Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   15/20 °C
 
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
 
    “Veda” oyunundaki başarısıyla Leyla Feray’a “Vasfi Rıza Zobu Ödülü”  
 
    KANTDER başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli  
Akdeniz Üniversitesi’nde katılımcılık ve kent kimliği semineri
Akdeniz Üniversitesi’nde katılımcılık ve kent kimliği semineri
 
Akdeniz Üniversitesi’nde mimarlık eğitiminin 10. yılı kapsamında düzenlenen etkinlikte konuşan Rektör Özkan, katılımcılığın etkin olduğu bir kent için üniversitenin akademisyenleri ve bilimsel çalışmaları ile aktif rol üstlenmesi gerektiğini söyledi.
 
29 Nisan 2022 Cuma - 10:42


 
Üniversite ve Kent Konseyi buluştu
 
Akdeniz Üniversitesi’nde mimarlık eğitiminin 10. yılı kapsamında düzenlenen etkinlikte konuşan Rektör Özkan, katılımcılığın etkin olduğu bir kent için üniversitenin akademisyenleri ve bilimsel çalışmaları ile aktif rol üstlenmesi gerektiğini söyledi. Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt da üniversite-şehir bütünleşmesinin önemini vurguladı.
 
Akdeniz Üniversitesi’nde mimarlık eğitiminin başlamasının 10. yıl dönümünü kutlamak üzere düzenlenen etkinlikler kapsamında “Katılımcılık ve Kent Kimliği” başlıklı seminer düzenlendi. Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt’un  konuşmacı olarak yer aldığı seminer akademisyenler ve öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt’un yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr.  Kemal Reha Kavas ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
GELECEK KUŞAKLARA BIRAKACAĞIMIZ EN DEĞERLİ MİRAS
Üniversite şehir bütünleşmesinin bir örneği olarak düzenlenen Katılımcılık ve Kent Kimliği etkinliğinin kent için kritik önem taşıyan bir konu olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Kent kimliğinin oluşmasında hatıraları geçmişten günümüze taşıyan tarihi yapıların, şehirdeki eski eserlerin korunması, yeni yapıların da bunlara uyumlu karakterde olması, bu kimliğin yaşaması için çok önemlidir. Antalya ne yazık ki bu anlamda hafızasının bir bölümü son 50-60 yılda yitirdi. Şehrimizde 50 yıl önce Yat Limanı’ndan Lara sahiline kadar uzanan falezlerden 29 şelalenin denize döküldüğü biliniyor. Düden Şelalesi hariç diğerleri ne yazık ki betonlaşmanın kurbanı oldu. Ancak hala elimizde Helenistik dönemden, Roma ve Selçuklu’ya kadar birçok çağın izlerini taşıyan ve gelecek kuşaklara bırakacağımız en değerli miras olan tarihsel bir doku var. Bu mirasın geleceğe taşınması kendimize olduğu kadar insanlığa karşı da ortak sorumluluğumuzdur. Bunun için sadece genel ve yerel yönetimlerin kent politikaları yeterli değildir. İnsanların da kentlerine, tarihsel değerlerine sahip çıkması, duyarlılık göstermesi gereklidir.” dedi.
KENT KONSEYİ ANTALYA İÇİN BÜYÜK ŞANS
İnsanları yaşadıkları şehirle bütünleştirecek en önemli faktörlerin başında yerel yönetimde katılımcılığın sağlanması olduğunun altını çizen Rektör Özkan, “Kent politikalarına katılma hakkı verilen insanlar, tarihine, kültürüne, kentine ve değerlerine sahip çıkarak kent kültürünün korunması ve gelişmesi için çaba gösterecektir. Bu konuda en büyük gücümüz başarılı çalışmalar yürüten ve hiçbir siyasi amaç gütmeden sadece şehrin kalkınması ve güzelleşmesi için çalışan Kent Konseyi’mizdir. Bu nedenle yerel yönetimlerin Kent Konseyi’mize kulak vermesi, dinlemesi, ortak projeler yürütmesi sağlıklı gelişmenin anahtarı ve sürekliliğinin güvencesidir.” şeklinde konuştu. Rektör Özkan, katılımcılığın etkin olduğu bir kent için üniversitenin akademisyenleri ile bilimsel çalışmaları ile aktif rol üstlenmesi gerektiğini söyledi.
TÜM İNSANLIĞIN ORTAK MİRASI
Hafta sonu üniversitenin Adrasan’daki tesislerini denetlemek için bölgeye gittiğini ve gördüklerinin kendisini çok üzdüğünü ifade eden Rektör Özkan, “Elimizde bir elmas var ama bunun kıymetini bilmiyoruz, kirletiyoruz, yok ediyoruz. Bu sadece bugünün değil, yıllardır devam eden bir sorun. Maalesef biz çok kısa süreli düşünüyoruz. Yıllık, hatta sezonluk planlar yapıyoruz. Yapmamız gereken sadece korumak ve gelecek nesillere bırakmaktı ama ne yazık ki bunu yapamamışız. Dünyada Monte Carlo gibi Nice gibi doğru örnekler var. Bu şehirlere 30 yıl sonra da gitsek aynı tabloyla karşılaşırız. Bizim de bu bilinç seviyesine ulaşmamız gerekiyor. Bu değerlerin sadece orada yaşayan insanların değil, tüm insanlığın ortak mirası olduğunu unutmamalıyız. Bunun için öncelikle halkımız değerlerine sahip çıkmalı. Yoksa sadece hukuki yaptırımlarla değerlerimizi korumakta başarılı olamayız.” şeklinde konuştu. Antalya’nın Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Erenkuş mevkisinden 6 Mart 1930'da seyrettiği ve “Şüphesiz dünyanın en güzel yeri” diye tarif ettiği halinden uzak olduğunun altını çizen Rektör Özkan, Ancak hala dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesi ve atacağımız adımlarla çok daha güzel olabilir. Bunun için ilk adım kentlilik bilincinin gelişmesi olmalı.” dedi.
ÖĞRENCİLERE MESLEKİ AÇISINDAN KATKI SAĞLAYACAK
Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Reha Kavas ise Antalya Kent Konseyi’nin faaliyetleri ile kent kültürünün, kentlilik bilincinin, katılımcılığın ve yerel demokrasinin gelişimi açısından çok başarılı bir örnek oluşturduğunu söyledi. Sosyal ve çevresel sorunlara duyarlı, mesleki yeterlik ve etik sorumlulukları kazanmış, toplum ve kamu yararlarını gözeten, bilinçli meslek insanları yetiştirme hedefleri çerçevesinde bu etkinliğin büyük değer taşıdığını söyleyen Dekan Kavas, “Kent Konseyi Üniversitemizin büyük önem verdiği kent ile bütünleşme hedefi açısından çok değerli bir paydaşımızdır. Üniversitemizin bu vizyonu çerçevesinde, Fakültemiz farklı kurullarda görev alan öğretim üyeleri ile Üniversitemizi Kent Konseyi’nde temsil ederek kentimizin geleceğine ilişkin bilimsel görüşlerin oluşumuna katkı sağlamaktadır. Üniversitemiz, Fakültemiz ve Antalya Kent Konseyi arasında süregelen güçlü diyaloğa katkı sağlayacak olan bugünkü sunumun gelecekte daha kapsamlı organizasyonlar için de ilham ve motivasyon kaynağı olacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.
ÜNİVERSİTE VE KONSEY İŞ BİRLİĞİ İÇİN TEŞEKKÜR
Açılış konuşmalarının ardından “Katılımcılık ve Kent Kimliği” başlıklı sunumunu gerçekleştiren Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt konuşmasında Kent Konseyi’nin çalışmalarından, katılımcılık ve kent kimliğine yaklaşımlarından bahsetti. Konuşmasının başında mimarlık eğitiminin 10. yılını kutlayan Semanur Kurt, “Mimarlık Fakültesi’nin bundan sonraki süreçte güçlenerek kentimizdeki varlığınızı daha çok hissederek çalışmalar yürüteceğinize yürekten inanıyorum. Antalya Kent Konseyi’nin kuruluşundan bu yana Akdeniz Üniversitesi çok etkin ve aktif olmuştur. Bu dönemki hassasiyet biraz daha fazla, hem katkı, hem katılım, hem de iş birliği anlamında. Başta sayın Rektörümüze ve diğer tüm yetkililere teşekkür ediyorum.” dedi.
ŞEHRİN ŞEKİLLENMESİNDE KATILIMCILIK ÖNEMLİ
Semanur Kurt, 25. yılını dolduran Antalya Kent Konseyi’nin kentin tüm dinamiklerini bir araya getiren, kentin tüm karar süreçlerine katılım sağlayan geleceğe sorunsuz bir kent taşıma gibi bir çok amacı bulanan bir yapı olduğunu belirtti. Şehrin şekillenmesinde katılımcılığın oldukça önemli olduğuna vurgu yapan Kurt, geleceğin kurgulanmasında katılım olmadan aldatmaca katılım olmamalı. Bir toplantı yapılıp bilgilendirme yapılması katılım değildir. Katılım işin en başından uygulama sürecine kadar denetlenebilen, her aşamasında her görüşün alınabildiği bir süreçtir.” dedi. Merkezi yönetim, yerel yönetim, sivil tolum üçgeninde kent yönetiminde paydaşlık temelinde katılım sağlayan bir yönetim anlayışında olunması gerektiğini söyleyen Kurt, bu yapıların temel işlevlerinden birisi de yönetişim modeli olduğunu ve süreci yönetişim anlayışıyla yürütmeleri gerektiğinin altını çizdi.
ÖĞRENCİLERE ŞEHRİN SORUNLARINA DUYARLI OLMA ÇAĞRISI
Katılımın yüksek olduğu soru cevap bölümünde öğretim üyesinin öğrenciler Kent Konseyi’nde neler yapabilir, gençlerden beklentimiz ne olmalı sorusuna Başkan Semanur Kurt, “Gençlik meclisine katılarak sorunlarını ifade edecekler, yönetimlerden ne bekliyorlar öngörülerini oluşturacaklar. Şehirde ne oluyor, ne bitiyor diye bakmalılar. Bugünkü yaşamda ne gibi bir sorunla karşılaştılarsa fikirlerini ortaya koyacaklar. Biz de geniş kamuoyu kitlesi oluşturup onların önerilerinin, düşüncelerinin arkasında duracağız. Yaşam alanımıza yönelik çok çeşitli alanlarda çalışma grubumuz var. Sadece gençlik meclisi değil Kent Konseyi’nde tüm çalışma gruplarına katılabilirler. Sosyal medya üzerinden, internet üzerinden Kent Konseyi’ni takip edebilirler. Daha çok katılırlarsa Z kuşağı olarak ifade edilen kuşağın düşüncelerini bizler de öğrenmiş oluruz. Kuşaklar arası tabii ki algılar, yaşam biçimi, bakış açıları aynı değil, dünyanın gidişatına, önümüzdeki sürece göre onların düşünceleri hayalleri çok önemli.” şeklinde yanıt verdi. Etkinliğin sonunda Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, Fakülte binasında yer alan “Cengiz Bektaş’ı Olbia Çarşısından Anlamak” başlıklı sergiyi gezdi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Büyükşehir Belediyesinden Ramazan Bayramı İçin Özel Uygulamalar
 
Gözler KKTC'de UBP-DP-YDP koalisyon hükümetinin krıtik güven oylamasında
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Rektör Özkan, koltuğunu Gülce Geçti ve Birhan Erdoğan’a teslim etti
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 23 Nisan Ulusal ...
Başkan Topaloğlu Plaketini Vali Yazıcının Elinden Aldı
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Antalya Valisi Ersin Yazıcı’nın, ...
Rektör Özkan'dan Kemer heyetine meslek yüksekokulu müjdesi
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Kemer Belediye Başkanı ...
Rektör Özkan Öğrencilerle “Kitabını Al Gel Birlikte Okuyalım” etkinliğinde buluştu
Akdeniz Üniversitesi’nde “Kitabını Al Gel Birlikte Okuyalım” etkinliği ...
 
 
Rektör Özkan : Kızlarımıza Cesur Olmayı Öğretelim
Akdeniz Üniversitesi öğrencileri tarafından Mühendislikte Kadın etkinliği ...
Su Ürünleri Fakültesi’nde Dünya Su Günü Paneli
Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından 22 Mart Dünya Su ...
Barista kursiyerlerine sertifika
Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi’nin açtığı ücretsiz barista kursunu başarıyla ...
Rektör Özkan'dan Erdoğan'a Dev Bütçe Teşekkürü
Akdeniz Üniversitesi Bilimsel Araştırma Vadisi projesi için Cumhurbaşkanlığı ...
 
 
14 Mart Tıp Bayramı İçin Özel Kutlama
Akdeniz Üniversitesi’nde 14 Mart Tıp Bayramı etkinliklerle kutlandı. Antalya ...
Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülleri-2021 Sahipleri Açıklandı
Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından ...
Rektör Özkan :Doğru Fikir Semaye Bulur,Kendinizi Geliştirin
Akdeniz Teknoloji ve Girişimcilik Zirvesi’nde konuşan Rektör Prof. Dr. ...
Akdeniz Üniversitesi'nde Fakülteler İlklere İmzayı Sürdürüyor
Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Aksu Çiftliği’nde ilk olarak verim ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya