilo 800 gram olarak gelen ve sağlıklı olduğu belirtilen bebeğin babası İsa Ceylan, "İlk bebeğimiz yeni yılın ilk saatlerine denk geldi. İsmini de Nuri Efe koyduk. Çok mutluyuz. Allah bebeği olmayanlara da nasip etsin" dedi.
 
ŞANLIURFA'DA YENİ YILIN İLK BEBEĞİ: 'MUHAMMET MAHİR'
Şanlıurfa'da yeni yılın ilk dakikalarında dünyaya gelen bebeğe ise Muhammet Mahir adı verildi. Kentteki özel bir hastanede Yusuf ve Songül Badıllı çiftinin 4'üncü çocuğu olarak 2 kilo 600 gram ağırlığında dünyaya gelen erkek bebeğe ailesi 'Muhammet Mahir' adını verdi. Anne Songül Badıllı, bebeğinin yeni yılın ilk dakikalarında doğmasından dolayı ayrı bir mutluluk yaşadığını ifade etti.
 
BAKAN ZEYBEKCİ, YENİ YILIN İLK BEBEĞİNİN İSMİNİ MEHMET KOYDU
 
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İran dönüşünde yılın son günü Denizli'ye gelerek, yeni yıla memleketinde girdi. Zeybekci Denizli'de 2015 yılın ilk ihracat belgesini imzaladı, Denizli Devlet Hastanesi'nde doğan yeni yılın ilk bebeğine de Mehmet ismini koydu.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yeni yıla memleketi Denizli'de girdi. İlk olarak Denizli Huzurevi'ni ziyaret eden ve yaşlıların yeni yılını kutlayan Zeybekci, burada yeni yıl pastası kesti. Zeybekci daha sonra Denizli İhracat Birliği tarafından yeni yılın ilk ihracatının yapılması ile ilgili düzenlenen toplantıya katıldı. Bakan Zeybekci'ye Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli Milletvekilleri Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, daire müdürleri ve işadamları eşlik etti. Düzenlenen törende 2014'teki ekonomiyi değerlendiren Zeybekci, yeni yıldan daha umutlu olduğunu söyledi. Zeybekci, "Avrupa Birliği ve diğer ülkelerdeki tüm olumsuzluklara rağmen ülkemiz 2014 yılını yüzde 5'in üzerinde bir ihracat artışıyla kapattı. 2014 yılı yaşanan tüm olumsuz olaylara rağmen Türkiye'de dış ticaret açığının daraldığı, ihracatın ithalatını karşılamasının da yüzde 66 olduğu bir yıl oldu. Biz ayrıca cari açığı da kapatan dünyadaki nadir ülkelerden biri oldu" dedi.
2014 yılının hedefi olan 166 milyar doları yakalayamadıklarını kaydeden Zeybekci, "İhracatta muhtemelen 160 milyar dolar seviyesinde kaldık. Ama geçen seneye göre güzel bir artış yakaladık. Hedefimiz bizim daha büyük. 2023'te 500 milyar dolar hedefimiz var. Biz hedeften sapmadık. Biz her yıl yüzde 13 ihracatımızı artırarak bugünlere geldik. Bu şekilde devam edersek gereken hedeflere ulaşırız. Bu bizim için imkansız değildir. Yaptık yine yaparız. Çevremizle daha sıkı ilişkiler içindeyiz. İran'la da yeni anlaşmalar imzaladık. 15 milyar dolar olan ticaretimizi 35 milyar dolara çıkarmak istiyoruz" dedi.
Türk Lirası ile ihracat yapmak gibi bir hedefleri olduğunu ifade eden Zeybekci, "Türk lirası ile ticaret yapmak bizim için önemli. İran, Irak, Rusya ile TL üzerinden ticaret yapmakla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Ülkelerin merkez bankaları görüşecek. Afrika, 2015 yılında Türkiye için parlayan yıldız olacak. 2015 hepimiz hayırlar getirsin. Tüm işadamlarımıza bol kazançlar diliyorum" dedi.
1 Ocak'ta doğum gününü kutlayan Bakan Zeybekci, 54. yaş günü pastasını da Denizli İhracatçılar Birliği'nde eşi Ayşen Zeybekci ile birlikte kesti.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli İhracatçılar Birliği'nde yılın ilk ihracat işlemini onayladı. Zeybekci, daha sonra Denizli Devlet Hastanesi'ne giderek, yeni yılın bebeğine Mehmet ismini koydu. Bakan Zeybekci, yılbaşı gecesi dünyaya gelen 3 bebeğe daha çeyrek altın taktı.
 
SURİYELİ YENİ YILIN İLK BEBEĞİ, YETİM DOĞDU
 
ŞANLIURFA'da yeni yılın ilk dakikalarında dünyaya gelen Suriyeli bebeğe Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol tarafından kulağına ezan okunarak 'İbrahim Halil' adı verildi. Babasını Suriye'deki çatışmalarda kaybeden İbrahim Halil bebeğe, Demirkol altın hediye etti.
Şanlıurfa'da yeni yılın ilk bebeği saat: 00.02'de Kadın Hastalıkları ve Doğumevi Hastanesi'nde doğdu. Babası Muhammet'in 3 ay önce ülkesinin Halep kentindeki çatışmada hayatını kaybettiği Suriyeli erkek bebeğe merkez Haliliye İlçe Belediye Başkanı Fevzi Demirkol tarafından kulağına ezan okunduktan sonra 'İbrahim Halil' ismi verildi. Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, dünyaya 3 kilo 200 gram ağırlığında gelen İbrahim Halil bebeğe çeyrek altın hediye etti.
Eşi Muhammet'i 3 ay önce Halep'te çatışmada öldüğünü belirten anne Zeynep Salih, hem üzüntülü, hem de mutlu olduğunu söyledi.
Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Suriye'deki iç karışıklığın bir an önce bitmesini dileyerek, "Yeni doğan Suriyeli bebeğe İbrahim Halil ismini verdik. Umarız Suriye’de süren savaş bir an önce biter. Yeni yılda bu savaşın bitmesini temenni ediyoruz" dedi.
İbrahim Halil bebeğin sağlıklı olduğu bildirildi.
 
BURSA'DA 2015'İN İLK BEBEĞİ DOĞUŞTAN BURSASPORLU
 
BURSA'da, yeni yılın ilk bebeği Yalçın ve Keziban Kayaoğlu çiftinin bebeği oldu. 3 kilo 800 gram ağırlığında dünyaya gelen erkek bebeğe Ayaz ismi verildi. Koyu Bursasporlu olan çift Ayaz bebeğe yeşil-beyaz battaniyeye sararak, "Oğlumuz doğuştan Bursaspolu oldu" dedi.
Bursa'da özel bir hastanede saat 00.03'de doğan bebek Bursa'da yeni yılın ilk bebeği oldu. Ters geldiği için Op.Dr. Orhan Orhan tarafından sezaryenle alınan Yalçın ve Keziban Kayaoğlu çiftinin ilk çocuğu olan bebeğe ailesi Ayaz ismini verdi. Dünyaya 3 kilo 800 gram olarak gelen ve sağlıklı olduğunu söyleyen Op.Dr. Orhan Orhan " Keziban hanımın suyu geldikten sonra hastanemize geldiler. Bebeğin ters geldiğini görünce sezaryenle almak zorunda kaldık. Saat 00.03'de dünyaya gelen Ayaz bebek 2015'in ilk bebeği ve doğuştan Bursasporlu." dedi.
İlk çocuğunu kucağına aldığı için çok mutlu olduğunu belirten anne Keziban Kayaoğlu "2015 çok güzel bir hediye getirdi. aynı zamanda Bursasporlu olduğu için çok mutluyuz" dedi.
Mutluluğunu kelimelerle anlatamayacağını ifade eden baba Yalçın Kayaoğlu ise "İnşallah vatana, millete, Bursa'ya, Bursaspor'a şans getirir." dedi. Baba Kayaoğlu ileride takım değiştirirse ne yaparsınız sorusuna " Oğlum takım değiştirmez, o doğuştan Bursasporlu." cevabını verdi.
 
 
İZMİR'DE YENİ YILIN İLK BEBEĞİ
 

İZMİR'in yeni yıldaki ilk bebeği saat 00.02'de dünyaya gelen 'Miraç' bebek oldu.
 
Cep telefonu aksesuarı satan 32 yaşındaki Kenan Dal ve 25 yaşındaki Esra Dal çiftinin ikinci çocuğu olan Miraç, gözlerini yeni yılın ilk dakikasında Özel Egepol Hastanesi'nde açtı. Baba olmanın sevincini ikinci kez yaşadığını belirten Kenan Dal'ın mutluluğu gözlerinden okundu. Dal çifti, bebeklerinin yeni yılın ilk dakikalarında doğmasından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi. İzmir'de yeni yılın ilk bebeğine sahip olmanın kendisini çok mutlu ettiğini belirten baba Kenan Dal, ileride çocuğunun hatırlayacağı çok güzel bir gün doğum gününe şimdiden sahip olduğunu söyledi. Dal, şöyle dedi:
 
"2015 yılının ilk bebeği oldu. Çok heyecanla bekliyorduk. İkinci çocuğumuz, ismini Miraç koyduk. Umarım ismine layık bir evlat olur. Allah herkese nasip etsin."
 
Anestezinin etkisinde olan anne Esra Dal ise güçlükle, "Çok mutluyum. İkinci evladım o da erkekti. İsmini miraç koyduk" dedi. Genç çift 3'üncü çocuk yapmak istediklerini ve onun 'kız çocuğu' olarak dünyaya gelmesini dilediklerini ifade etti. Yeni yılın ilk dakikalarında Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Şükran Kopal tarafından normal doğumla 3 kilo 500 gram ağırlığında ve 52 santimetre olarak dünyaya gelen Miraç bebeğin ve annenin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Antalya'daki Kutlamalara Yağmur Engel Olamadı
 
İşte Milli Piyango Yılbaşı Çekilişi 2015 Sonuçları
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yeni Yıl Mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yayınladığı yeni yıl mesajında, 'çözüm ...
Cizre Emniyet Müdürü Görevden Alındı
Şırnak’ın Cizre ilçesinde 27 Aralık’ta yaşanan ve 3 kişinin öldüğü 5 kişinin ...
İzmir-İstanbul Yolu Trafiğe Kapandı
Balıkesir'de bugün öğle saatlerinde şiddetini artıran kar yağışı hayatı ...
Başbakan Davutoğlu'ndan Yılbaşı Hediyesi
Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından, Davutoğlu imzasıyla gönderilen yazıda, ...
 
 
Mehmet Baransu, Gözaltına Alındı İddiası
Emre Uslu, twitter hesabından yayınladığı mesajlarla Taraf yazarı Mehmet ...
Akdeniz'de Can Pazarı
Mersin'de hava şartlarının kötü olması nedeni ile açık denizde batma tehlikesi ...
Cizre'de PKK - Hüda-Par Çatışması
Cizre'de, PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H mensuplarıyla Hüda-Par'lılar ...
Türk SAT İntikal Botu'nu Görünce Uzaklaştılar
Bodrum'da Gümüşlük Mahallesi açıklarındaki Kardak Kayalıkları yakınına ...
 
 
Cavcav: İstiklal Marşımız Milli Müsabakalar Dışında Okunmasın
Futbol karşılaşmalarında "İstiklal Marşının" yuhalanması ve protesto edilmesi ...
Subay Sicil Yönetmeliğinde Değişiklik
General ve amirallerin yükselebilmeleri için kıta görevi yapacakları sürede ...
İnternet Sağlayıcılarına Ağır Cezalar Geliyor
Yeni internet düzenlemeleri ile mahkeme kararını uygulamayan servis sağlayıcılara ...
Bodrum'da RES için ÇED Gerekli Değildir Kararı
​Bodrum'da Kentsel SİT Alanı olan tarihi Sandıma köyü ile Gümüşlük ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Trafik Kazası Geçiren KKTC Maliye Bakanı Berova'dan ''iyi ki varsiniz 'açıklaması

Trafik Kazası Geçiren KKTC Maliye Bakanı Berova'dan ''iyi ki varsiniz 'açıklaması

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
ABD ve İsrail’in Çöküş Süreci mi Başlıyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya