'Gerilimin sebebi İsrail halkı değil İsrail yönetimidir'
|
 |
|
|
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bloombergh TV'nin sunucusu Charlie Rose'un sorularını yanıtladı. |
 |
|
 |
22 Eylül 2011 Perşembe - 13:58 |
  
|
|
 |
|
|
|
 |
Başbakan Erdoğan, Rose'un ''İsrail karşıtlığına'' ilişkin sorusu üzerine ''Bizim Türkiye olarak İsrail halkına karşı herhangi bir olumsuzluğumuz yok. Burada bizim yaklaşımımız İsrail yönetimine karşıdır. Bütün bu gerilimlerin tek sebebi vardır, o da İsrail'in şu andaki yönetimidir, İsrail halkı değil'' diye konuştu.
Sunucu Rose'un, ''İsrail'e şımarık çocuk dediniz, saldırgan dediniz, bu tür bir dil kullanmanın bir faydası var mı'' sorusuna da ''Evet'' yanıtını veren Erdoğan, ''Şu anda ben tabii, olan gerçekler üzerinden gidiyorum. Yani İsrail Batı'nın şımarık çocuğudur. Hala aynı şeyi söylüyorum'' dedi.
Erdoğan, ''İsrail belli bir ekonomik güce, belli bir silah gücüne sahip. Söylediği ne? 'Filistin'in elinde silahı olmayacak'. Senin elinde atom bombasına kadar her şey var, Filistinlilerin elinde bir tane silah dahi olmayacak. Bu bir akıl tutulmasıdır. Bunun akılla mantıkla izahı olmaz'' diye konuştu.
Nerede insanlık, nerede dünya?
Erdoğan'ın açıklamalarında öne çıkan ifadeleri şunlar:
• Eğer bir yerde zulüm varsa biz bu zulme seyirci kalamayız. Burada bir zulüm var. Hele hele benim 9 vatandaşımın öldürülmesi olayı, aslında bir savaş sebebidir. Ama biz bunu bir savaş sebebi bile saymadık. Büyük devlet olmanın gereği sabrettik.
• Şu anda bırakın sadece Gazze'yi, Filistin bir açık hava hapishanesidir. Şimdi böyle bir kuşatma altında olan bu insanlar, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin neresine sıkıştırılıyor? Nerede insanlık? Nerede dünya?
• (Türkiye-ABD ilişkileri) bugün de model ortaklık kapsamı içerisinde gayet iyi bir konumdadır. Sayın Obama ile model ortaklık süreci içerisinde devam eden ilişkilerimiz her alanda, siyasi, askeri, ekonomik, ticari artarak devam ediyor. Bu tabii bizler için de bir mutluluk vesilesi.
Batı İsrail yönetimine baskı yapmalı
• Füze kalkanı, radar kalkanı gibi yaklaşımların hepsi yanlıştır. İkincisi, 'şu şu ülkeye karşı, şu şu ülkeleri korumak için bu yapılmıştır. Bu çok çok yanlıştır. Zira mutabakat metni içerisinde zaten böyle bir ifade asla söz konusu değildir. Bu NATO'nun kendi konsepti içerisindeki bir yatırımıdır.
• Filistin'in BM Güvenlik Konseyi'nde 9 oya ihtiyacı var, eğer Filistin Konsey'den 9 oyu alabilirse bu tabii onlar için güzel bir gelişme olacak. Aksi bir durum olursa o zaman tabii Genel Kurula müracaatı söz konusu olacak ki, o da tabii Vatikan gibi bir neticeyi getirebilir.
• Şimdi İsrail'in Başbakanı Olmert'le bu kadar iyi münasebetler içerisinde olan bir Türkiye Başbakanı Tayyip Erdoğan varken, ne oldu da şimdi bu noktaya gelindi, bu soruyu da sormak lazım. Demek ki yönetimde bir sıkıntı var. Önce bunu aşmak lazım ve Batı'nın mevcut İsrail yönetimine baskı yapması lazım.
• İsrail'in böyle şımarmaması lazım ve (her yaptığım yanıma kar kalıyor) havasından İsrail'in çıkması lazım.
İslam asla teröre müsaade etmez
• Türkiye aslında demokrasiyle İslam'ın bir arada yaşayabileceğinin örneğini vermiş, halkının yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkedir. Bu yönüyle de bir örnektir.
• Barış dini olan İslam asla teröre müsaade etmez ve onun için de İslam'ın terörle bir arada anılması asla doğru değildir.
• Hıristyanların içinde terörist yok mu? Yahudilerin içinde terörist yok mu? İşte Norveç'te olan olayı gördünüz, örnekleri çok, İngiltere'de olan olayları gördünüz, İspanya'da olan olayları gördünüz. Demek ki oralarda da teröristler var.
AB, Güney Kıbrıs'a Türkiye'yi feda etmesin
• (Somali) Türk işadamlarını orada yatırımlara teşvik edeceğiz, böylece Somali'yi istiyoruz ki ayağa kaldıralım.
• Temenni ederim ki AB yanlışından döner ve bir Güney Kıbrıs'a Türkiye'yi feda etmez.
|
|
 |
|
 |
 |
 |
FACEBOOK YORUM |
Yorumlarınızı
Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın... |
|
 |
|
|
 |
 |
 |
YORUMLAR |
Onay bekleyen yorum yok. |
|
 |
|

Küfür, hakaret içeren; dil, din,
ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük
harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
|
|
 |
 |
|
 |
 |
DİĞER HABERLER |
|
 |
|
 |
|
|
GÜNÜN MANŞETLERİ |
Antalya Adliyesi Türk Halk Müziği Korosu Gönülleri Fethetti
Girne Koleji Trabzon'a Görkemli Açılış
Süper Lig'de şampiyon Galatasarayı kutluyoruz
Belarus'lu Anna Miadzvedzeva kemanıyla büyülüyor
İbrahim Tatlıses,yeni inşaat projesinin tanıtım toplantısını kebap şöleni ile yaptı
İbrahim Tatlıses,yeni inşaat projesinin tanıtım toplantısını kebap şöleni ile yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü
Antalya çiçeklerle açık hava galerisine döndü
Tatar: “Kıbrıs’ta iki devlet gerçeği, statükoyu sürdürme senaryolarına boyun eğmez”
4. FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali başladı
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
ÇOK OKUNANLAR |
 |
|
 |
|
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FOTO GALERİ |
 |
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor
2017 Yazına Damga Vuracak... Simli Kızlar!
Instagram'ı Sallayan Güzel! Silvia Caruso...
Emıly Ratajkowskı Üstsüz Deniz Keyfi
Anouk Van Kleef Kimseye Aldırmadı!
Galada Şıklık Yarışı 2017
Gabrielle Caunesil Frikiği Umursamadı
Motobike İstanbul Fuarı başladı
Kendall Jenner'ın Altın Dişleri Olay Oldu!
PLAYBOY MODELİ UFACIK MAYOLARIYLA DÜNYAYI DOLAŞIYOR!
|
|
 |
 |
 |
|
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FACEBOOK'TA BYTURCO |
|
 |
TWITTER'DA BYTURCO |
|
 |
 |
 |
ANKET |
|
 |
|