Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   25/30 °C
 
 
    Erhan Arıklı: Meyve-sebze ithalatını serbest bırakacağız…  
 
    Serik'de Başkan Kumbul'dan Okullarda Temizlik Seferberliği  
 
    Vali Şahin'den Antalyanın Altın Çocuklarına Övgü  
 
    Ahu Tuğba yarın İstanbul'dan som yolculuğuna uğurlanıyor  
Başbakan Erdoğan Yeni Projelerini Açıkladı
Başbakan Erdoğan Yeni Projelerini Açıkladı
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde 'Türkiye Hazır Hedef 2023' proje tanıtım toplantısında konuşuyor.
 
1 Haziran 2011 Çarşamba - 14:02

Erdoğan, İzmir, İstanbul ve Diyarbakır için yeni projelerini açıklıyor...

İŞTE BAŞBAKAN'IN KONUŞMASI:
Yapamayacaklarımızı hiç bir zaman anlatmadık. Ne aldatan ne de aldanan olacağız. Popülizme hiç bir dönemde tevazül etmedik. Neyi neden yaptığımızı, ya da yapamadığımızı şeffaf bir şekilde milletimize izah ettik. Milletin tek kuruşunu dahi heba etmedik. Oy kazanmak amacıyla hiç bir zaman bol keseden dağıtmadık. Bol keseden dağıtan siyasetçilere geçmişte bu ülkeye çok ağır bedeller ödettiler. Bunlar kendilerine oy vermeyenlere 'beyinsiz' diyecek kadar edebi bir kenara bırakmışlardır.
CHP Genel Başkanı seçim kampanyasının ilk anından itibaren, milli manevi değerlerimize hakaretler etmiştir. En son da Bursa'da içindeki nefreti kusmuş ve AK Parti'ye oy verenleri 'Beyinsiz' olarak tanımlamıştır. Her gün bir yalan söylemiş, yarım saat geçmeden yalanlarından çark etmiştir. Bir taraftan YÖK'ü kaldıracağım diyeceksin, yarım saat sonra bedelliden aldığım parayı YÖK'e aktaracağım diyeceksin. Ortadan kalkan kuruma para aktarılır mı?
Aynı şeyi referandumda başörtüsünde yapmadı mı bu zat! Başörtüsünü ben hallederim dedi. Gel müracat edelim dedim. Ama kaçtı... Nasıl manevralar yaptı, nasıl kaçtı! Yanında şu anda bir şaklabanı var... Beraberce gelirler ve çarşaflı kardeşlerimi kandırırlar, yakalarına rozeti takarlar. Sonra da Mersin'de çarşaflı kardeşlerimi otobüsten aşağı atarlar. Bunların durumu bu! Bu kadar rahat yalan söyleyen bir siyasetçiyi Türk siyasi tarihi ilk kez görmüştür. Candaş medya bunu sorgulamak yerine, yalanların altını örtmeyi tercih etmiştir.
Milletim bu yalanlara inanmasın. Milletin sandık görününce demokrat olanlara inanmasın, milletim bunların suratındaki maskeyi farketsin ve ardındaki o statükocu yüzü görsün. İnanıyorum ki, 12 Haziran'da bu maske düşecek.
Dün Hopa'da açılış yaptık, Artvin mitingimizi Hopa'da gerçekleştirelim istedik. Bir gün önceden CHP ve CHP yanlıları, müşterek hareket ettikleri illegal legal tüm örgütler bize pres yapma ve bizi Hopa'ya sokmama gibi bir gayretin içine girdiler. Bunlar düşüncelerine inanmıyorlar, bunlarda düşünce yok... Bunlar eli sopalı şehir eşkiyaları... Emniyet teşkilatımız tüm tedbiri aldı, miting meydanında kardeşlerimize hitap ettik ama bunlar emniyetimizle, jandarmayla adeta bizi sokmamak için mücadele içindeler. Konuşmamız sonrasında sokaklardan taş attılar. Bir bölümde 100-155 kişilik grup otobüsümüze taş atmaya başladı ve otobüsümüzdeki koruma polisimiz otobüsten düştü ve yoğun bakıma kaldırıldı.

Rize'de beyin ameliyatını geçirdi. Buradan CHP'ye gönül veren kardeşlerimize de MHP'ye, BDP'ye gönül veren kardeşlerime de sesleniyorum. Oradaki pankart devasa, CHP'nin pankartı; 'Tek yol sokak, tek yol devrim' altında halk evleri yazısı.Bununla ne demek istendiği zaten belli. Terör örgütü yandaşları tarafından seçim büromuza ve araçlarımıza saldırılar olduğu ortada. Biz bütün bunlara karşı düşüncemizle ve sabırla sandıkta gereken cevabı vereceğimizi söyledik.
CHP'nin Genel Başkanı şu açıklamayı yapıyor, 'Rüzgar eken fırtına biçer'... Neyin rüzgarını ektik ki fırtına biçeceğiz. Sen şu anda miting yapmaya giderken, sana  birileri bunu yaptığında aynı şeyi ben mi söyleyeceğim. Ama ben bu kadar edepsiz, ahlaksız, alçak değilim bunu yapamam. İnanın siyasetteki bu zat, çırak bile olmadı. İnsanlıktan da nasibini almış değil. Utanmadan sıkılmadan gerilimin faturasını bize kesmeye çalışan medya grupları var. Biz mi geriyoruz ortalığı yoksa beraber olduğunuz yandaşlarınız mı?
Benim CHP'li vatandaşım eline Türk bayrağı alır ama sen BDP'linin eline Türk bayrağı veremezsin. Orada en büyük açığı verdin. Beraber çalışıyorsunuz.

Bir de yerel özerklikten bahsediyorsun. Tüm yerel yönetimler zaten özerktir. Ama yerel idareler yasalara ters bir şey varsa ona müdahale ederler. Yoksa parada tasarrufun herşeyin sana aittir. Bunların özeklikten kastı ne? 'Eyaleti kastetmedik' dedi. E o zaman neyi kastettin? Diyorum ya, 'Çırak bile değil...' Bir Genel Başkan sıfatıyla CHP'nin içindeki yerini korumaya çalışıyor. Eğer partim birinci parti olmazsa ben Genel Başkanlığı bırakırım dedim. Ona da diğerine de 'Siz de bırakmaya var mısınız?' dedim... Kimin oyu azalırsa o bıraksın dediler. Siyasette aslolan iktidar olmaktır. Ama böyle bir hedefi yok.
Hopa'da meydana gelen olaylar açık tahriktir. CHP, MHP ve BDP'nin tahrikleri maalesef bu tür olaylara zemin hazırlamıştır. Ama biz bu şiddet tuzağına asla düşmeyiz. Biz ülkeyi kaosa sürüklemek için CHP, MHP, BDP ittifakına karşı millet irademizi savunmaya devam edeceğiz. Son sözü millet sandıkta söyleyecektir. Sandığa giden yolu şiddet ve öfke taşlarıyla kirletmeyeceğiz, sabır ve hoşgörü ilmeğiyle öreceğiz.
PROJELER
Diyarbakır için hazırlanan projeler;
Diyarbakır ağırlıklı olarak eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda çok büyük bir destek verdiğimiz ilimiz. Biz bu dönemde neleri hedefliyoruz? Terör örgütü ve BDP bölgeye yatırım yapılmaması için her türlü engeli önümüze çıkardılar. Buna rağmen bölge sorunları için çaba harcamaya devam ediyoruz.
Sur içi yenileme projesi

5 km uzunluğundaki Diyarbakır'ın tarihi suları iki yerden yıkılmış durumda. Buralarda onarım yapılacak. Suriçini burada yaşayanları mağdur etmeden, çirkin yapılaşmadan kurtarıyoruz. Bu projeyle Diyarbakır'da çok büyük bir kentsel dönüşüm gerçekleştiriyoruz. TOKİ kolları sıvadı. 1272 yeni konut yapılaraki, hiç kimsenin hakkı gasp edilmeden bu sürecin tamamlanması için çalışmalarımız sürüyor.
Havaalanı

Askeri ve sivil havaalanını birbirinden ayırıyoruz. Bir sivil havaalanını Diyarbakır'a kazandırıyoruz.
Dicle Vadisi projesi

Dicle Nehri'ne rağmen yeşil alan miktarının yeşil alan miktarının düşük olduğu Diyarbakır'a yeni bir yaşam merkezi kuruyoruz. Dicle Nehri'nin kenarına kuracağımız yaşam merkezi, günlük yaşamın, eğitimin, sporun tabii bir bütünlük içinde kucaklaştığı bir alan olacak. Tek ve iki katlı olarak düşünülen yapılarda Dİyarbakı iklimi dikkate alınacak.
Diyarbakır - Şanlıurfa otoyolu: Edirne'den başlayan Ankara'ya kadar ulaşan otoyol, Ankara- Niğde -Şanlıurfa ve Habur kesimini de tamamladığımızda Türkiye'yi boydan boya geçen bir etap olacak. Bu otoyola Diyarbakır'ı da dahil ediyoruz. Diyarbakır- Erzurum - Trabzon yolunu da inşaa edeceğiz.
Silvan Barajı

Silvan projesiyle 2450 bin dekar tarım arazisinin sulanabilmesini sağlayacağız. Hayata geçecek sulama sayesinde çiftçilerimize yılda 735 milyon lira ilave gelir elde etme imkanı sağlıyoruz. Bay Kemal, bak burada da insan yok çiftçi var! 318 bin kişiye iş imkanı oluşturuyoruz.
İki şehir hastanesi

Diyarbakır'a biri Kayapınar'da olacak iki şehir hastanesi kuracağız.
30 bin kişilik stat

İnşaasına en kısa sürede başlayacağız ve gençlerimizin hizmetine sunacağız.

İzmir için hazırlanan projeler;
İzmir'in özellikle bugüne kadar ihmal edilmiş olan yanını ortaya koyabilmek ve İzmir'i marka şehrine dönüştürmek için yoğun bir planlamanın içine giriyoruz. İşte projeler;
Körfez Geçiş Projesi - İzkaray

Bu projeyle İzmir Körfezi'nin iki ucunu birbirine bağlıyoruz. Bostanlı ve Karşıyaka başta olamk üzere şehrin Kuzeyi'nde gelenler şehrin Güney'ine ulaşacaklar.
Konak Tüneli

İzmir'in kent içi trafiğinin can damarlarından olan Mürsel Paşa bulvarı üzerinden sahil yoluna kadar trafiği yer altına alıyoruz. Bu yolun toplam uzunluğu yaklaşık 2,5 km... Bu tünelle çevre ve gürültü kirliliğini azaltacağız.
İzmir - Ankara, İzmir - Bursa, İzmir - İstanbul yüksek hızlı tren projesi

Ak Parti döneminde başlayan Hızlı tren projelerinin Ege'deki kalbi İzmir olacak. Hızlı tren hattını iki etap halinde inşaa edeceğiz. İzmir - Ankara arası seyahat süresi 3,5 saate inecek. Bu hatla Ankara, Afyon, Karahisar birbirine kapı komşusu kadar yakın hale gelecek. 
Sabuncubeli Tüneli

 İzmir- Manisa arası ulaşımın riskli bölgesi olan Sabuncubeli'nde bir tünel inşaa ediyoruz.
İzmir - İstanbul ve İzmir - Ankara otoyolları

Türkiye'nin üç büyük ilini kesintisiz birbirine bağlıyoruz.
Metro ağı

Metro hattı metro ağı haline getiriliyor. İzban projemiz de devam ediyor.
Şehir yenileme projesi

İzmir'de şehir bir felaket. İnanın kaçak binalarla, gecekondu binalarla dolu. İzmir'de bu dönem çok ciddi bir sıçramayla, halkımızın bizlere vereceği destekle şehir yenileme projesiyle alt yapı ve fiziki koşulları şehre uygun olmayan yapılardan şehri arındıracağız ve yeni yapılanma kuracağız. 500 bin konut projemiz var. Ayrıca yıkılacak konutlarda kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Onlara daha konforlu konut sahibi olmalarını elde ettireceğiz.
Kuzey Ege Çandarlı limanı

Kuzey Ege limanını, İzmir'in en önemli lojistik üstlerinden biri haline getiriyoruz. Kuzey Ege limanını dünyanın en büyük 10 limanı arasına girecek şekilde inşaa ediyoruz. Bu liman demir ve otoyol bağlantıları ile Türkiye'nin dünyaya açılan bir markası olacak. İzmir limanını da modernize ediyoruz. Efes Antik limanını da yeniden inşaa ediyoruz.
Yat Limanları

Turizmde bir sıçrama olacağı için yat limanlarına ihtiyacımız var. Çeşme, Urla, Dikili'de 9 adet yat limanı kurmayı planlıyoruz.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Özkardaş'tan, Vatandaşlık ve Af Eleştirisi
 
Shakira Barcelonalı Futbolcu Sevgilisini Utandırdı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Erdoğan: CHP Liderinin Özerklikten Kastı Ne?
Başbakan recep Tayyip Erdoğan; "İstanbul'da Haliç Kongre Merkezindeki ...
Kılıçdaroğlu'ndan Hopa Yorumu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin’de Başbakan Erdoğan’ın seçim ...
Bahçeli'den Provokasyon Uyarısı
MHP Lideri Bahçeli, seçim öncesi MHP ile siyasi bölücüleri karşı karşıya ...
Mehmet Kesim'in Yazdıkları Bir Bir Çıkıyor
Byturco İnternet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve köşe yazarımız Mehmet ...
 
 
Bakan Bağış'ın William'a Gönderdiği Fındıklar Olay Oldu
Devlet Bakanı Egemen Bağış, yeni evlenen Prens William’a hediye olarak ...
Erdoğan: Beyinlerinden Ancak 'Beyin Salatası' Olur
Başbakan Recep Tayip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kıçıldaroğlu'nun ...
30 Bin Öğretmen Ataması Bugün Yapılacak
Milli Eğitim Bakanlığı bugün 30 bin kadroya öğretmen atayacak.
Asfalt Otomobili Yuttu
Eskişehir'de park halindeki bir otomobil, yolun çökmesi sonucu 3 metre derinliğindeki çukura düştü.
 
 
6. Kattan Düşen Polis Öldü
İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün Konak ilçesindeki hizmet binasının 6. katından ...
Vergi Daireleri Mesai Yapacak
Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasında süre bugün doluyor. İşlemlerini ...
Orgeneral Balanlı Gata'ya Kaldırıldı
''Balyoz Planı'' soruşturması kapsamında dün tutuklanan Harp Akademileri ...
Erdoğan: Meğerse Eşkıya Hopa'ya da İnmiş
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Zira ben Hopa'ya ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Erhan Arıklı: Meyve-sebze ithalatını serbest bırakacağız…

Erhan Arıklı: Meyve-sebze ithalatını serbest bırakacağız…

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  KKTC'de Başbakan Ünal Üstel Bu Zorlu Sınavları Geçebilir Mi
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
KKTC'de Başbakan Ünal Üstel Bu Zorlu Sınavları Geçebilir Mi
 
Mehmet Kesim
 
 
İsrail Güç Zehirlenmesine mi Girdi?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya