555 milletvekilinin katıldığı oylamada 461 federal milletvekili evet oyu kullandı. 86 milletvekili ret oyu kullanırken, sekiz vekil de çekimser kaldı. Almanya böylelikle daha önce Savunma Bakanlığı aracılığıyla verdiği sözü tutarak Türkiye'ye iki adet Patriot savunma sistemi ve bu bataryalarla eşlik edecek askerlerin gönderilmesinin önünü açmış oldu.
Türkiye'ye askeri birlik gönderilmesine karşı çıkan Sol Parti ise oylamada blok halinde ret oyu kullandı. Türkiye'ye gönderilecek Alman askeri sayısının da üst sınırı 400 olarak (şu an için 350 asker gönderilecek) belirlendi.
Karar, asker ve Patriot'ların gönderilmesinin yanı sıra erken uyarı uçakları Awacs'ların da kullanılmasını kapsıyor. Konuşlanacak füzeler, Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanlığı (SACEUR) komutasında olacak.
Uzun suredir bölgede Patriot'ların nereye yerleştirileceği konusunda incelemelerde bulunan Alman yetkililer kararını verdi. Alman Ordusu Kahramanmaraş yakınlarına konuşlanacak.
Oylama sonrası Alman askerlerinin sadece savunma amaçlı görev yapacaklarını belirten Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, "Dost ve müttefik ülke Türkiye'ye tehditlere karşı yardım etmek ve korumak en doğal sorumluluğumuz." değerlendirmesini yaptı.
Meclise verdiği destekten dolayı teşekkür eden Federal Savunma Bakanı Thomas de Maizière "Hızlı ve büyük destek için teşekkür ederim." ifadesini kullandı.
Alman askerleri, iç savaş şartlarının hüküm sürdüğü Suriye'den gelmesi muhtemel saldırılara karşı, NATO üyesi olan Türkiye'ye yardımcı olacak. Türkiye'de görev yapacak NATO askerleri arasında ABD ve Hollanda ordularının askerleri de yer alıyor. Alman Ordusu'nun görevi ilk etapta 31 Ocak 2014 tarihine kadar sınırlı olacak. Fakat askerlerin bölgede ne kadar kalacaklarının oradaki duruma bağlı olduğu ifade edildi.