Strauss-Kahn, Washington'da düzenlenen IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları sırasında yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın borç sorunuyla mücadele eden ekonomisini kurtarmak için bir program oluşturduğunu ve Avrupa Birliği ve IMF'nin desteğiyle aldığı kredileri ödediğini, şu anda değişen bir şey olmadığını ifade etti.
Piyasaların, programın artıları ve eksileriyle ilgili saatlerce spekülasyon yapabileceğini belirten Strauss-Kahn, ''Ancak Yunanistan hükümeti taahhütlerine bağlı olduğu ve programı tam olarak uyguladığı sürece yeniden yapılanma görüşmeleri olmamalı. Avrupalılar kriz mekanizmasıyla ilgili olarak ev ödevlerini yapmalılar. Hepsi bu'' dedi.
Bu arada ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner toplantılar sırasında Yunanistan Maliye Bakanı Yorgo Papaconstantinu ile görüştü.
Papaconstantinu, gazetecilere Geithner'in, Yunan hükümetinin ülkenin daha sağlam bir finansal zemine oturması için harcamaları kesme ve vergileri destekleme çabalarına destek olduğunu belirtti.
Yunanistan'ın borcunun bir kısmını ödeme zorluğuyla karşılaşacağı yönünde ''birçok söylenti'' dolaştığını, böyle bir durumun olmayacağını ifade eden Papaconstantinu, ''Hükümetin önünde sıkı çalışması gereken bir süreç var, ancak küresel ekonomi ve Avrupa'nın finansal durumunun sıkıntılı olduğu zor bir dönemde köşeyi dönmeye başladık. Yunan hükümetinin başladığı zor işe devam etmesi ve sonuçlara ulaşması için hiç kimse hata yapmamalı'' diye konuştu.
Geithner aynıca, Lizbon yönetiminin AB ve IMF'den finansal destek arayışı kararını ve ekonomide uzun vadeli reform programını görüşmek için Portekiz Maliye Bakanı Teixeira dos Santos ile de görüştü.
Yunanistan, geçen yıl kamu kesiminde maaşların kesilmesi, emekli maaşlarının indirilmesi ve kapsamlı vergi artırımları dahil sıkı tasarruf önlemleri karşılığında AB ve IMF'den 110 milyar avroluk finansal yardım paketi almıştı.