Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   29/34 °C
 
 
    Muratpaşa Doğa Kampı başlıyor  
 
    Genç Model Nevide Çiçek Yarışma Sevincini Bayrağımızla Birlikte Paylaştı  
 
    Kıbrıs'da KTMMOB gündeminde Özyalçın Construction var  
 
    Abdal Musa Anma etkinliklerine yoğun ilgi  
AÜ Rektörü Kurtcephe'den Seçim Değerlendirmesi
AÜ Rektörü Kurtcephe den Seçim Değerlendirmesi
 
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe, başarılı bir seçim dönemi geçirdiklerini belirterek, “Yaptıklarımız ortada, gelecekte daha iyi işler yapacağız. Atanma gibi bir endişem yok“ dedi.
 
15 Haziran 2012 Cuma - 19:46

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, makamında düzenlediği basın toplantısı ile rektörlük seçim sonucunu değerlendirdi. Akdeniz Üniversitesi’nin 4 yılı kendi yönetiminde geride bıraktığını hatırlatan Kurtcephe, idealinin Türkiye’de ve dünyada ses getiren bir üniversite ortaya çıkarmak olduğunu söyledi. Son dört yılın AÜ için büyük kazanımlarla geçtiğini ifade eden Kurtcephe, şöyle konuştu: “AÜ her alanda büyüdü. 26 yılda 430 bin metrekarelik bir kapalı alana ulaşan AÜ’yü biz 384 bin metrekare kapalı alan daha kazandırmanın hazzını yaşadık. AÜ Türkiye’nin en büyük kampüslerinden biri haline geldi. 53 projemizi hayata geçirme fırsatı bulduk. Devam eden projelerimizi bu yıl sonuna kadar tamamlayacağız. Altyapımız hemen hemen bitme noktasına geldi. Tartışmasız Antalya’nın altyapı bakımından en mükemmel yerleşim birimiyiz”
ÖNEMLİ BAŞARILAR
AÜ’nün öğretim üyesi sayısının 688’den 922’ye ulaştığını belirten Rektör Kurtcephe, sözlerini şöyle sürdürdü: “Benim yönetimim sırasında 223 tane dışarıdan başka üniversitelerden başka kurumlardan gelen öğretim üyelerimiz oldu. Nitelikli öğretim üyelerinin atılımı ile Akdeniz Üniversitesi kadrosu zenginleşti. Başarılar üst üste gelmeye başladı. AÜ böbrek, karaciğer pankreas, iç organ nakli konusunda başarılı bir kurum. Bizim yönetimimiz farklı bir şeyi gerçekleştirdi. Türkiye’de yapılamayan bir işin öncülüğünü yaptık. Dışarıda görülen uzuvların naklini yapabilen bir hale geldik. İlk çift kol naklini yaptığımızda yasal zemin yoktu. Ama biz milletimiz adına büyük bir riski göze almak suretiyle 25 Eylül 2010 tarihinde bir nakil yaptık. Başarıya ulaşması halinde yasal zeminine kavuştu. Dünyada ilk kez kadavradan rahim naklini gerçekleştirdik. Türkiye’de ilk yüz naklini biz gerçekleştirdik. Arkasından yaşanan süreçte diğer üniversiteler bizi izledi. Yine Türkiye’nin dördüncü yüz nakli sevincini beraber yaşadık. Başbakan Recep Tayip Erdoğan da hastalarımızı ziyaret ederek memnuniyetlerini dile getirdiler.”
ELEŞTİRİLER ZENGİNLİĞİMİZ
Akdeniz Üniversitesi’nde demokratik bir seçim süreci yaşandığını dile getiren Rektör Kurtcephe, şunları söyledi: “Bu süreçte aday olan diğer arkadaşlarıma haksızlık olmasın diye basın önüne çıkmadım. Aynı şartlarda bir seçim yarışı olmasını istedim. Diğer arkadaşlarımda benimle eşit, adilce yarışa katıldı. AÜ'nün kendine yaraşır bir seçim sürecine girdiğini ve başarıyla sonuçlandırdığını düşünüyorum. Seçim süreci sandıkta neticelenmiyor. YÖK var ve Cumhurbaşkanı’nın ataması var. Bu sürecin üniversitemize zarar vermemesi, demokratik zenginleştirme açısından üzerime düşen her şeyi yaptığımı düşünüyorum. Eleştirilerden yararlanıp, kurum ve şahsım adına oradan çıkan sonuçlarla yeni bir yol haritası belirlemeyi yararlı gördüm. Kişilik haklarının zarara uğramaması için her çabayı sarfettim. Biz büyük bir aileyiz, güçlü bir aileyiz. Aile bireyleri içinde farklı düşünenler olabilir. Farklılıklar yaşanabilir. Farklı tercihlerde bulunmak zenginliktir. Farklılıkları her zaman zenginlik olarak değerlendirdim. Bugün AÜ Türkiye’nin en fazla tanınır üniversitesi haline geldi.”
SIRADAN DEĞİL FARKLI OLMALIYIZ
Sıradan olmayı asla kabullenmediklerini belirten Rektör Kurtcephe, sözlerini şöyle sürdürdü: “Farklılık adına tarım alanında da önemli katkılar yaptık. Sıradan olan hiçbir şeyi değerli bulmuyorum. Büyük düşünmek ve büyük projelere imza atmak gerektiğine inanıyorum. Demokratik bir ülkedeyiz eksikliklerimiz yok mu? Var. Geleceğin Türkiye’sinin iyi yetişmiş hukukçularına hukuk fakültesinin altyapısını güçlendirmek için yoğun sarf ettik. Hukuk fakültemiz bu yıl ülkemizde önemli başarılar elde etti.”
GELECEKTE DAHA İYİ İŞLER YAPACAĞIZ
"AÜ’nün 4 yıl önce şehre küsmüş, sırtını dönmüş bir üniversite olarak anılmasını ben yakıştıramıyorum" diyen Kurtcephe, AÜ'nün artık her alanda halkıyla iç içe yaşar hale geldiğini söyledi. Şu an devam eden projelerin sayısının 100'e yanaştığını anlatan Rektör Kurtcephe, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz halkın üniversitesiyiz, halkın vergileriyle kurulan bir kurumun halkın sırtına dönmesi küsmesi asla düşünülemez. Her fırsatta birlikte olmaktan yanayız. Güçlü ve iyi bir ekibiz. Yaptıklarımız ortada, gelecekte daha güzellerini yapacağız.“
ARKADAŞLARIMI VE KURUMUMU KORUDUM
Rektör Kurtcephe, kendisi hakkında yöneltilen eleştirilere ise şyle cevap verdi: “Yöneticiyseniz, vitrindeyseniz eleştiren çok oluyor. Eleştiriyi olumlu yönde almaya çalıştım. Maruz kaldığımız şeylerle ilgili susmayı tercih ederken büyük bir sabır örneği sergilediğimizi düşünüyorum. Özel hayata yönelik eleştirileri doğru bulmuyorum. Rektör adayı bir arkadaşımız özel hayatına yönelik bir mail atıldı. Bu özel hayatı ihlaldir. Bu tür yanlışların yapılmaması için Cumhuriyet Savcılığı’na derhal suç duyurusunda bulundum. Bana düşen görev kurumumuzu ve arkadaşlarımızı korumaktır.”
AÜ STADYUMU ANTALYASPOR’UN HİZMETİNDE
Rektör Kurtcephe, hayata geçirdikleri AÜ Stadyumu’nun Medical Park Antalyaspor’un hizmetine verildiğini kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Önümüzdeki hafta nihai olarak bir araya gelinecek ve son nokta konulacak. İmzalar çok önemli değil. Önemli olan niyet. Eksiklikler hızla tamamlanacak ve Antalyaspor maçları AÜ Stadyumu’nda oynar, biz de destek veririz”
KADROLAŞMA SAYISI DOĞRU DEĞİL
"Rektör Kurtcephe 400 kadro verdi" seçim sürecini etkiledi söylemleri ile ilgili olarak Rektör Kurtcephe, şunları söyledi: “O aday arkadaşımızın verdiği rakam doğru değil. 223 yeni arkadaşımız gelmiş bize. Akademik kadroya gelmiş ve başlamışlar. Benim imzamla gelen sayıyı toplayın. Artış bu kadar. Gidenler var, emekli olanlar var. 80 civarında emekli arkadaşımız var. 400 sayısı doğru değil. Her yeni aldığınız akademisyenin oy vereceğini düşünmek doğru olmaz. Benim zamanımda gelir ama yönetimimi beğenmez başkasına oy verir.”
ATANMA KAYGIM YOK
"Atanma endişeniz var mı?" sorusuna Rektör Kurtcephe, şöyle karşılık verdi: “Kesinlikle hiçbir endişem yok. Ben Ankara ile ilgili en küçük bir sıkıntı görmüyorum. Aklımdan olumsuz bir şey geçmiyor. YÖK nezdinde Cumhurbaşkanı teveccühünün bizden yana olacağına adım gibi eminim. Üst makamların doğrudan rektör adaylarına destek verdiğine tanık olmadım. Bana kalırsa yüce makamları yıpratmamak lazım. Bizim için esas olan buradaki arkadaşlarımızın 4 yıl içinde nasıl baktıkları ve nasıl değerlendirdikleriydi. Oyların yüzde 50'sine yakınını aldım. Kendimi başarılı bulduğumu rahatlıkla söyleyebilirim. Akademik camia hepsi özeldir, zeki insanlardır. Hepsi yaratıcı kişiliklerdir. Alınan oyu son derece anlamlı buluyorum. Bu seçimde bize yüksek bir teveccüh oldu. Katılım da oldukça yüksekti. Düğün bayram havasında geçti”
Dün gerçekleştirilen rektör adayı belirleme seçiminde Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe 429, Prof. Dr. İbrahim Demir 288, Prof.Dr. Mustafa Melikoğlu 77, Prof. Dr. Hüseyin Basım 60, Prof. Dr. Fulya Sarvan 18, Prof.Dr. Hayrettin Ökçesiz ise 15 oy almıştı.
 
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
EXPO 2016’nın Temaları Kavşağa İşlendi
 
Batalla, Bursaspor'da Mutlu
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
EXPO 2016’nın Temaları Kavşağa İşlendi
Antalya Büyükşehir Belediyesi, İller Bankası Kavşağı’nı, Dev Akvaryum ...
Antalya 38 Dereceyi Gördü
NEMLE birlikte hissedilen hava sıcaklığının 38 dereceye yükseldiği Antalya’da, hayat durdu.
Akaydın, Fethi Bayçın Huzurevi’nde Babalar Günü'nü Kutladı
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Fethi Bayçın Huzurevi’nde ...
Gazipaşa Belediyesi'ne Haciz Şoku
Antalya’nın Gazipaşa Belediyesi’ne haciz için gelenlerle belediye personeli ...
 
 
Güllük Caddesi Görücüye Çıktı
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Caddelerini Güzelleştirme Projesi ...
Sabah ezanı 01.36’da okundu!
Antalya’nın Gazipaşa İlçesi’ndeki Merkez Çarşı Camii’nin imamı Halil Kılıç, ...
Akdeniz Üniversitesi’nde Rektör Adayı Belirleme Seçimi Heyecanı
Akdeniz Üniversitesi’nde rektör adayı belirleme seçimlerinde mevcut rektör ...
3.Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı Başlıyor
3.Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı 20-24 Haziran tarihleri arasında ...
 
 
Aktekin, Akvaryum İnşaatını İnceledi
Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin, yakında ...
Antalya'da 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Etkinliği
14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü nedeniyle Antalya'da düzenlenen ...
Kepez'de 15 Mahalleye Daha Muhtar Evi
Kepez Belediyesi’nin 15 mahalleye daha muhtar evi inşa edeceği bildirildi.
Akseki'de Çekirge Mücadelesi Başladı
Antalya'nın Akseki ilçesiyle 17 köyünde çekirge mücadelesi başlatıldı. ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Genç Model Nevide Çiçek Yarışma Sevincini Bayrağımızla Birlikte Paylaştı

Genç Model Nevide Çiçek Yarışma Sevincini Bayrağımızla Birlikte Paylaştı

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Avrupa Birliği Değişime Gebe
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya