Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/24 °C
 
 
    Antalya 31 Mart Pazar günü Seçime Hazır  
 
    BARÜ’nün projesiyle Bartın Irmağı su sporları turizmine kazandırılacak  
 
    KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri  
 
    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
12. Antalya Kitap Fuarı “Hayata Okuyarak Devam” temasıyla Başladı
12. Antalya Kitap Fuarı “Hayata Okuyarak Devam” temasıyla Başladı
 
Antalya’da 10 gün boyunca kitap şöleni yaşatacak olan 12. Antalya Kitap Fuarı,Bu yıl “Hayata Okuyarak Devam” temasıyla kapılarını açtı.
 
21 Ekim 2022 Cuma - 21:31


Antalya’da 10 gün boyunca kitap şöleni yaşatacak olan 12. Antalya Kitap Fuarı, kapılarını açtı. Bu yıl “Hayata Okuyarak Devam” temasıyla Antalya Kitap Fuarını açtıklarını söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek,  21-30 Ekim tarihleri arasında 215 yazar ve 220 yayınevinin Antalyalılar ile buluşacağını kaydetti. Başkan Böcek, “Sözcüklerin, kitapların büyülü dünyasına yolculuk edeceğiz. Okuyarak iyileşecek, bilginin gücüne tanıklık edeceğiz” dedi.

Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 12. Antalya Kitap Fuarı’nın açılışına, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel, MilletvekilleriAydın Özer, Cavit Arı, Rafet Zeybek, CHP İl Başkanı Nuri Cengiz, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Akın Gürkan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, 12’inci Antalya Kitap Fuarı’nın onur konuğu yazar Gülseren Budayıcıoğlu, yazarlar, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır,  STK temsilcileri oda ve dernek başkanları, kitapseverler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende ilk sözü onur konuğu ünlü yazar Gülseren Budayıcıoğlu aldı.  
ONUR DUYDUM
Gülseren Budayıcıoğlu yaptığı konuşmada, Antalyalılarla birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu ve heyecanı dile getirdi. Budayıcıoğlu, Antalya Kitap Fuarı’na 3 yıl önce katılacağını ancak pandemi nedeniyle gelemediğini belirterek, “Bana onur konuğu dediniz. Asıl ben burada olmaktan onur duyuyorum. Artık ülkemiz kitap okuyan, kitap okumaktan zevk alan, bu fuarları ağzına kadar dolduran bir ülke oldu. Bununla ayrıca gurur duyuyorum. Hepinize teşekkür ediyorum. Bunları görmek çok büyük bir gurur. Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e organizasyona katkı veren, sanata, kitaba, okura destek olan herkesi sevgilerimle selamlıyorum. Bu güzelliklerin devam etmesini diliyorum” dedi. 
KÜLTÜR VE SANAT COŞKUSUNU ÜST SEVİYEYE ÇIKARDIK
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de, turizmin ve tarımın başkenti Antalya’yı aynı zamanda kültür ve sanat kenti yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Son bir ayda Antalya’da Hobifest, bu yıl ilki düzenlenen Foodfest Antalya Gastronomi Festivali ve 59. Antalya Altın Portakal Film Festivalini düzenlediklerini söyleyen Başkan Böcek “Pandemi, enflasyon, ekonomik kriz gibi tüm olumsuzluklara rağmen altyapı, üstyapı, sosyal yardımlar, yerelden kalkınma, çevre gibi alanlarda projelerimizi teker teker hayata geçirirken, halkımızı kültürel etkinliklerden sanatsal faaliyetlerden, konserlerden, festivallerden de asla mahrum bırakmadık. Yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde fark yaratan birçok etkinliğimiz ile kültür-sanat coşkusunu en üst seviyelere çıkardık” dedi. 
TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK FUARI
Belediye eliyle yapılan Türkiye’nin en büyük kitap fuarını 12. kez gerçekleştiriyor olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Başkan Muhittin Böcek, “Kültürün ve sanatın gücüne inanıyoruz. Sözcüklerin, kitapların büyülü dünyasına yolculuk edeceğiz. Okuyarak iyileşecek, bilginin gücüne tanıklık edeceğiz” dedi. Aydınlığa doğru yürüyen toplumların meşalesinin kitaplar olduğunu ifade eden Başkan Böcek, şöyle konuştu; “Okumak Lazım sloganıyla yola çıktığımız ilk fuarımızı kent meydanında bir çadırda başlatmıştık. Amacımız okurları yazarlarla buluşturmak, yazarlara ve emeklerine saygımızı ortaya koymaktı. Aradan geçen 12 yıl içerisinde, fuarımız büyüyerek ülkemizin ve kentimizin en önemli kültürel etkinlikleri içerisinde ilk sıralarda yerini aldı. Geçtiğimiz yıl pandemiye rağmen 589.786 kitap severin ziyareti ile kitap fuarımızı başarılı bir şekilde gerçekleştirmiştik. Hepimiz için zorlu geçen bu süreci, hep birlikte el ele, yürek yüreğe atlattık. Yine, her şeyi birlikte yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.”
İKİNCİ YAŞAM’I OKURLARLA BULUŞTURDU
Fuar bu yıl kendisi için daha da anlamlı olduğunu belirten Başkan Muhittin Böcek, 
“Hem Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hem de yeni kitabım “İkinci Yaşam, Siyaset ve İhanet”in yazarı olarak aranızda yer alacağım. “Ben Bu Şehre Aşığım” adlı ilk kitabımla birlikte fuar süresince sizlerle beraber olacağım” diyerek fuarın hayırlı olmasını diledi ve destek olan herkese teşekkür etti. 
ÖZGÜR ÖZEL; ‘TÜRKİYE’DE KİTAP OKUMA SÜRESİ 1 DAKİKA’
CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel de fuarın açılışında Antalya Kitap Fuarı’nda bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Özgür Özel, Muhittin Böcek’in kitap fuarını Konyaaltı Belediye Başkanlığı döneminde başlatıp Büyükşehir’e taşımasının da büyük anlam taşıdığını söyledi. Mustafa Kemal Atatürk’ün vatandaşlarına en önemli vasiyetinin okumak olduğunu hatırlatan Özel, ‘Biz Atatürk’ün bilime ve bilgiye inanan yolunda yürümeye devam ediyoruz” dedi. Türkiye’de kitap okumaya ayrılan sürenin bir dakika olduğuna dikkat çeken Özgür Özel, “Avrupa’da bu süreler 60-70 dakika. Japonya’da 300 dakika. Türkiye’de bir dakika. Bütün dünyada birinci olduğumuz konu ise TV izleme oranımız 6 saat. İnternette geçirilen süre ise 3 saat. UNESCO’ya göre dünyada kitap okumada 86. Sıradayız. TUİK’in ihtiyaç listesinde ise en önemli ihtiyaç bir ekmek. Kitap ise 235. sırada yer alıyor. Dünyada kitap okuma süresi azaldıkça milli gelir düşüyor, demokrasi azalıyor, hukukun üstünlüğü azalıyor. İnsan hakkı ihlalleri artıyor, çocuk istismarı artıyor, şiddet artıyor. Çok üzücü. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında kitap okuyanların sayısı artacak. Bizim gibi sizin gibiler ülkeyi yönetecek sayımız artacak” diye konuştu. 
BAŞKAN BÖCEK KİTABINI İMZALADI
Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri ve Antalyalılar hep birlikte 12’nci Antalya Kitap Fuarı’nın açılışını gerçekleştirdi. Başkan Böcek, protokol üyeleri ve Antalyalılarla birlikte kitap fuarını ziyaret etti. Başkan Böcek, ‘İkinci Yaşam’, ‘İhanet ve Siyaset’ adlı kitabının tanıtımını yaparak okurları için imzaladı. 
10 GÜN AÇIK
‘Hayata Okuyarak Devam’ temasıyla 10 gün boyunca 215 yazar ve 220 yayınevini ağırlayarak olan 12. Antalya Kitap Fuarı’nda Türk ve dünya edebiyatının önde gelen isimleri kitap severler ile buluşacak. Birçok yazar imza günü ve söyleşi etkinlikleri düzenleyecek. 


























Konuşmalardan sonra ise Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, davetlilerle birlikte 11. Antalya Kitap Fuarı’nın açılış kurdelesini kesti. Başkan Böcek, davetlilerle birlikte kitap fuarının gezerek, fuara katılan yazar ve kitapseverlere teşekkür etti. 11. Antalya Kitap Fuarı 15-24 Ekim tarihleri arasında Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde saat 10.00 ile 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Gazeteci Murat Uygun . Yalan İftira ve Şantaj ile gazeteci olunmayacağını öğrenmeliyiz
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazetecilerin Sorusuna KKTC İçin Müjdeli Cevap
 
 
Etiketler :
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Başkan Böcek'ten Antalya Kitap Fuarına Davet
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 21-30 Ekim 2022 tarihleri ...
Kaleiçi’nden dünyaya mesaj var
Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin çağrısıyla Kaleiçi Old Town Forum-2022 ...
‘La Traviata’ . Bir perdelik rejili konser formatı ile sahnelenecek
Antalya Devlet Opera ve Balesi, 13 Ekim Perşembe saat: 20.00’de Haşim ...
Antalya'da 7.Kaleiçi Old Town Festivali Coşkusu
Antalya'da Muratpaşa Belediyesi Tarafından bu yıl 7. cisi düzenlenen Kaleiçi ...
 
 
59.Altın Portakal Ödülleri Sahiplerini Buldu!
Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen 59.Antalya Altın ...
‘Kamelyalı Kadın’ Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.
Fiyatları 40, 85 ve 120 TL arasında değişen eserin biletleri Haşim İşcan ...
Kepez Belediyesi’ “Mobil Kütüphane” ile Bilgi Taşıyacak
Kepez Belediyesi, içi modern kütüphane amaçlarına göre tasarlanmış “Mobil ...
59. Antalya Altın Portakal Film Festivali Kortejinde Büyük Coşku
Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 59’uncusu gerçekleşen ...
 
 
59. Antalya Altın Portakal Film Festivali Biletleri Satışta
Festivalde, 33 ülkeden, 74 yönetmenin 66 filmi gösterilecek. Biletler ...
Sanatseverlerden Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivaline yoğun ilgi
Yoğun ilgi gören Festival kapsamında 17 Eylül Cumartesi günü saat 21.00’de ...
59. Antalya Altın Portakal Film Festivali Gün Sayıyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ...
Hıdırlık Kulesi’nde arkeolojik kazılar heyecan yarattı
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, Koruma Kurulu kararı doğrultusunda, ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
BARÜ’nün projesiyle Bartın Irmağı su sporları turizmine kazandırılacak

BARÜ’nün projesiyle Bartın Irmağı su sporları turizmine kazandırılacak

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya