Başkan Hakan Tütüncü, Altınova Sanayici ve İşadamları Derneği (ALTİNSİAD)’nin, IC Hotels Airport’ta düzenlediği kahvaltıda, Altınova’nın 18 uygulamasını halen neden yapamadıklarını anlattı. Kahvaltıya, ALTİNSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Özgen, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Kepez Belediye Meclis Üyesi Ramazan Eciş, iş adamları ve Altınova bölgesindeki mahallelerin muhtarları katıldı.
Tütüncü, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, binlik uygulama planına yapılan itirazların reddi kararının onaylanmaması ve Tapu ve Kadastro’nun, 22-a uygulamasının 15 günlük askı sürecinin tamamlanmaması nedeniyle Altınova’nın, imar uygulamasını yapamadıklarını söyledi.
“Ajandamın ilk gündem maddesi Altınova”
Belediye başkanı seçildikten sonra ajandasındaki ilk gündem maddesinin Altınova’nın imar probleminin çözümü olduğunu anımsatan Tütüncü, görevdeki ilk meclis toplantısında da Altınova’nın 1in ölçekli uygulama planına yapılan itirazları karara bağladıkların anlattı. Planı, onaylaması için Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdiklerini belirten Tütüncü, itirazların reddi kararının onaylanmasını beklerken Büyükşehir’in, bir takım taleplerle daha önceki dönem kabul edilen Altınova’nın 5in ölçekli nazım imar planını revize ettiğini hatırlattı.
“Plan 4 aydır Büyükşehir’de onaylanmayı bekliyor”
Her zaman diyalog kapıları açık olarak siyaset yapmayı tercih ettiğinin altını çizen Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Asla çekişme ve kavga ile değil, bir ortak nokta bularak problemlerin çözülebileceğine inanıyorum. Bölgenin planlanma çalışmasında da aynısını yaptık. Revize edilen 5 binlik imar plan üzerinde teknik bir çalışma gerçekleştirdik. Büyükşehir idarecileri ile müzakere süreci başlattık ve plan üzeride bir uzlaşma sağladık. Büyükşehir Meclisi’nde, revize edilen 5 bin ölçekli nazım imar planının onaylanmasından sonra üst ölçekli plana uygun bir şekilde binlik planın revizyonunu yaptık. Askı sürecinden sonra yapılan itirazları da meclisimizde karara bağladık. İtirazların reddi kararını, onaylaması için Büyükşehir’e gönderdik.”
Tütüncü, 4 ay geçmesine rağmen Büyükşehir Belediyesi’nin, itirazların reddi kararını onaylamadığı için Altınova’nın 18 imar uygulamasını yapamadıklarını vurguladı.
“Bölgenin kadastro yenileme çalışmaları tamamlandı”
Başkan Tütüncü, Altınova’da 18 uygulamasını yapamamalarının önündeki bir engelin de Kadastro Kanunu’nun 22a maddesi uyarınca bölgede yapılan kadastro yenileme çalışmalarının olduğunu bildirdi. Tütüncü, kadastro çalışmalarının tamamlanmasının ardından başlayan 15 günlük askı sürecinin bitmesi ve Büyükşehir Meclisi’nde itirazların reddi kararının kesinleşmesi ile birlikte imar uygulamasını yapabilir hale geleceklerini ifade etti.
“İmar uygulamasının alt yapı çalışmalarını başlattık”
İş adamlarının “altın yumurtlayan tavuk” olarak görülmesini doğru bulmadığını dile getiren Tütüncü, Altınova’nın imar uygulamasını da hiçbir rezerv koymadan yapacaklarını bildirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bir belediye başkanı olarak hiçbir rezerv koymaksızın bu probleminin çözümünden yanayım. Bunu da ışık hızıyla yapacağız. Uygulama için engeller ortada duruyor. Bu tablo karşısında kendisi ne yapabilir? Soruyorum size. Bir tarafta konu Büyükşehir’de gündeme alınmıyor. Öteki tarafta tamamlanması gereken kadastro ile ilgili bir yasal süreç var. Eliniz kolunuz bağlı. Buna rağmen teknik ekibime 18 uygulamasının alt yapı çalışmasıyla ilgili çalışmalara başlamaları talimatını verdim. Zaman kaybetmek istemiyoruz. Müsterih olun. Süreçler tamamlandıktan sonra hedefimiz adil, kalıcı ve her kesimin beklentilerini karşılayacak hiç kimsenin hakkını, hukukunu, menfaatini bir diğerine ezdirmeyecek bir çalışmayı ortaya koymaktır. Şöyle olursa böyle yaparız. Siz böyle yaparsanız, biz de böyle yaparız. Bu rezervi koymadan imar uygulamasını yapacağız.”
İş adamları ve bölgede yaşayanlar kadar imar probleminin çözülmesini istediğini işaret eden Hakan Tütüncü, Altınova’nın imar sorununun çözülmesi halinde ruhsatlandırma, iskan işlemleri, emlak, çevre ve temizlik vergileri ile belediyenin ciddi bir kaynak elde edeceğini söyledi.
“Planlama sürecini engellediği Kepez Belediyesi’nin yorumları haksızlıktır”
İmar planının olmaması nedeniyle Altınova’da kalıcı hizmetleri yapamadıklarından yakınan Tütüncü, bölgedeki iş merkezlerinin, hukuki problemlerinin çözülmesi ile birlikte daha kalıcı yatırımlar yapabileceklerini ifade etti. Altınova’yı, önemli bir ticaret merkezi haline getirmelerinin Antalya’ya kimlik kazandırma noktasında çok önemli bir vizyon olacağına işaret eden Tütüncü, “ Bir belediye başkanı bunu görmeyecek kadar basiretsiz olamaz. Kepez Belediyesi’nin planlama sürecini engellediğine ilişkin yorumlar haksızıdır, farklı bir niyete matuftur.” dedi.
“Altınova’nın imar sorunun çözecektir”
ALTİNSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Özgen de, Başkan Hakan Tütüncü’nün Altınova’nın imar sorununu çözeceğine inandığını belirterek, konuşmasında şunları ifade etti:
“14 yıldır Altınova’da ticaret yapıyorum. Sayın Hakan Tütüncü, 4. dönem belediye başkanımız. Dördüncü dönemde, Altınova’nın imar probleminin çözülmesini istiyoruz. İş adamları, altın yumurtlayan tavuk olarak görülmemelidir. Bölgedeki iş adamları üzerlerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirmiştir. Bu dönemde üzeremize düşen bir görev olursa yapmaya hazırız. İmar sorununun bu dönem için de çözülmesi gerektiğine inanıyorum.
Sayın Tütüncü’nün, sorunu çözeceğine kesinlikle inanıyorum. İmar sorunu çözülürse kazanan Antalya olacaktır. Her yapılan yapı 10 tane, 15 tane işçi alacaktır. İnşaat sektörüne bir canlılık gelecektir. Birçok firma yatırım yapabilmek için imar uygulamasının yapılmasını bekliyor.”