|
 |
İnternet, Sosyal Medya ve Türkiye
|
 |
|
 |
 |
Türkiye internet ve sosyal medyayı en çok kullanan ülkeler arasında yer almaktadır.
Şu an Türkiye’de 50 milyonun üzerinde internet kullanıcısı 40 milyonun üzerinde sosyal medya kullanıcısı bulunduğu yapılan istatistiklerde görülmektedir.
Ülkemiz için bu kadar önemli neredeyse herkesin kullandığı internet üzerinden yapılan asparagas haberler, sosyal medyadaki bilgi kirliliği Türkiye’de bu konuda ciddi düzenlemelerin, hukuki boyutlarının yeniden ele alınması gerektiğini ortaya koyuyor.
Özel radyo ve televizyonların ilk kurulduğunda da kanunen aynı zorluk ve benzerlikleri yaşamıştık.
1992’de Antalya bölgesinin ilk Radyo-TV kanalının yayınını gerçekleştirdiğimizde yıllarca hiç kimse gelip “Sizin yayın politikanız nedir; haftalık, aylık programlarınızda ne var diye hiçbir yetkili gelip sormadı. (Ta ki RTÜK kuruluncaya kadar)
Allah’tan yılların getirdiği gazetecilik tecrübemizin ışığında hazırladığımız yayın tekniğiyle Antalya bölgesine layıkıyla hizmet verirken takdirle karşılandık, Antalya’da yaşayan herkesin sevgisini kazandık.
Şimdi bünyemizde 3’ü faal, 2’si yayına hazırlık aşamasında 5 ayrı kategoride internet gazetesi olan bir yayın grubu olarak, devletin acilen internet ve sosyal medyanın kullanımı konusunda ciddi bir çalışma yapması gerektiğine inanıyoruz.
Bugün bizim yayın grubumuzda sosyal medyada 100 binin üzerinde twit bir o kadar da facebook paylaşımı yapılırken bizim en büyük hassasiyetimiz devletimizin, halkımızın birliğini düzenini huzurunu ahlaki değerini ön planda tutmak yayıncılık ilkelerimizin başında gelmektedir.
Sosyal medya üzerinden halk üzerinde korku kaos yaratmak istenen paylaşımların, insanların birbirine hakaret edip küfür ettiği, bir takım gayrimeşru konuların, yapılan duyuruların, satışların önünün bir an önce yasalarla kesilmesi gerektiğine dair tartışmalar bugünlerde ülkemizin gündeminde.
İnternet ve sosyal medyada ahlaki kuralların, vatan, millet sevgisinin hassasiyetinin ele alınması, bu konunun sorumlu yetkililer tarafından dikkatle takip edilmesinin, yaptırımlar getirilmesinin topluma büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.
Şu an ülkemizde terörle, hainlerle mücadele edilen bir dönemden geçiyoruz. Bence hükümet internetle ilgili 5651 sayılı yasayı yeniden gözden geçirip sosyal medya ile ilgili konuların da içerisine alındığı yeni bir düzenleme için konuyu TBMM’ye getirerek partilerin yetkili organlarınca mecliste tartışarak düzenlenebilecek şekle getirilmelidir.
Yoksa sosyal medyadaki kirlilik artarak devam ederken bunun zararı hem devletimize hem de halkımıza olacaktır.
[email protected]