Antalya İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, Antalya'nın adrese dayalı nüfusa göre 2 milyon nüfusu olduğunu kaydederek, 544 aile hekimliği pozisyonu ayrıldığını ve şu an hepsinin dolu olduğunu belirtti. Bilgin, "Bu hekimlerimiz hem kentsel, hem de kırsal alanda mobil sağlık hizmetleriyle hastalarımıza hizmet veriyor" dedi. Türkiye genelinde aile hekimliğine Antalya'nın en son geçen illerden birisi olduğunu hatırlatan Bilgin, "Antalya'da aile hekimi uygulamasına bilindiği gibi 13 Aralık 2010 tarihinde geçildi. Biz aile hekimi uygulamasına son geçmemize rağmen çok hızlı bir ilerleme kaydettik. Ufak tefek sıkıntılar oldu. Onlar da şu an rayına oturmuş durumda. 7 aydır aile hekimliği uygulamasındayız. Eksikliklerimiz var ama her şey yolunda gidiyor. Benim hesaplamalarım bu sistemin bir yıl gibi bir sürede tam düzene girmesiydi. Ama o kadar hızlı yol aldık ki 7 ay gibi bir sürede her şey rayına oturmaya başladı. Kısaca Antalya aile hekimliğini sevdi" diye konuştu.
Alışagelmiş bir sağlık sitemini değiştirmenin çok zor olduğunu dile getiren Bilgin, "Sistemi kökten değiştiriyorsunuz. Bu sistemi değiştirirken önce sağlık personelinin, sonra halkın zihniyetini değiştirmek için uğraşıyorsunuz. Eskiden herkesin doktora ulaşma şansı vardı. Ama hiç kimsenin kaydını tutan bir doktoru yoktu. Şu anda herkes her yere gidebiliyor. En önemli değişiklik ise kişinin kaydını tutan, kriterlerini özetleyen, geçmişte ne tür tedaviler yapıldığını bilen bir doktoru var. Hastayı ve aileyi yönlendirecek bir doktoru var. Ben, doktorlara her zaman şunu söylüyorum, 'Siz toplumun akil adamlarısınız'. Yani artık toplum hangi tedavi uygulayacağını, hangi hastalığı olduğunu danışmaya değil, çocuğunun hangi okulda okuması gerektiğini dahi danışmak için aile hekimine gelecek. Aile hekimi aileden birisi olacak. Sofranıza aile hekimi içinde bir tabak koyun. Bu sistem her geçen gün daha iyiye gidiyor" şeklinde konuştu.
Bir aile hekimin günde 40 ile 60 arasında hastaya baktığını kaydeden Bilgin, "Toplumda yüzde 1, 1,5 civarı hasta olma riski vardır. Bu da 4 bin nüfusa, 40 ile 60 arasında bir poliklinik hizmeti demektir. İlimiz turizm şehri olduğu için misafir hastalarda var. Gerek tatile, gerekse çalışmaya gelmiş kişilerinde aile hekimine gelmesi ile sayı yüzde 10 daha artıyor" ifadelerini kullandı.