Av Turizmi İçin İlk Adım

12 Şubat 2013 Salı  11:13

İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ayhan Gedük, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, İlçe Tarım Müdürü Hasan Aslan, İlçe Spor Müdürü Ertuğrul Yıldız, Alanya Yaban Hayatı Koruma Şube Müdürü Mevlüt Kodal ve Gazipaşa Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Cengiz Yaman toplantıda hazır bulundu. Toplantı öncesi konuşan Kaymakam Pamuk, avcıların et peşinde olan insanlar olmadığını, avcının doğayı seven ve koruyan insanlar olduğunu söyledi. Avcılığın belli kuralları olduğunu ve rastgele yapılmadığını belirten Pamuk, “Avcılar doğayı ve canlıları seven insan demektir. Avcılığın bilirli kural ve kaideleri vardır. Rastgele hayvan öldüren, et peşinde koşan kişilere avcı değil bohçacı denir. Bizler avcılarımızdan kurallara uymalarını, yasaklı olan alanlarda ve zamanlarda avlanma yapmamalarını istiyoruz” dedi.
YABAN HAYATI GELİŞTİRME ALANI OLUŞTURULUYOR
Alanya Yaban Hayatı Koruma Şube Müdürü Mevlüt Kodal, komisyona yaban keçisi avlama alanı ve yaban hayatı koruma alanı oluşturulmasını önerdi. Gazipaşa Havalimanı’nın aktif hale gelmesiyle birlikte ilçede turizm hareketliliğinin olmasının beklendiğini belirten Kodal, “Alanya’da yerleşik 11 yabancı avcı bulunuyor. Bunlar domuz avı gerçekleştiriyorlar. En çok gelir getiren turizm türlerinden biri olan av turizmi için Gazipaşa ideal bir yer. Bu nedenle örnek avlak oluşturmak istiyoruz” dedi. Gazipaşa’nın yüzölçümü itibariyle Antalya genelinin en çok koruma altına alınan sahaya sahip ilçe olduğunu da belirten Kodal, bir soru üzerine, “Türkiye genelinde keklik popülasyonu azaldı. Bunun bize göre en önemli sorunu tavuk vebası gibi bir hastalığın kanatlı hayvanlarda baş göstermesi. Bu dönem dönem oluyor. Bunu önlemek ve kan değişimi sağlamak için geçtiğimiz yıl Gazipaşa’ya 1200 keklik saldık” diye konuştu.
AVCILARA UYARILAR
Kurallara uymadan avlanan kişilere önemli uyarılarda bulunan Kaymakam Pamuk, kaçak avlanmaya izin vermeyeceklerini belirterek, “Kanunlarımız kaçak veya kurallara uymadan avlanan kişiler için çok ciddi yaptırımlar içeriyor. Geçmişte bir avcıya 80 bin liraya varan ceza yazdık. Bu uygulamaya devam edeceğiz. Kurallara uymadığı tespit edilen avcılar için en ağır yaptırımları çekinmeden uygulayacağız. Bu nedenle avcılarımızın dikkatli olmalarını ve kurallara uymalarını istiyoruz” şeklinde konuştu. Pamuk, avlanmaya giden avcıların kullandıkları fişekleri doğaya atmamaları yönünde de uyarıda bulundu. Fişeklerin plastik içerikli olduğunu ve doğada uzun yıllar yok olmadığını hatırlatan Pamuk, Avcılar ve Atıcılar Derneği’nden avcıların bilinçlendirilmesi için kurslar düzenlemelerini istedi.



Sayfa Adresi: http://byturco.com/haber/Av-Turizmi-Icin-Ilk-Adim/378661