Görüşmede Hisarcıklıoğlu, komitenin işverenler, sendikalar, kamu temsilcileri ve ziraatçılar da dahil, emekliler ve işsizler hariç toplumun tümünü temsil ettiğini kaydetti. Karma Ticaret Komitesi toplantıları ile ilgili çalışmaları özetleyen Hisarcıklıoğlu, bu defaki toplantılarını KKTC'de yapmaya karar verdiklerini, toplantı çerçevesinde ülkedeki "karşı kanatları" da ziyaret ettiklerini, sendikalarla, odalarla bir araya geldiklerini ve birbirlerini anlamaya çalıştıklarını ifade etti. Hisarcıklıoğlu,
bugün bu kesimlerle yaptıkları toplantıda, "yüzde 95 oranında ayrıştıkları bir nokta olmadığını", bu açıdan çok mutlu olduğunu kaydetti. Hisarcıklıoğlu, KKTC'de temas ettikleri ilgili çevrelerle birbirlerini daha yakından tanımak için bir mekanizma kurulup çalıştırılmasına karar verdiklerini söyledi.
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise, KKTC kurum ve kuruluşlarının Türkiye'den gelen heyetin tecrübelerinden yararlanmasının son derece önemli olduğunu belirtti. Eroğlu, Kıbrıs Türklerinin adaya kapanıp kaldıklarını, TOBB'nin ise sürekli Avrupa'ya açıldığını kaydederek, KKTC'nin küçük ama demokratik bir ülke olduğunu, partilerde çeşitli görüşlerin bulunduğunu, kendisinin bugün partiler üstü pozisyonda bulunduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı Eroğlu, halkın kendisine "Görüşmeleri yürüt. Kıbrıs Türk halkının yararına olacak, Anavatan'ın da kabul edeceği bir anlaşmaya imza koymaya çalış" dediğini, kendisinin de mesaisini bu konuya yönlendirdiğini belirtti.
Uzun yıllar Başbakanlık yapan biri olarak zaman zaman olayların içine girmeyi düşündüğünü ifade eden Eroğlu, KKTC'nin kalkınması için yatırımın şart olduğunu ifade etti. İlk başbakanlığı döneminde hizmet sektörünü gündeme getirdiğini ve "Sanayiyi gözden çıkardınız" şeklinde çok tenkit aldığını kaydeden Eroğlu, bugün, turizm gibi hizmet sektörlerinin ada için çok uygun olduğunu, bunun için turistik yatırımların çok arttığını ifade etti.
KKTC'nin bu çalışmalarla kalkınabileceğine inandığını söyleyen Eroğlu, sorunlar bulunduğunu, zaman zaman AB ülkelerinde sorun olduğuna göre KKTC'de de sorun yaşanmasını normal bulduğunu, mühim olanın tedbir almak ve bunları vatandaşa kabullendirmek olduğunu söyledi.
Geçtiğimiz gün ekonomik krizde olan İrlanda'nın büyükelçisi ile görüştüğünü ve maaşından yüzde 17 kesinti yapıldığını öğrendiğini söyleyen Eroğlu, hükümetlerin dar boğazdan çıkması için tedbir alması gerektiğini kaydederek, "Bizim burası biraz fazla demokratik olduğu için her tedbire muazzam tepki oluyor. Hükümet edenler de bazen şaşırıyor ama tedbir almadan ekonomik darboğazdan çıkmak mümkün değil, mühim olan bunu vatandaşla paylaşabilmek, tedbirleri vatandaşa kabul ettirebilmek. Bunun için de diyalog şarttır" dedi.