Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   19/24 °C
 
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
Almanya'da Aşırı Sağcılara Protesto
Almanya da Aşırı Sağcılara Protesto
 
Almanya'da İslam karşıtı ve yabancı düşmanı gösterilerle ortaya çıkan "Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar” (PEGIDA) hareketi ülke genelinde protesto edildi.
 
6 Ocak 2015 Salı - 11:46

Köln'de, aşırı sağcı Pegida'nın uzantısı Kögida'nın düzenlemek istediği yürüyüş, binlerce karşı gösterici tarafından engellendi. Tarihi Köln Katedrali de aşırı sağcılara tepki olarak ışıklarını kapattı. 

Almanya’da, Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (Pegida) adlı İslam karşıtı grubun Köln'de Kögida adıyla düzenleyeceği yürüyüş, karşı göstericiler tarafından engellendi. Kögida grubu, Deutz Semti'ndeki Otto Meydanı'nda bir araya geldikten sonra Köln Katedrali yanındaki Roncalli Meydanı'na kadar yürümeyi planlıyordu. Ancak İslam karşıtı Kögida'nın toplandığı Otto Meydanı'nın etrafı ve grubun yürüyüş güzergahı binlerce karşı gösterici tarafından sarıldı. Yürümek için çıkış yolu bulamayan yaklaşık 300 aşırı sağcı, Otto Meydanı yanındaki Deutz Tren Garı'ndan trenlere binerek uzaklaştılar. Kögida'nın toplandığı meydanın etrafını demir bariyerle çeviren polis, meydanın etrafında adeta etten duvar ördü. Kögida üyeleri ellerinde, “Avrupa'nın İslamlaşmasını durdurun” yazılı pankartlar ve Alman bayrakları taşıdılar. 

“KÖLN KATEDRALİ IŞIKLARINI KAPATTI”

İslam karşıtı Pegida'nın uzantısı Kögida'nın biraz ilerisinde, Fuar Kulesi'nin altında toplanan karşıt göstericilerin mitingi ise coşkulu geçti. Yapılan konuşmaların ardından müzik grupları sahne aldı. Göstericiler sık, sık, “Naziler dışarı” sloganları attılar. Kögida'nın Otto Meydanı'nı terk etmesinin ardından karşıt göstericiler de Deutz köprüsü üzerinden tarihi Köln Katedrali'ne doğru yürüyüş yaptılar. Aşırı sağcılara tepki olarak Köln'ün sembolü olan Köln Katedrali dışarıdaki ışıkları kapattı. Köln Katedrali'nin yanı sıra Protestan Antoniter Kilisesi ile Çikolata Müzesi de ırkçılara tepki olarak ışıklarını kapattılar. 

Gösterilerin yapıldığı meydana alınmayan bazı sol gruplarla polis arasında zaman zaman arbede yaşandı. 

“KÖLN'E VE ALMANYA'YA YAKIŞAN YAPILDI”

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti (NRW) Parlamentosu Yeşiller Milletvekili Arif Ünal, konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Ortalama 100 kadar aşırı sağcıya karşı, Köln'de 20 bin kadar insan sokaklara döküldü. Köln'ün Dresden olmadığı, ırkçı gruplara Köln'de yer olmadığı gösterildi. Ayrıca böyle bir yürüyüşe ilk defa bu kadar Türkiye orijinli insanın katılması güzeldi. Rengarenk bir yürüyüştü. Kiliselerden sivil toplum kuruluşlarına, yabancılardan yerlilere kadar hepsinin birlikte ırkçılara dur demesi Köln'e ve Almanya'ya yakışır bir davranıştı. Çok sevinçliyim. Yürüyüşü yapamadılar. Tekrar trenlere binerek geldikleri yere gittiler.” 


HAMBURG'DA PEGİDA'YA, TEGİDA GÖNDERMESİ

ALMANYA'nın Dresden kentinde Ekim ayından beri süren ve giderek artan bir destek bulan “Vatansever Avrupalılar Batı'nın İslamlaştırılmasına Karşı” (PEGİDA) adlı ırkçı oluşuma en esprili protesto Hamburg'dan geldi. 

PEGİDA adını eleştirmek amacıyla kendilerini (TEGIDA) 'Hoşgörülü Avrupalılar Batı'nın Aptallaştırılmasına Karşı' olarak tanımlayan ırkçı karşıtlarının düzenlediği hoşgörü mitingine 4 binden fazla kişi katıldı. Sosyal paylaşım siteleri üzerinden haberleşerek organize edilen mitinge, ilk kez düzenlenmesine karşın yoğun katılım olması büyük sevinç yarattı. Merkez tren garı yakınındaki Glockengiesserwall Meydanı'nda saat 18.30'da başlayan mitingde göstericiler ellerinde ırkçı PEGİDA'yı kınayıcı sloganlar içeren döviz ve pankartlar taşıdılar.

SPD, Yeşiller, Sol Parti ve Korsanlar partilerinin yanı sıra, sendikalar, kiliseler ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin de destek çağrısına Hamburg ve çevresi Türk Toplumu (TGH) da ortak oldu.


BERLİN'DE 'PEGİDA KARŞITI' EYLEME BİNLERCE KİŞİ KATILDI

Almany'nın başkenti Berlin'de PEGİDA karşıtı eylem yapıldı. 

Haftalardır Almanya'nın farklı kentlerinde düzenlenen İslam ve Müslüman karşıtı PEGİDA eylemleri Berlin'e de taşınmak istenince Berlinliler sokağa döküldü. PEGİDA benzeri bir eylemin Berlin'de de BERGİDA adı altında düzenlenmek istenmesi üzerine, yaklaşık 5000 Berlin'li karşı eylem gerçekleştirdi. Berlin belediye binası Rotes Rathaus önünde düzenlenen protesto eylemine çok sayıda Alman ve göçmen dernekleri destek verirken, eyalet ve federal bazda siyasiler de katıldı. Gösteriyi düzenleyenler yaptıkları duyurularda artan ırkçılık ve İslam düşmanlığına dikkat çekerken, artık korkutucu boyutlara varan ırkçı saldırılara karşı hepbirlikte güçlü bir şekilde hareket etmenin önemini vurguladılar. 

Berlin'deki PEGİDA karşıtı eyleme destek verenler arasında yer alan Sol parti Milletvekili Hakan Taş, aşırı sağcı akımlara dur demek için sokağa çıktıklarını belirtti. 

POLİTİKACILAR ÇANAK TUTMASIN

Almanya Türk Toplumu (TGD) Eşbaşkanlarından Safter Çınar'da, Almanya'da giderek artan ırkçılık ve İşlam düşmanlığı olduğunu ve bu hareketin toplumun kenarlarından merkeze doğru ilerlemeye başladığını söyledi. Buna çanak tutan politikacıları da eleştiren Çınar, "Politikacılar, 'Göçmenler evlerinde Almanca konuşsun' gibi birtakım garip önerilerle bu oluşumlara destek olmasınlar. Bu sözler ırkçılara cesaret veriyor. TGD başkanı olarak PEGİDA eylemlerini düzenleyenlerle diyolog kurulmasını da doğru bulmuyorum. Bazı politikacıların 'onların da dertlerini anlamalıyız' gibi söylemleri, haklı dertleri olduğu gibi bir sonuca götürüyor. Bu kesimlere karşı keskin sınırlar koymalıyız, aksi takdirde 90'lı yıllardaki acı durumlara dönme tehlikesi büyük" dedi.

OLMAYAN SORUNU YARATMAYA ÇALIŞIYORLAR

Berlin Eyaleti Çalışma, Aile, Uyum Bakanı ve aynı zamanda Eyalet Başbakan Yardımcısı Dilek Kolat'da anti PEGİDA hareketine destek verenler arasındaydı. Bu yürüyüşün son derece önemli olduğunun altını çizen Kolat, "Berlin'in çok kültürlü bir yapısı var; burada 180 ulustan, 250 farklı dine mensup insan barışçıl bir şekilde birarada yaşamakta ki bunların 300 bini de Müslüman. PEGİDA adı altında yürüyüş yapanlara meydan vermek istemiyoruz. Bir anda İslamiyet'e karşı bir düşmanlık yaratmaya çalışıyorlar. İslam'la Almanya'da bir sorun yok ki, olmayan sorunu yaratmaya çalışıyorlar. Burada aydınlatmak çok önemli. Vatandaşla konuşarak korkularını almak bizim görevimiz; onu da yapıyoruz zaten" dedi.

PEGİDA ALMANYA DEĞİLDİR

Federal Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas'da yürüyüşe katılarak PEGİDA hareketine karşı duruş sergileyenler arasında yerini aldı. PEGİDA'nın söylemlerinin realiteyle alakasının olmadığını söyleyen Maas "İslam karşıtı eylemlerin, çok az yabancının ve yok denecek kadar az sayıda Müslümanın yaşadığı Sachsen Eyaleti'nde ve Dresden kentinde başlaması ilginç bir durum. PEGİDA Almanya değildir. Almanya'da, dünyaya açık sessiz çoğunluk şimdi sesini yükseltiyor ve kendisini gösteriyor. Bugün tam bunu yapıyoruz" şeklinde konuştu. 

Berlin'deki PEGİDA karşıtı gösteride polis yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
TFF Yabancı Sınırını Kaldırdı
 
Karabük'te Öğrenci Servisi Devrildi: 1 Ölü 18 Yaralı
 
 
Etiketler :
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
ABD'den Türkiye'ye 'Hamas' Tepkisi
Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal’in hafta sonunda AK Parti Konya ...
Barzani: Planım Haritayı Değiştirmek
IŞİD’e karşı yürütülecek stratejiyle ilgili değerlendirme yapan IKBY Başkanı ...
Almanya'da İslam Tartışmasında Yeni Boyut
Almanya'da koalisyon hükümetinin büyük ortağı CDU'nun temsilcileri İslam ...
Obama'dan, Guantanamo'nun Kapatılması Çağrısı
ABD Başkanı Barack Obama, Guantanamo Hapishanesi'nin kapatılmasının ulusal ...
 
 
AP Türkiye'deki Gelişmeleri Görüştü
AP’de düzenlenen özel oturumda Türkiye’deki gelişmeler hararetli tartışmalara ...
Putin'den Türkiye'ye Övgü
ABD ve Avrupa'nın Ukrayna krizi nedeniyle ekonomik yaptırım uyguladığı ...
Katalonya'da Sandıktan 'Bağımsızlık' Çıktı
İspanya'nın İspanya'nın Katalonya özerk yönetiminde yapılan gayriresmi ...
Ukrayna'da AB Yanlıları Kazandı
Ukrayna’da halk erken parlamento seçimleri için sandık başına gitti. 450 ...
 
 
Arıcı'dan Yunanistan Turizm Bakanına Anlamlı Hediye
Atina'da ki KEI Turizm Bakanları toplantısına katılan Kültür ve Turizm ...
Hükümeti Kurma Görevini Kabul Etmedi
Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi tarafından hükümeti kurmakla ...
Fransa Hükümeti Eleştirilere Dayanamayarak İstifa Etti
Fransa'da hükümet , ekonomi politikaları konusunda kabine içinde ortaya ...
İbadi Terörle Mücadelede Almanya'dan Yardım İstedi
Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Irak’ın Başkenti Bağdat’ta ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları  büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya